Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: رئیس پژوهشکده پولی و بانکی می‌گوید وقتی می‌خواهید عملکرد بانک مرکزی را درباره ساماندهی سپرده‌گذاران موسسات غیرمجاز معرفی کنید باید به خاطر داشته باشید که بانک مرکزی عامل به وجود آمدن این مشکلات نیست بلکه به کمک آمده است تا از سپرده‌های مردم و سپرده‌های خود صیانت کند و التهابات را کاهش دهد.

علی دیواندری که مهمان بیست‌وسومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها بود، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از شاخص‌های مهم و اصلی مربوط به بانک مرکزی ایران، نرخ تورم است که برای میانگین مهرماه به ۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد رسید و نرخ تورم نقطه به نقطه در این ماه نیز معادل ۸.۴ درصد بوده است.  

دیواندری اضافه کرد: نرخ تورم در حالی محقق شده است که از سال گذشته نگرانی‌هایی وجود داشت مبنی بر اینکه تورم اقتصاد ایران بالا رود ولی آنچه عملا اتفاق افتاد این بود که اکنون تورم در ناحیه قابل قبولی قرار دارد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی اظهار کرد: اقدامات اخیری که دولت انجام داده است، به ویژه در زمینه کاهش نرخ سود بانک‌ها در همین جهت بوده است. از سوی دیگر تصمیماتی که شورای پول و اعتبار گرفت که بانک مرکزی هم به دقت آن را اجرا می‌کند، در راستای کاهش هزینه‌های بانک‌ها بوده است و کمک کرده فضای مناسب‌تری بر کسب و کار کشور حاصل شود. به این ترتیب هزینه‌های تولید پایین آمده و هزینه تمام شده قیمت‌ها نیز کاهش یافته است. به این ترتیب بانک‌ها وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: در هر صورت بانک‌ها به اصلاحات ساختاری نیاز دارند که خدمات بهتری به بخش‌های مختلف اقتصاد کشور ارائه دهند و باید در دیدگاه کلان سیاستی که برای آرامش و امنیت سپرده‌ها برنامه‌ریزی شده‌است، امور مربوط به آن پیگیری شود.

دیواندری در مورد موانع کاهش نرخ تسهیلات بانکی نیز توضیح داد: طبعا نرخ تسهیلات بانکی تابعی از قیمت تمام شده پول است تا به تدریج به قیمت تمام شده پول کاهش پیدا می‌کند، نرخ تسهیلات هم به تبع آن کاهش پیدا خواهد کرد. ولی این موضوع در حالت تدریجی و منطقی صورت خواهد گرفت.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی اضافه کرد: نکته مهم کاهش نیافتن نرخ تسهیلات بانکی بالا بودن قیمت تمام شده پول است. وقتی که اعلام می‌شود سود سپرده پایین آمده لزوما قیمت تمام شده در بانک‌ها را تضمین نمی‌کند و این پروسه که قیمت تمام شده کاهش یابد، زمان‌بر است. این موضوع به ویژه درباره سپرده‌های با سررسید یک سال با نرخ‌های بالاتر قابل توجه است که رسوب هزینه‌های آنها در ترازنامه بانک‌ها باقی می‌ماند. در نتیجه مهم‌ترین عوامل مهم جهت کاهش نرخ تسهیلات را باید در عوامل اقتصادی جست‌وجو کرد. بانک‌ها نمی‌توانند سپرده‌های مردم را با نرخ‌های بالا با سررسید یک ساله گرفته و با نرخهای پایین‌تر تسهیلات دهد. این عامل منطقی است.

وی همچنین درباره نحوه ساماندهی موسسات غیرمجاز گفت: فکر می‌کنم تسهیلات خوبی در هفته‌های اخیر گرفته شده‌اند. در هفته‌ای که گذشت نمایندگان سه قوه تصمیم گرفتند تا برای موسسه فرشتگان تا ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت صورت بگیرد و در این زمینه تصمیمات خوبی در راه است تا جایی من در جریانم بانک مرکزی تصمیمات مهم و موثری گرفته است که اعلام خواهد شد.

دیواندری ادامه داد: فراموش نکنید که بانک مرکزی عامل ایجاد این مشکلات نیست بلکه به کمک حل مشکلات  موجود آمده است تا از سپرده‌های مردم به ویژه سپرده‌های خود صیانت شود و هدف بانک مرکزی این است که التهابات موجود کاهش یابد.

برچسب ها: بانک مرکزی ، موسسات غیرمجاز ، علی دیواندری

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۴۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟

آفتاب‌‌نیوز :

در روز‌های اخیر و همزمان با کاهش نوسانات ارزی و تخلیه هیجانات کاذب از بازار، برخی نمایندگان در اظهارنظر‌هایی عجیب سعی در تخریب ارزش پول ملی کشورمان دارند.

البته که انتقاداتی به افزایش قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی وارد است، ولی نباید فراموش کرد که آنچه در هفته‌های اخیر موجب افزایش قیمت ارز شد، تشدید تنش‌های سیاسی در منطقه بود و با آرام شدن فضا از شدت نوسانات ارزی هم کاسته شد.

مصطفی میرسلیم نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌کل بانک مرکزی، اگر نمی‌توانند ارزش پول ملی را حفظ کنند، امضایشان را از روی اسکناس‌ها بردارند، چون با کاغذ پاره فرقی ندارد.»

قمری‌وفا مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به اظهارات اخیر میرسلیم گفت: عقل سلیم حکم می‌کند انسان قبل از گفتار و نوشتار، کمی فکر کند!

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد