Web Analytics Made Easy - Statcounter

به اعتقاد کارشناس مسائل بین‌الملل، غربی­ها دچار دوگانگی در تصمیم‌گیری شده­‌اند. این دوگانگی برجام را به روح و جسم آن تقسیم کرده است. این در حالی است برجام یک چارچوب یکپارچه است. نمی‌توان آن را تفکیک کرد.

«فرشید باقریان»، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار امتداد نیوز، در خصوص مواضع اخیر موگرینی مبنی بر اینکه اروپا نگرانی‌های مشترکی با آمریکا درباره برنامه موشکی ایران دارد، با اشاره به اینکه غربی­‌ها در قبال برجام دچار دوگانگی در تصمیم‌گیری شده­‌اند، بیان داشت: یک نکته را نباید فراموش کرد و آن عبارت است از اینکه اتحادها علیه ایران علنی صورت نمی‌گیرد، بلکه پشت درهای بسته انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با توجه به اینکه نمی‌توان به‌سادگی گفت اتحادیه اروپا به دنبال حفظ روح برجام است، گفت: تبیین سیاست خارجی کشورها بر اساس مواضعی که پشت تریبون‌های بین‌المللی اتخاذ می‌کنند، اقدام نادرستی محسوب می­‌شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه برجام یک توافق‌نامه بین‌المللی است، افزود: موضوع جالب این است که کشورهای غربی هم به دنبال عدم نقض برجام و هم عدم پایبندی به آن هستند. آن­ها می‌خواهند برجام از بین نرود و در عین‌ حال به آن پایبند نباشند.

وی با اشاره به اینکه مسئله برجام باید کنار گذاشته شود، بیان داشت: ایران باید به دنبال ادامه سیاست خارجی خود باشد. هر عهدنامه‌ای یک دوره حیات دارد و حیات اکثر آن­ها تمام می‌شود. هیچ­کدام از این عهدنامه‌ها در زمان اجرا به نفع ایران نبوده است. این موضوع یک حربه محسوب می­‌شود؛ چراکه ایران خاری در چشم دشمنان خود شده است.

باقریان با توجه به آن دسته از کشورهای غربی که کنش گران اصلی در ارتباط با کشورمان هستند، گفت: ایران به عنوان یک عامل افتراق بین آن‌ها تبدیل شده است. غربی­ها هم به دنبال ارتباط با کشورهای دوست خود هستند و هم تلاش می­‌کنند از مزیت همکاری با ایران بهره‌مند شوند.

وی با تأکید بر اینکه یک دوگانگی در بین غربی­‌ها در این زمینه مشاهده می­‌شود، اشاره داشت: این دوگانگی از طرف ایران نیست. مسئله برجام باعث شده که غربی­‌ها دچار دوگانگی شوند و تصمیم‌گیری برای این کشورها سخت شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ترامپ متخصص ارسال سیگنال است، افزود: رئیس‌جمهور آمریکا سیگنال را می‌فرستد و منتظر برگشت آن است. بسیاری از مواضع ترامپ در این زمینه مربوط به اتحادیه اروپا است.

وی با توجه به مواضع اخیر رئیس‌جمهور فرانسه گفت: امانوئل ماکرون که خواستار حفظ برجام بود، اخیراً اعلام کرد که باید تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال شود. این موضوع نشان می­‌دهد که غربی­‌ها دچار دوگانگی در تصمیم‌گیری شده­‌اند. این دوگانگی برجام را به روح و جسم آن تقسیم کرده است. این در حالی است که برجام چارچوبی یکپارچه است. نمی‌توان آن را تفکیک کرد.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۷۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشاره غیرمستقیم اژه‌ای به حکم توماج صالحی

آفتاب‌‌نیوز :

رییس قوۀ قضاییه از قضات خواست «نسبت به آن دسته از آراء و تصمیماتی که جنبه‌هایی غیر از ابعاد حقوقی و قضایی پیدا می‌کنند (و حتی در ابعاد حقوقی و قضایی، آثار بیرونی و بین‌المللی بر آن‌ها مترتب می‌شود) نهایت دقت و توجه را داشته باشند و تصمیمات و آرای خود را مُنضَم به پیوست رسانه‌ای کنند و پیش از صدور آنها، هماهنگی‌های لازم را با مرکز رسانه قوه قضاییه به عمل آورند.»

هر چند حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای از مورد خاصی نام نبرده، اما مانند فقرۀ قبل (شروین حاجی پور و حکم جای‌گزین حبس) حدس زده می‌شود اشاره او به حکم صادره دربارۀ یک چهرۀ موسیقایی و پربسامد در فضای مجازی باشد و با توجه به این واقعیت که ۴۰ میلیون ایرانی از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

این فضاسازی‌ها ممکن است همیشه وجود داشته باشند و حتی تشدید نیز شوند؛ مهم آن است که معیار ما (پس از توجه به رضایت خداوند و سوگندی که یاد کرده‌ایم) قانون است. کار ما باید قانومند و مُتقن باشد، حالا ممکن است فضاسازی هم در قبال آن صورت گیرد؛ بنابراین ما در قوه قضاییه نسبت به افکار عمومی به هیچ‌‎وجه بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی‌ها، تصمیم قضایی نمی‌گیریم.»

وی خطاب به مقامات قضایی و قضات در راستای «اقناع افکار عمومی در پرونده‌های ذوابعاد» و «عدم تأثیرپذیری از فضاسازی‌ها و عمل به مرّ قانون» تاکید کرد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: «بعضاً اقدامات و آرای قضات علاوه بر جنبه‌های حقوقی و قضایی، جنبه‌های اجتماعی نیز پیدا می‌کنند؛ ولو آنکه ما نخواهیم و جز اراده ما نیست، اما جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند.»

او ادامه داد: «لذا خطاب به کلیه مراجع قضایی بویژه دیوان عالی، دیوان عدالت اداری، رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها در سراسر کشور تاکید می‌کنم که نسبت به آن دسته از آراء و تصمیماتی که جنبه‌هایی غیر از ابعاد حقوقی و قضایی پیدا می‌کنند (و حتی در ابعاد حقوقی و قضایی، آثار بیرونی و بین‌المللی بر آن‌ها مترتب می‌شود) نهایت دقت و توجه را داشته باشند و تصمیمات و آرای خود را مُنضَم به پیوست رسانه‌ای کنند و پیش از صدور آنها، هماهنگی‌های لازم را با مرکز رسانه قوه قضاییه به عمل آورند.

او گفت: «باید توجه کنید که ممکن است پس از صدور یک قرار یا حکم یا ابلاغ، نتوان پیوست رسانه‌ای مناسبی در قبال آن‌ها تدوین کرد؛ لذا در قبال مسائل و موضوعات قابل پیش‌بینی، قبل از اقدام، با هماهنگی مرکز رسانه، برای جلوگیری از وقوع آسیب و تبعات، پیوست رسانه‌ای مناسب را تدوین کنید، تاکید ما بر تدوین پیوست رسانه‌ای در قبال آراء و تصمیمات قضایی که ذوابعاد هستند بیانگر اهتمام ما به مقوله‌ی افکار عمومی است؛ بنابراین ما به مقوله‌ی افکار عمومی توجه ویژه داریم و از آن غافل نمی‌شویم؛ درعین حال، تاکید داریم که قضات ما نباید قضاوت خود را بر اساس فضاسازی‌ها و جوسازی‌هایی که در فضای مجازی و غیرمجازی شکل می‌گیرد، به پیش ببرند.

این فضاسازی‌ها ممکن است همیشه وجود داشته باشند و حتی تشدید نیز شوند؛ مهم آن است که معیار ما (پس از توجه به رضایت خداوند و سوگندی که یاد کرده‌ایم) قانون است. کار ما باید قانومند و مُتقن باشد، حالا ممکن است فضاسازی هم در قبال آن صورت گیرد؛ بنابراین ما در قوه قضاییه نسبت به افکار عمومی به هیچ‌‎وجه بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی‌ها، تصمیم قضایی نمی‌گیریم.»

رئیس قوه قضاییه گفت: «امر قضا، امر خطیری است؛ یک قاضی برای آنکه به حق و عدالت قضاوت کند باید دقت‌نظرِ بالایی داشته باشد و از حِلم و بُردباری زیادی برای بررسی تمام ابعاد و جوانب پرونده برخوردار باشد؛ همچنین یک قاضی باید به صورت مرتب دانش و اطلاعات خود را به‌روز کند تا در قبال پرونده‌هایی که دربرگیرنده‌ی امور مستحدثه و جدید هستند، به قوه علم و تشخیص نائل شود؛ تاکنون تاحدودی شُعب و مجتمع‌‎های قضایی ما، تخصصی شده‌اند و این مهم، هر چه بیشتر نیز محقق می‌شود؛ علی‌ایحال، قاضی ما باید پیوسته در باب موضوعات و مقولات کیفری و حقوقی در اموری که پرونده‌ها به او ارجاع می‌شوند، اعم از بانکی، بورسی، دریایی، محیط زیست، بین‌الملل و ... مطالعه داشته باشد و دانش خود را به‌روز کند؛ در این زمینه بخش آموزشی قوه قضاییه نیز باید مستمراً آموزش‌های روزآمد را به قضات ما ارائه دهد.

او گفت: «یک قاضی علاوه بر اینکه مستمراً دانش خود را ارتقاء می‌دهد، باید اهل مشورت نیز باشد و در فهم مسئله، تشخیص مصداق و تطبیق موضوع، با صاحبنظران مشورت کند. همچنین قاضی ما باید به ملاحظات ناظر بر تناسب جرم و مجازات نیز اهتمام داشته باشد و مجازاتِ بازدارنده و متناسب اِعمال کند و توجه داشته باشد که این مجازاتِ تجویزشده، موجب وهن نیز نشود.»

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • اشاره غیرمستقیم اژه‌ای به حکم توماج صالحی
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در جغتای
  • «وعده صادق» موجب شکست بازدارندگی رژیم صهیونیستی شد