Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@22:47:59 GMT

خالق لحظه‌های آهنگین ناخدا خورشید

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۴۲۷۳۷

خالق لحظه‌های آهنگین ناخدا خورشید

فریدون ناصری، نوازنده ویولنسل، آهنگساز و رهبر ارکستر سمفونیک تهران و مولف و مترجم چند کتاب موسیقی بوده است.

به گزارش ایمنا، فریدون ناصری که سالها رهبر دائم ارکستر سمفونیک تهران بشمار می رفت، درباره نقش یک رهبر ارکستر در هدایت و هماهنگی اعضا گفته است «نقش رهبر ارکستر در مرحله اول یک هماهنگی روحی و جسمی میان نوازندگان و قطعات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از این مرحله مسائل تکنیکی هر ساز مطرح است که رهبر باید درنهایت دقت یک یک آن‌ها را زیر نظر داشته باشد و کوچک‌ترین ایراد را رفع نماید که این هر دو کار مشکلی است و به همین جهت تعداد رهبران خوب و برجسته در جهان زیاد نیست».

تأسیس ارکستر فارابی با همکاری مرتضی حنانه و سال‌ها رهبری این ارکستر از دیگر فعالیت‌های ناصری به شمار می‌رود. از فریدون ناصری باید به‌عنوان احیا ‌کننده ارکستر سمفونیک تهران بعد از انقلاب نام برد. تلاش‌های شبانه‌ روزی او در بیش از یک و نیم دهه‌ای که رهبری این ارکستر را عهده‌دار بود، سبب شد تا این ارکستر دوران ابتدایی شروع به کار را به خوبی طی کند و پا سفت نماید. ناصری در سال‌های پایانی عمر نیز به‌عنوان مدیرعامل خانه موسیقی توانست فعالیت‌های مثمرثمری را صورت دهد. جدیت او در کار و صداقت و صراحتش در بیان حقایق و مشکلات اهل موسیقی زبانزد همگان است. این گفته اوست که: «برای من در روزگار آموزش، جنبه فنی مطرح بود ولی پس از پایان تحصیلات و از روزی که مستقلا کار کردم، جنبه هنری موسیقی اولویت من بود و خواهد بود».

فریدون ناصری ۱۴ آبان ۱۳۰۹ در تهران به دنیا آمد. او از کلاس پنجم به هنرستان عالی موسیقی رفت و به یادگیری ویولنسل و سازهای ضربی پرداخت. ناصری سال سوم دبیرستان در کلاس‌های هارمونی ثمین باغچه‌بان شرکت کرد و بعد از اخذ مدرک دیپلم هارمونی تخصصی، طی چهارده سال دوره عالی کنترپوان، فوگ و اصول آهنگسازی را آموخت. بعد به بلژیک رفت و در کنسرواتوار سلطنتی بروکسل، در کلاس‌های آهنگسازی، تصنیف موسیقی فیلم و در کلاس‌های رهبر ارکستر آندره سوری شرکت کرد. وی از سال ۱۳۴۳ در رادیو و بعد در رادیو و تلویزیون کارهایی از قبیل رهبری ارکستر، عضویت شورا، تنظیم‌کنندگی، نویسندگی چند برنامه، عضویت در شورای موسیقی و بسیاری از کارهای جنبی دیگر را چه در محل کار و چه در محیط خصوصی به عهده داشت. بخشی دیگر از فعالیت‌های فریدون ناصری به نوشتن موسیقی برای فیلم‌های سینمایی مربوط بود. او ساخت موسیقی فیلم‌های «ستارخان» ساخته علی حاتمی، «حسین سیاه» از پرویز اصانلو، «فصل خون» از حبیب کاوش، «محکومین» و «تاریخ سازان» از هادی صابر، «کفش‌های میرزانوروز» از محمد متوسلانی، «آن سوی مه» و «ناخدا خورشید» از ناصر تقوایی و شماری از مجموعه‌های تلویزیونی را برعهده داشته است. او همچنین کتاب «اصطلاحات جهانی و لغات رایج موسیقی» نوشته رافائل کودکار را در سال ۱۳۶۲ ترجمه و کتاب «فرهنگ جامع اصطلاحات موسیقی» را در سال ۱۳۸۱ تالیف کرد. قطعه سمفونیک حماسه فلسطین که برای ارکستر سمفونیک تصنیف کرد از جمله آثار درخشان اوست.

نوازندگی در ارکسترهای ناسیونال بلژ و ارکستر رادیو تلویزیون با گروه موسیقی تازه بروکسل، همکاری با رادیو و تلویزیون ایران در دهه ۴۰ و ۵۰، تاسیس ارکستر فارابی با همکاری مرتضی حنانه و سالها رهبری این ارکستر، ساخت موسیقی فیلم از جمله موسیقی فیلم‌های «ستارخان» ساخته علی حاتمی، «حسین‌سیاه» از پرویز اصانلو، «فصل خون» از حبیب کاوش، «محکومین» و «تاریخ‌سازان» از هادی صابر، «کفش‌های میرزا نوروز» از محمد متوسلانی، «آن سوی مه» و «ناخدا خورشید» از ناصر تقوایی و شماری از مجموعه‌های تلویزیونی و مدیر عامل خانه موسیقی ایران، ازجمله فعالیت های فریدون ناصری بوده است؛ وی همچنین  ترجمه کتاب اصطلاحات جهانی و لغات رایج موسیقی به زبان ایتالیایی نوشته رافائل کودکار در سال ۱۳۶۲، تألیف کتاب فرهنگ جامع اصطلاحات موسیقی را در سال ۱۳۸۱ و تصنیف قطعه سمفونیک حماسه فلسطین که برای ارکستر سمفونیک نیز از آثار فریدون ناصری بشمار می روند.

این هنرمند ۱۷ تیرماه ۱۳۸۴ در بیمارستان مدائن تهران درگذشت و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۲۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله محمدرضا ناصری در مراسم تجلیل از پیشکسوتان ورزش باستانی استان یزد با بیان اینکه از کودکی با ورزش باستانی آشنا بودم، اظهار کرد: در آن زمان زورخانه‌ها جایگاه ویژه ای داشت و علما، بازاریان متدین و افراد معتقد در این فضا حضور می‌یافتند و فضا به قدری معنوی و روحانی بود که مردم خود را مکلف به احترام به این مکان می‌دانستند.

وی با اشاره به اینکه سر در ورودی زورخانه‌ها و سر در اتاق طلبه‌ها کوتاه گرفته می‌شد تا کسی که می‌خواهد وارد شود، متواضعانه وارد شود، عنوان کرد: این معماری نشانگر این است که انسان در مرکز علم و ورزش باید اخلاق‌مدار و دارای تواضع و خشوع باشد.

آیت الله ناصری ادامه داد: تواضع در برابر خداوند متعال، جوانمردی و … از جمله خصلت‌هایی بود که در ورزش زورخانه ای وجود داشت و جای خرسندی است که این روحیات هنوز هم در زورخانه‌ها مورد توجه است.

نماینده ولی فقیه در استان یزد تاکید کرد: دل سپردن به ائمه اطهار (ع)، معنویتی است که در زورخانه‌ها به شکل پررنگی وجود دارد و این روحیه قابل تقدیر، هر روز در ورزش زورخانه ای در حال تقویت است.

وی ادامه داد: گذشت و جوانمردی که در اثر ورزش باستانی در انسان به وجود می‌آید، ایستادگی در مقابل فساد را افزایش می‌دهد و افرادی غیرتمند در این ورزش تربیت می‌شوند.

آیت الله ناصری عنوان کرد: فرهنگ دینی، غیرت، جوانمردی و ایثار ورزشکاران باستانی مثال زدنی و قابل تقدیر است و داستانها و حکایات بسیاری در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این افراد در مبارزات انقلاب نیز از پیشتازان مبارزات بودند، تصریح کرد: ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی‌رود و خدمتگزاری به مردم نیز شاخصه اصلی آنهاست
آیت الله ناصری تاکید کرد: اگر این روحیات به محله‌های ما بیاید و مجدداً در برخی محلات احیا شود، شاهد اتفاقات خوبی در محلات و در میان مردم خواهیم بود.

نماینده ولی فقیه در استان یزد خطاب به ورزشکاران عنوان کرد: روحیات و درس‌های خود را به نسل جوان انتقال دهید و در نظر داشته باشید که هر کدام از شما می‌تواند معلمی برای یک نوجوان باشد و روحیه غیرت، دین مداری و … را در نوجوانان تقویت کنید.

در این مراسم از پیشکسوتان و ورزشکاران موفق در زمینه ورزش باستانی تجلیل شد.

کد خبر 6092047

دیگر خبرها

  • زنده یاد آتیلا پسیانی خالق خاطرات دهه شصتی‌ها بود
  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • رسالت معلمان، هدایت و ارشاد دانش آموزان است
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان
  • ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • نوای ساز ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک می‌پیچد
  • میزبانی قلعه فلک‌الافلاک از ارکستر سمفونیک تهران
  • رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان درگذشت