Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- هفتاد سال پس از برقراری اولین روابط دیپلماتیک میان هند و روسیه، دهلی نو و مسکو قصد دارند روابط دوجانبه را مورد بازنگری قرار داده و مناسبات جدیدی را پیش بگیرند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، به نوشته پایگاه اینترنتی لایو مینت در روز سه شنبه، پژوهشکده هایی در هند و روسیه با بررسی افت و خیز روابط بین دو کشور خواستار تجدید نظر در مناسبات دو جانبه برای دهه های آینده شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هند و روسیه که زمانی متحدان بسیار نزدیکی بودند، اما اکنون احساس می کنند مسایل فی مابین به قدری مهم شده اند که دیگر دیدارهای سالانه سران دو کشور که از آغاز قرن بیست و یک تاکنون پابرجا بوده است، کافی نیست و باید در طول سال کارگروه های تخصصی دو طرف در حوزه های مختلف به طور مرتب دیدار داشته باشند.

این گزارش تاکید می کند که لازم است مانند آنچه دو کشور در مورد چین انجام داده اند؛ دیدارهای سه جانبه سران روسیه و هند با همتایان خود در آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز در دستور کار قرار بگیرد.

کارشناسان معقتدند هر چند اتحاد بین دو کشور بسیار قدیمی و مستحکم است، اما دیگر شکل روابط پیشین پاسخگوی مسایل دنیای امروز نیست و باید هر دو کشور عرصه ها و شکل های جدیدی برای همکاری بیابند.

به عنوان مثال، هند و روسیه باید در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط گری همکاری های جدیدی را آغاز کنند و در کشورهایی مانند نپال به عنوان همسایه هند و یا کشورهای آسیای میانه به عنوان حوزه نفوذ روسیه فعالیت های نوینی را آغاز کنند.

در عین حال الگوی جدید مناسبات هند و روسیه باید بر این نکته اصلی قرار بگیرد که هر دو کشور تلاش کنند راه دخالت هر کشور سومی را ببندند تا مانع تاثیر کشورهای دیگر بر روابط دوجانبه خود شوند. این نکته به این علت مطرح شده که دهلی نو در حال حاضر به شدت نگران است که روابط بسیار نزدیک روسیه با رقیب استراتژیک هند یعنی چین، روابط این دو کشور را تحت الشعاع قرار دهد.

علاوه بر آن، هند نگران ارتباطات بسیار نزدیک روسیه و پاکستان هم هست که اتفاقا دهلی نو با این کشور هم رقابت دیرینه ای دارد.

در طرف دیگر، روسیه هم نگرانی های خود را دارد و با حساسیت روند نزدیکی فزاینده هند به آمریکا را رصد می کند، چرا که در سال های اخیر هند که پیشتر متحد بسیار نزدیک شوروی و سپس روسیه محسوب می شد، با شیب تند به سوی آمریکا حرکت کرده که اولین نتیجه آن انبار شدن جنگ افزارهای ساخت آمریکا در سیستم دفاعی این کشور می باشد.

در این میان البته فاصله گرفتن آمریکا از پاکستان در سال های اخیر هم بی تاثیر نبوده است به طوری که اکنون در غیاب آمریکا، روسیه به پاکستان نزدیک شده است.

در همین رابطه باید توجه داشت که پیشتر هم دهلی نو و هم مسکو نگرانی مشترکی درباره تهدید طالبان که در همسایگی هند واقع شده، داشتند در حالی که اکنون روسیه طالبان را فراموش کرده و بیشتر به داعش در سوریه و عراق می پردازد که طبیعتا در حوزه منافع هند قرار ندارند.
همین مسایل همراه با تلقی قدیمی که دو ملت از یکدیگر دارند باعث شده است در سالهای اخیر تجارت و همکاری های اقتصادی بین دو کشور ضعیف شود.

از این رو اندیشمندان استراتژیک دو کشور به این نتیجه رسیده اند که هند و روسیه باید در کیفیت و کمیت همکاری های بین المللی خود بازنگری کرده و هماهنگی های بیشتری در مواضع و فعالیت های خود ایجاد کنند.
هر دو این پژوهش ها یکی از بهترین های نزدیکی بیشتر هند و روسیه را مشارکت هر دو کشور در اجرای طرح کریدور شمال-جنوب که از ایران می گذرد، می دانند که در واقع برای هند راهی برای مقابله با طرح 'یک کمربند، یک جاده' چین می باشد.

همچنین تقویت همکاری های دفاعی بین دو کشور می تواند زمینه حضور آمریکا در این حوزه به عنوان رقیب بین المللی روسیه را کاهش دهد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۷۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی

جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی که از نظر تحلیلگران، فشاری تازه بر رئیسان دانشگاه‌هایی ارزیابی می‌شود که اعتراض‌های حامیان فلسطین در آنها شکل گرفته، اعلام کردند که درباره بودجه فدرال این مراکز علمی تحقیق می‌کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند درباره بودجه فدرال برای دانشگاه‌هایی که اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل و جنگ غزه در آنها رخ داده است، تحقیقات می‌کنند.

به نوشته این خبرگزاری، جمهوریخواهان با آغاز این تحقیقات، کارزاری را گسترش می‌دهند که باعث نظارت شدید بر نحوه برخورد مدیران معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا در خصوص گزارش‌های یهودستیزی در محیط‌های دانشگاهی می‌شود.

برخی از کمیته‌های جمهوریخواهان موظف خواهند بود تحقیقات گسترده‌ای را انجام دهند که در نهایت قطع کمک‌های تحقیقاتی بلاعوض فدرال و سایر حمایت‌های دولتی از دانشگاه‌ها را در پی خواهد داشت.

این فرایند فشار دیگری بر مدیران دانشگاه‌هایی است که با نحوه کنترل برپایی چادر‌های اعتراضی از سوی دانشجویان حامی فلسطین، ادعای تبعیض علیه دانشجویان یهودی و نحوه ادغام آزادی بیان و حفظ امنیت دانشگاه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

تحقیقات مورد اشاره مجلس نمایندگان آمریکا به دنبال چندین جلسه استماع اخیری صورت می‌گیرد که به استعفای روسای دانشگاه‌های هاروارد و پنسیلوانیا منجر شد.

جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا همچنین وعده تحقیقات بیشتری را داده اند و از روسای دانشگاه‌های یل، یو سی ال‌ای (دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس) و دانشگاه میشیگان خواسته اند هفته آینده شهادت دهند.

به نوشته آسوشیتدپرس، توجه جمهوریخواهان به این حوزه در حالی است که فصل انتخابات به طور کامل در جریان است و رهبری جمهوریخواهان به دنبال ادله‌ای برای تقویت اتحاد این حزب و تفرقه بیشتر در بین دموکرات‌ها است.

جنگ غزه و نحوه برخورد مدیران دانشگاه‌ها برای کنترل اعتراضات دانشجویی، اختلافاتی را در بین دموکرات‌ها برانگیخته است.

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا وعده داده است که از همه «ابزار‌های موجود» برای فشار بر دانشگاه‌هایی که در آنها اعتراض می‌شود استفاده کند.

رئیسان ۶ کمیته این مجلس که دارای طیف وسیعی از اختیارات از جمله در زمینه کمک‌های مالی بنیاد ملی علوم، کمک هزینه تحقیقات بهداشتی، روادید برای دانشجویان بین المللی و کد‌های مالیاتی برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی هستند، از جانسون حمایت کرده اند.

این گزارش افزود: بدون حمایت دموکرات‌ها در کنگره‌ای که دچار اختلاف است، معلوم نیست که جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا چه مجازات‌های قانونی می‌توانند اعمال کنند. هر طرحی از سوی مجلس نمایندگان بعید است در سنا که تحت کنترل دموکرات‌ها است به نتیجه برسد.

بر اساس این گزارش، کمیته آموزش و نیروی کار مجلس نمایندگان آمریکا از مدیران دانشگاه‌های ییل، یو سی ال‌ای و دانشگاه میشیگان درخواست کرده که در جلسه استماع ۲۳ مه (۳ خرداد) که با تمرکز بر نحوه برخورد آنها با اعتراضات اخیر برگزار می‌شود، حضور یابند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • کلمبیا قطع کامل روابط با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد
  • قدردانی حماس از اقدام کلمبیا در قطع روابط با رژیم صهیونیستی
  • اعلام قطع روابط با اسرائیل از سوی کلمبیا
  • تقدیر حماس از تصمیم کلمبیا در قطع کامل روابط با رژیم صهیونیستی
  • قطع روابط کلمبیا و رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه
  • رئیس جمهور کلمبیا: از فردا روابطمان با اسراییل را قطع می‌کنیم
  • بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی