Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:01:29 GMT

مسیر ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۶۱۶۸

مسیر ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان

بانک توسعه صادرات ایران اعلام‌کرد: برای سهولت انجام کار یک مسیر ویژه برای بررسی درخواست‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است که یک کمیته فنی با کارشناس‌های متخصص در هر موضوع را شامل می‌شود.

  به گزارش سرویس بازار ایسنا، سیدحسین حسینیان رییس اداره صادرات و سرمایه‌گذاری داخلی بانک توسعه صادرات در خصوص سازوکار حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در بانک توسعه صادرات گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری متولی اصلی بررسی و تشخیص و حمایت از شرکت‌ها و محصولات دانش‌بنیان بوده و طرح‌های خاص و برنامه‌های ویژه‌ای برای حمایت از این شرکت‌ها در نظر گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینیان افزود: بانک توسعه صادرات نیز بنا به رسالتی که دارد و با اعتقاد به این مهم که شرکت‌های دانش‌بنیان بخشی از اقتصاد را راهبری می‌کنند، سازوکار خاصی را برای حمایت از این حوزه در نظر گرفته است.

وی گفت: تاسیس صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات و فناوری شریف از طرف بانک توسعه صادرات با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف یکی از این برنامه‌ها بوده است. از سال ۱۳۹۰، یک خط اعتباری به مبلغ یک صد میلیارد ریال به منظور تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در اختیار این صندوق قرار گرفت.

حسینیان گفت به علت عدم آشنایی این قبیل شرکت‌ها با فرایند اعطای تسهیلات بانکی، تنها بخش اندکی از متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات شدند و در سنوات بعد با توجه به رفع این نقیصه، سقف استفاده از تسهیلات یاد شده افزایش یافت به نحوی که هیات‌مدیره بانک مبلغ خط اعتباری را به دو برابر افزایش داد و البته برای افزایش این مبلغ با توجه به حجم تقاضا تدابیر لازم پیش‌بینی شده است.

رییس اداره صادرات و سرمایه‌گذاری داخلی بانک توسعه صادرات در ادامه گفت: بانک توسعه صادرات برای سهولت انجام کار یک مسیر ویژه برای بررسی درخواست‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است که یک کمیته فنی با کارشناس‌های متخصص در هر موضوع را شامل می‌شود. در واقع با دریافت تقاضا در بخش‌های مختلف اعم از آی‌تی، مخابرات، صنایع دارویی و صنایع مختلف، کارشناس‌های فنی با تکیه بر توان علمی و فنی خود بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند و بعد از این مرحله تصمیم‌گیری در مورد مباحث اعتباری برای پرداخت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان انجام گرفته و برای اجرا به شعب منتخب بانک ابلاغ می‌شود که با فراهم‌شدن شرایط مصوبه، این شرکت‌ها می‌توانند از تسهیلات بانک استفاده کنند. به منظور حمایت بیشتر از این شرکت‌ها نرخ تسهیلات اعطایی به این شرکت‌ها، دو درصد کمتر از حداقل نرخی است که برای تسهیلات معمول بانک در نظر گرفته شده است.

حسینیان اذعان داشت: در صورت در اختیار بودن منابع صندوق توسعه ملی شرکت‌های دانش‌بنیان نیز می‌توانند با نرخ اعلامی صندوق (در حال حاضر ۱۲ درصد) از منابع یادشده استفاده کنند.

وی اعلام کرد: طبق آمار معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، سه هزار و ۸۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود دارد و بانک توسعه صادرات اوایل مهرماه طی نامه‌ای فهرست این شرکت‌ها را به تفکیک در سه بخش« نوپا » ۱۷۵۷ ، «دانش بنیان صنعتی» ۵۹۵، «تولیدکنندگان کالا و خدمات دانش‌بنیان» ۸۲۹ شرکت را به شعب ابلاغ کرد تا شعب مختلف این شرکت‌ها را برای آشنایی با خدمات بانک دعوت کرده و با مذاکره اولیه و گفت‌وگو، امکان تامین مالی را برای آنها فراهم آورند. طی این محدوده زمانی کوتاه، تعدادی از این شرکت‌ها جذب شده و درخواست‌هایشان در دست بررسی است تا از این طریق به آنها خدمات ارایه شود.

حسینیان در ادامه نقطه‌ضعف شرکت‌های دانش‌بنیان را برشمرد و گفت: به دلیل اینکه مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان صاحب ایده‌های نو بوده و ماهیتا به دنبال نوآوری و خلافیت هستند از بحث بازار و بازاریابی غافل می‌مانند. درحالی‌ که شما اگر بهترین کالا را با بهترین کیفیت حتی به صورت انحصاری تولید کنید مادامی که نتوانید آن را در بازار به فروش برسانید و وجوه حاصل از فروش را مجددا در چرخه تولید به کار بگیرید، فعالیت ناقص است.

وی افزود: بحث دیگر عدم وجود یک متخصص مالی برای سامان‌دهی به امور مالی شرکت‌هاست. این نقص ضررهایی را متوجه این دست شرکت‌ها می‌کند.

حسینیان گفت: توصیه ما به عنوان بانک این است که یک متخصص مالی را در تیم خود تعریف کنند، البته لازم به ذکر است مادامی‌که این شرکت‌ها به بانک‌ها مراجعه نکردند این نواقص زیاد خودش را نشان نمی‌دهد. هنگامی که به بانک مراجعه می‌کنند درست در جایی که باید صورت‌های مالی را در اختیار بانک قرار دهند به مشکل بر می‌خورند.

وی ادامه داد: مخصوصا شرکت‌هایی که نوپا هستند، سیستم‌های حسابداری برایشان تعریف نشده است و عمدتا خیلی ساده و سنتی هستند. الزام این است که صورت‌های مالی این شرکت‌ها به نحوی که قابلیت تطابق با قوانین و قواعد بانک را داشته باشد، تنظیم شود. لذا ضروری است که یک متخصص مالی در این شرکت‌ها وجود داشته باشد.

حسینیان در ادامه به موضوع وثائق پرداخت و گفت: نکته دیگر بحث وثائق است. شرکت‌های دانش بنیان در ارائه وثیقه به مشکل بر می‌خورند که لازم است تدابیر لازم در این خصوص اندیشیده شود.

وی اضافه کرد: خوشبختانه کشور ما از ظرفیت دانش‌بنیانی بالایی برخوردار است و اگر حمایت لازم از آنها انجام شود، می‌توانند یکی از مصادیق بارز تحقق برنامه اقتصاد مقاومتی باشند. این ایده و فکر جوان ایرانی است که می‌تواند به تولید کالا یا خدمتی منجر بشود که یا نوع مشابه‌اش وجود ندارد و برای اولین بار در بازار عرضه شده و یا قابل رقابت با نوع خارجی‌اش هست.

حسینیان تاکید کرد: در این فضا شرکت‌های دانش‌بنیان باید به نحوی عمل کنند که بهترین بازده را داشته باشند. ترکیب متخصصین مالی، فنی و بازاریابی می‌تواند یک تیم قوی ایجاد کند که قابلیت حضور و ماندگاری در بازار را داشته باشند.

لازم به ذکر است در این میان شرکت‌های مدیریت صادرات می‌توانند نقششان را در خصوص حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در بازارهای صادراتی به خوبی ایفا کنند.

وی گفت: اگرچه شرکت‌های کوچک‌ دانش‌بنیان غالبا توان رقابت در بازارهای جهانی را ندارند اما شرکت‌های مدیریت صادرات می‌توانند در این میان نقش واسط را ایفاکنند. شرکت‌های مدیریت خدمات صادرات با توجه به تخصصی که در بازارهای جهانی دارند و آگاهی از اینکه کدام بازارها به خدمات و تولیدات نیازمند است، می‌توانند کالای شرکت‌های دانش‌بنیان را به بازار جهانی برسانند. این موضوعی هست که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز از آن به خوبی حمایت می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۶۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد و کشاورزی، جمعیت بازدید کننده در کنار نمایندگان ایرانی شرکت‌ها و صدها بازرگان خارجی عبور و مرور در ۸۰۰ غرفه ۱۷ سالن نمایشگاه را بسیار سخت می‌کند. برای فرصت دو ساعته، چاره‌ای جز انتخاب نیست. انتخاب اساسی وزیر حضور در غرفه‌های فعال در زمینه تحقیقات، دانش‌بنیان، صنایع ماشین‌آلات کشاورزی، بسته‌بندی و غرفه صادر کنندگان نهایی این محصولات بیشتر نمود دارد.

در این نمایشگاه پنج روزه، محصولات و دستاوردها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع دستی و …عرضه می‌شد.

نخستین انتخاب وزیر جهاد کشاورزی حضور در میان محققان است که در چندین غرفه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورانه مستقر بودند. توصیه وزیر به معاونان خود به ویژه رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر تسهیل امور مجوزها استوار است تا محققان و فن‌آوران در پیچ و خم‌های اداری اذیت نشوند.

تولید کننده‌ای می‌گوید: «ما تولید گوشت گیاهی داریم»، اقدامی که توجه آقای نیکخت را به خود جلب می‌کند. از قیمت نهایی می‌پرسد و تولید کننده می‌گوید: «قیمت نهایی محصول ما در هر کیلو فقط ۱۵۰ هزار تومان است در حالی که دو برابر گوشت حیوانی هم پروتئین دارد.»

در غرفه جهاد دانشگاهی تولید آزمایشگاهی جنین حیوانی هم مورد توجه وزیر قرار می‌گیرد که نماینده شرکت تولید کننده جنین حیوانی می‌گوید: «سالانه ۳ هزار جنین آزمایشگاهی در این شرکت زیرمجموعه جهاد دانشگاهی تولید می‌کنیم» اما برای توسعه کار به بازارهای صادراتی خارجی نیاز دارند که از وزیر جهاد کشاورزی تقاضای همکاری دارد.

علاقمندی وزیر جهاد کشاورزی برای برگزاری نشست ویژه با نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، مورد توجه همراهان قرار می‌گیرد تا در برنامه‌های کاری وزارتخانه قرار گیرد.

تولید کننده ادوات کشاورزی از استان همدان اصرار دارد که وزیر هم در غرفه حاضر شود و هم به استان همدان سفر کند و از نزدیک ۱۱۰ مدل ماشین‌آلات تولید این شرکت ایرانی را ببیند که بازارهای صادراتی هم دارد.

او توضیح می‌دهد: «سالانه سه هزار ماشین مورد نیاز صنعت کشاورزی در بخش‌های مختلف کاشت، داشت و برداشت را تولید می‌کنیم.»

صنایع بسته‌بندی و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی هم مورد توجه ویژه وزیر جهاد کشاورزی است. یکی از تولید کنندگان دستگاه‌های صنایع تبدیلی می‌گوید: «وقتی یک کیلو سیب‌زمینی به فرآوره تبدیل می‌شود بالغ بر ۲۰ تا ۵۰ برابر ارزش افزوده می‌یابد. ما به جای صادرات سیب‌زمینی باید فرآورده نهایی صادر کنیم.»

تولید کننده دیگر صنعت بسته‌بندی غذا می‌گوید: «وضعیت کیفی محصولات ایرانی کاملاً در لبه علم جهانی بسته‌بندی مواد غذایی قرار دارد، با اینکه رقابت در این علم و صنعت امروزه به ساعت رسیده است.»

وزیر جهاد کشاورزی با تأیید سخنان این تولید کننده می‌گوید: «وظیفه ما حمایت از عملی شدن این تفکر با ارزش است و با صمیم قلب کمک می‌کنیم.»

شرکت دیگر، صادر کننده بزرگی است، نماینده شرکت می‌گوید: «ما بازارهای پایدار صادراتی داریم که با ایجاد زیرساخت‌های مناسب در روسیه، عراق و سلیمانیه و نیز صادرات به کانادا، ۱۲ منطقه اروپایی، هلند و آلمان بدست آوردیم؛ اما اگر شرایط صادراتی تسهیل شود ما می‌توانیم ۱۰ برابر بیشتر صادرات داشته باشیم زیرا مصرف کننده خارجی در میان انبوه نمونه‌های خارجی، محصول ایرانی را به دلیل امنیت غذایی محصول انتخاب می‌کند و این انتخاب برای نام ایران بسیار باارزش است.»

در غرفه استانداری مازندران از وزیر جهاد کشاورزی می‌خواهند به توسعه زیرساخت‌های صنعت شیلات مازندران کمک کند.

نماینده استانداری می‌افزاید: «یکی از حوزه‌های مهم اقتصادی و درآمدی مردم استان‌های شمالی شیلات است که نقش مهم در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد این خطه و به تبع آن کشور می‌تواند ایفا کند.»

در غرفه خراسان جنوبی نیز، جعفری رئیس جهاد کشاورزی علاوه بر توضیح ارزش افزوده برای تولیدات کشاورزی استان، می‌گوید: «۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی در قالب کتابی به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شده و در اختیار سرمایه‌گذاران و تجار قرار می‌گیرد، زنجیره‌های ارزش استان (گوهرسنگ‌ها، زعفران، زرشک و بنتونیت) هم به پنج زبان ترجمه شده‌اند.»

حسینی رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم می‌گوید: «ما دو هزار تعاونی در استان داریم که عمدتاً در حوزه کشاورزی فعال هستند.»

مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور هم در غرفه بسیار بزرگی، دستاوردهای برتر خود در زمینه کودهای زیستی و بیوتکنولوژی خاک را به نمایش گذاشت. مواردی مانند اکسید کننده‌های گوگرد، حل کننده‌های فسفر، محرک‌های رشد گیاه، میکروارگانیسم‌های تجزیه کننده مواد آلی و انواع مورد استفاده در زیست پالایی نفت در این نمایشگاه عرضه شدند.

تولید کننده‌ای می‌گوید: «ما با همین میکروارگانیسم‌های تجزیه می‌توانیم از کمپوست مواد آلی تا گوشت مصنوعی که دو برابر گوشت طبیعی پروتئین دارد، به صورت میکروبی تولید کنیم.»

نماینده شرکت‌ها می‌گوید: «۶۴۰ شرکت دانش‌بنیان در پارک‌های ملی و دهکده‌های علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی فعال هستند.»

آقای نیکبخت در گفتگو با فعالان این عرصه می‌گوید: «هر قدر فضای رشد و کار به شرکت‌های دانش‌بنیان داده شود هم سبب رونق کسب و کار است و هم ارزش افزوده محصولات کشاورزی بیشتر می‌شود.»

بازرگانان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی در نمایشگاه حضور دارند. اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت و عمان و عراق نمود بیشتری دارند. البته بازرگانانی از چین، کشورهای آفریقایی و اروپای شرقی نیز فراوان به چشم می‌آیند.

نمایشگاه اکسپوی ۱۴۰۳ تهران، علاوه بر ایجاد فرصتی مناسب برای معرفی صنعتگران و شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین‌المللی کالا و خدمات، بستر بی‌نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان هم بوده است.

کد خبر 6094360

دیگر خبرها

  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا