Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ افشار فروتن اظهار کرد: به عنوان کسی که در این حوزه در بازار کار کرده‌ام معتقدم طرح رجیستری اساسا نمی‌تواند موثر باشد یا اصلا نیازی به اجرای این طرح وجود داشته باشد، چرا که ما نباید در بحث اعمال قوانین طوری عمل کنیم که باعث شویم تا عده‌ای یکدفعه سود کنند و عده‌ای دیگر ناگهان ورشکست شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه طرح رجیستری این شرایط را در بازار ایجاد می کند.

او با بیان این که باید تمام جوانب در طرح‌های همچون طرح رجیستری در نظر گرفته شود، تصریح کرد: در همین مدت کوتاه که رجیستری گوشی‌های موبایل آغاز شده، گزارش‌های نیمه رسمی به ما می‌رسد که واردکنندگانی که گوشی وارد کرده بودند، نسبت به فعال کردن گوشی‌های خود با نصب سیم‌کارت اقدام کرده‌اند. اگر ما به این صورت نگاه کنیم اگر کسی بخواهد هر سوء‌استفاده‌ای از این فضا انجام دهد چقدر می‌تواند سود کند.

فروتن با اشاره اعمال رجیستری در دولت‌های قبلی اضافه کرد: این طرح در دولت های قبل هم مطرح شد که به خاطر مشکلاتی که به وجود آورد عملا اجرایی نشد، این طرح‌ها اگر بخواهند به صورت ناقص و یا موقتی اجرا شوند، مسلما در کوتاه مدت باعث افزایش قیمت و افزایش تقاضا می‌شود که ضرر آن هم به مصرف کننده نهایی می رسد.

این فعال صنفی بازار با اعتقاد به این که رجیستری صرفا نمی‌تواند عامل بازدارنده‌ای در قطع واردات گوشی‌های قاچاق باشد، گفت: در دوره دولت قبل تعرفه واردات گوشی‌ها از چهار درصد به ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد که عامل تمام این آشفتگی‌ها به نوعی همین تعرفه است. قبلا جز هزینه تعرفه، هزینه دیگری وجود نداشت، اما حالا علاوه بر تعرفه هزینه‌های سربار دیگری مثل هزینه‌های گمرکی، مالیات و سایر هزینه‌ها مجموعا تا ۱۵ تا ۲۰ درصد قیمت گوشی‌ها را شامل می‌شود.

او ادامه داد: وقتی این هزینه را در مقابل هزینه واردات گوشی‌ به صورت قاچاق قرار دهیم، آنگاه بازار قاچاق سودآور و پر رونق می شود. اما اگر هزینه‌ واردات قانونی را به زیر ۱۰ درصد برسانیم، دیگر وارد کردن گوشی به صورت قاچاق نمی‌تواند برای وارد کننده کالای قاچاق چندان سودآور باشد و او به واردات قانونی گوشی ترغیب می‌شود.

او با اشاره به هزینه‌های بالای اعمال رجیستری گوشی‌های موبایل، اظهار کرد: در اجرای رجیستری هزینه‌های نظارتی، زمانی و به کارگیری نیروی متخصص انجام می‌شود، در صورتی که ما می‌توانیم با کاهش مالیات بر ارزش افزوده خود به خود شاهد تنظیم بازار و همینطور واردات گوشی به صورت قانونی باشیم.

فروتن در نهایت با بیان این که عملا ما تولید داخلی گوشی‌های موبایل را به اندازه‌ای که بتواند نیازهای این بازار را تامین کند نداریم، گفت: یک شرکت داخلی که در حوزه تولید گوشی‌های موبایل فعال است اگر حتی بتواند ۱۰۰ درصد تولیدات خود را در بازار به فروش برساند، باز هم درصد پوشش آن بسیار ناچیز است و نمی‌تواند کل بازار تقاضا را تحت‌الشعاع قرار بدهد. اعمال تعرفه برای حمایت از تولید داخلی است، در حالی که ما در این حوزه عملا تولید داخلی نداریم. هزینه‌های اعمال طرح رجیستری در نهایت به مصرف کنندگان تحمیل می‌شود.

منبع: ایسنا

403

هزینه اعمال طرح رجیستری مصرف کننده ضرر و زیان بازار گرانی سواستفاده

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۳۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشترکان بد مصرف برق هزینه ۵ برابری تولید را باید بپردازند

مشترکان بد مصرف و پرمصرف برق در صورتی که مصرف خود را کاهش ندهند، باید هزینه بیشتری را پرداخت کنند، به طوری که اگر بیش از ۷۵۰ کیلووات‌ساعت مصرف ماهانه برق داشته باشند باید هزینه ۵ برابری تولید برق را پرداخت کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، کشورمان از جمله معدود کشورهایی است که مصرف برق بیش از حدی دارد. این مصرف به حدی است که برخی کارشناسان معتقدند اوج مصرف برق در ۶ کشور همسایه ایران با جمعیت ۳۵۰ میلیون‌نفری برابر با اوج مصرف برق در ایران ۸۵ میلیون‌نفری است که مصرف بسیار بالایی است.

تابستان سال گذشته میزان مصرف برق ۳۶ بار رکورد سال قبل از آن را شکست و اعداد بی‌سابقه‌ای در میزان تقاضای مصرف برق برجای نهاد، به‌گونه‌ای که رکورد تقاضای مصرف برق در ۲۵ مرداد سال گذشته به ۷۳ هزار و ۴۶۷ مگاوات رسید. وزارت نیرو در دولت سیزدهم باهدف پیشگیری از خاموشی‌ها در کشور تدابیر ویژه‌ای از توسعه ظرفیت نیروگاهی، توسعه خطوط انتقال و پست‌های توزیع گرفته تا افزایش بازدهی نیروگاه‌های موجود به انجام رساند.

به گفته مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون در راستای کمک به کاهش ناترازی، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری حدود ۹ هزار مگاوات افزایش یابد.

هادی مدقق افزود: این اقدام از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۵۸۴ مگاوات، رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان عملی نیروگاه‌های گازی موجود به ظرفیت دو هزار مگاوات و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده است.

علاوه بر توسعه ظرفیت نیروگاهی وزارت نیرو گام مهم دیگری در زمینه فرهنگ‌سازی مصرف بهینه برق برداشت و در این زمینه در دو سال گذشته با اختصاص پاداش‌هایی برای مشترکان آنان را برای رعایت مصرف بهینه تشویق کرد.

این تشویق و پاداش‌ها امسال به پویشی با عنوان پویش با انرژی مجهز شد تا دامنه آن همه مشترکان صنعت برق را بگیرد. امسال وزارت نیرو در قالب این پویش قرار است ۸۰ میلیون جایزه از جمله خودرو، وسایل الکترونیکی کم‌مصرف، اینترنت و پاداش‌های دیگر به مشترکان صرفه‌جو هدیه بدهد؛ از طرف دیگر اگر مشترکانی تمایل به کاهش مصرف نداشته باشند و بخواهند همچنان پر مصرف باشند، وزارت نیرو برای آنها تعرفه پلکانی در نظر گرفته است.

بر این اساس مشترکانی که تا ۳۰۰ کیلوات در مناطق عادی مثل تهران که دمای معتدل‌تری دارند برق مصرف کنند تعرفه برق آنها تغییری نخواهد داشت، اما اگر میزان مصرف از ۳۰۰ کیلووات تا ۴۵۰ کیلووات افزایش یابد مشترک باید ۱.۵ برابر هزینه تولید برق قبض پرداخت کند. هزینه تولید برق اکنون بدون احتساب هزینه سوخت ۵۵۰ تومان محاسبه می‌شود.

مشترکانی که از ۴۵۰ کیلوات ساعت برق بیشتر مصرف کرده و مصرف خود را تا ۷۵۰ کیلوات ادامه دهند ۲.۵ برابر هزینه تولید برق هزینه باید پرداخت کنند؛ همچنین مشترکانی که بد مصرف هستند و میزان مصرف آنها فراتر از ۷۵۰ کیلووات بشود هزینه قبضی که پرداخت خواهند کرد ۵ برابر هزینه تولید خواهد بود.

بر اساس این گزارش، در این شرایط منطقی است که همه مشترکان مصرف خود را مدیریت کنند تا هم امکان تأمین برق برای همگان فراهم شود و هم ناگزیر به پرداخت هزینه‌های گزاف نشوند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مدارس دولتی از پرداخت هزینه‌های برق، گاز و آب معاف شدند پاداش به بیش‌از 50 درصد مشترکان خانگی برق تهران کشف بزرگترین مزرعه رمز ارز در خراسان شمالی

دیگر خبرها

  • افزایش فروش آیفون در چین
  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • تخفیف‌های آیفون در چین کارساز شد
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • تاریخ دقیق افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شد/ وزیر کار درباره رقم حقوق بازنشستگان چه گفت؟
  • مشترکان بد مصرف برق هزینه ۵ برابری تولید را باید بپردازند
  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • جزییات افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • وضعیت رجیستر شدن آیفون 14 پرو مکس