Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشت - ایرنا - مدیرکل محیط زیست استان گیلان از رهاسازی پلنگ آسیب دیده سجیدان رودسر در طبیعت پس از حدود 11 ماه تیمار و به دست آوردن بهبودی کامل خبر داد.

قربانعلی محمدپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این قلاده پلنگ با ارزش، ساعت شش بامداد امروز ، در سجیدان رودسر منطقه زیستی قبلی خود رها شد و به آغوش طبیعت برگشت .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این گونه با ارزش دی ماه سال گذشته با گرفتار شدن در تله سیمی روستاییان به شدت آسیب دیده بود به نحویکه پزشکان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران از درمان آن عاجز بودند.
محمدپور گفت: با پیگیری دوستداران محیط زیست و اهتمام مسئولان اداره کل محیط زیست گیلان، معدوم سازی این گونه با ارزش منتفی شد و در یک کلینیک خصوصی در تهران، تحت عمل های مختلف جراحی قرار گرفت و با مراقبت های شبانه روزی، بتدریج سلامتی اولیه خود را باز یافت.
به گفته محمدپور، در مراحل بعدی در اجرای نظرات کارشناسی دامپزشکان سازمان حفاظت محیط زیست، پلنگ بهبود یافته سجیدان رودسر برای تایید سلامت اکولوژیکی و رفتارشناسی، به باغ وحش پاراجین قزوین منتقل شد که در این مرحله، پس از نمونه برداری از خون پلنگ رودسر، حیوان را به فضای 600 متری باغ وحش پاراجین قزوین منتقل کرده و پس از قرار دادن طعمه زنده و مونیتورینگ، وضعیت جسمی و رفتاری آن در خصوص توانایی شکار طعمه زنده در حالت نیمه طبیعی و مشاهده رفتار پلنگ با شکار در نشستی دیگر، مورد بررسی کارشناسان قرار گرفت .
مدیرکل محیط زیست گیلان یادآور شد: رهاسازی این گونه با ارزش در طبیعت با حصول اطمینان کارشناسان از توانایی آن در ادامه زندگی در محیط وحشی، انجام شده و با نصب گردن بند ماهواره ای به مدت 2 ماه تمام حرکاتش تحت پایش قرار دارد.
وی با یادآوری اینکه 45 روز قبل از به دام افتادن این پلنگ برای روستاییان و بومیان، کلاس توجیحی لزوم مراقبت از گونه های وحشی در خطر انقراض برگزار شده بود، گفت: اگر آموزش های این کلاس نبود، چه بسا روستاییان آن را نابود می کردند.
به گفته محمدپور، در اقدام سازنده دیگر، بر اساس قرارداد محیط زیست با یکی از شرکت های بیمه گر ، چنانچه از ناحیه پلنگ به دام های روستاییان خسارتی وارد شود، با نظر کار شناسی جبران خواهد شد و روستاییان به جای اقدام خودسرانه و هر گونه آسیب به پلنگ ، خسارات وارده را باید به محیط زیست گزارش کنند.
پلنگ سجیدان رودسر دی ماه سال گذشته در روستای سجیدان از توابع شهرستان رودسر در شرق استان گیلان، در تله تعبیه شده برای حیوانات زیانکار (همچون گراز) گرفتار شد و با جراحات جسمی بسیار و ناتوانی حرکتی توسط کارشناسان محیط زیست گیلان زنده گیری و برای درمان به تهران انتقال یافت.
پلنگ آسیب‌دیده رودسر، پس از انتقال به تهران، به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست در یک بیمارستان دامپزشکی خصوصی مورد عمل جراحی ستون مهره‌ها قرار گرفت و در هفتمین روز پس از عمل جراحی توانست راه برود.
پلنگ ، جانوری از خانواده گربه‌سانان و کوچک‌ترین حیوان در میان سه گربه بزرگ است که شیر و ببر دو عضو دیگر آن هستند. زیستگاه پلنگ در گذشته از آفریقای جنوبی تا شبه جزیره کره را در بر می‌گرفت و این جانور در سراسر آفریقا و جنوب آسیا پراکنده بود اما تخریب زیستگاه و شکار، قلمرو این حیوان را به شدت کاهش داد و امروزه بیشترین تراکم پلنگ‌ها در جنوب صحرای آفریقاست.
اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست این حیوان را با توجه به کاهش جمعیت و کاهش محدوده زندگی آن، در فهرست گونه‌های در مرز تهدید به انقراض قرار داده اما با همه این شرایط ، جمعیت پلنگ‌ها از دیگر گونه‌های خویشاوند خود یعنی شیر، ببر و جگوار بیشتر است و وضعیت حفاظتی بهتری دارد.
پلنگ از گونه های با ارزش و در انقراض محیط زیست گیلان است و پیش بینی شود 30 تا 35 قلاده از آن در جنگل های این استان زندگی کنند.
خبرنگار : نصراله ابراهیمی ** انتشاردهنده:کبیری
6070/2007

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۰۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌رضوی گفت: سیر درمان «ارس»، تنها پلنگ باغ‌وحش مشهد، با همکاری دامپزشکان و متخصصان و بر پایه خرد جمعی انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان، جواد نباتی در خصوص سیر درمان «ارس»، اظهار کرد: در اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این‌گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن بر اثر تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی‌اش رخ داد.

وی افزود: بنابراین، تصمیم بر اخذ رادیوگرافی از دست حیوان تحت بیهوشی گرفته شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌رضوی بیان کرد: طبق رادیوگرافی اخذشده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تأیید شد.

نباتی افزود: با توجه به جوش‌خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج، طولانی‌مدت‌بودن عمل جراحی و مراقبت‌های خاص بعد از عمل و نیز ریسک بالای عمل، تلاش می‌کنیم برای جراحی حیوان تصمیمی بگیریم که ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

وی ادامه داد: هر تصمیمی (چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال) ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

کد خبر 748683

دیگر خبرها

  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد