Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@23:24:26 GMT

خانواده و سبک زندگي ديجيتال

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۵۰۸۳۴

خانواده و سبک زندگي ديجيتال

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - ظهور رسانه هاي ديجيتال در جامعه بطور قطع زندگي مردم را تحت تاثير قرار داده است، وسايلي که با بهره مندي از جذابيت هاي خارق العاده، به سرعت در جامعه رواج يافته و سبب تحولاتي شگرف در محيط و شئون محتلف زندگي شده است.

رسانه هاي ديجيتال اکنون در اشکال مختلف از جمله برخط (آنلاين)، اينترنت، بازي هاي رايانه اي، هنر ديجيتال، فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي بخاطر ماهيت خود، محدوديت هاي رسانه هاي رسمي و سنتي را ندارند و دقيقا همين موضوعات، کارکرد اين دو رسانه را از يکديگر متمايز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين رسانه ها به ويژه فضاي مجازي نظيرتلگرام وديگر شبکه هاي اجتماعي در واقع امکاني براي هر فرد يا گروه بوجود آورده که غالبا مطلب، محصولات و توليدات خود را بدون نظارت شخص ديگر و يا دستگاه ذيربط منتشر کند.
پيدايش رسانه هاي ديجيتال در حقيقت يک فرصت بي بديل براي افراد جامعه بوجود آورده که دغدغه ها، خواسته ها و نظرات خود را در اين فضاها به اشتراک بگذارند. افزايش اطلاعات و آگاهي از تفکر و شيوه زندگي ديگران شايد يکي از مهمترين کارکردها و پيامدهاي اين رسانه ها است که اکنون در اين شبکه ها دنبال مي شود.
تبادل افکار، اطلاعات و اخبار از راه هاي پيشرفت يک جامعه است و رسانه هاي ديجيتال در اين مسير، تحولات عظيمي ازجمله در ارائه مدل هاي مختلفي از سبک زندگي در جامعه بوجود آورده اند. در زمان حاضر خيلي از سبک ها و الگوهاي زندگي از طريق همين فضاهاي مجازي به ديگران انتقال مي يابد که خيلي از آنها نيز الگوهاي مناسب و درخوري هست.
اما به طور طبيعي هر نقطه و جايي که نظارت درستي اعمال نشود و کارها نيز به صورت فردي انجام شود امکان اشتباه وجود دارد درحالي که در کارهاي گروهي هر چند اشتباه وجود دارد اما اين ضريب اشتباه اندک است.
براي درک بيشتر اين موضوع اين نکته قابل ذکر است که در رسانه هاي سنتي و رسمي، براي انتشار يک مطلب، گزارش و توليدات تصويري يک دبير يا سردبير به عنوان دروازه بان وجود دارند و تعيين مي کنند که مطلب توليدي چگونه منتشر شود و پس از انتشار نيز در قبال صحت و سقم مطلب خود نيز مسئول خواهد بود.
در فضاي مجازي (به ويژه در شبکه هاي اجتماعي و تلگرام) دروازه بان کاملا غايب است و هرکس بنا به تشخيص خود به انتشار مطلب مي پردازد که ممکن است درست يا غلط باشد.
فضاهاي مجازي در چنين محيطي به انتشار مطالب مي پردازند و با اين رويکرد مي توانند سبک هاي مناسب و نامناسب زندگي را به مردم معرفي کنند که شايد برخي از مشترکان يا مخاطبان در انتخاب الگوي مناسب سبک زندگي مطابق ارزش هاي جامعه خود عمل نکنند.
يازدهمين نمايشگاه بين المللي رسانه هاي ديجيتال شعار خانواده و سبک زندگي ديجيتال را براي خود انتخاب کرده است تا از اين رهگذر گذري به نقش اين رسانه ها در سبک زندگي ديجيتال خانواده در عصر اطلاعات و ديجيتال داشته باشد.
اين نمايشگاه، يا رويدادهاي مشابه بايد به اين پرسش پاسخ دهند که با توجه به تنوع فراوان سايت ها و شبکه هاي اجتماعي چگونه بايد از ميان اين همه توليدات و محصولات که در باره سبک زندگي وجود دارد، سبک نزديک به جامعه ايران را انتخاب و آن را معرفي کند.
امروز خيلي از هنجارها و ناهنجاريهاي جامعه ما از الگوهايي که در فضاي مجازي ارائه مي شود شکل مي گيرد و در چنين بلبشويي چگونه يک جوان مي تواند الگوي مناسبي از روي اين همه مطالب انتخاب کند.
در داخل خانواده ها نيز فضاي مجازي در اصل به يک فضاي جدايي بين افراد تبديل شده که هر چند در کنار هم هستند اما هرکس با گوشي هاي هوشمند خود مشغول است و اين وسيله به شدت روي تعامل فرزندان با خانواده و جامعه اثر سويي گذاشته است.
فلسفه ايجاد فضاهاي مجازي اين نيست ،چون در کشورهاي سازنده آن اين گونه عمل نمي شود. رسانه هاي ديجيتال در واقع فرصتي براي پيشرفت جامعه در تمام امور فرهنگي، اجتماعي، آموزشي، علمي و اقتصادي بوجود آورده و معرفي الگوهاي سبک زندگي ديجيتال يکي از اين کارکردها مي تواند باشد.
گزارشگر: علي حبيبي **انتشار: حسن فتحعلي
1569 1568
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۰۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسوولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

ارائه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی بهزیستی به مردم

مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه سازمان بهزیستی اولین تشکیلات دولتی است که علم روانشناسی و مشاوره را توانسته وارد ساختار اجرایی کند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز مشاوره غیر دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون نفر را طی دو میلیون و ۷۵۰ هزار جلسه مورد مشاوره قرار دادند.

وی افزود: در راستای عدالت اجتماعی و دسترسی عموم افراد به خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی ارائه داده است و در سال جاری ارتقای خط و ارتباط با سایر خطوط در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به اختصاص یاری برگ به خانواده های کم بضاعت و مددجویان سازمان بهزیستی، اظهارداشت: برنامه های دیگری مثل مشاوره های به افراد در شرف طلاق، دوره های آموزشی پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه می شود که به سلامت روان جامعه کمک می کند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲۲ سال پیش مسوولیت صدور پروانه فعالیت مراکز مشاوره به سازمان بهزیستی واگذار شده است، گفت: ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز در این سال‌ها همراه بهزیستی بودند و نظارت های مختلفی بر روی این مراکز انجام می شود.

کد خبر 6092732

دیگر خبرها

  • نقش اصحاب رسانه در تبیین حفظ زیست عفیفانه و جایگاه متعالی زن، مادر و خانواده حائز اهمیت است
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟