Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بالا بودن میزان فرار مالیاتی نشانگر اختلال در نظام مالی کشور است، به عبارت دیگر برخی از کارشناسان معتقدند که ابهاماتی در نظام مالی کشور وجود دارد که موجب بالا رفتن امنیت اعمال مالی غیرمجاز و نیز فرارهای مالیاتی شود.

طبق قانون، بانک‌ها باید اطلاعات مربوط به حساب‌ها را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار بدهند، این قانون را مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تایید و تصویب کرد‌ه‌اند و طبیعی است که  نبود رعایت این قانون تبعاتی برای نظام مالیاتی ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد که نبود رعایت این قانون یکی از عوامل بالا بودن میزان فرار مالیاتی است. درحالیکه بیشتر بانک‌های فعال در کشور دولتی‌ هستند و دولت و بانک مرکزی می‌توانند نقش مهمی در فرار مالیاتی داشته باشند.

  سید کامل تقوی‌نژادرییس سازمان مالیاتی کشور در این باره گفت: به طور شفاف می توان گفت سازمان مالیاتی چنین برنامه ای ندارد. البته این حق ما است، زیرا ما سازمانی حاکمیتی هستیم و قانون اجازه چنین کاری را به ما داده است.

 پرویز حسابی، عضو هیات رییس انجمن اقتصاددانان ایران در گفتگو با خبرنگاربورس،بانک و بیمه   گفت: در قانون، 40-50روز بعد از پایان هر سال، بانک‌ها و موسسات مالی باید اطلاعات خود را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بدهند، اما به نظر می‌رسد که این امر انجام نشده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه نقش بانک ها در فرار مالیاتی موثر است افزود: به خاطر نبود شفافیت در نظام مالی، بانکها نقش زیادی در فرار مالیاتی دارند. زمانی که در کشور موسسات مالی غیرمجاز  وجود دارد، به طور قطع در این نوع نظام، فرارمالیاتی و پولشویی صورت می‌گیرد.

عضو هیات رییس انجمن اقتصاددانان ایران درمورد دلایل نبود شفافیت های مالی در اقتصاد ملی افزود: به خاطر نبود ضمانت‌های کافی قانونی، بانک‌ها اشکالات حقوقی و قانونی را برای ندادن جزئیات حسابهای بانکی پیش می‌کشیدند، اما  اصلاح نظام مالی که در قالب سیاست های کلی اقتصادی صورت می‌گیرد، می‌تواند این مشکل را هم برطرف کند.

حسابی افزود: با اجرای قانون دسترسی نظام مالیاتی به حساب‌های بانکی، سپرده‌گذاران برای آنکه مالیات ندهند، به فکر خارج کردن سپرده‌های خود از بانک‎‌‌ها افتادند. که با خارج کردن سپرده‌ها، بنگاههای اقتصادی که نیاز به نقدینگی دارند، از دسترسی به تسهیلات مورد نظر خود بدور می‌مانند و در نتیجه رکود عمیق و عمیقتر می‌شود.

این اقتصاددان با اشاره به تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی کشور در جلوگیری از کمتر شدن فرار مالیاتی تصریح کرد: هر بانکی تمایل ندارد که منابع مالی خود را کاهش یابد چرا که افزایش نرخ بازدهی بانک‌ها و سودآوری آن ها از همین طریق تامین می شود. از آنجا که اکثر کسانی که فرار مالیاتی انجام می دهند دارای گردش های مالی بالا و سپرده هایی با مبالغ هنگفتی هستند به طور حتم بانک‌ها حاضر نخواهند بود که برای مسدود کردن حساب بانکی این افراد با ادارات مالیاتی همکاری های لازم را داشته باشند.

حسابی یادآورشد: برنامه جامعی در سازمان مالیاتی رسمی شده که بر طبق آن قرار است به صورت اتوماسیونی و سیستمی با این معضل برخورد شود و در حقیقت هم این حجم از فرار مالیاتی که نیمی از مالیات آنها اخذ شده است، تنها با شفافیت اتوماسیون اقتصادی کشور، درست می‌شود.در صورتی که اگر برنامه جامع اجرا و شفاف شود، فرار مالیاتی ظرف3-4سال به کمترین مقدار خود می‌رسد.

حسابی در پایان نقش دولت الکترونیک را در جلوگیری از فرار مالیاتی مهم دانست و اضافه کرد: بخشی از فرار مالیاتی به خاطر عدم الکترونیک شدن مالیات گیری است،مراجع قضایی باید دستور بدهند تا مغازه ها به دستگاههای الکترونیک متصل شوند.

انتهای پیام/

برنامه جامع نظام مالیاتی اجرا شود!

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۲۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد

به گزارش تابناک به نقل از روابط‌عمومی بانک سینا، این مراسم با حضور رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، جمعی از مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره نظام بانکی، مدیران و جمعی از کارکنان بانک سینا روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه در سالن اجتماعات این بانک برگزار شد.

حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان در این جلسه ضمن تقدیر از خدمات شایسته و ماندگار غلامرضا فتحعلی، بسیاری از دستاوردهای کنونی بانک سینا را مرهون زحمات و تلاش‌های تیم مدیریتی و نیروهای توانمند این بانک دانست و افزود: جایگاه بانک سینا در نظام بانکی کشور بیانگر آن است که این بانک می‌تواند به یک بانک نوآور تبدیل شود.

دهقان در ادامه تصریح کرد: بانک سینا باید با اتکا به فناوری روز و استقرار نظام بانکداری جامع و بکارگیری فناوری‌های مالی نوین در راستای کسب موفقیت‌های مطلوب، به بانکی در تراز انقلاب اسلامی تبدیل شود.

وی با اشاره به نقاط قوت بانک سینا، گفت: بانک سینا یک بانک جوان است که با تحول در ساختار و عملکرد، می‌تواند گام‌های مؤثرتری در تثبیت جایگاه برند و ثبت اعتبار بیشتر در نظام بانکداری بردارد.

رئیس بنیاد مستضعفان خاطرنشان ساخت: خدمات بانکداری، در حال گذار از یک فضای سنتی به سمت ارائه خدمات مبتنی بر فناوری‌های نوین است و بانک سینا باید با تکیه بر علم «هوش مصنوعی»، فعالیت‌های فیزیکی را به حداقل رسانده و یک بانک نوآور در ارائه خدمات شود.

علی ابدالی سرپرست جدید بانک سینا نیز در سخنانی تأکید کرد: حصول موفقیت در هر مجموعه‌ای، جز با خرد جمعی و مشارکت همگانی به دست نمی‌آید و با مرور توفیقات بانک سینا در دوره‌های گذشته، کار دشواری پیش روی ما قرار دارد و باید با تلاش‌ بیشتر، بر حفظ وضعیت فعلی و ارتقای آن به شرایط بهتر کوشا باشیم.

همچنین غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل سابق بانک سینا گزارشی از عملکرد دوساله گذشته بانک سینا ارائه کرد.

گفتنی است در پایان این جلسه، حکم انتصاب سرپرست جدید بانک سینا از سوی رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به علی ابدالی اعطا شد.

دیگر خبرها

  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • شوک به آبی‌های پایتخت، فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی و تنها امید بایدن
  • شوک به آبی‌های پایتخت، تنها امید بایدن و فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • مدیر عامل بانک سینا برکنار شد
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛