Web Analytics Made Easy - Statcounter

نباید فراموش کرد هر اقدامی که توسط عربستان سعودی در منطقه انجام می‌شود در هماهنگی کامل با سیاست خارجی ایالات متحده است. سعودی‌ها که در قالب یک حاکمیت طایفه‌ای خاص بر عربستان سلطه دارند، ضمن تامین مصالح خود برای دوام و استمرار حکومتشان همواره مجبورند در هماهنگی با آمریکا باشند و با گره زدن مصالح داخلی خود با منافع خارجی آمریکا، حمایت مقامات آمریکایی را جلب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش آمریکایی‌ها از جمله رئیس‌جمهور این کشور و رفت و آمد این مقامات نیز گویای این هماهنگی‌هاست.

در واقع، تحولات عربستان و حمایت آمریکا از طرح‌هایی چون مبارزه با فساد در این کشور در راستای دفاع از حاکمیت ملت‌ها در منطقه نیست، بلکه دفاع از حاکمیت سیاسی پادشاهی عربستان سعودی است که به شکل مطلق خواسته‌های آمریکا را در منطقه تامین می‌کند. بحث به قدرت رسیدن محمد بن سلمان و ایجاد حاکمیت یک‌دست در عربستان با توجه به مخالفت‌های داخلی در خاندان آل‌سعود با ولایت عهدی و جانشینی بن سلمان نیز در همین راستاست.

در نگاهی کلی‌تر می‌توان عنوان کرد واکنش‌های آمریکایی‌ها در راستای ایجاد هرج و مرج هوشمندانه در خاورمیانه است تا در این هرج و مرج، کشورهای همراه با خود را با کشورهای متعارض با مصالح آمریکا در خاورمیانه درگیر کند. بر این اساس، عربستان که عامل گسترش تروریسم در خاورمیانه شناخته می‌شود، با به راه‌انداختن جنگ‌های نیابتی در سوریه و عراق و همچنین یمن تلاش کرد مصالح و جایگاه ایران در منطقه را مورد حمله قرار دهد. استعفای سعد حریری و تحولات لبنان نیز از دیگر اقدامات عربستان سعودی در این راستاست.

پیش از این، اقداماتی که سعد حریری انجام می‌داد بر اساس هماهنگی با عربستان و حفظ منافع سعودی‌ها در لبنان و در منطقه بود. هر چند ربط دادن تحولاتی که در داخل سعودی رخ داده با تحولات لبنان سخت است، اما بازداشت‌های گسترده در عربستان تحت عنوان مبارزه با فساد، شاید سعد حریری را نیز درگیر کرده باشد. سعد حریری، متولد عربستان سعودی است و تابعیت این کشور را دارد و احتمالا فشار بر او بی‌ارتباط با ماجرای مبارزه با فساد در عربستان نباشد. او فعالیت‌های اقتصادی زیادی که از پدر به ارث برده بود در داخل عربستان سعودی داشت و با امرا و شاهزاده‌های سعودی ارتباط نزدیکی داشته و دارد. باید صبر کرد و دید بحث بازداشت خانگی یا در هتل شاهزادگان سعودی به کجا می‌رسد، سپس درباره همزمانی استعفای حریری با این بازداشت‌ها حکم قطعی داد.

با این همه، عربستان سعودی نگاه خاصی به تحولات لبنان دارد. انتخاب میشل عون به عنوان رئیس‌جمهور و سعد حریری به عنوان نخست‌وزیر از منظر داخلی به نفع حزب‌الله لبنان تمام شد و با تحولاتی که در عراق و سوریه شکل گرفت عربستان سعودی تمایل به برهم زدن این معادله را دارد. اگر شرایط امنیتی و سیاسی در لبنان به هم بریزد، می‌تواند در کل منطقه تاثیرگذار باشد و نگاه عربستان سعودی به استعفای سعد حریری به همین موضوع برمی‌گردد. پس از تحولات یمن و مقاومت مردم این کشور در مقابل عربستان، سعودی‌ها برای پنهان کردن نقایص خود، حزب‌الله لبنان را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کردند و به همین بهانه بسیاری از لبنانی‌ها را از عربستان و برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس اخراج کردند.

همچنین چندی پیش خبری مطرح شد مبنی بر این که عربستان به عنوان فرمانده ائتلاف عربی ضد حوثی‌ها درخواست داده بود امکان برخورد با حزب‌الله را بررسی کنند. طبیعتا گام‌هایی که عربستان سعودی در این راستا بر می‌دارد با هماهنگی و هم‌پیمانی با آمریکا و در جهت تامین منافع اسرائیل است.

علی منتظری

کارشناس مسائل منطقه

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۲۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه

نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه عصر شنبه در ریاض برگزار و مقامات شرکت کننده در این نشست خواستار توقف فوری جنگ در این باریکه شدند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، وزیران خارجه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردن و دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی نشست مشورتی درباره تحولات غزه برگزار کردند.

بر اساس این گزارش، در نشست وزیران گروه عربی بر ضرورت پایان دادن به جنگ در غزه تاکید شده است.

در این نشست، وزرای کشورهای عربی مذکور همچنین بر لزوم رفع تمامی محدودیت‌ها برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تاکید کردند و درباره عواقب اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی هشدار دادند.

 پس از گذشت ۲۰۴ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرومی‌رود.

این رژیم طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۰۴ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عملیات نجات نفس‌گیر در سیل عربستان؛ مهارت این جوان ستودنی است! | فیلم
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد