Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تهران بابیان اینکه در امر مبارزه با فساد، سفارش کردن و فرمان دادن به‌تنهایی مؤثر نیست، گفت: فرمان مبارزه با مفاسد اقتصادی بین محرومان شور و شوقی ایجاد کرد؛ اما نتیجه چندانی حاصل نشد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زیباکلام شب گذشته در سخنرانی با عنوان «از مبارزه با استکبار داخلی تا مبارزه با استکبار جهانی» به مناسب روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در توضیح نهادینه شدن فساد در حکومت اسلامی بیان داشت: حضرت آقا در اردیبهشت سال ۸۰ فرمان ۸ ماده‌ای به سران سه قوه صادر کردند، اما پس از ۱۶ سال حتی یک گزارش هم در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی منتشرنشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در سال ۸۱ پس از ۹ ماه تعطیلی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، جلسه‌ای تشکیل شد و آقایان تن‌ها بر لزوم تقویت نهادهای نظارتی تأکید کردند، در سال ۸۲ رئیس‌جمهور وقت آقای خاتمی در جلسه ستاد حاضر و تقدیر و تشکر کرد و بعد از آن جلسه بدون اعلام رسمی، عملاً ستاد تعطیل شد و در سال ۸۳ یک جلسه‌ای برگزار شد که تن‌ها خبرنگار از دو رسانه حضور داشتند و خبر دیگری منتشر نشد.
این استاد دانشگاه افزود: در سال ۸۴ سران سه قوه تصمیم گرفتند تا گزارشی از روند فعالیت‌های ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را به حضرت آقا ارائه بدهند، تا به امروز هیچ صحبتی در مورد این گزارش علنی نشده است و گویا هیچ‌کسی هم پیگیری نکرده است و این یعنی بی‌حرمتی به‌فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری است که مردم هم بعد از گذشت سال‌ها اطلاعی از گزارش ندارند.
زیباکلام تصریح کرد: من، چون فساد قبل از انقلاب را دیدم، برای جان‌هایی که فدا شد و خون‌هایی که در راه پیروزی انقلاب اسلامی ریخته شد؛ جگرم می‌سوزد که چرا برخی مسئولان در جمهوری اسلامی این‌طور نسبت به فساد‌ها بی‌توجه هستند که موجب نهادینه شدن فساد نیز می‌شود.
وی با اشاره به «قانون رسیدگی به دارایی‌های مقامات، مسؤولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران» گفت: در قانون آمده فردی که یک مسئولیت دولتی دارد، نباید در شرکت‌های خصوصی عضو و فعال باشد، اما چرا فلان وزیر علاوه برخودش، خانواده‌اش نیز در چندین شرکت خصوصی وابسته به پتروشیمی فعالیت می‌کنند و اگر اعتراضی بشود، می‌گویند که در حریم خصوصی افراد نباید دخالت کرد.
زیباکلام خاطرنشان کرد: آقای شاهرودی در یک مصاحبه گفته بود که قانون رسیدگی به اموال، حریم خصوصی افراد را نقض و امنیت سرمایه‌گذاران را متزلزل می‌کند.
این فعال سیاسی بابیان اینکه در امر مبارزه با فساد، سفارش کردن و فرمان دادن به‌تنهایی مؤثر نیست، ادامه داد: فرمان مبارزه با مفاسد اقتصادی بین محرومان شور و شوقی را ایجاد کرد، اما نتیجه چندانی حاصل نشد و متأسفانه فساد نهادینه‌شده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود تأکید کرد: تمرکز قدرت فسادزا است و برای پیشگیری، قدرت باید توزیع شود؛ ائمه معصوم نیز توصیه می‌کنند که تمرکز قدرت را نپذیرید.
زیباکلام به این نکته هم اشاره کرد که در برخی کشورهای غربی از تعارض منافع جلوگیری می‌کنند تا مانع بروز فساد شود.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه در مورد مفاهیم انقلاب اسلامی؛ استقلال، آزادی، عدالت‌خواهی و... تعریف واضح، ملموس و گفتمان سازی نشده است، گفت: فعلاً باید با عدالت‌خواهی خداحافظی کنیم، چون برای ما خیلی بزرگ و دور از دسترس است و باید برای مبارزه با فساد و ظلم تلاش کنیم.
وی تصریح کرد: برخی‌ها می‌گویند زیباکلام این حرف‌ها را نزن جوان‌ها ناامید می‌شوند، من به جوان‌تر‌ها و دانشجویان می‌گویم که ناامید نشوید و اگر دغدغه انقلاب اسلامی را دارید وارد میدان شوید، ما مرگ بر شاه گفتیم و قدم اول مبارزه را برداشتیم؛ گام‌های بعدی را شما جوان‌تر‌ها باید بردارید.
زیباکلام در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه از تبعات نگرش صغارت پذیری در برخی مسؤولان عدم رشد و تعالی بینشی و معرفتی و معنوی مردم است، ادامه داد: صغارت پذیری را برای تحکیم و بسط قدرت خودشان می‌خواهند، ولی نمی‌فهمند که چه اثراتی برای ملت و حکومت خواهد داشت.
وی افزود: پیامبر اکرم (ص) مردم را دعوت به بیان نظرات و انتقادات می‌کرد؛ در این حالت فرد نسبت به حرفی که می‌زد احساس مسئولیت می‌کرد و رشد فردی را هم به همراه داشت.
زیباکلام از تبعات صغارت پذیری را تزلزل و ضربه‌پذیری حکومت دانست و گفت: وقتی مردم تحلیل و بینش نداشته باشند، تحت تأثیر کمترین حرکت قرار می‌گیرند.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه استکبارستیزی، آرمانی که در حال تبدیل‌شدن به ضد خودش است، یادآور شد: برخی‌ها که با قلم و زبان دائماً به نفع آمریکا فعالیت می‌کنند، اما برخی مسؤولان ما به زبان مرگ بر آمریکا می‌گویند و در عمل مدام سفر به آمریکا دارند و دلخواهشان آمریکا است.
وی گفت: اینکه گفته می‌شود ترامپ دیوانه است، اصلاً درست نیست؛ ترامپ سخنرانی نکرد بلکه بیانیه راهبری آمریکا را خواند؛ شاید ما دیوانگی کنیم که کردیم، اما آن‌ها با برنامه کار می‌کنند و حتی برای سال‌های عمر آقا و اینکه بعد از ایشان احتمالاً چه کسی رهبر خواهد شد نیز تحلیل و بررسی می‌کنند.
زیباکلام تاکید کرد: ما اصلاً استکبارستیزی نکردیم؛ نمی‌خواهم بگویم شعار مرگ بر آمریکا داده نشده، اما پشت این مشت گره‌خورده تک برداشته است و طرف مقابل هیچ تزلزلی نسبت به دشمنی با ایران ندارد.
این فعال اجتماعی به نگارش نامه خود نسبت به قوه قضائیه و چرایی برخورد با ۴ جوان عدالت‌خواه شیرازی نیز اشاره کرد و گفت: اتفاقاً قوه قضائیه به‌جای برخورد باید از امثال این افراد تقدیر کند که هر خلأ، مشکل و فسادی را سوت می‌زنند و اعلام‌خطر می‌کنند.
لازم به ذکر است، برنامه «از مبارزه با استکبار داخلی تا مبارزه با استکبار جهانی» به همت مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۹۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: دانشگاهیان در یک شبکه ضدظلم، برای مبارزه با جنایات رژیم صهیونیستی دست در دست هم دهند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبینار بین‌المللی «غزه و جنبش دانشجویی آمریکا» عصر امروز به همت معانت بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حضور مجازی اساتیدی از دانشگاه‌های آمریکا و برزیل برگزار شد.

دکتر طهرانچی در این وبینار گفت: موضوع موردبحث امروز، دو اتفاقی است که این روزها در جهان شاهد آن هستیم و هرکدام از منظر خود دارای اهمیت است. موضوع اول «غزه» است؛ مردم این سرزمین ماه‌هاست پذیرای بمب‌ها و بی‌رحمی‌های رژیم آپارتایدی هستند که بیش از 14 هزار کودک را به شهادت رسانده است. در دنیایی که سازوکارهای آن پس از جنگ جهانی دوم به گونه ای بود که دیگر جنگی اتفاق نیفتد، ماه‌هاست مردم بی‌دفاع غزه با سلاح‌های پیشرفته مورد تهاجم قرار می‌گیرند و خشن‌ترین نوع جنگ و نسل‌کشی در حال رخ دادن است.
وی افزود: این اتفاقات نشان داد سازمان‌هایی که تشکیل شده تا از حقوق کودک، زنان و حقوق بشر دفاع کنند، کارآیی ندارند و امروز مردم، جوانان، کودکان  و زنان غزه مورد بی‌رحمانه‌ترین نسل‌کشی تاریخ قرار گرفته‌اند. اینجا فقط بحث فلسطین و غزه نیست؛ بلکه بحث انسانیت است. می‌دانیم که جنگ سرد با شعار حقوق بشر به پایان رسید چرا که حقوق انسان‌ها برای وجدان‌های آگاه بسیار مهم است. این یک روی سکه اتفاقی است که این روزها در حال وقوع است.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: موضوع دوم و روی دیگر سکه «دانشگاه‌های آمریکایی» است. واقعیت این است که دانشگاه‌های آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم، در دو حوزه فعالیت داشتند. در یک حوزه علم و فناوری غرب منجر به سلاحی شد که امروز بشر به آن دست یافته است و دانشگاه‌های آمریکا پیش‌قراول آن بودند چرا که دانشگاه‌های آمریکایی در کنار آزمایشگاه‌های بزرگ ملی ایالات متحده، نقش جدی در مسلح کردن دنیای معاصر دارند. درواقع وجدان انسانی دانشجویان نسل جوان آمریکا با حرکتی مواجه شدند که دانشگاه‌هایشان در آن بی نقش نیست. به درستی می‌بینیم اعتراضات دانشجویی همه جا، قطع رابطه با رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: البته دانشگاه‌های آمریکای در ارزش‌آفرینی و خلق ادبیات فرهنگی نیز نقش جدی داشته‌اند و در دو حوزه فرهنگ و علم و فناوری نقش‌آفرین بودند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی دانشجویان را مؤذن جامعه خطاب کرده‌اند، گفت: این واژه بدین معنی است که دانشجو دیدبانی است که سریع‌تر می‌بیند و به دلیل عدم وجود وابستگی مالی، سریع‌تر به سخن می‌آید. به همین دلیل ملاحظه می‌کنیم که وجدان‌های بیدار و انسان‌های حق‌طلب که در جوانان دانشگاه‌های آمریکا تجلی یافته، اعتراضات جدی نسبت به نسل‌کشی در جهان معاصر انجام می‌دهد و از سلاح‌های مدرن برای کودک‌کشی بیزاری می‌جوید. این روی دوم سکه است که زیبایی‌های این عرصه را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در واقعه غزه، با سیاهی‌ها و سفیدی‌هایی مواجه هستیم؛ سیاهی نسل‌کشی و ارسال سلاح برای آدم‌کش‌هاست. طرف سفید و روشن مردمی هستند که علیرغم خشونت‌ها، ایستاده‌اند و در ادامه ایستادگی نیز وجدان‌های بیدار دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های دنیا به ویژه ایالات متحده قرار دارد که با وجود تهدیدهای اخراج و ممنوع الورودی، اعتراضات خود را اعلام می‌کنند.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: بدون شک این اعتراضات بزرگتر از اعتراضات زمان جنگ ویتنام است. اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم، پایانی بر کشته شدن کودکان در غزه و قبل از آن در عراق، افغانستان و منطقه آسیای غربی است. سال‌هاست به بهانه‌های واهی کودکان در زمین بازی توسط اسلحه‌هایی که آمریکایی‌ها به منطقه ما سوغات آورده‌اند، کشته می‌شوند. این ساختمان که امروز از کشته‌های بی‌گناه مرتفع شده، چند سالی است که براساس رویه‌های غلط ایالات متحده در منطقه ما بنیان گذاشته شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دو جنگ علیه عراق، اشغال افغانستان، داعش در منطقه شامات و امروز رژیم صهیونیستی در غزه، کشتاری را رقم زده که حاصل آن جز کشته شدن کودکان و زنان و مردم بی‌گناه نبوده است.

وی با بیان اینکه اگر ظلم به حداکثر برسد، موجبات واژگونی را فراهم می‌آورد، گفت: عدالت، ظالمان را محاکمه می‌کند و امروز وجدان‌های بشری در تمام کره خاکی عدالت را طلب می‌کند. بنده به نوبه خود به عنوان یک دانشگاهی؛ از همکارانم و دانشجویان دانشگاه‌های سراسر دنیا که به عنوان پیشگامان جامعه بشری، پرچم نهضت اعتراض به ظلم و کودک‌کشی و آپارتاید رژیم صهیونیستی در منطقه را بلند کرده‌اند، تشکر می‌کنم. امروز این پرچم و چفیه فلسطینیان نماد مبارزه با ظلمی است که بیش از یک دهه در منطقه ما جاری است.

دکتر طهرانچی در پایان اظهار داشت: پیشنهاد می‌کنم اکنون که شورای امنیت، سازمان ملل و سازمان‌های ساخته شده برای امنیت‌بخشی، نمی‌توانند امنیت را برای کودکان فراهم کنند، ما دانشگاهیان در یک شبکه ضدظلم برای مبارزه با جنایات رژیم صهیونیستی و این نسل‌کشی‌ها و کودک‌کشی‌ها دست در دست هم بدهیم. فرقی نمی‌کند چه ایرانی، آمریکایی، عرب، اروپایی، مسلمان، مسیحی، یهودی و... همه باهم در یک شبکه منسجم صدای  خود را به گوش حکمرانان عالم برسانیم که مردم و کودکان برای فردا امنیت می‌خواهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبات ارزی به پیش‌بینی‌پذیر بودن اقتصاد کمک می‌کند
  • طهرانچی: دانشگاهیان در یک شبکه ضدظلم، برای مبارزه با جنایات رژیم صهیونیستی دست در دست هم دهند
  • بازدید دکتر طهرانچی از ششمین جشنواره فرهیختگان جوان
  • شهید مطهری مسیر حرکت جوانان را به سمت آموز‌های دینی سوق داد
  • ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان آغاز به کار کرد
  • جشنواره فرهیختگان جوان با رقابت بیش از ۲ هزار دانش‌آموز آغاز شد
  • جشنواره فرهیختگان جوان آغاز شد
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند