Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - محمد مهدی جوانمرد قصاب، به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت صادرات و واردات افغانستان پرداخت و گفت: بازار افغانستان برای ایران بازاری ماندگار است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

وی با بیان اینکه حدود ۱.۵ تا سه میلیون افغانی در ایران سکونت دارند، توضیح داد: این افراد درآمد خود را برای خانواده‌شان در افغانستان می‌فرستند یا جنس‌های ایرانی را برای خانواده خود خریداری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر در شرایطی مانند تحریم‌ها و مشکلات نقل و انتقال مالی، این کشور انتخاب مناسبی برای انجام صادرات محسوب می‌شود.

ایران از افغانستان چه می‌خرد؟

رئیس میز افغانستان در سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در افغانستان تولید چندانی برای صادر کردن به ایران وجود ندارد، افزود: بر همین اساس صادرات این کشور به ایران در اغلب موارد به محصولات حوزه کشاورزی و گاه سنگ‌های کار نشده و مرمر و تراورتن محدود می‌شود که رقم آن در قیاس با صادرات ایران به افغانستان بسیار پایین محسوب می‌شود.

جوانمرد قصاب با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از صادرات افغانستان به ایران به محصولاتی مانند کنجد مربوط می‌شود، ادامه داد: همچنین در موارد متعدد شاهد صادرات میوه‌های افغانستان به ایران هستیم و انار، سیب‌، انگور یا چلغوز از این کشور وارد ایران شود که این محصولات در بسیاری موارد ارگانیک بوده و کیفیتی مناسب دارند.

بازار افغانستان درحال آب رفتن

رایزن تجاری سابق ایران در افغانستان همچنین عنوان کرد: در  سال جاری ما به اهداف تعیین شده‌ در حوزه صادرات رسیده و شاید پنج تا شش درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشتیم اما باید توجه داشت که در این سال‌ها به دلیل کاهش کمک کشورهای مختلف، بازار کوچک شده و حفظ سهم قبلی در این بازار کاری دشوار محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه برای سال جاری پیش‌بینی می‌شود صادرات به افغانستان در نهایت پنج درصد نسبت به سال گذشته تغییر داشته باشد، افزود: با توجه به نزدیکی فرهنگی دو کشور نوع مصرف افغان‌ها با کشور ما سازگارتر بوده و علاوه بر آن با توجه به هزینه‌های حمل و نقل کمتری که برای ایران و پاکستان وجود دارد، رقابت در این بازار برای کشورهایی مانند چین سخت‌تر می‌شود بر همین اساس اکنون در حوزه‌هایی مانند مواد غذایی، لوازم برقی یا شوینده ما جزو صادرکننده‌های اصلی این کشور به شمار می‌رویم؛ هر چند که در حوزه پوشاک بازار این کشور دست چین است.

رئیس میز افغانستان در سازمان توسعه تجارت همچنین عنوان کرد: اکنون بازارهای متعددی برای صادرکنندگان ایجاده شده و با توجه به اینکه افغانستان شرایط ویژه‌ای داشته و ممکن است در آن قیمت کالای صادراتی نسبت به سایر کشورها، کمتر باشد برخی صادرکنندگان اقبال کمتری نسبت به این کشور نشان می‌دهند اما به هر حال باید توجه داشت که بازار افغانستان بازاری ماندگار محسوب شده و سالیانی دور در ارتباط با ایران بوده است.

۹۵ درصد بازار خودروی افغانستان در دست تویوتا

جوانمرد قصاب در پاسخ به سوالی درباره وضعیت صادرات خودرو به افغانستان گفت: اکنون بازار خودروی ایران استراتژی مدونی برای ورود به کشورهای همسایه ندارد و با توجه به اینکه قیمت‌های ما در این حوزه منطقی نیست سختی های متعددی در این راه ایجاد می‌شود. اکنون واردات خودروی افغانستان از ایران صفر است و پیشنهاد ما آن است که برای ورود به این حوزه بر صادرات قطعات تمرکز شود، چراکه بیش از ۹۵ در صد بازار خودروی افغانستان در دست تویوتا قر ار دارد و در چنین شرایطی تولیدکنندگان خودروی ما امکانی برای رقابت نخواهند داشت. البته باید توجه داشت که از خودروهای تویوتا نیز حدود ۸۰ درصد آنها جزو خودروهای فرسوده این شرکت محسوب می‌شوند.

رایزن تجاری سابق ایران در افغانستان در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار کرد: لازم است ما در حوزه محصولات پتروشیمی نیز جایگاه ویژه‌ای در این کشور داشته و تغییر نگرش دهیم، چرا که باید محصولات صادراتی ما از سمت مواد اولیه به محصولات دارای ارزش افزوده تغییر کند بر همین اساس در اردیبهشت ماه سال جاری اولین نمایشگاه افغان پلاست را در این کشور برگزار کردیم که با توجه به استقبال خوب صورت گرفته قرار بر آن است که دومین نمایشگاه نیز بهمن ماه سال جاری در حوزه پتروشیمی، مواد پلاستیکی و صنایع مربوطه برگزار شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۹۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است

مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: در این شرایط خاص کشور با توجه به جنگ اقتصادی، حرکت اقتصادی رو به جلو جای شکرگزاری دارد.

او افزود: ما در دنیا منابع خدادادی هیدروکربوری را داریم که شکر آن استفاده درست از آن می شود.

وی ادامه داد: استفاده از این منابع تبدیل به ارزش افزوده است. علی الرغم تحریم ها وزارت نفت اقدامات موثری انجام داده است به عنوان مثال فاز ۱۴ پارس جنوبی که تماماً ایرانی است.

به گفته ابهری ورود سرمایه گذاری به بالا دست در دولت سیزدهم رقم خورد.

دبیر انجمن کارفرمایان پتروشیمی خاطر نشان کرد: طی مدتی کوتاه انقلابی برای صدور مجوز ها در وزارت نفت صورت گرفت و روند آن تسریع شد.

وی ادامه داد: قطعاً سرمایه‌گذاری پتروشیمی ها برای کشور مفید و مثمر ثمر است و با توجه به شعار سال الزاماتی نیز در این زمینه وجود دارد.

ابهری با اشاره به قراردادی که امروز منعقد شد خاطر نشان کرد: با این قراردادها هم بخش خصوصی به یکی از مهمترین سرمایه گذاری ها ورود پیدا می‌کند که خود به آن نیاز دارد و هم در روند اقتصادی کشور مثمر ثمر خواهد بود.

مهدوی ابهری تصریح کرد: سرمایه گذاری در میادین و صرفه جویی در بخش گاز یکی از اهم فعالیت ها است ولی سخن کای این است که باید پتروشیمی‌ها در این بخش ورود کنند.ما باید در بخش گاز سرمایه‌گذاری کنیم و این آمادگی از سوی پتروشیمی‌ها مشکلی نیست.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با اشاره به ناترازی گاز در کشور اضافه داد: فریادهایی که ما می زنیم برای سرمایه گذاری در میادین گازی، مصرف بهینه و صرفه‌جویی به دلیل این است که لطمه‌ای به تولید وارد نشود در حالی که باید سال‌های گذشته به آن فکر می‌کردیم

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • صادق بوقی در رختکن تیم ملی افغانستان!
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان