Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@04:18:58 GMT

چه کسانی در عربستان بازداشت شدند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۹۳۹۱

چه کسانی در عربستان بازداشت شدند؟

ولیعهد عربستان سعودی با بازداشت ده‌ها نفر از جمله ولید بن طلال، میلیاردر بانفوذ سعودی، قدم‌های بلندی برای تحکیم پایگاه سیاسی و اقتصادی خود در قدرت برداشته است. به گزارش بی بی سی، فرمانده گارد ملی و فرمانده نیروی دریایی عربستان سعودی هم برکنار شده‌اند. نام برادر بن لادن و رئیس بنیاد مالی بن لادن در ریاض هم در بین بازداشت شدگان گزارش شده، هرچند مقام‌های عربستان هنوز این موضوع را تأیید نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 چهار وزیر فعلی و بیش از ۱۰ مقام سابق و ۱۱ شاهزاده سعودی بازداشت شده‌اند که یکی از مشهورترین آنها شاهزاده ولید بن طلال، میلیاردر سعودی و سرمایه‌گذار شرکت‌های توییتر و اپل است. کمیته مبارزه با فساد چند ساعت بعد از تشکیل، دستور بازداشت‌ها را صادر کرده است.  محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، ریاست این کمیته را به عهده دارد. کمیته مبارزه با فساد عربستان سعودی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که "این سرزمین پایدار نخواهد ماند، مگر آنکه فساد ریشه‌کن شود و افراد فاسد پاسخگو باشند." بن طلال که دیشب بازداشت شد از سرمایه‌گذاران خصوصی مهم در آمریکا و اروپا است
ولید بن طلال کیست؟
ولید بن طلال ۶۲ ساله یکی از ثروتمندترین افراد در جهان است و ثروتش بیش از ۱۸ میلیارد دلار برآورد شده است. او علاوه بر توییتر و اپل، در هتل‌های زنجیره‌ای فورسیزنز و موسسه نیوزگروپ روپرت مرداک هم سرمایه‌گذاری کرده است. از او به عنوان یکی از سرمایه‌گذاران اصلی در آمریکا و کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و بریتانیا یاد می‌شود. سال ۱۹۹۱ او یک قایق تفریحی گران‌قیمت به دونالد ترامپ هدیه داد. اما چند سال بعد به  ترامپ توصیه کرد که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکند چون شکست خواهد خورد. این ماجرا باعث جدال لفظی این دو شد. ترامپ آن زمان در توییترش نوشت که یک شاهزاده سعودی با "پول بابا" می‌خواهد آمریکا را اداره کند. البته شاهزاده طلال بعدا، انتخاب دونالد ترامپ را به او تبریک گفت. ولید بن طلال، رئیس هیئت مدیره کینگدام هولدینگ کمپانی است. این شرکت از سهامداران بانک سیتی‌گروپ آمریکا و شهربازی یورو دیزنی است و سهامش در بازار بورس عربستان عرضه می‌شود. پیش از آن که در عربستان سعودی به زنان اجازه رانندگی داده شود، او از منتقدان سخت‌گیری علیه زنان بود و خواهان برداشتن محدودیت برای زنان در فضاهای عمومی شده بود. او همچنین گفته بود که قصد دارد در موسسه‌های زیر نظر خود سهم بیشتری به کارکنان زن بدهد. تحلیل؛ زلزله در کشوری که به تغییر عادت ندارد
فرانک گاردنر، تحلیلگر امور امنیتی بی‌بی‌سی:اتفاقی که شنبه شب در عربستان سعودی افتاد، دست کمی از زلزله در آن کشور ندارد. در یک اقدام قابل توجه، ولیعهد ۳۲ ساله آخرین موانع را برای در دست گرفتن قدرت مطلق در ثروتمندترین کشور نفت‌خیز جهان برداشته است.  کشوری که مقدس‌ترین مکان مذهبی مسلمانان را هم میزبانی می‌کند. سعودی‌ها که به چنین رویدادهایی عادت ندارند، با بازداشت ده‌ها شاهزاده، وزیر و یک سرمایه‌دار با نفوذ به نام بن طلال، ناگهان غافلگیر شده‌اند. ولیعهد عربستان سعودی در این کشور محبوب است مخصوصا در بین جوانان. اما افراد مسن‌تر و محافظه‌کارتر فکر می‌کنند که او بسیار تند جلو رفته است. جنگی بی‌پایان را در یمن شروع کرده در حالی که هنوز مبارزه‌اش با نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی به نتیجه نرسیده و همین‌طور قطر را هم بایکوت کرده است. اما طرفداران برای کارهایش در راستای مدرن کردن عربستان سعودی هورا می‌کشند؛ مردی که ممکن است با دیدگاه‌های تازه تا پنجاه سال اداره عربستان را به عهده داشته باشد؛ در کشوری که دهه‌ها توسط مردان مسن اداره شده است. متعب بن عبدالله از آخرین افراد بانفوذ خاندان ملک عبدالله پادشاه پیشین عربستان است
 چه کسانی بازداشت یا برکنار شدند؟نام‌های مختلف در رسانه‌ها اعلام شده اما مقام‌های عربستان سعودی همه این گزارش‌ها را تأیید نکرده‌اند. گفته می‌شود بعضی از بازداشت‌شدگان در هتل مجلل ریتز در ریاض نگهداری می‌شوند. شاهزاده متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز، فرمانده گارد ملی و فرزند ملک عبدالله، پادشاه سابق عربستان (برکنار)دریادار عبدالله بن سلطان بن محمد آل سلطان فرمانده نیروی دریایی (برکنار)بکر بن لادن، برادر بن لادن و رئیس شرکت سعودی بن لادن در ریاض (بازداشت)ولید بن طلال، سرمایه‎‌دار با نفوذ (بازداشت)ابراهیم العصاف، وزیر سابق اقتصاد (بازداشت)عادل فقیه، وزیر اقتصاد و شهردار سابق جده (بازداشت)ترکی بن عبدالله بن عبدالعزیز، استاندار ریاض (بازداشت)خالد التویجری، رئیس سابق دیوان سلطنتی (بازداشت)به چه اتهامی؟
هنوز دلیل بازداشت‌ها اعلام نشده اما شبکه العربیه عربستان سعودی گزارش داده که تحقیق درباره سیل جده در سال ۲۰۰۹ و فراگیرشدن ویروس مرس در این کشور در سال ۲۰۱۲ ممکن است دلیل بازداشت‌ها باشد. کمیته مبارزه با فساد در عربستان اختیار صدور حکم بازداشت و ممنوع الخروجی را دارد.
این اتفاق شاخص سهام در عربستان را تکان داده است. سهام شرکت هولدینگ کینگدام که ولید بن طلال بنیانگذار آن است، در بازار سهام ۹.۹ درصد کاهش داشته است. این هولدینگ یکی از مهم‌ترین سرمایه‌گذاران اقتصادی در عربستان سعودی است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۹۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟

آیا دولت بایدن برای نجات رژیم صهیونیستی از انزوا و شکست بین‌المللی، عربستان را پیش پای اسرائیل قربانی می‌کند؟

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در حالی که پایتخت‌ها، شهرها و دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای جهان شاهد گسترده‌ترین اعتراضات ضد صهیونیستی است، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای سعودی در ریاض مدعی شد: «روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود. اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است. آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند».

فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان هم گفته است: «به مراحل نهائی توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم». این در حالی است که بلینکن با وقاحت گفته است: اسرائیل برنامه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان در حمله به «رفح» در جنوب غزه ندارد.

بلینکن در نشست با وزیران شورای همکاری خلیج‌فارس هم، خواستار سیستم دفاعی یکپارچه در مقابل ایران شد و ادعا کرد: رویارویی ایران با اسرائیل، نیاز به یکپارچگی دفاعی بیشتر را نشان می‌دهد. این حمله، تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع یکپارچه را نشان می‌دهد.

اظهارات بلینکن مبنی بر این که آمریکا و عربستان طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند، در حالی است که تشدید جنایت‌های اسرائیل در ماه‌های اخیر، موجب برانگیختگی گسترده جهانی و همچنین آماده شدن محاکم بین‌المللی برای صدور حکم تعقیب و بازداشت مقامات جنایتکار صهیونیست شده است. در میدان نظامی نیز تحلیلگران، از قطعیت شکست اسرائیل خبر می‌دهند و این علاوه‌بر ضربت راهبردی تحقیرآمیزی بود که اسرائیل از ایران خورد.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دولت بایدن و نتانیاهو اصرار دارند دولت‌هایی مانند سعودی، اردن و امارات را قربانی کنند تا هر طور که شده اسرائیل را از باتلاقی که در آن دست‌وپا می‌زند، بیرون بکشند.

پیش از این، دیوید هرست، سردبیر وب‌سایت آمریکایی میدل‌ایست‌آی با اشاره به نقش‌آفرینی اردن، هنگام حمله ایران به اسرائیل هشدار داده بود: «در حالی که مردم اردن، شلیک موشک‌های ایرانی به اهداف خود در اسرائیل را تشویق می‌کردند، ارتش اردن آنها را از طرف اسرائیل سرنگون می‌کرد. اسرائیل ممکن است این واقعیت که متحدان واقعی دارد را جشن بگیرد، اما با این کار، مشروعیت دوستان خود را به طرز مُهلکی تضعیف می‌کند».

البته ایران در آن حمله، پایگاه‌های جاسوسی و نظامی اسرائیل از جمله پایگاه نواتیم را که حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی دنیا توصیف می‌شود، درهم کوبید و فقط ذلت و خفّت ماجرا برای شاه خائن اردن بماند.

بیگاری کشیدن اخیر از عربستان و واداشتن او به انتحار با باقی‌مانده حیثیت خود نزد ملت‌های مسلمان، در حالی است که میدل‌ایست مانیتور، آبان ۱۴۰۰ با اشاره به «گاو شیرده» توصیف‌شدن سعودی از سوی ترامپ نوشت: «زمانی که ترامپ، عربستان را گاو شیرده توصیف کرد، بن‌سلمان احساس توهین نکرد. او چرا در مقابل توهین‌های مداوم رهبران غربی سکوت می‌کند، اما در لبنان تنش ایجاد می‌کند؟».

دونالد ترامپ سال ۱۳۹۵ در حالی که هنوز رئیس‌جمهور نشده بود، گفته بود: «عربستان برای ما مانند گاوی شیرده است که هر وقت دیگر نتواند دلار و طلا بدهد، دستور ذبح آن را صادر می‌کنیم و این واقعیتی است که همه دوستان و دشمنان آمریکا به ویژه خود مقامات سعودی از آن آگاهند. عربستان، باید سه‌چهارم ثروتش را به آمریکا بابت حمایت‌های ما بپردازد».

او پس از ریاست‌جمهوری هم در جریان نشست خبری مشترک با سران لتونی، لیتوانی و استونی گفته بود: «می‌خواهم از سوریه خارج شویم و به کشورمان بازگردیم، می‌خواهم کشور خود را بازسازی کنم، هفت تریلیون دلار صرف کردیم اما هیچ چیزی نگرفتیم. ما در این مورد خیلی جدی فکر می‌کنیم و به‌زودی در این مورد تصمیم قطعی خواهیم گرفت. من به ریاض گفتم اگر می‌خواهید در این‌جا بمانیم، پس هزینه‌اش را بپردازید». ترامپ، اردیبهشت ۱۳۹۷ هم در دیدار با محمد بن‌سلمان گفت: «عربستان سعودی جزو خریداران بزرگ ما بوده است. [خطاب به بن‌سلمان] یکی از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شما خرید سهام و اقلام مختلف و تولید شغل برای آمریکایی‌ها است. من در ماه می در ریاض بودم. صدها میلیارد دلار به ایالات‌متحده بازگرداندیم. ما این را می‌دانیم و آنها هم می‌دانند». ترامپ سپس با نشان دادن چند لوح درباره خریدهای سعودی گفت: «اینها بعضی از چیزهایی هستند که از ما خریده‌اند. این یکی سه میلیارد دلار است، آن ۵۳۳میلیون دلار و آن یکی ۵۲۵میلیون دلار. این پول‌ها برای شما چیزی نیست؛ بیشتر بخرید این ۸۸۰میلیون دلار، این ۶۴۵میلیون دلار، این یکی ۶میلیارد دلار...».

اما بیش از صد میلیارد خرید نظامی از آمریکا- فقط ظرف یکی دو سال- نتوانست عربستان را به هنگام حمله متجاوزانه به یمن و تلافی‌شدن از سوی انصارالله، از گرداب نجات دهد و مانع از فرود آمدن موشک‌های در مناطق نفتی و نظامی شود. حالا هم به نظر می‌رسد اگر پای عربستان بیش از گذشته به بازی جنایتکارانه اسرائیل و آمریکا سُر بخورد، طرفی که بیش از همه زیان خواهد کرد، دولت سعودی است. مقاومت یمن نشان داده که کمترین ملاحظه‌ای درباره حامیان جنایات رژیم صهیونیستی ندارد.

دیگر خبرها

  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟