Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@12:51:46 GMT

درآمدی بر خیزش جهانی مستضعفین

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۴۹۶۷۵

درآمدی بر خیزش جهانی مستضعفین

خیزش جهانی محرومان و مستضعفان یک پدیده آخر الزمانی است. این حقیقت را خوبان عالم درک می کنند و لذا به فراخوان «هل من ناصرٍ ینصرنی» امام حسین (ع) که از اعماق تاریخ به گوش می رسد، پاسخ مثبت دادند.

به گزارش مشرق، محمد کاظم انبارلویی در یادداتی با عنوان "درآمدی بر خیزش جهانی مستضعفین" نوشت:

جهانیان این روزها شاهد صحنه هایی از یک خیزش جهانی برای رسیدن به فضایی روحانی، معنوی توأم با عشق،  محبت و نوعدوستی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهروندان 91 کشور در پهنای جاده ای که از نجف شروع و به کربلا ختم می شود، صحنه هایی به نمایش گذاشتند که حکایت از یک جنبش اجتماعی در مقیاس جهانی بود.

خیزش جهانی محرومان و مستضعفان یک پدیده آخر الزمانی است. این حقیقت را خوبان عالم خوب درک می کنند و لذا به فراخوان «هل من ناصرٍ ینصرنی» امام حسین علیه السلام که از اعماق تاریخ به گوش می رسد، پاسخ مثبت دادند.

امروز میلیون ها تن از مجموعه عظیم انسانی که از سراسر جهان به کربلا رفته بودند، بر می‌گردند به مواطن اصلی خود، با کوله باری از مهر، محبت و تجربه عاشقی. حفظ این حسّ روحانی و مقدس فقط با توصیه این عبارات عاشقانه مولانا امکان پذیر است؛

هله عاشقان، بکوشید که چو جسم و جان نماند

دلتان به چرخ پرّد، چو بدن دگر نماند

دل و جان به آب حکمت، ز غبارها بشویید

هله، تا دو چشم حسرت، سوی خاکدان نماند

محرم و صفر فرصتی است که بشریت به سرنوشت خود بیندیشد و از باب آینده نگری و آینده پژوهی مطالعه کند که چه فراز و نشیب هایی را در گذشته طی کرده تا به اینجا رسیده است؟

بشر امروز نیاز دارد که درک درستی از حیات فکری، معنوی و روحی خود داشته باشد و بر اساس این درک کنونی، انسان ها حق دارند بدانند به کجا می روند؟

متفکران عالم نیاز به زمان و مکانی دارند که به آنها برای رسیدن به این درک تاریخی کمک کند. آنها محرم و صفر و کربلا و نجف و از همه مهمتر اربعین را برای این هنگامه تاریخی انتخاب کرده اند.

جهان امروز شاهد شکل گیری یک ملت جهانی است که تمایز نژادی، قومی، قبیله ای، ملی و مذهبی حتی دینی ندارد و در حال و هوای کربلا و عاشورا تنفس می کند. این ملت در حال حرکت و جنبش است و در صدد پدیداری بهمنی است که همه پلیدی ‌ها و پلشتی ‌های عصر خود را بشوید و پاک کند و جهانی مملو از عشق، شور، حماسه، معنویت و نوعدوستی به وجود آورد.

راهپیمایی اربعین آوردگاه نمایش گسترش قدرت نرم انقلاب اسلامی و شمّه ای از بیداری روزافزون اسلامی است و هر سال به عظمت و شکوه و مقدار خود می افزاید. امتداد راهپیمایی اربعین در حضور 17 کیلومتری مردم تهران تا حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی و شهرستان  ها پر معنا بود.

راهپیمایی اربعین باطل السّحر فرهنگ اسلام آمریکایی و تجلی‌گاه ارزش‌ های نورانی قرآن و اسلام ناب محمدی (ص) و مکتب اهل بیت علیهم السلام است . امام حسین علیه السلام وارث همه انبیاء و اولیاء و مصلحان تاریخ بشر است. امروز تولید محتوا برای جنبش های الهی و اجتماعی فقط از مکتب عاشورا امکان پذیر است. هیچ نحله فکری و ایدئولوژیک در جهان نه در گذشته و نه حال و نه در آینده قادر به بازتولید شور، عشق، معنویت و حماسه های انقلابی نیست.

راهپیمایی اربعین بیش از آنکه ناظر به گذشته باشد، تحولات آینده منطقه و جهان را نشانه رفته است. قدرت نرم اسلام و انقلاب، طاغوت را در اشکال گوناگون آن در عصر ما هدف قرار داده است. عمر فرعونیان و قارون های منطقه و سرمایه سالاران جهانی به سر آمده است. آنها به زودی در انقلاب موسایی ملت ها و در امواج خروشان اقیانوس پر تلاطم انسانی انقلاب اسلامی، غرق و نابود خواهند شد.

تمدن متکی بر لیبرال دموکراسی، هنری جز بازتولید شقاوت، شرارت و تبهکاری ‌های قوم لوط را نداشته است. تمدن جدید دستاوردی جز تعمیق شکاف طبقاتی و فاصله جنون آمیز فقیر و غنی نداشته است. تمدن جدید چیزی جز ادامه وحشی‌گری ‌ها و خشونت بی حد و حصر علیه محرومان و مستضعفان جهان نداشته است. مردم دنیا به دنبال تنفس در فضای باز  معنوی و الهی است.

امام خمینی (ره) بنیانگذار و رهبر معظم انقلاب اسلامی، پرچمدار نهضت بیداری اسلامی در جهان هستند. بیداری اسلامی بدون بانگ بیدارباش امام حسین علیه السلام و یاران باوفایش ممکن نیست. اربعین فرصتی برای پاسخگویی به تهدیدات کفر، شرک و الحاد، و همچنین جهانی سازی بیداری اسلامی است. استکبار جهانی با ابزار تروریسم به جان بیداری اسلامی افتاد. اکنون رزمندگان اسلام و نیروی مقاومت در حال عبور از داعش و توطئه ‌هایی نظیر استقلال کردستان و اخلال در وحدت و همبستگی مردم لبنان هستند. مسیر بیداری اسلامی پس از عبور  از این گردنه ها هموار خواهد شد؛ تردیدی در آن نیست. راهپیمایی اربعین امسال در کربلا، این حقیقت را عریان‌ تر از همیشه نشان داد.

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۹۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم

حجت‌الاسلام شهریاری در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع تقریب مذاهب گفت: ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم برای کمک به مردم غزه به هم پیوند بزنیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع امضا شد.

شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از کسانی که زمینه همکاری مجمع جهانی تقریب و کمیته امداد امام خمینی (ره) را فراهم آوردند، گفت: اگر در کار خیر ابتکار عمل داشته باشیم، می‌توانیم به پیشرفت‌هایی برسیم.

وی افزود:ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد. مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد،طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند. در این سامانه پویش هایی برگزار می‌شود و سقف نیازها بررسی می‌گردد و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم.

شهریاری ادامه داد: ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

تداوم همبستگی با غزه در داخل و خارج از دانشگاه‌های آمریکا

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: مردمان کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد، اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم به هم پیوند بزنیم.

ر شهریاری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد. افراد زیادی هستند که به برخی از پویش‌ها علاقه بسیاری دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری‌ دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق، گفت: کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین‌ نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

وی با تأکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، گفت: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

بختیاری خاطرنشان کرد: کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

وی با تأکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، اضافه کرد: کمیته امداد آمادگی دارد دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات را برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار کند.

بختیاری بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، احتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری تأکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهم‌نامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رئیس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ای در خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • بیداری آزادی‌خواهان جهان نشات گرفته از انقلاب اسلامی است
  • برپایی ۱۷۰ موکب از استان اصفهان در عراق برای زائران اربعین
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکایی