Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - لندن - ايرنا - نشريه اينديپندنت در گزارشي اختصاصي از انعکاس مراسم باشکوه اربعين حسيني در کربلا نوشت: اين رويداد نمايشي قدرتمند از اعتقاد و همبستگي شيعيان است.

در اين گزارش که روز شنبه با عنوان « هم‌زمان با شکست داعش، ميليون‌ها تن از شيعيان در بزرگ‌ترين مراسم عبادي جهان شرکت کردند » به قلم «پاتريک کاکبرن» منتشر شد، آمده است: ميليون‌ها زائر سياه‌پوش در شهر مقدس کربلا جمع شدند تا مراسم مذهبي اربعين- بزرگ‌ترين اجتماع سالانه مردمي جهان- را گرامي بدارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پياده‌روي در امتداد ستون‌هاي طولاني که به‌صورت پيوسته تا 50 مايل به طول مي‌انجامد، خوابيدن در چادرهايي که از سوي برگزارکنندگان در کنار جاده‌ها برپاشده است، اين رويداد را به يک نمايش قدرتمند از اعتقاد شيعيان و همبستگي آن‌ها تبديل کرده است.
مراسم اربعين امسال با شکست نهايي داعش - جنبشي که باهدف سرنگوني دولت تحت حکمراني شيعه در بغداد، هزاران نفر از شيعيان را قتل و عام کرد- هم‌زمان‌شده است. ارتش سوريه نيز اعلام کرد که البوکمال، آخرين شهر در اشغال داعش در سوريه را آزاد کرده است. اين پيروزي چند روز بعدازآن به ‌دست‌آمده است که داعش از غرب عراق عقب‌نشيني کرد.
کريم 48 ساله، رهبر قبيله‌اي از نجف که غذاي رايگان براي زائران فراهم مي‌کرد دراين‌باره يادآور شد:« وقتي‌که ما براي اولين بار در مراسم پياده‌روي اربعين در دوره صدام شرکت کرده، مجبور بوديم مسير غيرمستقيم رودخانه ( فرات) را طي کنيم و سعي مي‌کرديم که اين کار را پنهاني انجام دهيم زيرا اگر ما گير مي‌افتاديم، يا زنداني و يا اعدام مي‌شديم »
نشريه اينديپندنت در ادامه گزارش خود نوشت: اربعين که تعداد زيادي شهداي توسط صدام ، القاعده و داعش به قتل رسيده‌اند، به ارمغان آورده است اما هدف آن عزاداري و سوگواري شهادت امام حسين (ع)، پدر بنيان‌گذار مذهب تشيع است که درنبرد کربلا در سال 680 ميلادي به شهادت رسيد.
مراسم پياده‌روي طولاني به سمت حرم طلايي وي در آن شهر - برخي از زائران 10 يا 12 روز را از بصره يا کرکوک در جاده‌ها پياده‌روي مي‌کنند و برخي ديگر نيز دو يا سه روز از نجف پياده‌روي مي‌کنند- در روز چهلم دوره عزاداري (روز چهلم شهادت امام حسين) صورت مي‌گيرد که در آن شور مذهبي در ميان وفاداران به اوج خود مي‌رسد.
شهرها، شهرستان‌ها و روستاهاي شيعه‌نشين در سراسر عراق طي يک دوره 20 روزه خالي مي‌شوند، زيرا مردم آنجا در يک حرکت سازمان‌ يافته و به‌ خوبي محافظت‌شده که در هيچ جاي دنياديده نمي‌شود، به جاده‌ها مي‌روند. برآوردها از ميزان جمعيت حاضر از 15 تا 17 ميليون نفر گرفته تا 6 الي 7 ميليون نفر متغير است، اما اين مراسم شامل حداقل دو ميليون ايراني است که تعداد آن‌ها براي محاسبه آسان‌تر است زيرا آن‌ها براي ورود به عراق مدارک و مستندات لازم ارائه مي‌کنند.
«محمد الهيلي» نويسنده کتابي تحت عنوان «اربعين: پياده‌روي» مي‌گويد: «شهر کربلا در يک بازه زماني مشخص، تنها مي‌تواند پذيراي دو يا سه ميليون نفر باشد، اما ازآنجاکه زائران در يک دوره طولاني دائماً در حال آمدن و رفتن هستند، اين تعداد درمجموع بسيار بالاتر خواهد بود».
زائران به همراه پرچم سياه‌رنگ که از مدت‌ها قبل به نشانه عزاداري امام حسين (ع)مرسوم است، پرچم‌هاي سياه، سبز، قرمز و سفيدرنگ حمل مي‌کنند. تعداد زيادي از آن‌ها ساختمان‌هاي دائمي آجري خود و چادرهاي موقتي را که براي نمازخواندن و خواب در سه مسير اصلي منتهي به کربلا استفاده مي‌شود، تزئين مي‌کنند. اکنون همه‌چيز در سطح بالا سازماندهي‌شده است و امکانات فراوان غذايي و کلينيک‌هاي کوچک فراهم‌شده است و حتي دندان‌پزشکان همگي به‌صورت رايگان کار مي‌کنند. مراقبت از زائران يک وظيفه ديني محسوب مي‌شود.
در 45 مايلي اطراف جاده نجف- کربلا تصاويري مختلف از يک سرباز يا غيرنظامي کشته‌شده توسط داعش يا القاعده نشان داده ‌شده است. در ساير راه‌هاي ديگر منتهي به شهر مقدس (کربلا) نيز به همين‌گونه است.درحالي‌که زماني خطر مرگ زائران از سوي داعشي‌هاي کمين کرده وجود داشت، اما جاده‌ها اکنون امن‌تر هستند. ژنرال «قيس خلف» فرمانده نيروهاي امنيتي استان‌هاي کربلا، نجف و ديوانيه دراين‌باره مي‌گويد: در اين منطقه تنها يک بمب‌گذاري انتحاري صورت گرفته است که مربوط به 18 ماه قبل بوده و در آن سه نفر کشته شدند». وي معتقد است که داعش ديگر پايگاه يا سطح پشتيباني لازم براي انجام حملات بزرگ را ندارد.
زيارت کردن، نماد تقواي شديد و همبستگي جمعي است و روحانيون شيعه همچنان بر اين نکته تأکيد مي‌کنند که هدف از اين زيارت ، تحکيم صلح و ثبات است.روحانيون شيعه در پاسخ به اين سؤال که آيا پيروزي نيروهاي امنيتي عراق عليه داعش تأثيري بر اجتماع داشته است يا نه، مي‌گويند که در اعتماد به ‌نفس و روحيه افراد پيشرفت حاصل‌ شده است.
«کميل کادار» يکي از زائران که در پياده‌روي شرکت کرده است دراين‌باره مي‌گويد: «:چه کسي است که امنيت بيشتري نمي‌خواهد؟».
[حجت‌الاسلام] سيد علاء الموسوي روحاني ارشد که رئيس سازمان اوقاف شيعيان عراق است، دراين‌باره مي‌گويد، به نظر مي‌رسد عراق در حال وارد شدن به يک دوره «هماهنگي بيشتر با همسايگانش، به‌ويژه عربستان سعودي، ترکيه و ايران» شده است.عراقي‌ها اين را بسيار مهم مي‌دانند؛ زيرا اين ترکيبي از شورش‌هاي داخلي با حمايت مالي و نظامي از سوي کشورهاي خارجي است که عراق را در وضع دائمي جنگ نگه‌داشته‌اند.
زائران از سراسر جهان به سمت نجف رهسپار شده‌اند و تعداد زائران ايراني بسيار بيشتر است اما زائراني از پاکستان، هند، جمهوري آذربايجان، لبنان و مکان‌هاي با جمعيت شيعه کم حضور دارند.
بسياري از زائران نوجوان هستند يا در سن 20 سالگي به سر مي‌برند. يک زائر 19 ساله از لندن در پاسخ به اين سؤال که ازنظر او زيارت چه معنايي دارد؟ گفت: «به معني تمام عمرم براي من است. اين به معني يک گام کوچک به‌سوي بهشت است»
هويت شيعه، شروع به آميخته شدن با هويت ملي عراق کرده است ابراز همبستگي قوي براي مبارزات شيعه در کشورهايي مانند سوريه، لبنان، بحرين و يمن وجود دارد.
در داخل عراق، حمايت‌هاي مردمي قوي از نيروهاي الحشد الشعبي يا همان يگان بسيج مردمي عراق به‌عنوان گارد ملي شيعه وجود دارد.يکي از زائران در پاسخ به سؤالي درباره نيروهاي بسيج مردمي گفت: «من فکر نمي‌کنم شما بتوانيد بدون استفاده از جنگجوياني نظير بسيج مردمي، داعش را شکست دهيد».
اولين بار که من زائران پياده‌روي اربعين را ديدم مربوط به آوريل سال 2003 بود، زماني که سربازان آمريکايي با حيرت و با سوءظن به گروه‌هاي مردان جوان که اغلب ساقه برگ سبز نخل را به‌جاي پرچم‌ها در دست داشتند و از سراسر عراق به سمت کربلا مي‌رفتند، نگاه مي‌کردند.اين رويداد پس از حمله ايالات‌متحده به عراق اتفاق افتاده بود و زائران بدون هيچ مشکلي با گذشتن از تانک‌هاي عراقي و وسايل نظامي سوخته شده پياده‌روي مي‌کردند.
مسئولان اشغالگري به رهبري آمريکا هيچ توجهي به پياده‌روي نمي‌کردند، هرچند اين‌ها نشانه‌هاي اوليه از تقوا و عزم شيعه بود که باعث شکل دادن به آينده کشور شد.
ايالات‌متحده نشانه‌هاي کمي را از آموختن درباره جامعه شيعي عراق طي 14 سال - از زمان حمله - نشان داده و مطمئناً هنوز هم آن‌ها را دست‌کم مي‌گيرد. اربعين تنها يک راهپيمايي پيروزي براي شيعيان درحالي‌که داعش شکست‌خورده به شمار نمي‌رود، بلکه آن‌ها (تروريست‌هاي داعش) احساس مي‌کنند که پايان عمرشان در عراق فرارسيده است.
اروپام ** هـ ن **انتشاردهنده: عزيز موسوي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۹۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به مناسبت سالروز انجام عملیات بیت‌المقدس در دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱، در گزارشی به بازنشر وقایع این عملیات پرداخت.

بنابر روایت ایرنا، پس از حدود ۲۰ روز تلاش پیگیر برای اجرای عملیات آزادسازی منطقه غرب رودخانه کارون و خرمشهر، فرماندهان ارشد سپاه و ارتش در قرارگاه مرکزی کربلا حضور دارند.

آیت‌الله مشکینی امام‌جمعه قم، آیت‌الله محمد صدوقی امام‌جمعه یزد و فخرالدین حجازی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با هدف تقویت روحیه رزمندگان، به جمع فرماندهان قرارگاه کربلا پیوسته‌اند. خبرنگاران هم آمده‌اند تا وقایع عملیات را از مرکز فرماندهی آن گزارش کنند.

رزمندگان سه قرارگاه عملیاتی قدس، فتح و نصر که از غروب روز گذشته به‌طرف خطوط تعیین‌شده برای آغاز عملیات عزیمت کرده بودند، با استقرار در مواضع پیش‌بینی‌شده، به انتظار نشسته بودند تا فرمان حمله صادر شود.

پس از اعلام آمادگی اغلب یگان‌ها برای درگیر شدن با دشمن و نیز تلاوت آیاتی از سوره مبارکه فتح در مرکز فرماندهی، فرمان عملیات بیت‌المقدس در ساعت ۰: ۳۰ بامداد روز دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ با اعلام رمز بسم‌الله القاصم الجبارین، یا علی بن ابیطالب (ع)، از سوی فرماندهی مشترک قرارگاه کربلا (محسن رضایی و سرهنگ علی صیاد شیرازی) به فرماندهان سپاهی و ارتشی قرارگاه‌های عملیاتی قدس، فتح و نصر ابلاغ شد.

در خصوص علت این نام‌گذاری (بیت‌المقدس)، محسن رضایی فرمانده کل سپاه پاسداران، در ساعت ۲ و ۱۵ دقیقه بامداد (دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱) در قرارگاه کربلا در یک پیام رادیویی گفت: علت نام‌گذاری عملیات این بوده که به تمام دنیا فلسفه و خط‌مشی آینده خودمان را بعدازاین عملیات اعلام کنیم که راه ما به‌سوی بیت‌المقدس است.

صدام و صدامیان تبلیغات خواهند کرد که این‌ها قصد تجاوز دارند. اما با اسم‌گذاری عملیاتمان ثابت کردیم که به‌هیچ‌وجه قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم و قصد ما راندن اجنبی‌ها و مزدورانی است که وارد خاک کشورمان شده‌اند و هدف اساسی ما هم درنهایت بیت‌المقدس و آزادی خانه خداست که باید این خانه را از لوث صهیونیست‌های بین‌الملل و امپریالیست‌های جهان خوار آزاد بکنیم.

اما پس از صدور حمله، رزمندگان بسیجی، سپاهی و ارتشی که از قبل در نقطه رهایی به انتظار نشسته بودند، حرکت خود را در سکوت و تاریکی شب به سمت مواضع دشمن آغاز کردند.

در نتیجه عملکرد سه قرارگاه عملیاتی در اولین روز عملیات، فقط قرارگاه فتح موفق شد تقریباً به همه اهداف خود دست یابد و منطقه حدفاصل کارون (رحمانی تا دارخوین) و جاده اهواز - خرمشهر (از کیلومتر ۷۰ تا ۸۸) را به‌عنوان سرپل تصرف کرده، خط پدافندی خود را در شانه شرقی جاده برقرار کند و تا ساعت ۵ بعدازظهر، ۱۰۰۲ نفر را نیز به اسارت بگیرد.

قرارگاه نصر اگرچه توانست منطقه حدفاصل کارون (دارخوین تا نزدیکی سلیمانیه) تا قسمتی از جاده در محدوده ایستگاه ۱۰۰ (گرمدشت) را به‌عنوان سرپل تصرف و بخشی از قوای زرهی لشکر ۳ عراق را منهدم کند، لیکن از ادامه عملیات تا نهر عرایض بازماند. نیروهای این قرارگاه تا ساعت ۵ بعدازظهر، توانستند ۱۵۹۲ نفر را به اسارت در آورند.

شهادت محسن وزوایی در اولین روز

در این روز محسن وزوایی از فرماندهان محور عملیاتی تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) قرارگاه نصر به همراه تنی چند از همرزمانش به شهادت رسید. احمد متوسلیان فرمانده تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص)، در خصوص این حادثه گفت: وقتی این مواضع تانک دشمن در شرق جاده سقوط کرد، نیروها را برای عبور به‌طرف جنوب حرکت دادیم، یعنی طوری بود که این قسمت را به‌صورت پیاده بیاوریم که اولاً ماشین نداشتیم، درثانی می‌خواستیم تأمین باشد که بیاوریم و فکر کردیم که اینجا مواضع دشمن در جنوب شرقی گرمدشت سقوط کرده؛ یعنی نیرویی از دشمن در سر راه ما نیست. ما فکر کردیم که در اینجا خودی است؛ هم از پشت می‌خوردیم و هم از طرفین...برادر وزوایی و برادر شعف، مسئول گردان میثم را شهید دادیم، به‌اضافه ۷۰ نفر. حدود ساعت ۱۰ صبح بود.

قرارگاه قدس هم باوجودآنکه فقط سه سرپل کوچک را در جنوب کرخه کور به دست آورده بود، موفق شد با درگیر نگه‌داشتن لشکر ۵ مکانیزه و لشکر ۶ زرهی عراق، از یاری‌رساندن آن‌ها به جبهه نبرد علیه قرارگاه‌های فتح و نصر جلوگیری کند. همچنین تا ساعت ۵ بعدازظهر ۲۸۰ عراقی به اسارت نیروهای این قرارگاه درآمدند.

بدین ترتیب قرارگاه مرکزی کربلا در اطلاعیه شماره ۳ خود نتایج عملیات تا عصر (دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱) را چنین برشمرد: هزاران کشته و زخمی؛ تخلیه ۳۲۰۵ اسیر به پشت جبهه؛ آزادسازی ۸۰۰ کیلومتر از خاک ایران؛ انهدام صدها تانک و نفربر و خودرو؛ به غنیمت درآوردن تعداد زیادی تانک، نفربر و خودرو؛ ساقط کردن ۶ هواپیما.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901113

دیگر خبرها

  • تعیین مرز چذابه برای تردد اتباع خارجی در ایام اربعین حسینی
  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • برپایی ۱۷۰ موکب از استان اصفهان در عراق برای زائران اربعین
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟