Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری فارس، در خصوص آینده لبنان پس از استعفای سعد الحریری نخست‌وزیر این کشور، گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم که لبنان یکی از کشورهایی است که از گذشته با دموکراسی آشنا بوده و این دموکراسی را در کشور خود اجرا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبنان از احزاب، گروه‌ها، جریان‌ها و مذاهب گوناگونی برخوردار است که هر کدام از آنها به میزان جمعیت خود در پازل سیاسی این کشور نقش دارند.

وی افزود: به نظر می‌رسد با توجه به آرامشی که در صحنه سیاسی داخلی لبنان حاکم است، همان گونه که صبر استراتژیک مردم لبنان در طول سی ماهی که رئیس جمهور نداشتند و کشور بدون مشکلات داخلی و با اتحاد جریان‌ها و نیروهای موثر اداره شد، در این جریان به وجود آمده توسط عربستان نیز مردم لبنان صبر نموده و قطعا میشل عون به عنوان رئیس جمهور با توجه به حامیانی همچون ارتش و حزب‌الله می‌تواند تا زمان قابل توجهی کشور را اداره کند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: بنابراین آینده سیاسی لبنان کاملا قابل تحلیل است که بدون در نظر گرفتن دخالت‌های عربستان این کشور با آرامش می‌تواند از این فراز و فرود سیاسی نیز به خوبی و به سلامت عبور نماید.

صدرالحسینی با اشاره به بازگشت حریری به لبنان گفت: از نظر تحلیلگران و ناظران سیاسی منطقه الحریری به دلایل متعدد مجبور به بازگشت به لبنان است. علی‌رغم وجود سرمایه‌های قابل توجه در سرزمین عربستان و حضور خانواده وی در این کشور سعد الحریری وابستگی‌های اقتصادی، خانوادگی زیادی در لبنان دارد.

وی افزود: از طرفی اگر الحریری مایل به ادامه خدمت در پست نخست وزیری در لبنان نیست باید استعفای خود را طبق قانون و به صورت حضوری به رئیس جمهور تقدیم کند و پس از پذیرش توسط ریاست‌جمهوری الحریری می‌تواند همانند یک شهروند در هر نقطه‌ای از جهان سکنی بگزیند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا بازداشت الحریری در عربستان اهانتی به مردم لبنان است؟ گفت: به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از برنامه‌ریزی عربستان برای احضار و بازداشت الحریری توهین به مردم لبنان بوده زیرا آنها در طول یک سال گذشته آرامشی را در بین جمعیت‌ها و اقشار خود حاکم کردند که عربستان نتوانسته از آشوب مدیریت شده توسط خود و برنامه‌هایی که به الحریری دیکته کرده بود برای بر هم زدن آرامش داخلی لبنان استفاده کند.

صدرالحسینی در پایان صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: این اقدام تنبیهی برای مردم لبنان بود به طوری که عربستان قصد داشت به مردم لبنان اعلام کند که علت این اقدام، عدم قبول برنامه‌های عربستان در طول یک سال گذشته بوده است اما مردم لبنان با هوش و درایت کامل پیام توهین‌آمیز عربستان را دریافت کردند و علی‌رغم میل عربستان در طول یک هفته گذشته که نخست‌وزیر آنها به صورت غیرمتعارف استعفا کرد آرامش خود را حفظ کرده و حتی طرفداران الحریری هم برای بر هم زدن آرامش کلی لبنان هیچ اقدامی را انجام ندادند.

انتهای پیام/

عضویت در کانال تلگرامی بین‌الملل و سیاست خارجی فارس

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۱۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از الجزیره، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی امروز دوشنبه بعد از دیداری که در ریاض با همتای آمریکایی داشت، از نزدیکی موعد امضای توافق امنیتی میان این کشور و آمریکا خبر داد.

وی در این باره اعلام کرد: ما در حال حاضر به مراحل نهایی درباره توافق دوجانبه با آمریکا نزدیک شده‌ایم.

این اظهارات درحالی بیان شده است که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، امروز در ریاض گفت: آمریکا و عربستان سعودی طی یک ماه گذشته درباره عادی‌سازی روابط میان ریاض و اسرائیل اقداماتی انجام دادند.

وی افزود: اقدام دوطرفه عربستان و آمریکا در رابطه با پرونده عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است.

دولت بایدن به هموار کردن مسیر یک توافق بالقوه برای عادی‌سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد، اما اکثر مقامات آمریکایی آن را یک رویا تلقی می‌کنند.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. 

سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و کابینه این رژیم به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راهکار «دو دولتی» متعهد شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستند
  • آغاز تحصن دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه
  • رزمندگان لبنانی و فلسطینی، نظامیان صهیونیست را هدف قرار دادند
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد
  • تاکید وزیر خارجه عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس در غزه
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی