Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- یادواره شادروان زین العابدین بلادی از قدیمی ترین کتابفروشان شیراز با حضور اهالی فرهنگ و ادب برگزار شد.

به گزارش امتداد نیوز، در شامگاه نخستین روز از بیست و پنجمین هفته کتاب فارس آیین بزرگداشت زنده یاد زین العابدین بلادی از قدیمی ترین کتابفروشان شیراز با حضور معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اهالی فرهنگ و هنر و سرپرست کتابخانه های عمومی فارس در تالار غزل مجموعه فرهنگی و هنری حافظ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مهدی امیدبخش در این مراسم با اشاره به آغاز به هفته کتاب فارس گفت : بسیار خوشحالیم در اولین روز هفته کتاب صبح امروز بازگشایی قدیمی ترین کتابفروشی شیراز را به یمن شروع هفته کتاب برگزار کردیم .

وی با بیان اینکه مهم ترین مرکز برای ترویج کتاب و کتابخوانی کتابخانه ها و کتابفروشی ها هستند و بی تردید کتابفروشی بلادی یکی از اصلی ترین این مراکز بود، در خصوص برگزاری هفته کتاب و برنامه های این رویداد فرهنگی افزود : برای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود انجمن های مختلف ناشران و کتابفروشان و اهل قلم و چاپ به عنوان همیاران این اداره باعث دلگرمی و ایجاد فضایی روبه پیشرفت خواهد بود و  درصدد هستیم با همکاری این انجمن ها برنامه هایی را بصورت ملی و استانی برگزار کنیم و آیین یادمان مرحوم بلادی نیز به پیشنهاد انجمن ناشران و کتابفروشان و با همکاری اداره کل برگزار شد.

معاون فرهنگی ارشاد فارس عنوان کرد: امسال بنا را بر ترویج کتاب خوانی را در سطح شهر گذاشتیم و سعی کردیم برنامه ای  شهروند محور داشته باشم.

 وی در خصوص برنامه های مختلف هفته کتاب افزود: طرح «کتاب گالری» را در ۲۰ منطقه شهری ایجاد و در فرودگاه بین المللی شیراز افتتاح کردیم؛ از دیگر سو، در مورد پایتختی کتاب، بر اساس تفاهم نامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری و شورای شهر تمام تلاش خود را برای آوردن پایتختی کتاب در سال ۹۷ به شیراز به کار خواهیم برد که با توجه به پیشینه فرهنگی و ادبی شیراز دور از تصور نخواهد بود

معاون فرهنگی فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: به همت انجمن ناشران و کتابفروشان و با همکاری سایر انجمن های فرهنگی و مجموعه اداره کل از ۲ آذر شاهد برپایی نمایشگاه کتاب در شیراز خواهیم بود.

امید بخش با گرامیداشت زنده یاد بلادی از او به عنوان یکی از با اخلاق ترین و موثرترین افراد جامعه فرهنگی فارس یاد کرد و اظهار امیدواری کرد که چراغ این مکان فرهنگی همواره روشن بماند.

در ادامه برنامه داریوش نویدگویی از ناشران قدیمی فارس هم گفت: امروز صبح وقتی یکی از درهای  تمدن، فرهنگ، تاریخ عشایر فارس گشوده شد احساس کردم وارد یک دانشگاه بزرگ شدیم، مکان کوچکی که اقیانوس عظیمی را در سراسر جهان گشود و هر شغل و هر حرفه ای را برای آموختن به این مکان دعوت کرد

او بزرگانی همچون رجایی، شفیعی، عرب، خرد، ممتحن و نوری زاد  را در کنار مرحوم بلادی از اصلی ترین و قدیمی ترین پایه های کتاب و معرفت آموزی در شیراز معرفی کرد و افزود: بر اساس اسناد اولین کتابخانه و مرکز فرهنگی به گواه تاریخ در دوران عضدالدوله دیلمی در شیراز پدید آمد، کتابفروشی بلادی یکی از ستون های اصلی فرهنگ و تمدن این شهر بود و  انتظار دارم فرهنگوران این شهر همچنان از این کتابفروشی و سایر مراکز حمایت کنند.

نویدگویی در خصوص ارج نهادن تلاش ها و زحمات بزرگان عرصه فرهنگ و ادب دیار فارس افزود: متولیان و مراکز و مسئولین و عموم مردم ادب پرور و فرهنگی حداقل در زمان حیات این بزرگان قدر آنها را بدانند و تجلیل کنند؛ زین العابدین بلادی انتخاب کرد که به جای کسب درآمد از این مکان سرمایه عظیمی همچون انسانیت و لبخندی را در راه کتاب و فرهنگ صرف کند زیرا او عالمی دلسوز و دانشمند بود.

وی در ادامه افزود: درست است که ملک هر کتابفروشی به خانواده و صاحبان آن تعلق دارد اما مالکیت معنوی آنها متعلق به همه شهر است و باید همه مسئول باشیم چرا که جزئی از شناسنامه و هویت ما هستند و باید پای ادعای پایتخت  فرهنگ و هنر و تمدن  شهرمان بایستیم.

وی با ناخشنودی از تعطیلی مراکز فرهنگی و کتابفروشی ها در دوران کنونی گفت: سید عباس بلادی چرا باید مغازه اش را تعطیل کند در حالی که صحافی یکی از پایه های اصلی حفظ کتب و هویت ما بوده و هست؛ بسیاری کتابفروشی تعطیل شده است، دنبال آمار و ارقام نیستم زیرا ما نسبت به شهرهای کوچک هم کتابفروشی های کمتری داریم و فراموش نکنیم با تمام رشد تکنولوژی و دنیای اینترنت  لذتی که همچنان در کتاب کاغذی هست در هیچ کتاب دیجیتالی نیست.

در ادامه این مراسم رئیس انجمن ناشران و کتابفروشان فارس با بیان خاطره ای از زنده یاد بلادی گفت: کتابفروشی بلادی تنها کتابفروشی بود که کتاب های مربوط به ایل سترگ قشقایی و کتاب های مرحوم بهمن بیگی و کتاب های مربوط به عشایر را توزیع می کرد.

استاد رجایی پناه نماینده جامعه عشایری و ایل بزرگ قشقایی سخنران بعدی این مراسم بود که با اشاره به خاطرات بسیاری که از شادروان بلادی در خاطر همگان هست در خصوص رابطه عشایر فارس و مرحوم بلادی گفت: من خاطرات فراوانی از عرصه کتاب دارم ومسرورم که از ۱۳۴۶ تا امروز ارتباط خود با کتاب را از دست نداده ام ،ما علیرغم همه تنگناها، قبل از انقلاب به دلیل موارد سیاسی و کمبود با سوادان اهل قلم متاسفانه عرصه برای چاپ کتاب از سوی عشایر محدود بود پس از انقلاب و افزایش جمعیت مردم باسواد و اهل قلم و نگاه مثبتی که به کتاب و اصحاب قلم شد در بعد هنری و فرهنگی فضا مناسب تر شد  و به سمت پیشرفت رفت.

وی در خصوص اولین مولفان قشقایی گفت: دکتر منوچهر کیانی پیش از محمد بهمن بیگی دست به قلم برده بود اما بهمن بیگی پس از ۴ کتاب باعث ورود افراد دیگری در عرصه نشر و کتاب شدند؛ انتظار ما این است که افراد شایسته در عرصه قلم را پیش از کوچشان دریابیم وقتی اخرین بار اقای بلادی را دیدم گفتم واقعا باید او هم کوچ کند و برود؟

وی در ادامه گفت: کتابفروشی بلادی در کنار کتابفروشی محمدی و نویدگویی  کانون اصلی و مرکزی ما بود، بلادی به دلیل اخلاق و منش و علاقه اش نسبت به کتاب و مولفان حامی و سرپرست ما بود و حضور در پیشه کتاب و نشر یکی از نعمت هایی است که خداوند نصیب بهترین ها می کند.

همچنین عبدالرحیم نعمتی از صحافان قدیمی به بیان خاطره از زنده یاد بلادی پرداخت و در پایان مراسم بیژن بلادی فرزند زنده یاد بلادی با قدردانی از همه دوستداران مرحوم بلادی گفت: پدر همان طور که در کسب و کار خوش اخلاق بودند در خانه و فامیل هم همینگونه بودند و خدا را شکر از زندگی معنوی خود راضی بودند و تا ۹۱ سالگی سه روز قبل از درگذشت هم در مغازه حاضر می‌شد؛ ایشان از۱۳۲۰ اغاز به کار کرد، ایران تحولات سیاسی و اجتماعی بسیاری را پشت سر گذاشته از حمله متفقین، تا ملی شدن صنعت نفت، قیام سی تیر، حوادث خرداد ۴۲، انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و…  که تلاش کرد اسیر جریان های روز نباشد.

به گزارش امتداد نیوز، در پایان مراسم لوح یادبودی به رسم احترام به برادران بلادی فرزندان زنده یاد بلادی اهدا شد این درحالیست که پیش از ظهر شنبه کتابفروشی بلادی، قدیمی ترین کتابفروشی شیراز که پس از درگذشت زنده یاد زین العابدین بلادی تعطیل شده بود در نخستین روز بیست و پنجمین هفته کتاب فارس بازگشایی شد.

true برچسب ها : شیراز فرهنگ و ارشاد فارس مهدی امیدبخش هفته کتاب true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۷۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی

به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سید مجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در برج آزادی برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است، این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، حضور امام (ره) در این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سال‌ها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از ۱۰۰ سال در خلیج فارس اخراج کرده است، روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است.

خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ما است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمین‌مان نگاه نمی‌کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ما است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم. علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تاکید کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ما است، ایران فرهنگی اساسا نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است. وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم و خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ما است. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم.

وی افزود: در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

اسماعیلی تصریح کرد: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستادند و به شهادت رسیدند و ده‌ها نقطه افتخارآمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی‌ها طی کنند، خدای بزرگ را برای همه این داشته‌ها شاکریم.

نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود

وی گفت: نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود. به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته‌های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاءالله به عنوان بخش جداناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

اسماعیلی تاکید کرد: به عزیزان‌مان در حاشیه خلیج فارس عرض سلام و ادب دارم. دیروز قصد داشتیم به جزیره ابوموسی برویم که یکی از حوزه های مهم فرهنگی جغرافیایی ما است که متأسفانه فراهم نشد.

روز ۱۰ اردیبهشت مصادف با سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج فارس در تقویم رسمی کشور به‌ عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده است.

کد خبر 6091880

دیگر خبرها

  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • یادواره ۵۲ شهید کارگر دامغان برگزار شد
  • مشکل برگزاری کنسرت موسیقی در بوشهر حل شد؟
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی