Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، عباس کشاورز امروز چهارشنبه در همایش بین المللی آب مجازی که به همت اتاق ایران برگزار شد، اظهار داشت: ما باید با توجه به کیفیت و کمیت آب به سیاست آب مجازی ورود پیدا کنیم.

وی با بیان این که پسته و خرما دو محصول عمده صادراتی ایران است، تصریح کرد: آبی که برای تولید پسته و خرما مصرف می شود از نوع بی کیفیت است و نمی تواند جایگزین آب مورد نیاز محصولاتی مانند گندم، جو و ذرت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورز افزود: در نظریه آب مجازی باید به مسایل کیفیت و چگونگی آب به عنوان ظرفیت جایگزینی توجه شود ضمن آن که باید آماده باشیم در صورتی که تعادل آبی بخش کشاورزی به دلایلی در مورد محصولات احتیاج به تجدید نظر داشته باشد، ما هم در مورد صادرات بعضی محصولات آب بر مانند سیب زمینی، پیاز و هندوانه تجدید نظر کنیم.

وی با اذعان به اینکه میزان واردات آب مجازی در کشور ناشی از حجم واردات کالاهای کشاورزی است، گفت: ما در سال حدود ۵ تا ۶ میلیارد متر مکعب صادرات و ۳۰ تا ۳۵ میلیارد متر مکعب واردات آب مجازی داریم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در عین حال تغییر الگوی غذایی و توجه به کشت دیم از نظر استفاده از آب سبز یا باران را از موضوعات مهمی دانست که باید بخش کشاورزی به آن بپردازد.

وی ادامه داد: آب مجازی در مورد سایر محصولات مانند شیر، مرغ، گوشت قرمز و آبزی پروری و کالاهای صنعتی مانند کاغذ و چرم نیز باید محاسبه شود.

کشاورز در مورد صادرات و واردات محصولات زراعی نیز اظهار داشت: در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میزان واردات محصولات کشاورزی کشور دچار نوسانات ناشی از شرایط اقلیمی و بی توجهی به تولید در سال ۸۴ بود اما در زمینه صادارت، پایداری نسبی و رویه افزایشی داشته ایم به طوری که صادرات بخش کشاورزی از سه میلیون تن به پنج میلیون تن در دو سال اخیر رسیده است.

وی با بیان اینکه روند تولید برخی محصولات استراتژیک مانند گندم طی چهار سال اخیر با موفقیت همراه بوده است، تصریح کرد: در سال ۲۰۱۵ با اقدامات و سیاست های صورت گرفته در بخش کشاورزی به خودکفایی گندم رسیدیم و این روند امسال و سال آینده هم ادامه خواهد داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تولید شکر را با توجه به کم آبی در کشور موفقیت آمیز توصیف و پیش بینی کرد ظرف پنج سال آینده چنانچه کارخانه های جدید قند در جنوب کشور احداث شود، مشکل کسری تولید این محصول رفع خواهد شد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد در سال های آینده با بهره گیری از تکنولوژی ها و ارقام جدید در تولید دانه های روغنی جهش اتفاق بیفتد.

کشاورز، وضعیت تامین امنیت غذایی را با توجه به دو شاخص کالری و پروتیین در کشور قابل قبول دانست و گفت: اگر در کشور و در بخش کشاورزی بتوانیم ۸۰ تا ۸۵ درصد کالری را تولید کنیم عدد خوبی است.

وی افزود: گندم در تامین کالری و پروتئین نقش مهمی دارد و در حال حاضر ۳۶ درصد پروتئین مورد نیاز کشور از طریق گندم، ۱۰.۵ درصد از دانه هایی مانند گردو، بادام و آجیل، ۱۰ درصد از طریق مرغ و جوجه و ۱۱ درصد از شیر تامین می شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در همین حال اظهار داشت: ما در تولید برخی محصولات آب بر مانند برنج و ذرت با توجه به کمبود تکنولوژی و منابع آبی نباید اصرار به خوداتکایی داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۷۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود

رحیم نیازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به مازاد تولید سیب زمینی، بخشی از محصول مورد نیاز در انبار‌ها دپو شده است که اتخاذ سیاست نادرست عوارض ۶۰ درصدی صادرات سیب زمینی می‌تواند آسیب جدی به تولید این محصول وارد کند.

او قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی را ۱۲ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هرکیلو سیب زمینی با نرخ ۷ تا ۹ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌شود، درحالیکه هزینه‌های بالای بذر، کارگری، آب و برق، حمل و نقل، دنباله بند‌های کشاورزی و تعمیرات ماشین آلات هیچ تناسبی با درآمد سیب زمینی کاران ندارد.

نیازی ادامه داد: با توجه به بحران منابع آبی و کمبود نقدینگی انتظار می‌رود که حمایت‌های لازم از بخش تولید صورت بگیرد چراکه دریافت عوارض ۶۰ درصدی صادرات راهکار تنظیم بازار نیست و برای استمرار صادرات و پایداری تولید هرچه سریع‌تر باید این عوارض حذف شود.

عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی با بیان اینکه مشکلی در تولید سیب زمینی نداریم، افزود: بنابر آمار سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود که با احتساب سرانه مصرف، این رقم مازاد بر نیاز کشور است که باید در راستای تعادل بازار، تولید مازاد به بازار‌های هدف صادر شود.

او با بیان اینکه صادرات سیب زمینی راهکار تنظیم بازار داخل است، گفت: بنابر آمار طی ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی به بازار‌های هدف صادر می‌شود و در شرایط کنونی باید عوارض صادرات حذف شود تا مازاد تولید صادر شود، در غیراین صورت دلالان و کارخانه‌ها با سوء استفاده از شرایط بازار، قیمت‌ها را کاهش می‌دهند که این امر به زیان بخش تولید تمام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد