Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ حذف داربست از بناهای تاریخی یکی از وعده‌هایی است که مسئولان در رابطه با محوطه‌ها و بناهای تاریخی در مناسبت‌های خاص بر زبان می‌آورند، قولی که برخی اجرایی می‌کنند و برخی ...
 
البته در این میان نیز هستند افرادی که برای احترام به گردشگر در صورتی که اعتبار مرمت را نداشته باشند، ترجیح می‌دهند با حذف داربست تا زمان رسیدن اعتبار مناسب، اجازه دهند گردشگر هزینه و زمان خود را هدر ندهد؛ مانند مجموعه میراث فرهنگی نادری در مشهد که وقتی اعلام شد شاید اعتبار برای سومین مرحله‌ی مرمت این سازه‌ تاریخی‌ به موقع نرسد، داربست‌ها از دور مجسمه نادرشاه افشار و سربازانش جمع شد، هرچند در دقیقه ۹۰ قول پرداخت اعتبار رسید و هنوز داربست‌های این مجسمه برپاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
اگرچه نمی‌توان از لزوم توجه و رسیدگی به بناهای تاریخی در طول سال‌های گذشته و مرمت‌هایی که وجود داربست‌ها را الزامی می‌کند، گذشت. از سوی دیگر نوع داربست‌های مورد استفاده نیز که معمولا غیراستاندارد خوانده می‌شود، خود مساله‌ای است که چندان به آن توجه نمی‌شود.
 
شاید به جرات بتوان گفت، هرکدام از بناهای تاریخیِ شناسایی و ثبت ملی شده حداقل یک‌بار داغ داربست‌ها را بر پیکر خود احساس کرده‌اند، گنبد سلطانیه در زنجان، مسجد جامع ساوه، مسجد سپه‌سالار در تهران؛ از طرفی هستند بناهای تاریخی مانند عمارت عالی‌قاپو و مسجد امام (ره) در میدان نقش جهان اصفهان، که داربست‌های نصب شده روی آنها دیگر خود اثر تاریخی محسوب می شوند!


داربست‌ها بر پیکر عمارت عالی‌قاپو
 
ناصر طاهری، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان درباره‌ی داربست‌های تاریخی روی عمارت عالی قاپو و میدان امام (ره) اصفهان  می‌گوید: اقدامات استحکام‌بخشی و سازه‌ای عمارت عالی‌قاپو به پایان رسیده  و در حال حاضر تیم مرمت‌کار، مرمت تزئینات این بنای تاریخی را در دستور کار قرار داده است.
 
وی با بیان این‌که اکنون فقط داربست‌های ایوان عمارت عالی قاپو در طبقه دوم باقی مانده‌اند و دیگر داربست‌ها حذف شده‌اند، ادامه می‌دهد: برای انجام این مرمت‌ها، به ظرافت و دقت نیاز است، بنابراین این پروژه نیز احتمالا مدت زیادی را به خود اختصاص می‌دهد.
 
او با اشاره به ظرافت‌های موجود در تزئینات گچ‌بری و نقاشی‌های دیواره‌های ایوانِ عمارت، تاکید می‌کند: با توجه به لزوم ادامه مرمت این تزئینات، صرفا تعداد کمی از داربست‌ها به عنوان پایه و متحرک برای استقرار مرمتگران تزئینات در داخل ایوان به صورت محدود قرار داده شده و همه‌ی داربست‌های اضافی جمع‌آوری می‌شود.
 
وی خبر می‌دهد: نصب داربست‌های متحرک جدید برای این مجموعه در حالتی که گردشگران بتوانند نمای مرمت شده ایوان را از بخش‌های مختلف میدان نقش جهان همراه با نرده‌های جدید حفاظتی و بدون هیچ داربستی ببینند، انجام می‌شود.

داربست‌ها بر گنبد مسجد امام (ره) اصفهان
 
هفت سال، برای مرمت ۱۱ ترک گنبد
 
 حدود هفت سال پیش یکی از کارشناسان ارشد مرمت آثار تاریخی  اعلام کرد؛ بخشی از کاشی‌های گنبد مسجد امام (ره) در میدان نقش جهان اصفهان چین خورده است، با انتشار این خبر اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان یکی از مهمترین پروژه‌های خود را در آن زمان مطالعه و بررسی این گنبد و آغاز مرمت این سازه قرار داد.
 
طاهری اکنون در توضیح وضعیت مرمتِ ترک‌های گنبد مسجد امام (ره) اصفهان نیز  توضیح می‌دهد: تا کنون ۱۱ ترک از گنبد مسجد امام مرمت شده‌اند و بقیه ترک‌ها نیز در دست مرمت هستند.
 
او تاکید می‌کند: احتمالا تا دوسال آینده کار مرمتِ ترک‌های گنبد مسجد امام (ره) طول می‌کشد.
 
وی همچنین از اختصاص اعتبار مناسب برای مرمت تزئینات ایوان عالی قاپو و گنبد مسجد امام (ره) اصفهان خبر می‌دهد و می‌گوید: با توجه به جهانی بودن میدان نقش جهان و پایگاه آن، هر میزان اعتبار برای این پروژه نیاز باشد، آن اختصاص پیدا می‌کند.
 
با توجه به آغاز مرمت ترک‌های گنبد مسجد امام، از همان سال ۱۳۸۹، سال ۱۳۹۳ اعلام شد در طول چهار سال فقط چهار ترک از ۱۶ ترک گنبد مرمت شده‌اند، اکنون بعد از سه سال هشت ترک دیگر مرمت شده‌اند و پنج ترک باقی مانده‌اند که به گفته معاون میراث فرهنگی اصفهان قرار است، این تعداد نیز در مدت دو سال مرمت شوند.
 
تزئینات بازار قیصریه فعلا نیازی به مرمت و داربست ندارد
 
وی درباره‌ی نقاشی‌های ورودی بازار قیصریه در میدان نقش جهان نیز می‌گوید:  پیش از این، یک بار مرمت این نقاشی‌ها انجام شده و تثبیت و موزون سازی آن‌ها نیز صورت گرفته‌ است، بنابراین در حال حاضر این تزئینات مشکلی ندارند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۵۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد