Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > اقتصاد‌ ایران - تحقق توسعه با اجرای برنامه‌ریزی‌های اقتصادی، منوط به‌وجود نیروی انسانی ماهر و جامعه دارای مهارت است و در غیاب این دو، گرچه کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی می‌توانند با پاشیدن پول شکل بگیرند اما دیری نمی‌پاید که رقابت خود را از دست می‌دهند و جز به مدد یارانه‌های دولتی، قادر نخواهند بود سودآوری و صرفه اقتصادی خود را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اين شرايط وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي «فقر مهارتي مردم» و «مردم فقير» را دو چالش اقتصاد ايران مي‌داند و مي‌گويد: بحران جامعه امروز ايران، شكاف مهارتي است و براي برون رفت از تله فقر و غلبه بر آن، بايد به تربيت افراد ماهر بپردازيم. به گزارش فارس، علي ربيعي در نشستي كه با كاركنان سازمان آموزش فني و حرفه‌اي كشور داشت،

گفت: تا زماني كه مديران ماهر نداشته باشيم و نيروهاي كار از مهارت لازم براي كاهش قيمت تمام‌شده برخوردار نباشند، ساختن كارخانه كمكي به توسعه كشور نمي‌كند و اگر بدون وجود اينها كارخانه‌ها را بسازيم، پس از چند سال قدرت رقابت خود را از دست مي‌دهند مگر اينكه با دادن يارانه آنها را به ظاهر سودمند كنيم.

آنگونه كه وزير كار مي‌گويد، براي رفع فقر و تحقق توسعه، بايد به مهارت‌آموزي نيروي كار پرداخت و از اين رهگذر به سمت فقرزدايي و توسعه اقتصادي قدم برداشت گرچه در عمل، اجراي چنين سياستگذاري كلاني در جامعه ايراني، به‌ويژه در حوزه بازار كار سخت به‌نظر مي‌رسد.

كار سخت بازآموزي مهارت

سال گذشته بود كه وزير كار از تغيير ذائقه متقاضيان وارد شده به بازار كار خبر داد. به گفته ربيعي، درحالي‌كه بين نظام آموزشي كشور و نياز بازار كار تناسب مطلوبي وجود ندارد، ذائقه افرادي كه در سال‌هاي اخير وارد بازار كار مي‌شوند نيز تغيير كرده و اشتغال به كارهاي موجود در بازار را نمي‌پسندند. رد پاي درستي اين گفته وزير را در آمارهاي منتشر شده از سوي مركز آمار ايران و وضعيت اشتغال‌زايي در كشور نيز مي‌توان يافت.

گزارش‌هاي منتشر شده از سوي مركز آمار ايران درخصوص تعداد دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي نشان مي‌دهد كه تعداد آنها در سال 1395به 9ميليون و 638هزار و 853نفر رسيده است درحالي‌كه اين تعداد در سال 1390، 6ميليون و 361هزار و 291نفر بوده است.

به گزارش همشهري، بر اين اساس تعداد دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي از سال 1390تا سال 1395با رشد سالانه 8.7درصد، درمجموع طي اين 5سال 51.5درصد رشد داشته كه ايجادكننده تقاضايي بالا براي سال‌هاي آتي در بازار كار بوده و حضور موفق آنها در بازار كار، نيازمند برنامه‌ريزي دقيقي است.

حال اگر 3مسئله اساسي كشور در حوزه بازار كار و توسعه يعني فقر مهارت، تغيير ذائقه متقاضيان كار و تعداد بالاي فارغ‌التحصيلان دانشگاهي را در كنار يكديگر بگذاريم، مي‌توان چنين نتيجه گرفت كه اشتغال‌زايي، توسعه و رفع فقر، جز از مسير مهارت‌آموزي فارغ‌التحصيلان دانشگاهي ميسر نمي‌شود. اما آيا باز آموزي مهارت‌هاي حرفه‌اي به اين دسته از نيروي كار كه بخشي از آنها وارد بازار كار شده‌اند و بخشي نيز به‌زودي به جرگه متقاضيان اين بازار مي‌پيوندند در عمل امكان‌پذير است؟

به‌نظر مي‌رسد، براي يافتن پاسخ اين سؤال، راهي بهتر از مراجعه به نتايج اجراي طرح كارورزي دولت در دسترس نباشد؛ براساس اين طرح، دولت سامانه‌اي ايجاد كرد تا فارغ‌التحصيلان دانشگاهي بيكار با ثبت نام در آن به‌عنوان كارورز براي مدتي حدود 6‌ماه به بنگاه‌ها داوطلب آموزش كار معرفي شوند و پس از اتمام دوره كارورزي، به‌عنوان يك نيروي كار جذب آن بنگاه اقتصادي يا بنگاه‌هاي ديگر شوند.

در اين طرح دولت مشوق‌هايي براي كارفرما و كارورز درنظر گرفته بود اما آخرين اظهارنظرهاي متوليان اين طرح حاكي از آن است كه اول آبان سال‌جاري، از بين همه كساني كه در سامانه كارورزي ثبت‌نام كرده‌اند، فقط شرايط حدود ۹۴ هزار فارغ‌التحصيل بيكار دانشگاهي احراز شده است. در كنار همه نقدهايي كه به طرح كارورزي مي‌شود، بايد گفت استقبال پايين از اين سامانه نيز گوياي مسير دشوار مهارت‌آموزي به نيروي كار كشور است كه به گفته وزير كار از آن گريزي نيست.

در همین زمینه: عارف: شاخص‌های فضای کسب و کار نگران کننده است هزینه ایجاد هر شغل در بخش تعاون ۳۰ میلیون تومان احیای سهمیه اشتغال معلولان در دولت آنهایی که در بیکاری خودشان هم مقصرند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۱۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران