Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@00:20:01 GMT

سه رویکرد بازار نفت در قبال تحولات عربستان

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۹۴۵۱

به گزارش مهر، در آخرین مبادلات بازار جهانی انرژی قیمت نفت از مرز 64 دلار عبور کرد که یکی از اصلی‌ترین دلایل آن دستگیری بسیاری از مقامات بلندپایه سعودی در عربستان است.

اواخر هفته گذشته ملک سلمان پادشاه عربستان، محمد بن سلمان پسر و ولیعهد خود را را رئیس کمیته مبارزه با فساد این کشور کرد.

هنوز حکم بن‌سلمان خشک نشده بود که وی دستور بازداشت 11 شاهزاده، 30 مقام بلندپایه سابق، 4 وزیر و تعدادی از بازرگانان این کشور را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته به نظر می رسد کار محمد بن سلمان به دستگیری مقامات سعودی ختم نشده و بنا به گزارش روزنامه اسرائیلی "یدیعوت آحارونوت"، بالگردی که طی روزهای اخیر در نزدیکی مرز عربستان سقوط کرد و تعدادی از مقامات بلند پایه محلی در عربستان از جمله یک شاهزاده و معاون پلیس منطقه عسیر در اثر این حادثه جان خود را از دست دادند نیز یک سانحه هوایی ساده نبوده و این بالگرد به دستور خاندان سلطنتی توسط یک جنگنده ساقط شده است.

در پی این اتفاق قیمت نفت برنت دریای شمال و قیمت نفت وست تگزاس اینتر مدییت آمریکا افزایش قابل توجهی را تجربه کرد که این صعود قیمتی از سه جهت قابل بحث است.

نخست آنکه محمد بن‌سلمان بزرگ‌ترین حامی تمدید توافق کاهش عرضه نفت به بازار جهان که در اواخر سال 2016 امضا شد، است.

اقدامات امنیتی اخیر در عربستان به محکم شدن پایه‌های قدرت وی منجر شده و در نهایت هر گونه صداهای مخالف با تمدید این توافق تا پایان سال 2018 در عربستان را از بین خواهد برد.

این مسئله چشم‌انداز کاهش مازاد عرضه نفت موجود به بازار جهانی را روشن‌تر کرده و عملاً بازار نفت را به سوی تعادل و افزایش قیمت پیش خواهد برد.

منظر دوم آنکه بخشی از افزایش قیمت نفت به دلیل تشدید بی‌ثباتی در ساختار سیاسی عربستان است.

عربستان بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت عضو اوپک و مؤثرترین بازیگر بازار نفت در جهان محسوب می‌شود و هرگونه بی‌ثباتی در این کشور می‌تواند آینده عرضه نفت به بازار جهانی از سوی سعودی‌ها را به مخاطره انداخته و عملاً بازار را در نگرانی فرو خواهد برد.

تشدید نگرانی‌ها در بازار باعث شکل‌گیری حالت بحران در بازار نفت شده و قیمت را افزایشی خواهد کرد.

منظر سومی که باید در افزایش اخیر قیمت نفت مدنظر قرار گیرد این است که عربستان قصد دارد تا اواخر سال 2018 بخشی از سهام شرکت نفت دولتی آرامکوی خود را در بورس‌های بین‌المللی عرضه کند.

باید توجه داشت که عربستان قصد دارد از محل فروش 5 درصد سهام آرامکو 100 میلیارد دلار سرمایه جذب کرده و منابع درآمدی این کشور را تنوع بخشد.

این طرح که باز هم از سوی ولیعهد این کشور کلید خورده است، با هدف مقاوم ساختن اقتصاد عربستان در برابر سقوط نفت در بازار جهانی و همچنین تأمین بخشی از کسری بودجه این کشور انجام می‌شود.

عربستان برای تحقق این برنامه خود و رسیدن به فروش 100 میلیارد دلاری از محل فروش 5 درصد سهام آرامکو به قیمت بالای نفت نیاز دارد.

از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز از مقامات سعودی خواسته تا سهام آرامکو، بزرگ‌ترین عرضه اولیه بورس جهان را در بورس نیویورک انجام دهند که همین امر احتمال همکاری آمریکا با عربستان در بالا بردن قیمت نفت در بازار جهانی و در نتیجه تحقق برنامه سعودی‌ها در رسیدن به 100 میلیارد دلار را بیشتر می‌کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۹۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم