Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@11:03:45 GMT

381 مفسد اقتصادی چین در دام «شکار روباه» +عکس

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۴۱۱۶

381 مفسد اقتصادی چین در دام «شکار روباه» +عکس

به گزارش سرویس حوادث جام نیـوز، براساس گزارش نهادهای قضایی چین، دستگیری این افراد فقط نیمه اول سالجاری میلادی صورت گرفته و این کشور با اتکا به همین روش که به «شکار روباه» نیز در چین شهرت دارد، مقام ها و مسئولان فاسد را که پس از فساد مالی از کشور گریخته بودند، به کشور بازگرداند.

 

آمار دولت چین حاکی است که نزدیک به 33 نفر از این افراد با همکاری پلیس بین الملل (اینترپل) شناسایی و بازداشت شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله دستگیرشدگان، می توان به دو مجرمی اشاره کرد که پس از 18 سال به دام ماموران قضایی این کشور افتاده اند.

 

دولت چین با اجرای این طرح تلاش دارد افرادی را که تحت تعقیب قرار گرفته و برای فرار از مجازات این کشور را ترک کرده اند، در سرتاسر جهان برای بازگشت به کشور تحت فشار قرار دهد.

 

وزارت امنیت عمومی چین در بیانیه ای اعلام کرد که «شکار روباه» عملیات سازماندهی شده و بزرگی است که تا بازگرداندن بسیاری از کسانی که اموال کشور را به یغما برده و به مناطق دیگر گریخته اند، ادامه خواهد یافت.

 

چین شکار مفسدان مالی را از سال 2013 میلادی با فرمان «شی جین پینگ» رئیس جمهوری این کشور شدت بخشیده و تاکنون توانسته است نزدیک به 200 هزار نفر را در داخل این کشور شناسایی و مجازات کند.

 

رئیس جمهوری چین اخیرا در سخنانی در جمع مسئولان رده بالای حزب کمونیست چین با تاکید بر جدیت مقامات قضایی این کشور برای مقابله با مفسدان اقتصادی، از «فساد» به عنوان مرگبارترین منبع آلودگی که نیازمند مبارزه جدی است، یاد کرد و خواستار پالایش از درون شد و گفت که دولت و حزب باید سالم و پاکدست باشند.

 

«اسکای نت» یا عملیات تور آسمان از اوایل سال 2015 میلادی آغاز شد و از آن زمان تاکنون 1400 نفر از مسئولان فاسد شناسایی و از کشورهای دیگر به چین بازگردانده شده اند و نزدیک به 600 میلیون دلار از اموال به سرقت رفته از آنها بدست آمده است.

 

بازگرداندن مفسدان اقتصادی فراری به خارج از کشور و نقش برخی افراد بانفوذ چینی در فساد مالی، دولت چین را مجبور کرد که برای اجرای مناسب تر طرح یاد شده راهبرد همکاری های گسترده قضایی با کشورهای اروپایی و آمریکایی را در دستور کار قرار دهد.

 

 

براساس گزارش ها، بسیاری از افراد دستگیر شده در جریان فعالیت های خود در سطوح دولتی و حزبی، بر خلاف مقررات و قوانین از مزایای ویژه و یارانه ها استفاده خاص کرده اند.

 

«شو هونگ» یکی از مسئولان حقوقی وزارت امور خارجه چین نیز پیشتر از آمریکا و کانادا خواستار همکاری در این زمینه شده بود.

 

او گفته بود که اکنون آمریکا، کانادا و استرالیا به بهشت خلافکاران بین المللی تبدیل شده است و زمان همکاری و مبارزه با فساد چند ملیتی فرا رسیده است.

 

استفاده از خودروهای دولتی برای مصارف شخصی، رفتن به سفرهای شخصی با هزینه دولت، برگزاری مراسم ازدواج و تدفین با برداشتن وجه از صندوق های دولتی و دریافت هدیه و رشوه بوده از جمله موارد تخلف افرادی است که به جرم فساد در داخل چین دستگیر می شوند.

 

بر اساس گزارش نهادهای قضایی چین، این کشور در راستای مبارزه با فساد فقط در سال گذشته میلادی (2015) 70 هزار نفر را دستگیر و به پای میز محاکمه کشانده است.

 

مشرق

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۴۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم سیاست ارزی مناسب کشور در زمان تحریم به خبرنگار قدس گفت: در هر کشوری متناسب با ساختار اقتصادی آن کشور، سیاست ارزی و رژیم ارزی متفاوتی وجود دارد. بین سیاست های ارزی کشورهای مختلف تفاوت های زیادی وجود دارد. عوامل مختلفی بر طراحی سیاست های ارزی کشورها تاثیر می گذارد از جمله حجم و تنوع تجارت خارجی، عمق بازارهای مالی ثبات اقتصاد کلان و احتمال وقوع شوک های خارجی. اکثر اقتصادهای کوچک و بی ثبات به ویژه کشورهای دارای سابقه تورم های بالا، از یک لنگر اسمی ارز برای ثبات پولی و کنترل تورم استفاده می کنند و تابع رژیم های ارزی "میخکوب سخت" هستند یعنی پول ملی خود را به یک ارز خارجی مانند دلار یا به سبدی از ارزهای خارجی میخکوب می کنند. گروه دوم میخکوب متعارف هستند و گروه بعدی میانه، شناور شناور آزاد. رژیم ارزی در ایران با کمی اغماض می توان گفت یک رژیم میانه است.

وی ادامه داد: در یک اقتصاد تورمی مانند ایران، تثبیت نرخ ارز اسمی به مدت طولانی با سیاست تخصیص ارز چندنرخی در اقتصاد بدون توجه به قیمت بازار آزاد منجر به کاهش نرخ ارز حقیقی، کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی، کاهش صادرات، افزایش واردات، افزایش قاچاق و کاهش توان رقابت پذیری اقتصاد ملی و تضعیف رشد اقتصادی می شود. بیش از ۵۵ درصد درآمدهای دولت از محل صدور نفت تامین می شوند که با توجه به نرخ تسعیر ارز از دلار به ریال سیاست ارزی دولت نیز تعیین می شود. بنابراین سیاست های ارزی تاثیر غیر قابل انکاری بر بودجه دولت دارد پس نتیجه می گیریم سیاست های ارزی غلط می تواند تاثیر بر بودجه دولت و شرایط مالی و رفاهی مردم به طور مستقیم داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست مخرب ارز چندنرخی در اقتصاد گفت: آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم تخصیص غلط ارزی بانک مرکزی به واردات کالاهای اساسی است که اول از همه موجب کاهش منابع ریالی بودجه و در نتیجه ناتراز شدن بودجه و کاهش توسعه کشور شده است؛ همچنین تخصیص ارز به واردات، رقیب بخش مولد اقتصاد کشور خواهد شد که با ارز بازار آزاد تولید دارد و در نتیجه تضعیف تولید داخلی را نیز به همراه خواهد داشت؛ ثالثا مسیر غلط حمایت ارزی به جای دخالت در قیمت بازار و در نتیجه محدودیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی و افزایش قاچاق، باید بر اعطای کالابرگ در انتهای زنجیره همراه باشد.

وی گفت: متاسفانه سیاست ارزی دولت که به درستی ارز 4200 تومانی را حذف کرد ولی حالا خود درگیر ارز جدید چندنرخی در اقتصاد شده است که به واسطه آن ارز 28500 تومانی توسط بانک مرکزی به برخی عرضه می‌شود ولی قیمت کالاهای اساسی در بازار آزاد با قیمت ارز بازار آزاد خود را مچ کرده است و همچنین امضاهای طلایی نیز برای تخصیص این ارز رانتی به چه کسی و با چه هدف و وارداتی نیز دوباره مطرح می‌شود. در این میان رشد اقتصادی کشور حاصل از رکوردشکنی در فروش نفت و توسعه تجارت انرژی ایران به دلیل تخصیص کامل ارزهای نفتی به دلار 28500 تومانی به صورت کامل هیچ اثرگذاری در زندگی مردم ندارد و همین امر سبب شده است سیاست های ارزی غلط باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی و رکوردشکنی در فروش نفت خام ایران در زندگی مردم شده است

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • هشدار متفاوت به روسای قوا تا کارمان به فاجعه نکشیده!
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد
  • دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند