Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس اتحادیه قهوه خانه داران و سفره خانه سنتی تهران گفت: برخورد قهری با قهوه خانه های مجاز و غیرقانونی اعلام کردن استعمال مواد دخانی و عرضه قلیان در آنها، جز اینکه به تشکیل قهوه خانه های زیرزمینی بیانجامد، نتیجه دیگری نخواهد داشت.

«محسن نظری» شامگاه جمعه در هشتمین و آخرین روز از فعالیت نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در محل مصلای امام خمینی (ره) تهران در بازدید از غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در خصوص غیرقانونی اعلام کردن استعمال مواد دخانی و عرضه قلیان در اماکن عمومی از سوی دادستانی تهران افزود: در موضوع مصرف دخانیات، اگر به طور مستقیم افراد را به مصرف نکردن تشویق کنیم، شاید توفیق چندانی نداشته باشیم اما این مهم با گفتمان فرهنگی بهتر القاء می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام مسئول هشدار داد: برخورد قهری با قهوه خانه های مجاز که تحت نظارت دستگاه های متولی در حال فعالیتند، منجر به تشکیل قهره خانه های زیرزمینی خواهد شد که در آنها نظارتی وجود نداشته و حتی بیم استعمال مواد افیونی و مخدر، شرب خمر و دیگر ناهنجاری ها در این مکان ها دور از ذهن نخواهد بود.
به اذعان وی، ضرر و زیان چنین مشکلی به مراتب از فعالیت قهوه خانه های مجاز بیشتر خواهد بود.
رئیس اتحادیه قهوه خانه داران و سفره خانه سنتی تهران ادامه داد: پنج هزار واحد صنفی زیر مجموعه اتحادیه قهوه خانه داران و سفره خانه سنتی تهران مشغول به فعالیتند که جمعیتی بیش از 35 هزار نفر از سرپرستان خانوارها در آنها اشتغال به کار دارند و بیکاری آنها در پی تصمیم دادستانی می تواند تبعات سنگین اقتصادی و اجتماعی برای این خانواده ها به دنبال داشته باشد.
وی تاکید کرد: قهوه خانه ها جزء اماکن «عمومی خاص» طبقه بندی می شوند که افراد در آن با رضایت خودشان وارد می شوند و از ورود افراد زیر 18 سال در آنها جلوگیری می شود، بنابراین نمی توان آنها را در زمره اماکن عمومی آیین نامه کنترلی اعلام شده از سوی دادستانی طبقه بندی کرد.
نظری تصریح کرد: با تصمیم اعلام شده دادستانی تهران مخالفیم و معتقدیم در این زمینه باید با انجام کار کارشناسی و تشکیل کارگروهی متشکل از اتاق اصناف، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، وزارت بهداشت و درمان، اداره اماکن عمومی ناجا و دیگر ارگان های ذیربط به بررسی همه جانبه چنین تصمیمی پرداخت.
وی ادامه داد: به تجربه ثابت شده که برخوردهای قهری نه فقط تاثیری ندارد، بلکه اثر معکوش داشته است؛ موضوعی که در وب سایت شخصی وزیر بهداشت و درمان هم به آن اشاره شده که «برخورد سلبی با مردم جواب نمی دهد، باید چیزی را تصویب کنیم که قابل اجرا باشد و به مردم آسیبی نرساند».
این مقام صنفی یادآوری کرد: این اتحادیه در یک سال و نیم گذشته با ارائه فیلترهایی خاص با استفاده از فناوری نانو که تا 70 درصد مضرات قلیان را کاهش می دهد و همچنین سفارش توتون های بدون مواد مضر شیمیایی به سازمان دخانیات، گام هایی برای کاهش آسیب ها در این زمینه برداشته، اما تاکنون هیچ استقبالی از این طرح ها نشده است.
وی با تاکید بر اینکه باید آسیب های قلیان را به تدریج اصلاح کرد و کاهش داد، تصریح کرد: حذف صورت مساله در موضوعی که جزئی از فرهنگ عمومی کشورمان شده، یک شبه نمی تواند اتفاق بیفتد و برخوردهای قهری به مشکلات بیشتری خواهد انجامید؛ همانطور که سیگار و مواد مخدر را در سالیان گذشته نتوانستیم حذف کنیم، حذف قلیان به این شیوه نیز امکانپذیر نیست.
به گزارش ایرنا، دادستانی تهران در نخستین جلسه آسیب های اجتماعی در سال 1396 استعمال مواد دخانی و عرضه قلیان در اماکن عمومی را غیرقانونی اعلام کرد.
به گفته «عباس جعفری دولت‌آبادی»، در عرضه مواد دخانی سه صنف قهوه‌خانه‌های سنتی و قدیمی مستقر در مناطق کارگری، قلیان‌ سراها و رستوران‌ ها و کافی‌شاپ‌ها قابل تفکیک است و در مرحله نخست باید به سراغ قلیان ‌سراهای جدید و کافی شاپ‌ها و رستوران‌ها رفت که واحدهای صنفی بدون مجوز را در اولویت قرار داد.
دادستان تهران درباره شیوه اقدام پلیس برای مقابله با عرضه قلیان در اماکن عمومی گفت که برنامه پیشنهادی مبتنی بر اجرای تهاجمی و دستگیری افراد نیست؛ بلکه ابتدا از طریق صنف مربوط اخطاریه‌ای برای واحدهای صنفی ارسال می شود و با اعطای مهلت یک هفته تا 10 روزه برای جمع‌آوری قلیان‌ها، اقدام اولیه به واحدهای صنفی واگذار شود و چنانچه اقدامی از سوی متصدی واحد صنفی به عمل نیامد، پلیس با حمایت قضایی اقدام کند.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از جمعه، پنجم آبان ماه با شعار «رسانه های آزاد، انسجام اجتماعی و پیشرفت ملی» با حضور بیش از 940 رسانه در مصلای امام خمینی (ره) تهران گشایش یافت و امروز، 12 آبان ماه به کار خود پایان داد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام* 3065*1055
خبرنگار: محمد ملک دار * انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۶۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی شگفت انگیزی که بوی بد یا عجیب و غریبی به ادرارتان می‌بخشند

فرارو- برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها می‌توانند بوی ادرار را عجیب و غریب سازند و این صرفا مختص تاثیر قهوه و مارچوبه بر روی بوی ادرار نیست. سیر، پیاز و کلم در این میان مقصران اصلی هستند! اگر سالم و هیدراته هستید (به اندازه کافی آب می‌نوشید) ادرارتان باید شفاف یا زرد کمرنگ و دارای رایحه‌ای ملایم باشد.

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، یکی از اصلی‌ترین علل قوی‌تر شدن بوی ادرار عدم نوشیدن کافی مایعات است. با این وجود، مواد غذایی و نوشیدنی‌ها  نیز می‌توانند ادرار شما را بودار سازند. در این میان می‌توان به تاثیر برخی از دارو‌ها و مکمل‌های ویتامین ب ۶ اشاره کرد. در مورد مارچوبه تجزیه اسید آن باعث ایجاد بو در ادرار می‌شود. هنگام هضم مارچوبه ترکیباتی از جمله متانتیول، دی متیل سولفید و دی متیل سولفون تولید می‌شود. این ترکیباتی حاوی گوگرد هستند همانند ترکیبی که باعث بوی گندیدگی تخم مرغ‌های فاسد می‌شود. بدن نمی‌تواند این ترکیبات را تجزیه کند بنابراین از طریق ادرار دفع می‌شوند و در آنجا بوی بدی می‌دهند.

مواد غذایی دیگری، چون سیر، پیاز، کلم بروکسل، قهوه، آجیل، رازیانه، کاری و ادویه‌ها خاصیت مشابهی دارند و باعث ایجاد بوی ادرار می‌شوند. هم چنین، مواد غذایی حاوی ترکیبات گوگردی می‌توانند عامل بوی بد دهان باشند. به همین دلیل است که پوست کندن و برش دادن پیاز می‌تواند باعث اشک ریختن شما شود. اگر می‌خواهید بوی ایجاد شده در ادرارتان را کاهش دهید می‌توانید با نوشیدن آب فراوان آن را رقیق کنید.

هر آن چه باعث کم آب شدن بدن تان شود باعث ایجاد بوی بد ادرارتان خواهد شد. زمانی که بدن دهیدراته می‌شود بدان معناست که اب بدن از دست می‌رود ترکیب آب با چنین مواد شیمیایی‌ای باعث غلیظ‌تر شدن و در نتیجه قوی‌تر شدن بوی ادرار می‌شود.

آمونیاک یک ماده زائد در ادرار است. در اکثر مواقع احتمالا بوی آن را در ادرار خود احساس نمی‌کنید. با این وجود، هنگامی که آب بدن کم می‌شود غلظت آمونیاک افزایش می‌یابد و بوی ادرار شما را قوی‌تر می‌کند. متخصصان می‌گویند خوردن بیش از حد مواد غذایی حاوی نمک نیز می‌تواند باعث تند شدن بوی ادرارتان شود. علت این موضوع آن است که نمک ممکن است باعث کم آبی بدن مان شود.

این موضوع به نوبه خود می‌تواند باعث تندتر شدن بوی ادرار شود. بر اساس همین منطق نوشیدن بیش از حد الکل یا قهوه می‌تواند تاثیر یکسانی بر بوی ادرار داشته باشد چرا که هر دو دیورتیک (ادرارآور) هستند.

قهوه حاوی صد‌ها ماده شیمیایی از جمله آنتی اکسیدان‌هایی به نام پلی فنول‌ها است که مسئول بو هستند بسیاری از این مواد از طریق ادرار دفع می‌شوند. اگر میزان اب بدن کم باشد ممکن است این موارد بیش‌تر قابل توجه باشند.

اگرچه ادراری که بوی قهوه می‌دهد هیچ ضرری ندارد، اما اگر این بو را احساس می‌کنید ممکن است بهتر باشد برای جلوگیری از کم آب شدن بدن تان مصرف قهوه را قدری کاهش داده یا اگر می‌خواهید به نوشیدن قهوه ادامه دهید مصرف آب را افزایش دهید.

در برخی موارد بوی غیرعادی ادرار ممکن است نشانه بیماری یا عفونت باشد. الکل می‌تواند ادرار را اسیدی‌تر کند و پوشش مثانه را تحریک نماید. این اسیدیته می‌تواند علائم عفونت دستگاه ادراری (UTI) را بدتر کند که باعث ایجاد بوی آمونیاک در ادرار خواهد شد. اگر علائم دیگری مانند درد هنگام دفع ادرار یا دفع ادرار بیش‌تر از حد معمول یا ادراری که رنگ آن کدر به نظر می‌رسد را احساس می‌کنید ممکن است دچار عفونت دستگاه ادراری شده باشید و در آن صورت باید به پزشک مراجعه کنید. ادرار با بوی بسیار شیرین ممکن است نشانه دیابت و ادرار با بوی ماهی ممکن است نشان دهنده عفونت باشد.

اگر بوی بد یا عجیب و غریب در ادرارتان به دلیل مصرف مواد غذایی خاص نبوده می‌تواند بر اثر کم آبی بدن، عفونت دستگاه ادراری (UTI) یا حتی مصرف برخی دارو‌ها ایجاد شده باشد.

دیگر خبرها

  • برخورد با انشعاب‌های غیر مجاز آب در شوشتر
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • مواد غذایی شگفت انگیزی که بوی بد یا عجیب و غریبی به ادرارتان می‌بخشند
  • کشف جسد مرد جوان در قهوه‌خانه‌ای در جنوب تهران
  • برخورد با ساخت و ساز غیر مجاز در غرب تهران
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • قلیان اکسیژن و بازی با جون جوانان؛ طرح مطالعاتی وزارت بهداشت؟