Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، این خبرگزاری در راستای ارتقای سطح دانش سلامت مردم و برای حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی در جامعه و همچنین پیشگیری و آموزش شناخت برخی علایم و مشکلات زمینه‌ای بیماری‌ها، مطالب آموزشی و مصاحبه‌هایی را با بهره‌گیری از بهترین پزشکان کشور که هر هفته مهمان برنامه «مطب مجازی» هستند، منتشر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر حسین معصومی اصل متخصص کودکان و فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان برای پاسخگویی به سؤالات مخاطبان، مهمان نوزدهمین قسمت از برنامه «مطب‌ مجازی» بود.

در ادامه می‌توانید مشروح این پرسش و پاسخ را بخوانید:

فارس: علت بروز زردی نوزادان چیست و این بیماری را چگونه درمان کنیم؟

ـ زردی نوزادان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های این دوره از زندگی محسوب می‌شود و این بیماری به دو دسته زردی‌های فیزیولوژیک یا پاتولوژیک تقسیم می‌شود اکثر نوزادان در دوران شیرخواری زردی را تجربه می‌ کنند و اغلب توصیه پزشکان به والدین این است که از خوددرمانی پرهیز کنند. همچنین در مواقعی مشاهده می‌شود که خانواده‌ها برای درمان زردی نوزاد اقدام به حجامت گوش می‌کنند که این موضوع هیچ تأثیری بر درمان زردی ندارد. 

شایع‌ترین علت زرد شدن نوزاد عدم تکامل سیستم آنزیمی کودک است که باید رنگدانه‌ها را تجزیه و از بدن دفع کند و با بالا رفتن سن این سیستم تکامل پیدا می‌کند. باید بلافاصله پس از مشاهده زردی در نوزاد به پزشک مراجعه کنیم به دلیل اینکه ممکن است زردی به حد زیادی بالا برود و به عدد 20 تا 25 برسد که این موضوع می‌تواند باعث تشنج کودک شود همچنین در مواقعی پس از تشنج کودکان دچار معلولیت می‌شوند.

 

تغذیه با شیر مادر بهترین درمان برای زردی است و هر چه تغذیه با این شیر بیشتر باشد زردی سریع‌تر از بدن نوزاد دفع می‌شود. در مواردی نیز درمان با مهتابی در منزل یا بیمارستان استفاده می‌شود همچنین در برخی از موارد که زردی در حد بالایی قرار دارد باید خون نوزاد را تعویض کنیم. 

در موارد بسیار نادری ممکن است دوره درمانی زردی به دلیل بیماری‌های متابولیک یا ژنتیکی طولانی شود اما به طور معمول درمان این بیماری حدود یک هفته طول می‌کشد.

فارس: برای درمان آبله‌مرغان کودکان چه روشی را پیشنهاد می‌کنید؟

آبله‌مرغان بیماری ویروسی و عفونی حاد است که در فصل پاییز آمار مبتلایان به این بیماری افزایش پیدا می‌کند. همچنین این بیماری خودش را با علایمی نظیر تب و به وجود آمدن رنگدانه‌های قرمز بر روی پوست نشان می‌دهد.

این دانه‌های قرمز رنگ تاولی است و معمولاً دوره درمان آنها یک هفته طول می‌کشد اما باید دلیل اصلی بروز ‌آبله‌مرغان بررسی شود.

آبله‌مرغان در کودکانی که از سیستم ایمنی نرمال برخوردار هستند نیاز به درمان ندارد و با مصرف برخی از داروهای تب‌بر و پمادهای ضدخارش می‌تواند به بهبود یافتن بیمار کمک کرد. همچنین در مواقعی که این بیماری حادتر است می‌‌توان با آنتی‌بیوتیک‌ها و تحت‌نظر پزشک بیمار را درمان کرد. 

شست‌وشوی بدن کودک به صورت روزانه توصیه می‌شود و این امر احتمال عفونت‌های ثانویه را کاهش می‌دهد. در مواردی که کودک از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار است نیز از درمان‌های اختصاصی استفاده می‌کنند.

اصولاً توصیه می‌شود زمانی که کودکی به بیماری آبله‌مرغان دچار می‌شود در منزل استراحت کند زیرا این بیماری واگیر بوده و ممکن است در مدرسه یا مهدکودک به سایر کودکان انتقال یابد همچنین مادرهای باردار باید به شدت از تماس با فردی که دچار آبله‌مرغان شده است خودداری کند زیرا ممکن است جنین آنها مبتلا به آبله‌مرغان شود و این جنین ناقص یا سقط شود.

فارس: در خصوص بیماری اوریون توضیح دهید؟ علایم این بیماری را بیان کنید؟

ـ بیماری اوریون بیماری ویروسی است که غدد بزاقی را درگیر می‌کند پس باعث تورم غدد بناگوشی بدن و همچنین درد سر و بروز سرفه می‌شود. خوشبختانه از سال 82 با انجام واکسیناسیون‌های سراسری تعداد مبتلایان به این بیماری به شدت کاهش پیدا کرده است. به طور کلی استراحت کردن کمک زیادی به درمان این بیماری می‌کند. 

فارس: علت بروز تب شدید در نوزادان چیست؟

ـ‌ یکی از اصلی‌ترین علت بروز تب شدید در نوزادان بیماری‌های عفونی می‌باشد که در این موارد نیز به خانواده‌ها توصیه می‌شود از خوددرمانی پرهیز کنند. استفاده از استامینوفن و پاشویه کودک می‌تواند باعث کاهش یافتن تب شود. همچنین برخی دیگر از بیماری‌ها نیز می‌تواند با علایم تب خود را نشان دهد.

فارس: کدام نوع برند واکسن آنفلوانزا را توصیه می‌کنید؟

ـ واکسن‌های آنفلوانزا در سطح بازار با برندهای مختلف توزیع شده است که از لحاظ کیفیت هیچ تفاوتی با هم ندارند. زیرا محتوا و فرمول این واکسن‌ها را سازمان جهانی بهداشت تهیه و به کارخانه‌های سرم‌سازی ارائه می‌کند.

تمام واکسن‌های موجود در بازار مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت و همچنین سازمان غذا و داروی کشور است لذا به طور کلی تمام آنها دارای اعتبار بوده و از لحاظ کیفی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

فارس: شایع‌ترین بیماری‌های پوستی کودکان کدامند؟

ـ می‌توان از اگزوماها به عنوان شایع‌ترین بیماری پوستی کودکان نام برد که در مواقعی این بیماری‌ها زمینه ارثی دارد همچنین برخی بیماری‌های باکتریال مانند زرد زخم در بیماری‌هایی نظیر تب‌خال در کودکان از جمله شایع‌ترین بیماری‌هایی هستند که در سنین کودکی بروز می‌کند.

فارس: علت آبریزش بینی کودکان چیست و برای درمان باید چه کرد؟

ـ معمولاً آبریزش یکی از علایم سرماخوردگی است که با برطرف شدن این بیماری آبریزش نیز برطرف می‌شود اما اگر با درمان سرماخوردگی آبریزش همچنان قطع نشده بود می‌توان با استفاده از داروهای ضدآلرژی و کم کردن مواد آلرژی‌زا در محیط یا غذا آبریزش را متوقف کرد. 

فارس: آیا تجویز گیاهان دارویی را برای نوزادان منطقی می‌دانید؟

ـ حدود 70 درصد از داروهای سطح بازار منشأ گیاهی دارند اما ماده مؤثر آنها فرموله شده و به صورت دارو در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. داروهایی که از عطاری‌ها تهیه می‌شود باید به صورت بسته‌بندی و همچنین با تجویز پزشک باشد. از آنجا که بدن کودکان بسیار حساس است و پزشک با توجه به وزن کودک برای آنها دارو تجویز می‌کند استفاده از گیاهان دارویی که در عطاری‌ها توسط برخی افراد غیرمتخصص تجویز می‌شود توصیه نمی‌‌کنم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۸۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است

محسن روز رخ، ظهر امروز و در نشست خبری کنگره یاد شده که با رویکرد درمان چندتخصصی تومورهای مغزی کودکان، ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت جاری در تهران  برگزار می شود، در پاسخ به قدس با بیان  این مطلب افزود: درمان ۶۵ تا ۷۰ درصدی کودکان سرطانی در ایران در حالی است که این رقم در ترکیه ۶۰ درصد و در دیگر کشورهای منطقه زیر ۵۰ درصد است.

وی درمان سرطان کودکان را در کشورهای پیشرفته دنیا ۸۰ تا ۸۵ درصد عنوان کرد و گفت: این که در شرایط موجود ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در کشور درمان می شوند واقعاً اتفاق چشمگیری است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر قدس، درباره مهمترین دلایل ایجاد سرطان در بین کودکان ایرانی هم گفت: دلایل مختلفی در این زمینه نقش دارند و یک عامل منحصر به فرد را در  ابتلای کودکان به سرطان نمی سراغ گرفت؛ عواملی محیطی،  وراثت، تغذیه می تواند در ایجاد سرطان کودکان دخیل باشد. البته درصد آن ها با یکدیگر متفاوت است؛ برای مثال شاید در برخی از انواع سرطان ها ژنتیک و در بعضی دیگر، تغذیه و محیط بیشتر نقش داشته باشند. اما همه این عوامل در ایجاد سرطان در کودکان دخالت دارند و به همین دلیل است که ما یک درمان واحد را برای سرطان ها نداریم. چون وقتی دلیل بیماری را بدانیم درمان آن راحت خواهد بود و این که درمان سرطان ها بسیار سخت است به این خاطر است که علت اصلی آن دقیقاً مشخص نیست. البته شاید در آینده این دلیل اصلی تشخیص داده شود و درمان آن راحتر صورت گیرد.

وی با اشاره به این که بر اساس آمارها در دنیا، سرطان کودکان یک درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد، افزود: یعنی سرطان در بین کودکان خیلی شیوع ندارد با این وجود سالانه در آمریکا ۵۵ هزار  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود و در ایران نیز سالانه حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود .

می خواهیم در درمان کودکان مبتلا به سرطان به آمار کشورهای توسعه یافته برسیم

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه محک، هم در این نشست خبری با بیان این که باید پذیرفت که سیستم بهداشت و درمان هر کشوری  تابعی از وضعیت اقتصادی آن کشور و سهمی است که از تولید ناخالص داخلی آن می برد، تصریح کرد: بنابراین در درمان کودکان مبتلا به سرطان باید این طور نگاه کنیم آنچه که امروز در بیمارستان محک اتفاق می افتد به لطف تامین منابعی است که از سوی خیرین صورت می گیرد. در واقع کمک های خیرین ما را قادر کرده است تا روش های درمانی متفاوت تری را نزدیک به روش های روز دنیا پیاده کنیم و همچنین داروهایی را که مورد نیاز کودکان سرطانی است تامین کنیم . در واقع این موضوع – کمک های مردمی-  موجب شده تا در درمان  کودکان سرطانی نسبت به میانگین کشوری جلوتر باشیم؛ اما این به این معنا نیست که می توانیم به رقم های ۸۰ تا ۸۵ درصدی کشورهای توسعه یافته در درمان کودکان سرطانی  نزدیک شویم. چون بخشی از این اختلاف فاصله به شرایط اقتصادی کشورها بر می گردد که محک به همت خیرین نیکوکارش تلاش می کند تا روز به روز این فاصله را کمتر کند. در واقع  ما سعی داریم تا تمام محدودیت ها را البته تا جایی که ممکن است پشت سر بگذاریم تا به آمارهای کشورهای توسعه یافته  در درمان کودکان سرطانی برسیم.

درمانی قطعی ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک

دکتر میترا قالیبافیان، آنکولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در ادامه این نشست، از تشکیل ۴۲ هزار پرونده مبتلا به سرطان در بیمارستان محک از زمان تاسیس موسسه محک تاکنون خبر داد و گفت: طبق گزارش های موجود ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان کاملاً درمان شده و به خط پایه زندگی برگشته اند. 

وی با اشاره به این که هرچند تومورهای مغزی دومین نوع شایع سرطان در کودکان است اما نخستین عامل مرگ کودکان محسوب می شود، افزود: کودکانی که مبتلا به تومور مغزی هستند و تحت درمان قرار می گیرند و زنده می مانند با عوارض دیررس درمان دست به گریبان می شوند. بنابراین در طول زمان متوجه شدیم که درمان تومورهای مغزی کودکان نیاز به یک برخورد متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارد.

 وی در همین زمینه افزود: دومین نکته ای که با پیشرفت علمی متوجه شدیم این است که تومورهای کودکان با تومورهای بزرگسالان کاملاً متفاوت است: یعنی اگر حتی یک اسم داشته باشند اما رفتارشان در کودک به نسبت بزرگسال متفاوت است. این موضوع ما را به اینجا رساند که برخورد تیم درمان و تیم پشتیبانی با کودکی که دچار تومور مغزی است باید متفاوت باشد. از این رو هدف چهارمین کنگره دوسالانه آنکولوژی این است که این تفاوت برخورد در درمان کودکان مبتلا به سرطان را در قیاس با بزرگسالان، نمایش دهد.  

وی با تاکید بر این که کودکان نجات یافته از سرطان نیازمند بازتوانی درازمدت هستند، تصریح کرد: این نوع کودکان پس از درمان وقتی به جامعه باز می گردند با محدودیت هایی مواجه می شوند بنابراین باید برای بازتوانی آن ها از همان روز نخست فکری شود.

قالیبافیان، با اشاره به این که زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد، افزود: کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگترها حساس‌تر هستند.جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است. در مجموع برخی کودکان پس از ۵سال درمان، کاملاً بهبود می یابند.

درمان آنکلوژی نیاز به یک کار تیمی دارد

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی هم در ادامه این نشست از درمان ۲۰ درصد کودکان ایرانی مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک خبر داد و گفت: درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد و موسسه  محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استادان این بیمارستان سابقه هیئت علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در بیمارستان محک را دارند.

محمود مصدق

دیگر خبرها

  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش