Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@22:47:39 GMT

شکل‌گیری حلقه‌های ارتباط دانشجویی

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۳۵۹۵۸

شکل‌گیری حلقه‌های ارتباط دانشجویی

طرح «از من بپرس» یک ایده دانشجویی است که می‌تواند مسیر تحصیلی را برای دانشجویان ورودی و سال اولی، سهل‌الوصول‌تر کند و طرح‌های دانش‌بنیان دانشجویی را به مرز اجرا نزدیک کند.

قدس آ«لاین- مسئول معاونت علمی بسیج دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد درباره این طرح خلاقانه دانشجویی توضیح می‌دهد: هدف این طرح، آشنایی دانشجویان جدیدالورود، به‌ویژه در مقطع کارشناسی که از دبیرستان وارد دانشگاه می‌شوند، با فضای دانشگاهی است تا با دانشجویان سال بالاتر یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی در ارتباط و تعامل باشند و از آن‌ها راهنمایی بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا مؤمن در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: پرسش‌هایی که دانشجویان سال پایین و ورودی امسال از دانشجویان باتجربه‌تر درباره رشته تحصیلی یا امکانات و فرصت‌های دانشگاهی دارند، در جلسات و میزگردها پرسیده می‌شود، ضمن این‌که با بهره‌گیری از فرصت شبکه‌های اجتماعی، این تعامل به‌صورت غیرحضوری و ازطریق کانال‌های ارتباطی ادامه می‌یابد.

به‌گفته وی، این طرح در فاز اول در جشن آغاز سال تحصیلی برگزار شد که در غرفه بسیج دانشجویی، دانشجویان ثبت‌نام می‌کردند تا پرسش‌های متداول‌شان را مطرح کنند و از دانشجویان باتجربه‌تر راهنمایی بگیرند.

او ادامه می‌دهد: جرقه شکل‌گیری این ایده در جلسه معاونت علمی بسیج زده شد که چه مسیری برای پاسخ به پرسش‌های متداول دانشجویان، سهل‌الوصول‌تر است. همین شد که به‌دنبال راهی ارتباطی برای تعامل دانشجویان جدیدالورود و دانشجویان سال بالایی بودیم.

مؤمن توضیح می‌دهد: سؤالات دانشجویی، پرسش‌هایی درباره امکانات و فرصت‌های دانشگاه است تا دغدغه‌های تحصیلی و علمی، ضمن این‌که سعی کردیم بستری را برای دانشجویان فراهم کنیم تا طرح‌ها و ایده‌هایشان که قابلیت اجرایی دارد، به شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی شود و حتی کسانی‌که پروژه‌های علمی مشترک دارند، ازطریق این حلقه ارتباطی دانشجویی، یکدیگر را پیدا کنند و موجب هم‌افزایی علمی شود. ما نمونه‌هایی در دانشکده علوم داشتیم که دانشجویان ارشد رشته فیزیک، همکاران طرح‌شان را از بین دانشجویان کارشناسی پیدا کردند.

او یادآور می‌شود: تا جایی‌که اطلاع دارم، نمونه طرح «از من بپرس» را در دانشگاه‌های دیگر ندیده‌ام، ضمن این‌که این طرح، قابلیت توسعه در بخش‎‌های مختلف و سایر دانشکده‌ها را هم دارد.

این دانشجوی سال آخر کارشناسی ادامه می‌دهد: طرح «از من بپرس» روی مشاوره علمی بیشترین تمرکز را دارد و معتقدیم که جرقه‌های تولید علم که در سطح دانشجویی زده می‌شود، می‌تواند به سرانجام برسد. سعی ما بر این بوده که مشاوره علمی را به بدنه دانشجویی بکشانیم تا تعامل بهتری بین دانشجویان مقاطع مختلف صورت بگیرد و ایده‌های بین‌رشته‌ای نیز شکل اجرایی پیدا کند.

به‌گفته او، دانشجویانی که در شرکت‌های دانش‌بنیان فعال هستند، اعلام آمادگی کرده‎‌اند تا در قالب این طرح، به پرسش‌های دانشجویی پاسخ دهند.

* برای دانشجویان توسط دانشجویان

ایده‌های دانشجویی اگر در یک مسیر نظام‌مند قرار بگیرد، می‌تواند به تحقق نزدیک شود. مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اجرای طرح «کار دانشجویی» در فضای دانشگاهی می‌گوید: در این طرح، شرایط برگزاری کلاس‌های فوق برنامه در دانشگاه توسط دانشجویان مهیا می‌شود؛ مثلاً یکی از دانشجویان ارشد که در برنامه‌نویسی تسلط داشت، کلاس‌هایی را برای دانشجویان متقاضی برگزار کرد، آن هم با یک‌سوم یا یک‌چهارم قیمت بیرون.

محمدرضا جعفری که اهل شیراز است و دانشجوی ارشد رشته فیزیک، اضافه می‌کند: چنین طرح‌هایی هم به جیب دانشجویان کمک می‌کند که کمتر هزینه کنند و هم این‌که برای تعدادی از دانشجویان مستعد، اشتغال‌زایی می‌کند، ضمن این‌که طی هماهنگی با مسئولان دانشگاه، کلاس‌های خالی به برگزاری کلاس‌های فوق‌برنامه اختصاص می‌یابد و به‌خاطر امنیت محیط دانشگاه، برای دانشجویان دختر هم یک مزیت است.

به‌گفته او، در قالب این طرح، کلاس‌های ورزشی هم برگزار می‌شود و حتی دانشجویانی که دستی در هنر دارند، اگر متقاضی وجود داشته باشد، برایشان کلاس‌های هنری برگزار می‌کنند؛ مثلاً دوره‌های خوشنویسی برای دانشجویان توسط خود دانشجویان برگزار شده است.

جفعری می‌گوید: برگزاری کلاس‌های کنکور ارشد برای کسانی‌که می‌خواهند در رشته مدیریت، ادامه تحصیل بدهند برگزار می‎شود، هم با قیمت پایین‌تر و هم این‌که کیفیت کلاس‌ها حفظ می‌شود، ضمن این‌که در محیط دانشگاه است.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۵۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران از جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات از محل تبصره ۱۶ برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه خبر داد. - اخبار استانها -

رضا لحمیان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در آمل با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران همگام با سیاست‌گذاری کشور به عنوان یک دانشگاه مهارتی انجام وظیفه می‌کند، اظهار داشت: این دانشگاه بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "دانشجوی فارغ‌التحصیلی داشته باشیم و نتوانیم برای وی شغلی فراهم کنیم این ایراد کار در آموزش عالی ما است." اولویت کار را بر تدوین اشتغال دانشجویان مورد پذیرش خود قرار دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 6 هزار و 500 پذیرش دانشجو با تضمین اشتغال در سراسر کشور داشتیم که دانشگاه علمی کاربردی فذا 350 دانشجو با تضمین اشتغال پذیرش داشته است، افزود: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که  رشد 35 درصدی در جذب دانشجو را داشتیم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران دغدغه اصلی امروز خانواده‌های دانشجو را در زمینه اشتغال و تضمین آن مطرح کرد و گفت: این دانشگاه یک درصد بیشتری را نسبت به سایر دانشگاه‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی جذب نشان می‌دهد. 

لحمیان با تاکید بر اینکه مازندران در سال گذشته از تبصره 16 موفق به جذب 40 میلیارد تومان برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با سود چهار درصدی شده است، بیان کرد: این استان با دریافت این تسهیلات موفق به کسب رتبه اول نسبت به سایر دانشگاه‌های مازندران شد.

وی ادامه داد: برای خوشه‌های فناور و مراکز رشد دانشگاه علمی کاربردی و تفاهم‌نامه‌ای بین پارک فناوری بالغ بر 14 میلیارد تومان تسهیلات اخذ شده است که به ازای هر دانشجو 150 میلیون تومان با یک شغل جدیدی به همراه بیمه تامین اجتماعی بوده است.

این مسئول با اشاره به اینکه در سال‌جاری در صورت اضافه شدن مرکزی به مراکز استان باید حتما از همان ابتدا شرایط تضمین اشتغال را برای دانشجویان  فراهم کند، یادآور شد: در استان مازندران طبق سیاست‌های آمایش آموزش عالی باید محدودیت مراکز  داشته باشیم که امسال دو مرکز شرکت صنایع ماشین بشل و شرکت صنعتی نکا فولاد ماشین دوره‌های خود را مهرماه سال گذشته با پذیرش تضمین اشتغال شروع کردند.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم امسال بتوانیم این ظرفیت‌ها را حتما با اولویت تضمین اشتغال ادامه دهیم، اظهار داشت: در شرکت فذا و دانشگاه فرهنگ و هنر آمل در بحث هنری نقطه عطفی خواهد بود.

لحمیان با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران تنها دانشگاه زیر مجموعه وزارت علوم است که در کارگروه اشتغال عضویت دارد و در جلسات کارگروه اشتغال استانداری حضور دارد خاطرنشان کرد: مرکزی در بحث اولویت اشتغال اگر نتواند در هر رشته‌ای شغلی ایجاد کند اصلا به وجود نمی‌آید و در پایش حذف می‌شود و ایجاد هر رشته جدیدی باید پیوست ایجاد اشتغال داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • گسترش دامنه اعتراضات دانشجویی در استرالیا
  • پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد
  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • الحوثی: آمریکا به دنبال ادامه نسل‌کشی در غزه است/ جنبش دانشجویی دست واشنگتن را رو کرد
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • چرایی تشدید اعتراضات دانشجویی در آمریکا