Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@20:03:06 GMT

مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در پارک ملی توران

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۹۹۰۹

مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در پارک ملی توران

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از مشاهده سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در منطقه زمان آباد پارک ملی توران خبر داد.

به گزارش ایسنا عباسعلی دامنگیر افزود: سرپرست اداره پارک ملی توران ضمن گشت و کنترل در محلی به نام شکسته های آغل گزو در محدوده تنگه تاریک موفق به مشاهده سه قلاده یوز پلنگ بالغ شد که در محل خط الراس نظاره‌گر دشت‌های پایین دست بودند که پس از مشاهده سریع اقدام به گرفتن عکس از یوزها کرد و حدود ۴ دقیقه به مشاهده یوزها و عکاسی از آنها مشغول بود سپس جمعیت سه قلاده‌ای این گونه نادر و سمبل زیست محیطی کشور و استان به آرامی دور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  وی افزود: در پی پایش و نظارت منطقه نیم ساعت قبل از مشاهده یوزها تعداد ۱۸ راس آهو در محل دشت شورچاه و ۴۰ دقیقه بعد از مشاهده یوزها تعداد ۱۳ راس قوچ و میش در محل چشمه واشنگ مشاهده شد که این نشان از پتانسیل بالای منطقه به لحاظ طعمه و حضور گونه یوزپلنگ آسیایی دارد. دامنگیر در ادامه گفت: از ابتدای سال تاکنون ۹ مرحله توسط دوربین و هم به‌صورت مشاهده مستقیم تصویر یوزپلنگ ثبت شد و جمعیت این‌گونه در منطقه مورد پایش قرار گرفت البته اثرات سوء خشکسالی به زیستگاه ومنابع آبی، طرح‌های توسعه‌ای بی‌ضابطه و حضور دام در کل سطح زیستگاه از چالش‌های اصلی حفاظت از این گونه نادر است. وی همچنین جهت برون رفت از این مشکلات افزود: با احیاء زیستگاه های خسارت دیده و تامین منابع آبی پایدار و حفظ امنیت زیستگاهی، باید بیش از پیش به حفظ این جاندار ارزشمند کمک کرد.
  دامنگیر همچنین از مهم‌ترین اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان درجهت حفظ این گونه نادر را بسیج تمام منابع مالی موجود بابت آبرسانی و توزیع علوفه در زیستگاه‌های خسارت دیده ، کنترل و پایش بیش از گذشته، اختصاص نیرو و تجهیزات لازم،  اجرای طرح‌های مدیریت مناطق همچنین مدیریت و تشکیل ستاد ساماندهی چرای دام  در منطقه برشمرد. وی در پایان گفت: انتظار می‌رود علاوه بر بودجه استانی که جهت حفاظت از یوزپلنگ آسیایی اختصاص می‌یابد سایر دستگاه‌های اجرایی متولی استانی نیز در این راستا هر چه بیشتر این اداره کل را یاری رسانده و مسئولین سازمان برنامه و بودجه  کشور نیز از محل اعتبارات ملی در این خصوص به سازمان حفاظت محیط زیست  و استان ابلاغ اعتبار کنند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محیط زیست ،مجموعه پارک ملی، پناهگاه حیات‌وحش و منطقه حفاظت‌شده توران با وسعت ۱.۵ میلیون هکتار یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین زیستگاه‌های یوزپلنگ آسیایی در کشورمان است. تنها قلمرو زیستی باقیمانده آن تنها به سه استان کشورمان محدود می‌شود. انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۹۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان

ایسنا/لرستان ‌مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در مرکز تکثیر و احیا گوزن زرد ایرانی در مجموعه کشت و صنعت فجر صفا استان لرستان خبر داد.

علی سالاروند گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان‌ فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیاء آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض