Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - روند کند پرداخت تسهيلات ازدواج و انباشت تقاضا، مبلغ کم و تضامين سخت سه مشکل بزرگ متقاضيان وام ازدواج در سال هاي گذشته بود و دولت يازدهم و دوازدهم با برنامه ريزي مناسب براي حل اين مشکلات اقدام کرد و طرح ضربتي وام ازدواج از آخرين اقدامات دولت در اين زمينه است. در حالي که پيش از اين مبلغ ازدواج سه ميليون تومان بود، اين مبلغ با وجود مشکلات بانک ها و کمبود منابع قرض الحسنه به 10 ميليون تومان براي هر کدام از زوجين افزايش پيدا کرد و همچنين مدت زمان بازپرداخت نيز از سه به چهار سال افزايش يافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاري آريا، در طرح ضربتي وام ازدواج که از دو ماه پيش شروع شد و به تازگي پايان يافت بانک مرکزي براي تسهيل در وام گيري متقاضيان، تعداد ضامن ها را به يک رساند و همچنين هشت جايگزين ضامن براي زوجين در نظر گرفت و در واقع موانع سخت ضمانت را که پيش از اين مشکلات زيادي براي متقاضيان اين تسهيلات به وجود آورده بود را از ميان برداشت.
در حالي که پيش از اين مدت زمان دريافت وام به بيش از يکسال مي رسد اين زمان به کمتر از يک ماه رسيد. پيش از اين تعداد 500 هزار نفر در صف وام ازدواج بودند و در طرح ضربتي وام ازدواج اين تعداد هم اکنون به کمتر از 130 هزار نفر رسيده است به علاوه اينکه مناطق کم برخوردار نيز در اولويت دريافت تسهيلات قرار گرفتند. رييس کل بانک مرکزي با اشاره به همکاري مناسب بانک ها در اين طرح اعلام کرد که در صورت افزايش تقاضا اين طرح مجددا اجرايي مي شود.
متقاضيان وام ازدواج با ابراز رضايت از طرح ضربتي وام ازدواج اين طرح را اقدامي مناسب از طرف بانک مرکزي و نشانه توجه دولت و بانک ها به مشکلات مردم عنوان مي کنند. يکي از دريافت کنندگان وام ازدواج با بيان اينکه پيش از اين مبلغ وام ازدواج نفري 500 هزار تومان براي هر زوج بود و مدت زمان زيادي طول مي کشيد تا وام دريافت شود به پايگاه اطلاع رساني دولت مي گويد: در عين حال براي همين مبلغ کم هم با مشکلات زيادي رو به رو بوديم. او با بيان اينکه بارها مجبور شديم براي دريافت مبلغ کم ضامن ها را به بانک ببريم و مطرح مي شد که نامه کسر از حقوق از ضامن ها گرفته شود مي گويد: خوشبختانه اين مشکلات ديگر براي دريافت وام ازدواج وجود ندارد. يکي ديگر از شهروندان مي گويد: پيش از اين براي دريافت وام ازدواج حتي کار به بازرسي بانک ها نيز مي رسيد.
يکي ديگر از شهروندان که به واسطه شغلش ارتباط بيشتري با زوج هاي جوان دارد با بيان اينکه بسياري از آنها روي وام ازدواج، حساب باز کرده اند و براي خريد جهيزيه به دنبال وام ازدواج هستند مي گويد: مشکلات مالي باعث مي شود که خيلي از جوانان از ازدواج منصرف شوند و با افزايش مبلغ وام ازدواج حداقل تا حدودي مشکلات اوليه جوانان براي ازدواج کمتر مي شود.
يکي ديگر از شهروندان با اشاره به مبلغ سه ميليون توماني که پيش از اين براي وام ازدواج پرداخت مي شد مي گويد: سه ميليون تومان هزينه خريد يک گوشي نيز نمي شود. يک شهروند بازنشسته با بيان اينکه سه ميليون تومان، هزينه گل زدن يک ماشين هم نمي شود به پايگاه اطلاع رساني دولت مي گويد: چگونه مي توان بدون کمک وام ازدواج با هزينه هاي بازنشستگي دختر را به خانه بخت فرستاد.
در طرح ضربتي تسهيلات ازدواج مبلغ 10 ميليون تومان وام به هر يک از زوجين که مجموعا 20 ميليون تومان مي شود پرداخت شد. مدت زمان بازپرداخت اين وام چهار سال و وسود آن 4 درصد است.
بر اساس گزارش بانک مرکزي و همزمان با پايان دوره دو ماهه طرح ضربتي وام ازدواج آمارها نشان داد، بيش از 520 هزار فقره تسهيلات با مبلغي بيش از 5400 ميليارد تومان در اين مدت پرداخت شده است، بنابراين صف متقاضيان تعيين تکليف نشده از حدود 500 هزار نفر از ابتداي شروع طرح به کمتر 130 هزار نفر در پايان اين دو ماه رسيد. اين درحالي است که تا پيش از اين همواره تعدادي بين 500 هزار تا يک ميليون نفر سالانه در صف وام ازدواج قرار داشتند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۲۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت و بانک مرکزی برنامه های مدون و شفافی در خصوص تامین ارز واردات برای بخش های دولتی و خصوصی دارند، اما این کافی نیست. تخصیص منابع ارزی باید به گونه ای باشد که فعالان و تولیدکنندگان واقعی کشور به یک اندازه بهره‌مند شوند. - اخبار اقتصادی -

ولی اله منصوری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص اقدامات بانک مرکزی در حمایت از تولید طی یکسال گذشته اظهار داشت: مطمئنا حمایت از تولید جزو اهداف اصلی اقتصادی دولت و بانک مرکزی است که در یکسال اخیر هم شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه بودیم، اما معتقدم که هنوز کافی نیست و فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند.

وی با اشاره به پیش‌بینی 3.2 همت تسهیلات قرض‌الحسنه برای شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: به تازگی خبرهایی از تمهیدات ویژه بانک مرکزی برای حمایت از «شرکت‌های دانش بنیان» در سال جاری منتشر شده که جای خوشحالی و امیدواری است. گویا شبکه بانکی در قالب قانون بودجه سال جاری مکلف شده به میزان 3.2 همت از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد که این تصمیم، قابل تحسین است.

این فعال اقتصادی افزود: بانک مرکزی در سال گذشته نیز گام های مثبت و بزرگی در این حوزه برداشت؛ بطوریکه شبکه بانکی بیش از 230 همت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کرد که نسبت به سال قبل رشد 61 درصدی را نشان می دهد. این موضوع نشانگر نگاه ویژه دولت و بانک مرکزی به شرکت های دانش بنیان است که باید تا حد توان و امکان از آن حمایت شود.

منصوری با تاکید بر لزوم حمایت عادلانه از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در فرایند تامین منابع ارزی گفت: دولت و بانک مرکزی برنامه های مدون و شفافی در خصوص تامین ارز واردات برای بخش های دولتی و خصوصی دارند، اما این کافی نیست. در واقع تخصیص منابع ارزی باید به گونه ای صورت گیرد که فعالان و تولیدکنندگان واقعی کشور به یک اندازه از این شرایط بهره ببرند. هر چند دولت سیزدهم همواره بر اجرای عدالت تاکید و تلاش دارد؛ اما باید اقداماتی را در دستور کار قرار دهد که فرایند تامین و تخصیص ارز کاملا عادلانه تقسیم و اجرایی شود.

عضو اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان کرد: بی‌تردید فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و تجار واقعی با رویکرد کمک به اقتصاد کشور وارد میدان شده اند و باید مورد حمایت قرار گیرند. در نتیجه حالا که این تلاشگران اقتصادی آماده کمک به روند تولید و تجارت کشور هستند، دولت و بانک مرکزی هم باید سرعت و جدیت بیشتری در روند تخصیص و تامین ارز رسمی و دولتی به آنها داشته باشد تا در نهایت شاهد رشد و رونق اقتصادی بیشتری باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • به حقوق قشر کارگر توجه شود
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی