Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در عراق، با طرح این سوال که آیا همه‌پرسی اقلیم واقعاً یک آرمان کردی بود یا خاستگاه خارجی داشت؟ پاسخ به این سؤال را در اظهارات و مواضع مقامات رژیم اشغالگر قدس به خوبی مشهود دانست.

«حسن کاظمی قمی» سفیر سابق ایران در عراق در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص عقب­ نشینی اربیل از مواضع پیشین خود در رابطه با استقلال کردستان عراق، با اشاره به اینکه جریان­های سیاسی کردستان عراق به خاستگاه خارجی همه­ پرسی پی بردند، بیان داشت: اقدام همه‌پرسی جدایی‌طلبی کردستان عراق با قانون اساسی و قوانین مصوب مجلس نمایندگان در عراق مغایر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون اساسی که خود کردها نیز در تدوین و رفراندوم آن نقش بزرگی داشتند، بر تمامیت ارضی عراق تأکید دارد.

وی با توجه به عدم توجهی بارزانی به مخالفت­‌هایی که با برگزاری همه­ پرسی صورت گرفته بود، گفت: از همان ابتدا که زمزمه‌های برگزاری رفراندوم مطرح شد، هم در داخل کردستان عراق و هم از سوی دولت، پارلمان، مرجعیت، فراکسیون­‌های سیاسی و هم در سطح منطقه­‌ای و بین‌المللی به بارزانی گفته شد که این اقدام مغایر قانون اساسی است. این مسئله در این شرایطی که عراق درگیر مبارزه با پدیده تروریسم است، اشتباه بزرگی بود. متأسفانه بارزانی این واقعیت را به رغم تمام نصایحی که به وی شد، نپذیرفت و اصرار به برگزاری همه‌پرسی داشت.

سفیر سابق ایران در عراق با تأکید بر خاستگاه همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق اشاره داشت: آیا این همه‌پرسی واقعاً یک آرمان کردی بود یا خاستگاه خارجی داشت؟ پاسخ به این سؤال در اظهارات و مواضع مقامات رژیم اشغالگر قدس به خوبی مشهود است. آن‌ها از این موضوع حمایت کردند. هرچند آمریکایی‌ها در مواضع اعلامی خود مخالف برگزاری همه‌پرسی بودند؛ اما در عمل اقدامی انجام ندادند. حمایت رژیم صهیونیستی بیش‌ترین مشوق و مهییج این حرکت بود.

وی با اشاره به حمایت­‌های صریح صهیونیست­‌ها از استقلال اقلیم کردستان عراق تأکید کرد: حتی نتانیاهو در کنیسه بعد از برگزاری رفراندوم که شرایط برای برگزارکنندگان آن سخت شده است، بحث استقلال کردی را مطرح کرد. پس این مسئله یک آرمان کردی نبود و بیشتر خاستگاه خارجی داشت.

کاظمی قمی با توجه به اینکه موقعیت کردستان از لحاظ ژئوپلیتیک بسیار مهم است، افزود: اقلیم کردستان در همسایگی چهار کشور مهم منطقه، ایران، عراق، سوریه و ترکیه قرار دارد. این‌ کشورها از کشورهای بزرگ جهان اسلام هستند که امروز پرچم­دار مبارزه با رژیم صهیونیستی و مدافع ملت مظلوم فلسطین محسوب می­‌شوند. در حقیقت رژیم صهیونیستی قصد دارد یک اسرائیل جدید در منطقه ایجاد کند.

وی با تأکید بر حمایت مردم از ورود ارتش عراق به مناطق مورد مناقشه اشاره داشت: وقتی گفته می‌شود که مسئله استقلال آرمان کردی نیست، به این دلیل است که مردم از حضور ارتش عراق در مناطقی که تا پیش از 2003 و 2014 در حاکمیت ملی این کشور بود، حمایت کردند؛ لذا ارتش عراق به این مناطق و شهر مهم و راهبردی کرکوک وارد شد. پس مشخص است که مردم عراق به قانون اساسی و وحدت ملی اعتقاد دارند و تنوع قومیت‎ها باعث جدایی سرزمین عراق نخواهد بود.

کارشناس ارشد مسائل عراق با اشاره به اشتباهات راهبردی بارزانی تأکید کرد: ارتش عراق زمان ورود داعش به این کشور برخی از مناطق را برای پدافند منطقه به پیشمرگان کرد تحویل داد. بارزانی با برگزاری یک همه‌پرسی تصنعی تصور می‌کرد دولت عراق و کشورهای منطقه را با یک واقعیت اتفاق افتاده مواجه می‌کند و دنیا آن را می‌پذیرد. بعد از این مرحله به دنبال برگزاری جلسه‌ای در اربیل اعلام کردند که شورای برگزاری همه‌پرسی به شورای عالی رهبری سیاسی کردستان تبدیل شد. این مسئله موجب نگرانی و خشم جریان­های سیاسی کردستان شد.

وی با توجه به مخالفت­‌های جریان­های سیاسی کردستان عراق با خواسته بارزانی مطرح کرد: اگر جریان­های سیاسی کردستان تردیدی داشتند که رفراندوم به نفع مردم کرد نیست، این باور برای آن‌ها به وجود آمد که این مسئله به نفع مصالح مردم کرد نیست و با حمایت خارجی انجام می‌شود. این موضوع باعث ایجاد اعتراضات شدید در داخل کردستان شد. جمهوری اسلامی ایران نیز در این موضوع در چارچوب نقش حمایتی و همکاری همه‌جانبه با دولت و ملت عراق در راستای خواسته بغداد عمل کرد.

انتهای پیام/

R1396/P36446/S8,90,95/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۵۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است

اسماعیل زارعی‌کوشا در اولین جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جاری که در سالن شهدای گمنام استانداری اظهار داشت: مطالبه جدی جمهوری اسلامی ایران از عراق بازگشایی بازارچه‌های هنگه ژال و سیف بوده که اخیرا در جلسه شورای امنیت ملی مصوب شد و پیگیری این موضوع در دستور کار قرار دارد.

استاندار کردستان بر لزوم هماهنگی مرز‌های همجوار تاکید کرد و گفت: نظارت بر مرز‌ها در استان‌های همسایه باید یک رویه مشترک داشته باشد و در لازم است نشست مشترک با استانداران کرمانشاه و آذربایجان غربی جهت جلوگیری از نقض تصمیمات برگزار شود.

وی با بیان اینکه برخورد با قاچاق باید به صورت موثر باشد، اضافه کرد: قاچاق تبعات اقتصادی و امنیتی دارد و ابعاد آن باید به درستی تجزیه و تحلیل شود.

زارعی‌کوشا به راه‌اندازی و استقرار دستگاه ایکس ری در مرز باشماق اشاره و اضافه کرد: همه مرز‌های کشور در این زمینه با مشکل مواجه هستند، اما باید راه‌اندازی به صورت جدی پیگیری شود.

افزایش ۴۲ درصدی کشفیات کالای قاچاق در کردستان

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان نیز گفت:  در سال ۱۴۰۲، یک هزار و ۵۳۸ پرونده قاچاق کشف و هزار و ۱۸۶ متهم دستگیر شدند.

علی خداویسی افزود: در پرونده‌های مذکور بالغ بر پنج هزار و ۳۸۸ میلیارد ریال انواع کالای قاچاق در استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن با رشد ۴۲ درصدی همراه بود.

وی گفت: بیشترین میزان افزایش کشفیات در حوزه البسه با رشد ۱۸۱ درصدی به ثبت رسید.

خداویسی یادآور شد: پارسال، سه هزار و ۴۵۵ فقره پرونده قاچاق در شعب بدوی تعزیرات حکومتی استان تشکیل و برای سه هزار و ۱۷۱ پرونده رای محکومیت صادر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • لحظۀ حملۀ پهپاد ناشناس به میدان گازی کورمورِ کردستان عراق
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • همایش روز «آزادسازی سنندج» برگزار می‌شود
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است
  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابسته نیست
  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابستگی ندارد