Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید رضا قزوینی غرابی» کارشناس مسائل عراق با اشاره به وجه تمایز اربعین سال جاری و مقایسه امنیت آن با سال‌های گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در مورد پیاده‌روی اربعین باید توجه داشت که علاوه بر هماهنگی‌ها در خصوص صدور روادید و بسیاری از مسائل رفاهی و تشکیلاتی، بحث برقراری امنیت یکی از محورهای اصلی و بسیار مهم این رویداد مذهبی به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از گذشته تا به امروز تمامی قوای مسلح و ارگان‌های امنیتی عراق چند ماه قبل از برگزاری راهپیمایی اربعین جلسات مدون و مشخصی را با یکدیگر برگزار می‌کنند که به دستور نخست‌وزیر عراق صورت می‌گیرد و بیشترین تمرکز آنها روی محورهای مواصلاتی نجف و کربلا بوده است. در سال‌های گذشته تهدیدات امنیتی وجود داشت اما عملیات‌هایی که از سوی داعش صورت می‌گرفت خارج از محور کربلا و نجف بود که نهایتاً قوای مسلح و نیروهای امنیتی عراق توانستند بر این مساله فائق بیایند.

وی ادامه داد: سال جاری وجه تمایزی با راهپیمایی‌های سال‌های گذشته دارد که موضوع اصلی اخراج داعش از موصل و پاک‌سازی سراسری عراق است؛ به گونه‌ای که در سال‌های اخیر موصل و بخش‌هایی از عراق در دست داعش قرار داشت اما در حالت فعلی چنین وضعیتی وجود ندارد و تنها دو نقطه کوچک در مرز مشترک میان سوریه و عراق در دست این گروه تروریستی است. لذا با توجه به اینکه در حالت فعلی داعش یک موجودیت ضربه خورده به حساب می‌آید، احتمال اقدام‌های تلافی‌جویانه از سوی این تشکیلات تروریستی متصور خواهد بود. این در حالی است که مرجعیت عراق در چند هفته گذشته نسبت به این وضعیت و احتمال وقوع اقدام‌های تروریستی از سوی داعش هشدار داده بود و خواستار تنگ شدن حلقه امنیتی در خصوص پیاده روی اربعین بود.

در هفته‌های اخیر گزارش‌هایی از سوی وزارت کشور عراق مبنی بر اینکه داعش قصد دارد در مسیر زائران خارجی و غیر بومی خصوصاً زائران ایرانی عملیات انتحاری انجام بدهد منتشر شد اما تا به این لحظه اتفاق خاصی رخ نداده است. از این جهت حجم زائران در برابر تروریست‌ها هم نکته‌ای است که می‌تواند خنثی کننده حملات باشد؛ چرا که اگر آنها در یک جغرافیا احساس خطر کنند باید به صورت دسته‌جمعی و تیمی وارد عملیات شوند که البته تشخیص آنها آسان‌تر می‌شود.

این پژوهشگر مسائل غرب‌آسیا با تاکید بر اینکه رخنه داعش در میان لایه‌های اجتماعی عراق همچنان از سوی آنها پیگیری می‌شود، گفت: ممکن است در هفته‌های آینده پایان مقابله نظامی با داعش در سراسر عراق اعلام شود اما موضوع مهم که در آینده باید شاهد آن باشیم «سناریوی تخریب امنیتی» عراق است. به گونه‌ای که پایگاه‌های اجتماعی داعش همچنان در بسیاری از استان‌های عراق فعال است که اتفاقاً تمامی آنها شهروندان بومی عراق هستند و در بین آنها نیروهای خارجی وجود ندارد. درست است که بسیاری از عناصر داعش در عراق طی عملیات‌های اخیر کشته شده‌اند اما حضور آنها در لایه‌های مختلف اجتماعی این کشور می‌تواند به یک تهدید امنیتی تبدیل شود. چراکه هسته‌های تخریبی این تشکیلات تروریستی در مناطق غربی عراق، بخشی از کرکوک، موصل و حتی استان دیالی فعال هستند.

وی در پایان یادآور شد: بخش عمده تمرکز نیروهای امنیتی و قوای مسلح عراق متشکل از بسیج مردمی (حشدالشعبی)، واحد ضدتروریسم، ارتش و پلیس فدرال در دو نقطه است؛ نخست مناطق شمالی بغداد که تا اطراف سامرا ادامه دارد و بخش دیگر جنوب بغداد است که کربلا و نجف را در بر می‌گیرد که این دو محور تمرکز نیروهای امنیتی و نظامی عراق را رقم می‌زند. از این جهت است که با توجه به پاکسازی‌های گسترده‌ای که صورت گرفته و با عنایت به کشته و یا خارج شدن بسیاری از عناصر داعش از موصل و شهرهای دیگر، امنیت پیاده‌روی سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۰۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه

وزیر کشور ترکیه امروز (دوشنبه) از دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در این کشور خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «علی یرلیکایا» وزیر کشور ترکیه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) اعلام کرد که نیروهای امنیتی کشورش چند فرد مظنون به همکاری با داعش را در شهر استانبول بازداشت کرده‌اند.

وی اعلام کرد که این باند وابسته به داعش در حال آماده سازی خود برای انجام یک حمله تروریستی در ترکیه بودند.

پلیس ترکیه ۱۲ فروردین نیز در یک عملیات گسترده در ۲۱ استان، ۵۱ نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرده بود.

وزیر کشور ترکیه بار دیگر بر مبارزه قاطعانه کشورش با معضل تروریسم تاکید کرد.

نیروهای امنیتی ترکیه به طور مداوم پیگرد و بازداشت عناصر و هواداران گروه تروریستی داعش در مناطق مختلف این کشور را در دستور کار دارند. این گروه تروریستی بارها مسوولیت عملیات تروریستی مختلفی را در ترکیه به عهده گرفته است.

دیگر خبرها

  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • جزئیات سناریوی رژیم‌صهیونیستی برای حمله به رفح
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه