Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک حقوقدان گفت: اگر قرار است نظام نوینی برای مطبوعات کشور ایجاد شود هیأت دولت باید از روزنامه‌نگاران پیشکسوت و حقوقدانان آشنا به حقوق روزنامه‌نگاری دعوت کرده و از نظر آنها استفاده کند.

به گزارش ایسنا، محمد شریف در نشست علمی «بررسی لایحه سازمان نظام رسانه‌ای جمهوری اسلامی ایران از منظر انطباق با حقوق ملت و تضمین حقوق صنفی رسانه‌ها»  اظهار کرد: پرسش اساسی که در اینجا مطرح می‌شود این است که تا چه میزان و با چه معیارهایی می توان آزادی بیان را تابع ملاحظات زمانی و مکانی و مقولاتی از قبیل این مسائل دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نکته‌ای که در مورد ماهیت کلی این پیش‌نویس قابل طرح می باشد، این است که این سازمان نظام رسانه‌ای چیست و آیا تشکل صنفی شمرده می شود یا خیر؟

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر این نکته را قبول کنیم که این لایحه قرار است اساسنامه یک تشکل صنفی باشد پس الزامات خاص خود را دارد. در همه جا مدیریت تشکل صنفی، رسیدگی به تخلفات صنفی و این قبیل مقولات در صلاحیت شورای رسیدگی بوده و در سایر کشورها نیز همین‌گونه است.

شریف در رابطه با حیطه وظایف و اختیارات این سازمان اظهار کرد: ماده 4 بند 5 این لایحه بیان می کند که یکی از وظایف این سازمان حمایت از تشکل‌های صنفی روزنامه‌نگاران است؛ بنابراین از بند 5 این نتیجه گرفته می شود که این سازمان یک تشکل صنفی نیست، در حالی که اساسی ترین وظایف تشکل‌های صنفی به این سازمان سپرده می شود.

وی یادآور شد: با توجه به ماده 56 تمام کار و مسئولیت‌های شغل روزنامه‌نگاری را این تشکل تشخیص خواهد داد و به آنها پروانه می دهد و سایر روزنامه‌نگارانی که پروانه ندارند از اشتغال محروم هستند و بر این اساس برجسته‌ترین، خبره‌ترین و شایسته‌ترین روزنامه‌نگاران از گرفتن این پروانه محروم خواهند بود.

این وکیل دادگستری در رابطه با دولتی یا غیردولتی بودن این موسسه گفت: با توجه به تعریف ارائه شده ناچار باید بگوییم که دولتی نیست. موسسه غیردولتی را مجلس بر اساس فهرستی که به وسیله قوه مقننه تعداد آن کم و زیاد می‌شود، تعیین می‌کند.

شریف در ادامه گفت: نهادهایی مثل کمیته امداد و شهرداری‌ها موسسه عمومی غیردولتی هستند، بنابراین موسسه غیردولتی ماهیت خاص خودش را دارد و نمی‌توان گفت یک موسسه خصوصی است و موسسه خصوصی هم شمرده نمی‌شود.

این حقوقدان خاطرنشان کرد: در کشوری که تشکل‌های صنفی روزنامه‌نگاری پیشینه تاریخی دارند تشکیل چنین نهادی باید از طریق الزامات، روشها و راهکارهایی باشد که خاص تشکل‌های صنفی بوده و باید توسط اعضای صنف ایجاد شود و در واقع این تشکل از آن طریق ایجاد نشده است.

شریف در پایان اظهار کرد: اگر قرار است نظام نوینی برای مطبوعات کشور ایجاد شود هیأت دولت باید از روزنامه‌نگاران پیشکسوت و حقوقدانان آشنا به حقوق روزنامه‌نگاری دعوت کرده و از نظر آنها استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۸۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با خانواده توماج صالحی آشنا شوید+عکس‌وفیلم

طبق اطلاعات موجود از گذشته توماج صالحی، او در خانواده‌ای به دنیا آمده که اغلب عضو سازمان تروریستی منافقین بوده‌اند.  

سرویس سیاست مشرق - اخیراً وکلای توماج صالحی، رپر اغتشاشات ۱۴۰۱، در فضای مجازی اعلام کردند که حکم اعدام این خواننده صادر شده است. مرکز رسانه قوه قضاییه در تشریح این موضوع اعلام کرد براساس حکم صادره از سوی دادگاه، به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری توماج صالحی، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته بود؛ به همین جهت در صورت فرجام‌خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تائید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

توماج صالحی اولین بار در شهریور ۱۴۰۰ بازداشت شده بود. او پس از فوت مهسا امینی، نیز فعال شد و لیدری آشوب‌ها را برعهده گرفت. توماج صالحی در حالی خود را در اصفهان پنهان کرده بود در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۱ در استان چهارمحال و بختیاری بازداشت شد.

توماج صالحی در مدت زمان بازداشت اول خود پس از اغتشاشات ۱۴۰۱، با نیروهای امنیتی همکاری‌ کرد و اعترافات مؤثری از او به دست آمد. او در ۲۷ آبان ۱۴۰۲، با قید وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد. صالحی بلافاصله پس از آزادی ویدیویی از خود منتشر کرد و منکر اعتراف و همکاری در زندان شد. این رپر در ادامه اظهارات خود علیه زندان‌های ایران سیاهنمایی کرد و مدعی شکنجه در بازداشتگاه شد.

پافشاری توماج صالحی بر اظهارات مغرضانه سبب شد تا نهم آذر ۱۴۰۲ برای دومین بار بازداشت شود.

حواشی اخیر حکم اعدام توماج صالحی سبب شده تا کاربران به بررسی سوابق وی بپردازند، کاربران این روزها پس از ادعای صدور حکم اعدام توماج صالحی، گذشته و سابقه خانوادگی او را مرور کردند. طبق اطلاعات موجود از گذشته توماج صالحی، او در خانواده‌ای به دنیا آمده که اغلب عضو سازمان منافقین بوده‌اند.

فعالیت‌های اقبال اقبالی، دایی توماج در دو سال اخیر، شواهد زیادی مبنی بر عضویت خود و اقوام نزدیکش در سازمان منافقین برجای گذاشته است. اقبالی در مصاحبه‌های گذشته خود مدعی شده خانواده توماج صالحی سابقه ضدانقلاب از گذشته دارد. طبق ادعای دایی توماج صالحی، افسر اقبالی، مادر توماج صالحی پس از انقلاب به دلیل حمایت و ارتباط با خانواده زندانیان سیاسی بازداشت شده بوده است، منظور او از خانواده زندانیان سیاسی، اعضای منافقین است.

توماج صالحی فرزند افسر اقبالی و چنگیز صالحی است. پدر توماج همسر دوم افسر اقبالی بود. اقبالی پیش از این با یکی از اعضای سازمان منافقین ازدواج کرده بود که به جرم محاربه با نظام اعدام شده است. اقبالی بعدها با پدر توماج ازدواج تشکیلاتی می‌کند. این بیانگر این است که چنگیز صالحی، پدر توماج هم از اعضای منافقین بوده است.

اقبال اقبالی، دایی توماج، خود و برادرانش، هوشنگ و فرشید صالحی نیز عضو سازمان منافقین بودند. اقبال اقبالی، از اعضای ارشد سازمان منافقین در کمپ اشرف عراق بود تا مدت اخیر هم در آلبانی فعالیت می‌کرد.

علاوه بر این‌ها، شواهدی از عضویت خاله توماج صالحی در سازمان منافقین نیز وجود دارد. در گذشته اقبال اقبالی، تصویری از حضور مهرانگیز اقبالی، خاله توماج صالحی، در کنار شمس الدین امیر شاه کرمی از مسئولین منافقین و با لباس‌های خاص این سازمان منتشر کرده بود. پس از انقلاب شمس‌الدین امیرشاه‌کرمی اعدام و فرشید اقبالی هم تو درگیری‌ها کشته می‌شود.

این ارتباطات و عضویت خانواده و اقوام توماج صالحی در سازمان منافقین، سبب شده تا اسلوب و محتوای شعرسرایی این خواننده تاثیر بسزایی از سبک مبارزاتی سازمان تروریستی منافقین بگیرد.

گذشته از محتوای اشعار، او بلافاصله پس از شکل‌گیری اغتشاشات، لیدری آشوبگران را بر عهده گرفت و در فضای مجازی هم حمایت شد. صالحی تا قبل از بازداشت، آشوبگران را دعوت به خرابکاری اماکن حساس و آسیب به ماموران انتظامی و امنیتی می‌کرد.

طبق اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، بر اساس حکم صادره از سوی دادگاه به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری توماج صالحی، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته به همین جهت در صورت فرجام خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • با خانواده توماج صالحی آشنا شوید+عکس‌وفیلم
  • تابع فضاسازی‌ها تصمیم قضائی نمی‌گیریم/ قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • طرحی برای رسانه‌های فردای ایران
  • قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی