Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) تسنیم نوشت: محمد رشیدی در مورد اقدامات میراث فرهنگی استان در حوزه میراث منقول اظهار داشت: در سال گذشته و امسال قرآن‌شوی "نجنه علیا و هفتاش" شهرستان بانه‌، قرآن کاشتر شهرستان کامیاران، قرآن روستای سلین شهرستان سروآباد، قرآن شصت‌پاره و 120 پاره حسینیه شهرستان بیجار مرمت و ثبت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: سال گذشته و امسال در مجموع 329 جلد از قرآن‌های نفیس و قدیمی ذکر شده در قالب 6 مجموعه کار مرمت و ثبت آنها انجام شد.

درخت چنار 750  ساله روستای سروآباد ثبت ملی شد

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان به مرمت و ثبت قالی‌های قدیمی حسینیه بیجار و ثبت سند ازدواج رضا قلی خان اردلان و طوبی سلطان خان شهر سنندج در امسال اشاره و تصریح کرد: همچنین در زمینه ثبت میراث طبیعی به‌عنوان میراث ملی در سال گذشته نیز درخت گردو کهنسال 300 تا 320 ساله روستای ملکشان شهرستان سنندج، درخت توت 700 ساله روستای نگل، درخت چنار  کهنسال 750 ساله شهرستان سروآباد، درخت بلوط 340 تا 380 ساله شهرستان بانه و درخت گردوی کهنسال «کانی گه شه» با 540 سال قدمت در شهرستان کامیاران به‌عنوان میراث طبیعی ثبت ملی شده‌اند.

وی گفت: همچنین در زمینه میراث معنوی نیز روش ساخت "سنگ هاره" با هنر مغارکاری در استان کردستان ثبت ملی شدند.

رشیدی افزود: همچنین حنجی کردن قرآن، روش سقز گیری یا ون، مراسم ذکر قیام دراویش، روش نواختن و ساخت دف و مراسم شاه حسین خانی شهرستان‌های بیجار و قروه به‌عنوان میراث معنوی در استان کردستان ثبت ملی شدند.

وی اظهار کرد: برای تمام  روستاهای استان که دارای قرآن‌های تاریخی و نفیس هستند کار مرمت آنها انجام شده و طی اقدامی خاص کار جاسازی ویترین، دوربین مداربسته و مرمت این قرآن‌ها انجام شده است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در روستای دولاب شهرستان سنندج که مراسم "بولاو" یا کشمش دارند، این مراسم نیز به‌عنوان میراث طبیعی ثبت ملی شده است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۴۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، بهمن اخلاقی گفت: با عنایت به تحقق شعار سال و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، اقامتگاه سنتی گل‌سنگ در منطقه دربند شهرستان مهدی‌شهر روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ افتتاح شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: این اقامتگاه در زمینی به مساحت ۱۴۰۰ مترمربع و ۲۳۰ متر زیربنا، دارای دو سوئیت اقامتی با ظرفیت ۲۵ نفر است.

بهمن اخلاقی بابیان اینکه اقامتگاه‌ سنتی گل‌سنگ با حجم سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است، افزود: با به بهره‌برداری رسیدن این واحد زمینه اشتغال ۵ نفر به‌صورت مستقیم در شهرستان مهدی‌شهر فراهم‌شده است.

او افزود: ۲ سوئیت اقامتی، رستوران، کافه و ۸ آلاچیق در محوطه هرکدام به متراژ ۹ مترمربع در این اقامتگاه سنتی در نظر گرفته‌شده است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: منطقه گردشگری دربند به دلیل آب‌وهوای مطبوع و مناسب، نزدیک بودن به مرکز استان و شهر نمونه بین‌المللی گردشگری شهمیرزاد، مقصد بسیاری از مسافران و گردشگران در سراسر کشور است.

بهمن اخلاقی بابیان اینکه توسعه تأسیسات گردشگری با مشارکت مردم یکی از سیاست‌های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان است، افزود: گردشگری یکی از راه‌های توسعه پایدار استان سمنان است و شهرستان مهدی‌شهر در حال حاضر دارای ۶۵ واحد گردشگری شامل هتل، مجتمع بین‌راهی، رستوران سنتی، اقامتگاه‌های بوم گردی و سنتی دارای مجوز است.

در این مراسم مسئولان استانی و شهرستانی ازجمله فرماندار شهرستان مهدی‌شهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر، سرپرست حراست و رئیس حوزه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، بخشدار مرکزی مهدی‌شهر، رئیس شورای اسلامی شهر مهدی‌شهر و... حضور داشتند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901594

دیگر خبرها

  • رونمایی از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک سمنان
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • (تصاویر) تهدید درخت‌های قدیمی پارک لاله؟
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟