Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@08:49:01 GMT

10 فرمان ضد سرطان

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۵۰۹۶

10 فرمان ضد سرطان

خبرگزاري آريا -

اضافه وزن يکي از مهم ترين عوامل خطر براي سرطان است
سرطان يکي از معضلات بزرگ علم طب است که اگرچه علم قرن حاضر همچنان ناتوان از پيشگيري قطعي و درمان قطعي بعضي از انواع آن است، اما تلاش ها ادامه دارد و پزشکان توانسته اند طول عمر و کيفيت زندگي بيشتر مبتلايان به اين بيماري را افزايش دهند. نکته مهمي که بيش از هر چيزي توجه ها را به خود جلب کرده، شناخت عوامل سرطان زا و دور کردن آنها از زندگي بشر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


يکي از اين عوامل مهم عادت ها و شيوه زندگي نادرست انسان هاست. محققان به اين نتيجه مهم رسيده اند که تقريبا 30 درصد تمامي موارد سرطان ريشه در عادت هاي غذايي افراد دارد و با تغذيه درست، فعاليت فيزيکي کافي و داشتن وزن مناسب، مي توان از يک سوم سرطان هاي شايع در کشورهاي با درآمد بالا و يک چهارم سرطان هاي شايع در کشورهاي با درآمد پايين پيشگيري کرد.
موسسه تحقيقات سرطان آمريکا به 10 نکته مهم براي جلوگيري از سرطان که مرتبط با عادت هاي غذايي و اصلاح شيوه زندگي است، اشاره کرده است که در اين مطلب به آن مي پردازيم.
1- وزن خود را متعادل نگه داريد
اضافه وزن يکي از مهم ترين عوامل خطر براي سرطان است. چاقي باعث افزايش احتمال ابتلا به سرطان روده، پستان (بعد از يائسگي)، ديواره داخلي رحم يا آندومتر، مري (آدنوکارسينوم)، پانکراس، کليه و احتمالا کيسه صفرا مي شود. فرمولي وجود دارد به نام شاخص وزن بدن (BMI) که افراد مي توانند از روي آن متوجه شوند وزن متناسبي نسبت به قدشان دارند يا نه؟
در اين فرمول اگر شاخص وزن بدن بين 18 تا 25 (براي سفيدپوستان)، باشد، عادي تلقي مي شود ولي در اين شاخص به سن، نژاد و جنسيت افراد نيز بايد توجه کرد. اين عدد ممکن است با توجه به موارد ذکر شده کمي تغيير کند. وزن سالم فقط در گروه انتخاب رژيم هاي غذايي مناسب با انرژي کم و پرهيز از نوشيدني هاي حاوي شکر و مواد پرچرب و... و داشتن فعاليت فيزيکي و ورزش در زندگي است. توصيه اين است که حتي الامکان لاغر بمانيد ولي کمبود وزن نداشته باشيد.
2- از هر فرصتي براي افزايش فعاليت فيزيکي خود استفاده کنيد
ثابت شده که فعاليت فيزيکي به طور چشمگيري خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش مي دهد. حتي احتمال مي رود فعاليت فيزيکي از سرطان پستان و سرطان رحم بعد از يائسگي هم جلوگيري کند. موسسه پژوهش سرطان در آمريکا بر فعاليت متعادل يعني حداقل 30 دقيقه پياده روي، دوچرخه سواري يا باغباني روزانه تاکيد مي کند و آن را جزو ملزومات زندگي مي داند. البته براي افرادي که در حال حاضر اضافه وزن دارند اين زمان بايد به 60 دقيقه افزايش پيدا کند. همه افراد بايد فعاليت هاي کم تحرک زندگي مثل تماشاي تلويزيون و نشستن پشت رايانه آن هم ساعت هاي متوالي را محدود کنند.

مصرف سبزيجات خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش مي دهد
3- از غذاهاي گياهي بيشتر استفاده کنيد
مواد غذايي با منشاء گياهي از بدن در مقابل سرطان محافظت مي کنند. سبزيجات آليومي (سير، تره و...) به احتمال زياد از سرطان معده و روده بزرگ جلوگيري مي کنند. مصرف ميوه خطر ابتلا به سرطان دهان، ناي، حلق، مري، ريه و معده را کاهش مي دهد. ترکيبات بيواکتيو مانند کاروتينوئيدها (سبزيجات رنگي)، اسيد فوليک ها (سبزيجاتي با برگ سبز و خانواده کلم)، گلوکزسينولات ها (کلم ها) و سولفيدهاي خانواده آليوم (سير و پياز) را در برنامه غذايي خود بگنجانيد.
موسسه جهاني پژوهش هاي سرطان در آمريکا توصيه مي کند حداقل 5 وعده (حدود 400 گرم) از انواع سبزيجات و ميوه و مواد غيرنشاسته اي در روز مصرف شود.
4- مصرف گوشت قرمز و گوشت مزه دار شده را محدود کنيد
مصرف گوشت قرمز را محدود کنيد و از خوردن گوشت هاي سرخ کرده بپرهيزيد. مصرف گوشت قرمز (گوشت گاو، بره، خوک و اسب) و گوشت فرآوري شده (گوشت کنسرو شده با نمک يا محصولات گوشتي حاوي مواد نگهدارنده مانند کالباس، سالامي، سوسيس و...) به طور قابل توجهي خطر سرطان کولورکتال (روده بزرگ) را افزايش مي دهد. موسسه جهاني پژوهش هاي جهاني سرطان و موسسه پژوهش سرطان آمريکا پيشنهاد مي کند مصرف گوشت قرمز را به 500 گرم در هفته کاهش دهيد. اگر وعده هاي گوشتي متوسط باشد، حدود 5 وعده در هفته خواهد شد.
5- از مصرف غذاها و نوشيدني هايي که باعث افزايش وزن مي شوند، خودداري کنيد
مصرف غذاهاي پرانرژي را کمتر کنيد. غذاهاي پرچرب و کم فيبر يا نوشيدني هاي حاوي شکر زياد پرانرژي هستند.
6- دور سيگار و مشروبات الکلي خط بکشيد
سيگار و مشروبات الکلي، عامل انواع متنوعي از سرطان مانند سرطان دهان، مري، ناي، حلق، حنجره، پستان (قبل و بعد از يائسگي) و ريه هستند و براي پيشگيري از سرطان بهتر است دور آنها خط بکشيد.
7- کمتر غذاي پرنمک بخوريد
مصرف غذاهاي پرنمک يا غذاهاي فراوري شده با نمک را کاهش دهيد. برخي از روش هاي نگهداري و تهيه غذا روي سرطان زايي آنها تاثير مي گذارند. غذاهايي که به وسيله نمک نگهداري مي شوند، مي توانند يکي از عوامل سرطان معده باشند. موسسه جهاني پژوهش هاي جهاني سرطان و موسسه پژوهش سرطان آمريکا توصيه مي کنند از مصرف غذاهاي نگهداري شده توسط نمک يا غذاهاي پرنمک پرهيز کنيد. ميزان مجاز مصرف نمک در روز کمتر از 6 گرم نمک (2.4 گرم سديم) است.

8- خودسرانه مکمل نخوريد
از مکمل هاي غذايي براي پيشگيري از سرطان استفاده نکنيد. به طور کلي، مکمل هاي غذايي نه تنها نقش بسزايي در جلوگيري از سرطان ندارند. بلکه بيشتر مکمل ها باعث سرطان نمي شوند ولي بعضي از آنها خطر ابتلا به سرطان را نيز افزايش مي دهند. در حال حاضر استفاده از مکمل هاي غذايي براي جلوگيري از سرطان پيشنهاد نمي شود.
9- تازه مادران از شيردهي غافل نشوند
شيردهي به مدت حداقل 6 ماه بعد از تولد نوزاد به همه مادران توصيه مي شود چون شيردهي خطر سرطان پستان را در زنان کاهش مي دهد حتي کودکاني که شير مادر خوار هستند در آينده کمتر به سرطان مبتلا خواهند شد.
10- درمان شدگان شيوه زندگي خود را اصلاح کنند
نجات يافتگان از سرطان بعد از اتمام درمان حتما بايد تحت نظر پزشک بمانند و کاملا شيوه نادرست زندگي شان را تغيير دهند و اين 9 نکته در مورد پيشگيري از سرطان را که در اين مبحث ذکر شد، رعايت کنند.
منبع: salamat.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۵۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیپک؛ اتاق فرمان سرکوب بیداری دانشجویی

اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی و نسل‌کشی این رژیم در نوار غزه همچنان ادامه دارد و نیرو‌های پلیس طی روز‌ها و ساعات اخیر دانشجویان بیشتری را مورد ضرب و شتم قرار داده یا دستگیر کرده‌اند.

این روند در حالی تشدید می‌شود که سازمان‌های مدافع حقوق بشر در غرب، اکثرا در قبال این حجم از خشونت بی‌سابقه و پادگانی ساختن فضای دانشگاه‌ها سکوت کرده و اقدامات پلیس را مصداق ایجاد آرامش و امنیت در فضای اجتماعی- علمی آمریکا قلمداد کرده‌اند. در این میان، دانشگاه کالیفرنیا بار دیگر به کانون اعتراضی گویا علیه صهیونیسم و حامی اصلی آن، یعنی واشنگتن تبدیل شده است. به عبارت بهتر، آتشفشان اعتراضات در آمریکا بیش از روز‌های گذشته شعله‌ور شده است. 
 
در دانشگاه کالیفرنیا چه می‌گذرد؟
با گسترش اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه کالیفرنیا، مقامات این دانشگاه درصدد مخابره آدرسی کاملا وارونه از این اعتراضات گسترده هستند. مری اوساکو، معاون ارتباطات راهبردی دانشگاه کالیفرنیا در این خصوص می‌گوید: «این وضعیت زمانی تغییر کرد که برخی تظاهرکنندگان از سدی که دانشگاه برای جدا کردن دو گروه ایجاد کرده بود، عبور کردند.» این در حالی‌است که اعضای مرکز عدالت اجتماعی هریت تابمن قصد داشتند از حق دانشجویان برای اعتراض حمایت کنند، در حالی که اعضای کمپین «ایستادگی در حمایت از دانشجویان یهودی» در همکاری با شورای آمریکایی- اسرائیلی (آیپک) با مخالفت با این امر تلاش داشته با آنچه «نفرت‌پراکنی و یهودی‌ستیزی» نامیده، مقابله کند. 
 
سایه آیپک بر خشونت پلیس آمریکا
در اینجا متوجه نقش خاص لابی آیپک در سرکوب اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌شویم. آیپک، از زمان آغاز جنگ غزه تا‌کنون هدایت و مدیریت خطوط اصلی تحلیلی و خبری رسانه‌ها و جریانات قدرت در آمریکا را به‌عهده داشته است. ایده‌هایی مانند دستگیری گسترده دانشجویان و استقرار کمپین ایستادگی در حمایت از دانشجویان یهودی!، جملگی منبعث از استراتژی‌های همین لابی بوده است. طی دو هفته گذشته، اعتراضات حامیان فلسطین به دنبال دستگیری گسترده صد‌ها نفردردانشگاه کلمبیا، به دانشگاه‌های سراسر آمریکا تسری یافته است. از آن زمان، صد‌ها معترض ازکالیفرنیا و تگزاس تا آتلانتا و بوستون به‌دلیل تقلید از اردوگاه‌های چادری که دانشجویان کلمبیا برای جلب توجه به بحران انسانی در غزه استفاده می‌کردند، دستگیر شده‌اند. لابی آیپک، مولد اصلی قانون مترادف‌سازی یهودستیزی با صهیونیسم‌ستیزی و جرم‌انگاری آن در آمریکا (و متعاقبا اروپا) محسوب می‌شود. در جریان اعتراضات دانشجویی گسترده اخیر نیز دستورالعمل اصلی لابی آیپک به مدیران دانشگاه‌ها، تاکید بر یهود‌ستیزی و اجتناب از به کارگیری واژگانی مانند «نسل‌کشی» یا «جنایت» درغزه است. این دستورالعمل، ازسوی مقامات دانشگاه‌های آمریکایی اجرایی شده است. به‌عنوان مثال، مسئولان علمی در آمریکا، از‌جمله مدیران دانشگاه کلمبیا، گفته‌اند که این اعتراضات به‌عنوان اقدامات غیرمجاز، قوانین دانشگاه را زیر پا می‌گذارند، روند یادگیری را مختل می‌کنند و زمینه‌ساز آزار و اذیت و یهودی‌ستیزی شده‌اند. 
 
مطالباتی که آیپک را بهت‌زده کرده است
در عین حال، مطالبات مطرح شده از سوی دانشجویان معترض، دیگر معطوف به پایان دادن به جنگ غزه نیست و موضوعاتی مهم‌تر از‌جمله خارج کردن سرمایه‌های دانشگاهی از شرکت‌هایی که با ارتش اسرائیل درگیر هستند و پایان کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم اشغالگر صهیونیستی را در‌بر می‌گیرد. یکی از اقداماتی که لابی آیپک در دانشگاه‌های آمریکا (خصوصا در بحبوحه اعتراضات) صورت داده است، حضور افرادی ازبیرون دانشگاه‌ها درمیان تجمعات وترغیب آنها به سردادن شعار‌های ضد‌یهودی (به جای شعار‌های ضد‌صهیونیستی) و بهره برداری رسانه‌ای و تبلیغاتی از آنهاست. این اقدام، در راستای همان سیاست کلان آیپک - که به آن اشاره شد- صورت می‌گیرد. 

در تازه‌ترین روند سرکوب اعتراضات غیرتمندانه دانشجویی در آمریکا، بیش از ۲۰۰ نفر در تعدادی از دانشگاه‌ها، از‌جمله دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس دستگیر شدند. در میان بازداشت‌شدگان جیل آستین، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا از حزب سبز هم دیده می‌شود. او در بیانیه‌ای این سرکوب را شرم‌آور خواند. با این حال جوبایدن، دونالد ترامپ و رابرت کندی سه نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مواضع خود، جملگی خطوط قرمز آیپک که به صورت غیرعلنی به سران دوحزب دموکرات و جمهوریخواه ابلاغ شده را در نظر گرفته و نسل‌کشی غزه را مورد تأیید قرار داده‌اند. این افراد، اعتراضات دانشجویی را نقطه‌ای تاریک در تاریخ علمی آمریکا قلمداد کرده‌اند! در این میان، جو بایدن نگران از دست رفتن حمایت‌ها از خود است. جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، در گفت‌وگویی با شبکه‌ای بی‌سی نیوز گفت که رئیس‌جمهور اذعان دارد بسیاری از آمریکایی‌ها احساسات قوی نسبت به جنگ در غزه دارند! این ادعای وقیحانه در حالی صورت می‌گیرد که بایدن نه فقط در کنار نتانیاهو مدیریت عملیاتی و فرامتنی جنگ غزه را به‌عهده دارد، بلکه به پلیس فدرال اختیار کاملی برای سرکوب اعتراضات دانشجویی داده است. در مقابل، رئیس‌جمهورآمریکا دستان گروه‌های اندک طرفدار صهیونیسم در دانشگاه‌های این کشور را در دفاع از جنایات اسرائیل باز گذاشته است.

منبع: روزنامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • وزارت دفاع آلمان دستور بازسازی گسترده ارتش را صادر کرد
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • آیپک؛ اتاق فرمان سرکوب بیداری دانشجویی