Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، صادق خرازی بعد از ظهر امروز در نشست دانشجویی ایران و آمریکا در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: تردید نداریم که ما و آمریکا در دوران جنگ سرد به سر می‌بریم و شاید به تعبیری یک صلح مسلح در مقابل دو کشور قرار گرفته است.

وی افزود: در طول 40 سال گذشته بررسی خردمندانه و به دور از حب و بغض، فارغ از روحیه انقلابی، متعادل و سازشکارانه تمام دکترین‌های امنیتی ایالات متحده آمریکا از کارتر به عنوان رئیس‌جمهور دموکرات تا ریگان، بوش پدر، کلینتون، بوش پسر، اوباما و ترامپ نشان می‌دهد که این‌ها همواره دکترین خود را در تضاد با منافع امنیت ملی ایران تبیین کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرکل حزب ندای ایرانیان با اشاره به اینکه این افراد شاید زبان‌های متفاوتی داشته باشند، افزود: در کل این سیاست‌ها حقیقت آشکاری نهفته است، ایالات متحده آمریکا به دنبال مهار ایران، کاهش قدرت بازدارندگی، کاهش قدرت منطقه‌ای ایران در منطقه خاورمیانه و سپس در معرض تغییر قرار دادن حکومت و دولت ایران در صورت توانستن است؛ در طول 40 سال گذشته محققان و افرادی که بدون توجه به جدول‌بندی‌های جهان سیاست، سیاست‌ها را بررسی می‌کنند به همین مسائل اشاره دارند.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان با اشاره به اینکه آمریکا بیش از 31 پایگاه نظامی رسمی در منطقه دارد، تصریح کرد: این پایگاه‌های نظامی در کشورهای جنوبی خلیج‌فارس و کشورهای شرق و غرب ما وجود دارد؛ تمام این پایگاه‌ها یک هدف عمده دارند و آن نه روسیه بلکه مهار قدرت عظیم ایران از مدیترانه تا جلگه هند و از قفقاز تا یمن است، مرزهای جغرافیایی تغییر نکرده، اما مرزهای جغرافیایی قدرت فزاینده ایران قطعاً تغییر کرده است.

وی همچنین مطرح کرد: ما امروزه قدرت اطلاعاتی، امنیتی و بازدارنده نظامی داریم، سازمان نظامی ایران و قدرت هوافضای ایران بسیار تأثیرگذار است؛ ما و ایالات متحده آمریکا در مقابل هم در حال طی کردن یک دوره کامل جنگ سرد هستیم.

خرازی در رابطه با اینکه چرا رابطه با آمریکا را عادی نمی‌کنیم، ادامه داد: ما تجربه جنگ‌هایی که در منطقه رخ داده را داشتیم، همه استراتژیست‌ها مطرح می‌کنند که قدم‌های دو کشور را برای عادی کردن روابط ایران و آمریکا خیلی کوتاه می‌دیدند؛ در مقاطع مختلفی شاهد اقداماتی از آمریکا بودیم که همه ساختمان اعتماد را به یک باره فرو ریخت.

وی با اشاره به اینکه ایالات متحده آمریکا خودش را پدرخوانده کشورهای منطقه می‌داند و با پول می‌خواهد امنیت این‌ها را بگیرد، اضافه کرد: روزی که آمریکا صحبت از خاورمیانه دموکراتیک می‌کرد می‌دانستیم بهانه است و صدها هزار نفر با این نظریه در مصر، لیبی، تونس و عراق به قربانگاه رفتند؛ از کنار تشکیل بوکوحرام، جبهة النصره، داعش و القاعده نمی‌شود به سادگی عبور کرد.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان خاطرنشان کرد: تمام این‌ها توسط پنتاگون تشکیل شده است که سال‌ها برای آن تلاش کردند و تمام تصورشان این بود که از این طریق می‌توانند قدرت بازدارندگی ایران را از بین ببرند.

وی همچنین گفت: در جنگ 33 روزه لبنان خانم رایس گفت که تنها راه متوقف کردن جنگ از بین بردن قوای نظامی لبنان است، روز چهارم با اقدامات مهم مقاومت سست شدند و از روز شانزدهم جنگ به بعد هم به دنبال استفاده از نفوذ ایران برای متقاعد کردن حزب‌الله برای آتش‌بس بودند؛ آمریکایی‌ها هرچند وقت یک بار فراموش می‌کنند که چه تجربیاتی دارند و باز هم می‌خواهند تجربه کنند.

خرازی اضافه کرد: ایران برای تأمین امنیت ملی دستش باز است که درگیر نشود و تا جایی که در توان داریم از مقاومت دفاع خواهیم کرد، پسندیده نیست از نخست وزیر یک کشور در ریاض بخواهند استعفا دهد و او را محصور کنند.

وی ادامه داد: این کارها با هیچ عرف بین‌الملل سازگار نیست، ایران، حزب‌الله، سوریه و عراق هم با آن مشکل دارند، اما همین کشورها مهم‌ترین مدافعانش هستند و از آن دفاع می‌کنند و غلط بودن این حرکت عربستان در رابطه با نخست وزیر لبنان یک روزی مشخص می‌شود.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان تبیین کرد: تحولات در رژیم سعودی خارج از اتفاقات موجود در منطقه نیست، از سال 1979 رژیم سعودی تصمیم می‌گیرد که به بخش سیاسی وهابیت مشروعیت بدهد که بتوانند خارج از عربستان فعالیت کنند که نتیجه آن بحران تروریستی در کشورهای منطقه بوده است و کاهش امنیت و اعتبار ایالات متحده در کنار آن رخ داد.

وی تصریح کرد: افکار عمومی می‌دانند عربستان سعودی با ارتش استیجاری نمی‌تواند کاری بکند، بیش از 60 درصد قدرت نیروی دریایی عربستان سعودی با حملات نیروهای یمن نابود شده‌اند، این‌ها ارتش نیستند بلکه پارتیزان هستند، عربستان توانی ندارد که در منطقه کار کند؛ موشک‌هایی هم که یمنی‌ها استفاده می‌کنند بومی خود آن‌هاست که البته دانش بومی را ما به آن‌ها دادیم.

خرازی در رابطه با دلیل حمله به سفارت آمریکا و درست یا نادرست بودن آن، تبیین کرد: نتیجه عملکرد ایالات متحده آمریکا طی چند دهه سرکوب انقلاب‌های مردمی، سقوط دولت قانونی دکتر مصدق و تصرف در حقوق حقه مردم از دلایل این حرکت بود؛ سفارتخانه‌ها محل جمع‌آوری اطلاعات هستند، نخستین کار در سفارتخانه جمع‌آوری اطلاعات از کشور مقصد، ارتباط و تأثیرگذاری بر اذهان است؛ آمریکایی‌ها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نسبت به حمایت از رژیم پهلوی دچار تردید شدند، اما به منزله این نبود که از انقلاب اسلامی ایران هم به صورت آشکارا دفاع کنند.

انتهای پیام/ذ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا چین می‌تواند؟

فرارو- یک کارشناس روابط بین المل می گوید: «از زاویه بین المللی، چین بهترین گزینه برای ورود به مذاکرات آتش بس محسوب می‌شود. شاید تا به امروز، این قطر و عمان بودند که به عنوان یکی از گزینه‌های بسیار مفید در مذاکرات میانجی گری، شناخته می‌شدند، اما حالا چین گزینه برتر است.»

چین و آمریکا تمایلی به ادامه درگیری‌های خاورمیانه ندارند

جلال ساداتیان به فرارو گفت: «با توجه به تجربه‌ای که در مسئله عربستان از چین دیدیم و چین به لحاظ مراوداتی که با کشور‌های منطقه پیدا کرده، در تلاش است که به سمت تنش زدایی، حرکت کند. این تنش زدایی، کاملا در راستای اهداف منطقه‌ای چین است. چین در تلاش است که از آسیب رسیدن به به سرمایه گذاری‌ها در جهت اجرای پروژه‌های خود پیشگیری کند. مناسبات ایالات متحده با چین در شرق آسیا و مسائل دو کشور درباره تایوان، هنگ گنگ، تبت و ... نیز مورد توجه سران چین است. چین مدت هاست تلاش می‌کند همه بازار‌های منطقه‌ای را از چنگ آمریکا خارج کند. طی ۲ تا ۳ دهه گذشته، چینی‌ها موفق شده اند تکنولوژی‌های لازم را از آمریکا ربوده و در این حوزه تبدیل به یک قدرت شوند. با توجه به این که هزینه تولید محصولات چینی نسبت به ایالات متحده ارزان‌تر تمام می‌شود، میبینیم که با استقبال گسترده‌ای نیز مواجه می‌شود. درواقع رقابت چین و ایالات متحده کاملا به قوت خود باقیست، فراموش نکنیم که حدود ۲ سال پیش نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده چگونه به تایوان رفت، آن هم در شرایطی که چینی‌ها گفته بودند در صورت ورود آمریکایی‌ها به تایوان واکنش نشان خواهند داد.»

وی افزود: «این پیشینه نشان می‌دهد چین هم اکنون علاقه‌ای به برخورد با ایالات متحده را ندارد. برخوردی که ممکن است یک روز اتفاق بیفتد. اما زمان آن نامشخص است. در نتیجه ایالات متحده نیز از تنش استقبال نمی‌کند چرا که ترجیح می‌دهد در چند جبهه درگیری نداشته باشد. ایالات متحده در حال حاضر به اندازه کافی در اوکراین درگیر است و خاورمیانه برای آمریکا دردسر بزرگی است. به خاطر همه این دلایل است که ایالات متحده مایل است در سال انتخابات، بحران‌ها را مدیریت کند. افزون بر این ها، حزب دموکرات و دولت بایدن با یک بحران جدی رو به رو است و در نتیجه، از هر نوع مداخله چین که به کاهش تنش منتهی شود استقبال می‌کنند. ایالات متحده به نفوذ و خط مشی چین در منطقه آگاه است و کاملا تمایل دارد که از لابی چین در حل مناقشات به نفع خود بهره برداری کند.»

چین بهترین گزینه برای میانجیگری است

دیپلمات پیشین ایران در انگلستان گفت: «چین با کشور‌های عرب منطقه از عربستان تا اردن روابط بسیار دوستانه‌ای دارد و داد و ستد تجاری انجام می‌دهد. می‌دانیم که عربستان در حوزه تکنولوژی‌های زیرساختی خود با چینی‌ها در حال همکاری است و مسیر یک کمربند یک جاده چین نیز کاملا کشور‌های عرب را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. همانطور که اشاره کردم، چین، پیشتر نیز در تنش زدایی بین ایران و عربستان سربلند شد و عربستان حتی از یمن نیز تا حدودی عقب نشینی کرد. اگرچه روابط ایران و عربستان به شکل دفاکتو شکل گرفت، اما در همین حد نیز بسیار قابل توجه بود. می‌توان اینگونه استنباط کرد که رایزنی‌های چینی‌ها با کشور‌های عرب منطقه موثر واقع شود و مذاکرات آتش بس نیز به مرحله‌ای برسد که در ۷ ماه گذشته نرسیده است.»

وی افزود: «از زاویه بین المللی، چین بهترین گزینه برای ورود به مذاکرات آتش بس محسوب می‌شود. شاید تا به امروز، این قطر و عمان بودند که به عنوان یکی از گزینه‌های بسیار مفید در مذاکرات میانجی گری، شناخته می‌شدند، اما حالا چین گزینه برتر است. از طرف دیگر مصر نیز به علت مسئله رفح و احتمال کوچانده شدن فلسطینیان به صحرای سینا، اساسا به عنوان یکی از طرفین متضرر درگیری شناخته می‌شود، حتی اردن نیز که در خنثی سازی پهپاد‌های ایرانی همکاری کرد، اکنون در مذاکرات آتش بس چندان جایگاهی ندارد. از زاویه دید طرفین درگیر در جنگ غزه نیز می‌توان گفت که حماس به علت ضربات انسانی و مادی که متحمل شده و کشتار بی رحمانه اسرائیل و نسل کشی اهالی غزه، چاره‌ای ندارد به جز این که واقع بینانه‌تر به شرایط نگاه کند و گزینه میانجیگری چین، یک گزینه ایده آل برای تحقق آتش بس خواهد بود. متاسفانه در حوزه طرف مقابل یعنی اسرائیل، شرایط کمی پیچیده‌تر است، نتانیاهو در ۷ ماه اخیر ثابت کرد افزون بر تندروی و بی رحمی، غیرقابل پیش بینی است. شاید روی کاغذ اکنون زمان مناسبی باشد که طرفین درگیری به یک آرامش برسند، اما این موضوعی نیست که نتانیاهو به راحتی بپذیرد.»

مدیر کل پیشین شرق آسیای وزارت خارجه گفت: «نتانیاهو شرایط عادی ندارد، از یک سو بی توجهی اسرائیل به رای دادگاه لاهه و نقض آشکار حقوق بشر از سوی وی حتی باعث شده متحدان غربی نتانیاهو از وی شکایت داشته باشند، از سوی دیگر، اعتراضات دانشجویان در ایالات متحده و دیگر نقاط جهان نسبت به اقدامات وحشیانه اسرائیل نیز جهت افکار عمومی را تا حد زیادی، علیه وی چرخانده است. حتی مقام‌های آمریکایی نیز به خاطر همراهی با اسرائیل تحت فشار قرار دارند. تا پیش از حمله ایران به اسرائیل، آمریکایی‌ها مدام می‌گفتند که ما پشت اسرائیل ایستاده ایم، اما بعد از آن که اسرائیل تصمیم به تلافی گرفت، اعلام کردند ما پشت حمله اسرائیل نخواهیم بود. علت نیز مشخص است و اگر ایالات متحده از یک حد مشخص بیشتر درگیر مناقشات منطقه‌ای و به ویژه مناقشات ایران و اسرائیل شود، به شدت آسیب خواهد دید.»

دیگر خبرها

  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • آیا چین می‌تواند؟
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • تقویت انسجام ملی در سایه انجام عملیات وعده صادق
  • عملیات «وعده صادق» گوشه‌ای از اقتدار نیروهای مسلح کشور بود
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا