Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@23:20:16 GMT

وضعیت سپرده‌گذاران در ۳ غیرمجاز واگذار شده

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۷۹۵۹

وضعیت سپرده‌گذاران در ۳ غیرمجاز واگذار شده

در حالی بیش از دو ماه از واگذاری مسئولیت سه تعاونی منحله افضل توس، آرمان و البرز ایرانیان به بانک‌های مجاز گذشته که روند تعیین تکلیف آنها در مرحله‌ای متوقف شد و باید از سوی دستگاه‌های ذیربط برای این موضوع تصمیم‌گیری شود. در رابطه با البرز ایرانیان که تاکنون فرایند پرداخت شروع نشده است.

به گزارش ایسنا، در راستای پایان دادن به فعالیت موسسات بزرگ غیرمجاز در اوایل مردادماه امسال بانک مرکزی از تصمیمی خبر داد که براساس آن مدیریت دارایی‌ها و بدهی‌های تعاونی افضل توس را به بانک آینده، آرمان (وحدت) به موسسه ملل و همچنین البرز ایرانیان را به بانک تجارت واگذار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بر این شد تا دو بانک و موسسه‌ای که مسئولیت این تعاونی‌ها را پذیرفته بودند در نتیجه ارزیابی دارایی‌ها و بدهی‌های آنها فرآیند تعیین تکلیف سپرده‌گذاران را در دستور کار قرار دهند، اما طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی در این توافق قرار نبود که پوشش کسری برعهده بانک‌های پذیرنده باشد، بلکه هرگونه کمبودی در نتیجه شناسایی و ارزیابی دارایی‌ها و بدهی‌های این تعاونی‌ها متوجه مدیران و سهام‌داران آنها بود.

تعیین تکلیف ۸۷ درصد سپرده گذاران افضل توس

براین اساس طولی نکشید که بانک آینده از زمان‌بندی برای تعیین تکلیف سپرده‌گذاران افضل توس خبر داد و از ابتدای مهرماه تا ۲۵ این ماه را زمان مراجعه سپرده‌گذاران تا سقف سه میلیون تومان اعلام کرد به‌ طوری که سپرده‌گذاران می‌توانستند با مراجعه به شعب افضل توس و ارائه مدارک و افتتاح حساب دفترچه بانک آینده را در اختیار گرفته و در فاصله ۱۵ روز کارت شتابی برایشان صادر  شده تا تمام مبلغ تا سه میلیون تومان در دسترس آنها قرار گیرد.

با وجود پایان این مهلت گرچه همچنان سپرده‌گذاران تا سه میلیون تومان فرصت مراجعه و تعیین تکلیف حساب‌های خود را دارند، ولی ورود به ارقام کلان‌تر هنوز مشخص نشده است،   طبق آخرین گزارش از وضعیت پرداختی‌ها در این تعاونی از مجموع ۳۶۰ هزار سپرده‌گذار افضل توس حدود ۳۱۱ هزار نفر یعنی نزدیک به ۸۷ درصد تعداد سپرده‌گذاران آن تعیین تکلیف شده‌اند.

۲۷۰ هزار سپرده گذار آرمان تعیین وضعیت شدند

اما در رابطه با تعاونی آرمان (وحدت) که به موسسه ملل واگذار شد، فرآیند مرحله‌ای تعیین تکلیف سپرده‌گذاران از ۱۲ مهرماه تا ابتدای آبان‌ماه برای سپرده‌های تا سقف سه میلیون تومان مشخص شده بود که سپرده‌گذارانی که تا ۳۱ فروردین‌ماه امسال تا سه میلیون تومان وجه داشتند می‌توانستند با مراجعه به شعب این تعاونی وضعیت حساب خود را مشخص کنند. آخرین وضعیت پرداختی‌ها در تعاونی وحدت از این حکایت دارد که از مجموع ۳۹۰ هزار سپرده‌گذار تعاونی غیرمجاز وحدت، ۲۷۰ هزار نفر یعنی حدود ۷۲ درصد از سپرده‌گذاران تعیین تکلیف شده‌اند.

در مجموع در مورد هر دو تعاونی افضل توس و وحدت با وجود پایان زمان مشخص شده برای تعیین وضعیت سپرده‌گذاران تا سقف سه میلیون تومان همچنان شرایط برای مراجعه به شعب وجود دارد، ولی مبالغ بالاتر فعلا متوقف است، چرا که در این رابطه باید از سوی دستگاه‌های ذیربط تصمیم‌گیری و به بانک آینده و موسسه ملل به عنوان مسئول اجرای تعهدات ابلاغ شود.

این در حالی است که طبق اعلام حیدری -معاون نظارت بانک مرکزی- برای تعیین تکلیف باقی‌مانده سپرده‌گذاران تعاونی‌های افضل توس و وحدت پیشنهادات لازم توسط بانک مرکزی به کمیته منتخب سران سه قوه ارائه شده که نتیجه آن پس از برگزاری جلسه کمیته منتخب و بررسی پیشنهاد بانک مرکزی اعلام می‌شود. با این حال ظاهرا تاکنون آنچه که بانک آینده و موسسه ملل برای سپرده‌های تا سقف سه میلیون تومان این دو تعاونی پرداخت کرده‌اند از منابع خود آنها بوده و باید در ادامه تسویه شود. در حالی که پیش ازاین قرار نبود منابع این بانک‌ها درگیر بدهی تعاونی‌های منحله باشند.

البرز ایرانیان در دستگاه قضا

اما دیگر تعاونی واگذار شده البرز ایرانیان است که مسئولیت آن به عهده بانک تجارت قرار گرفته، این بانک گرچه تعداد سپرده‌گذاران آن در مقایسه با دو تعاونی دیگر کمتر است، اما تاکنون بانک تجارت به تعیین تکلیف سپرده‌های آن ورود نکرده است دلیل اصلی این موضوع به برخی مسائل قضایی برمی‌گردد.

آن طور که معاون نظارت بانک مرکزی اعلام کرده پرونده تعاونی البرز ایرانیان اکنون در مرجع قضایی تحت بررسی و رسیدگی قرار دارد و این پرونده دارای پیچیدگی‌های زیادی است که نیازمند صرف وقت و دقت زیادی خواهد بود، در صورتی که مرجع قضایی پس از اتمام رسیدگی و در صورت وجود دارایی دستور انتقال دارایی‌ها را به بانک تجارت صادر کند آنگاه بانک مرکزی نسبت به نقدینگی لازم برای بازپرداخت وجوه سپرده‌گذاران متناسب با دارایی‌های منتقل شده اقدام خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۷۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال

عزیزالله سیفی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد رینگ‌شهری در دست اقدام قرار گرفت و به دلیل مشکلات عظیمی همچون جابجایی تأسیسات در هیچ دوره‌ای ورود نکرده یا نیمه کاره و محدود انجام شده بود اما این اقدام بزرگ در این دوره انجام شد.

وی اضافه کرد: گره‌های چند دهه شهر که تا پیش از این حل نشده بود در این دوره باز شد و بسیاری از اقداماتی که سال‌ها مورد درخواست و مطالبه مردمی بود در این شورا تصمیم گیری و اجرایی شد.

رئیس شورای شهر یزد افزود: معضلاتی همچون تکمیل نبودن رینگ شهری، مشکلات آبگرفتگی معابر و پروژه‌های ترافیکی نیمه تمام در شهر یزد سال‌ها بلاتکلیف رها شده بود که در این دوره از شورای اسلامی شهر یزد به نتیجه رسید.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد گفت: بلوار آیت الله ابوترابی بعد از ۲۰ سال آزاد شد و در حال انجام است همچنین میادین معلم، امام حسین (ع)، اطلسی، امام علی (ع)، شهدای یعقوبی و زیرگذرهای جنب خطوط ریلی و برخی دیگر از نقاط شهر اصلاح هندسی و یا میدان به چهار راه تبدیل شد و بلوار دانش پایه به بلوار استقلال نیز بعد از ۱۸ سال بلاتکلیفی در دست اجرا قرار گرفت و پیشرفت ۷۰ درصدی دارد.

سیفی ادامه داد: هزینه‌های جاری در این دوره کاهش یافت و افزایش سهم بودجه هزینه‌های عمرانی از ویژگی‌های بودجه بندی سال جدید این شورا است همچنین از کل بودجه ۲۸ درصد به هزینه‌های جاری و ۷۲ درصد جهت اقدامات عمرانی اختصاص یافته است.

وی افزود: افزون بر هفت هزار میلیارد ریال هزینه آزادسازی معابری همچون بلوار پیامبر اعظم (ص) و بلوار امام محمد باقر (ع) و خیابان‌های عریض و طویلی که در مناطق مختلف شهر است شد همچنین تکمیل رینگ دوم شهری در نظر گرفته است.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد گفت: در بودجه امسال اعتبار مناسبی برای جداسازی آب شرب از فضای سبز همچنین زیر ساخت‌های آسفالت معابر شهر پیش بینی شد؛ همچنین در منطقه یک شهرداری نیز بوستان زنبق واقع در بلوار جمهوری با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.

سیفی ادامه داد: بهره برداری از خانه مشاغل سنتی یزد، گرمخانه موقت خانه کودکان کار، رونمایی از ماشین آلات و تجهیزات خدمات شهری و مدیریت بحران، اختصاص ۲ هزار میلیارد جهت آسفالت معابر همچنین آسفالت بیش از ۸۵۰ متر مربع از سطح شهر، احداث پروژه زیرگذر صاحب الزمان (عج) در راستای تکمیل رینگ شهری برخی از اقدامات انجام شده است.

وی افزود: اجرای پروژه عظیم بلوار شهیدان پارسائیان تا ایرج افشار که اجرای این پروژه بار ترافیکی آزادشهر، خیرآباد، میدان امام علی (ع) و صفائیه را کاهش می‌دهد، اصلاح هندسی تقاطع غیر همسطح میدان جانباز میدان اطلسی، اصلاح هندسی تقاطع غیر همسطح میدان امام حسین (ع)، میدان معلم، تکمیل کتابخانه مرکزی یزد، تکمیل پارک‌های کوهستان و بزرگ شهر، احداث و مرمت سیل بندهای شماره چهار، سیل بند شهیدان یاوری، سیل بند شهید رشیدی، اجرای طرح مسیل شهر یزد، رودخانه مرکزی، آماده سازی و احداث شهرک مشاغل، حفر چاه‌های جذبی و هدایت آب‌های سطحی، ساماندهی و تکمیل قبرستان جوی هر هر واحداث مخازن ذخیره آب بخشی دیگر از اقدامات انجام شده در ششمین دوره شورای اسلامی شهر یزد است.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد گفت: همه این اقدامات در حالی است که تبصره سه قبوض آب که در دوره‌های قبلی شورا گرفته می‌شد، حذف شد و از محل اعتبارات شورا و شهرداری هزینه‌ها تأمین شد، همچنین عوارض کسر فضا از بندهای جرایم کمیسیون ماده صد با توجه به شرایط اقتصادی مردم با مصوبه و پیگیری‌های شورای ششم شهر یزد از بندهای جرایم حذف شد.

سیفی ادامه داد: بعد از وقوع سیل در سال ۱۴۰۱ که همزمان با اولین سال شروع فعالیت شورای ششم بود نیز مصوب شد پروانه رایگان برای ساختمان‌های مسکونی و تجاری آسیب دیده از سیل صادر شود همچنین تشکیل کمیسیون ویژه ماده صد برای تبدیل آرا تخریب ساختمان به جریمه برای اولین بار در یزد با تصمیم شورای ششم آغاز شد.

وی افزود: مصوبه شورای ششم در حمایت از قانون خانواده و جوانی جمعیت و فرزندآوری که این بسته شامل تخفیف عوارض ساختمانی است و افرادی که فرزند سوم آنها در سال ۱۴۰۱ و یا ۱۴۰۲ متولد شده از ۷۰ درصد و برای تولد فرزند چهارم و یا بیشتر از ابتدای سال ۱۴۰۱ برای ۴۰۰ متر مربع زیر بنای غیر آپارتمانی به میزان ۱۰۰ درصد از پرداخت عوارض ساختمانی معاف شدند.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد گفت: تعداد قابل توجهی از ماشین آلات و تجهیزات برای دستگاه‌های خدماتی از جمله آتش نشانی، مدیریت بحران، شهرداری و مناطق ۵ گانه خریداری شد. همچنین در راستای نوسازی ناوگان شهری تعداد زیادی تاکسی شهری، چندین دستگاه اتوبوس و ۹۵ دستگاه ون در طول یک سال و نیم از فعالیت شورای ششم خریداری شد.

کد خبر 6090360

دیگر خبرها

  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • تعیین تکلیف حدود ۴ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • تعیین تکلیف ۶۵۷۰۰ وسیله نقلیه توقیفی در تهران
  • تعیین تکلیف بیش از ۳ هزار میلیارد ریال از اموال تملیکی خوزستان
  • تعیین تکلیف حسن یزدانی برای المپیک پاریس
  • تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود