Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: نحوه دفن و دفع پسماند در تمام مراکز شهرستانی استان مورد تأیید سازمان محیط زیست نیست.

سیدعادل عربی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه روزانه 900 تن پسماند در استان همدان تولید می‌شود، اظهار کرد: روزانه 900 تن پسماند در استان همدان تولید می‌شود که بعضا مدیریت می‌شوند و بعضا نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه قسمت اعظمی از پسماندهای استان شهری است، تصریح کرد: مشکلی که در شهرهای استان همدان وجود دارد، این است که مرحله دفن و دفع زباله مورد رضایت محیط زیست نیست.

عربی با اشاره به اینکه تمام مدیریت پسماند در شهر همدان به عنوان بزرگترین شهر استان مورد رضایت است، ادامه داد: بقیه شهرهای استان در بحث دفن و دفع ایراداتی دارند به‌طوریکه روش مدیریت دفن و دفع زباله مورد تأیید محیط زیست نیست.

وی با تأکید بر اینکه در اکثر شهرها پسماند فقط تلنبار می‌شود و دفن صورت نمی‌گیرد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پسماندها صرفاً در سایت زباله رهاسازی می‌شوند و دفنی صورت نمی‌گیرد.

دفن پسماند توسط شهرداری‌ها انجام نمی‌شود

معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه دفن پسماند دارای تکنیک و دقت خاصی است، گفت: شیرابه زباله‌ها بسیار خطرناک است که با تلبار شدن پسماند جاری شده و ممکن است به رودخانه‌ها برسد و یا در سفره‌های زیزمینی نفوذ کرده و در نهایت منجر به آلودگی آب‌ها شود.

وی با اشاره به اینکه عدم مدیریت محل دفن زباله‌ها موجب افزایش آلودگی و حضور حیوانات و حشرات خواهد شد، اظهار کرد: در هر سایت دفن زباله باید دیوارکشی و یا فنس‌کشی صورت گیرد و حتما باید نگهبان گذاشته شود تا از ورود زباله‌گردها جلوگیری به عمل آید.

عربی ابرازامیدواری کرد با روی کار آمدن شهرداران جدید مدیریت پسماند به طور کامل اجرایی شود و افزود: جزء وظایف شهرداری‌هاست که پسماند را دفن کنند اما متأسفانه این امر انجام نمی‌شود.

در اعتبارات شهرداری‌ها مدیریت پسماند دیده نمی‌ شود

وی با تأکید بر اینکه شهرداران باید کارشناس محیط زیست داشته باشند، تصریح کرد: در اعتبارات شهرداری اولویت چیزهای دیگر است و بحث پسماند دیده نمی‌شود.

معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: محیط زیست تا کنون سعی نکرده برخورد قضایی کند بلکه همواره از طریق جلسه و مذاکره بحث مدیریت و دفن پسماند انجام گیرد اما اگر این اقدام صورت نگیرد مجبور است موضوع را از طرق لازم پیگیری کند.

طرح ناحیه‌بندی دفن زباله در همدان اجرا می‌شود

وی با بیان اینکه پسماند جزء اولویت‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و موظف به پیگیری این موضوع هستیم، خاطرنشان کرد: قرار است در استان همدان ناحیه‌بندی دفع زباله صورت گیرد و شهردارها به همین بهانه از دفن پسماند سرباز می‌زنند درحالیکه تا وقتی ناحیه‌بندی انجام نگرفته باید محل‌های موجود مدیریت شود.

عربی ادامه داد: موضوع ناحیه‌بندی دفن و دفع زباله در استان همدان از سوی محیط زیست پیشنهاد داده شده و براساس این طرح قرار است محل‌های موجود دفن زباله حذف و پسماند ناحیه شمال به همدان و پسماند جنوب به ملایر منتقل شود.

وی با اشاره به اینکه طرح ناحیه‌بندی شمال و جنوب پیشنهاد محیط زیست بوده و متولی آن شهرداران هستند، گفت: در صورتی‌که این طرح اجرا شود تحول اساسی در مدیریت پسماند صورت می‌گیرد.

شیرابه محل دفن زباله باید مدیریت شود

معاون محیط انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان همدان خاطرنشان کرد: پسماند و سایت زباله خاک را آلوده می‌کند که براین اساس محلی برای دفن پسماند انتخاب می‌شود که به دور از شهرها، روستاها، مزارع و ردوخانه‌ها باشند و در واقع جزء مراتع درجه یک نباشند و سعی داریم در دفن زباله آلودگی خاک گسترده نشود.

وی با تأکید بر اینکه شیرابه محل دفن زباله باید مدیریت شود، تصریح کرد: شیرابه باید در محلی که نفوذناپذیر و یا عایق‌بندی شده باشد، جمع شود تا وارد آب‌های زیرزمینی و آب‌راه‌های فصلی نشود که خوشبختانه در شهر همدان شیرابه‌ها مدیریت می‌شود.

عربی با بیان اینکه محیط زیست نگران نفوذ شیرابه به درون سفره‌های زیرزمینی است، گفت: پسماندهای صنعتی خطرناک و دارای خاصیت سمی و بیماری‌زایی به سایت‌های ویژه منتقل می‌شود.

وی بیان کرد: در استان همدان سایت دفن پسماند ویژه وجود ندارد اما کارخانه‌های استان پسماندهای صنعتی خطرناک خود را به شهرهای قزوین، ساوه و آوج و اصفهان منتقل می‌کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۹۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه این سازمان در راستای پرورش نگرش‌های محیط زیستی و نهادینه‌سازی مفاهیم مدیریت پسماند اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کودکان کرده است، گفت: سال گذشته ۱۵۱۲ نفر از دانش‌آموزان در مقاطع تحصیلی پیش‌دبستانی و ابتدایی در این دوره‌ها شرکت کردند.

غلامرضا ساکتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی و تجهیز مشترکین در راستای ارتقای کیفیت مشارکت و اعتلای فرهنگ زیست محیطی شهروندان اظهار کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اقدام به برگزاری برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در قالب‌های مختلف و اهدای زیرساخت‌های سخت‌افزاری به شهروندان کرده است.

وی با تاکید بر اینکه اهمیت آموزش محیط زیست به خوبی در سطح جهان میان جوامع شناخته شده است، افزود: دوران کودکی اهمیت بسیاری در ایجاد نگرش‌های محیط زیستی دارد و آموزش حفاظت از محیط زیست در این دوران، راهی برای پرورش نگرش‌های محیط‌زیستی در انسان است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تصریح کرد: این سازمان در راستای پرورش این نوع نگرش اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان برای نهادینه‌سازی مفاهیم مدیریت پسماند با محوریت اهمیت تفکیک از مبدأ و تحویل اصولی آن کرده است.

ساکتی با بیان اینکه سال گذشته این دوره آموزشی ویژه ۱۵۱۲ نفر از دانش آموزان در مقاطع تحصیلی پیش‌دبستانی و ابتدایی برگزار شد، گفت: شناسایی انواع پسماند، اهمیت کنترل شیرابه، اهمیت تفکیک از مبدأ پسماندها و تحویل اصولی آن، آشنایی با فرایند بازیافت هر یک از انواع پسماندها، آشنایی با مضرات ناشی از مدیریت ناصحیح پسماندها و شناسایی پسماندهای خطرناک از موضوعات این دوره آموزشی بوده است.

کد خبر 746622

دیگر خبرها

  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست