Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@03:53:00 GMT

پشت‌پرده مصاحبه "سعد حریری"!

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۰۱۷۵

فکر نمی‌کنیم که همزمانی مصاحبه سعد حریری با درخواست عربستان برای برگزاری نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب برای بررسی "مداخله‌های" ایران در کشورهای منطقه، اتفاقی باشد بلکه این اقدامی حساب شده در چارچوب طرحی است که هدف آن برهم زدن ثبات در لبنان و برافروختن آتش جنگ علیه حزب الله است.
 
به گزارش ایسنا، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه مستقل رأی الیوم در سرمقاله‌ای نوشت: حریری در این مصاحبه هم آشفته بود و حرف‌هایی زد که خودش هم از مضمون و پیامدهایش راضی نبود برای همین سخنانش برای مردم لبنان و بسیاری از اعرابی که این مصاحبه را دنبال کردند، نیز قانع کننده نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
ما با این حرف حریری که گفت استعفایش تحول مثبتی در لبنان ایجاد کرد موافق نیستیم بلکه برعکس به نظر ما استعفای وی ثبات لبنان را به لرزه درآورد و بحران وزارتی را برجای گذاشت و دودستگی طایفه‌ای را احیا کرد.
 
حزب الله به شکل مستقیم یا غیرمستقیم در یمن بوده همانطور که در سوریه می‌جنگید؛ زمانی که حریری قرارداد سیاسی را با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان و هم‌پیمانش یعنی میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان امضا کرد، به موجب آن به کابینه آمد و دولت کنونی را تشکیل داد.
 
اگر مساله خویشتن‌داری است و این عبارتی است که او بارها در مصاحبه‌اش آن را تکرار کرد و منظورش توقف مداخله‌های حزب الله به عنوان یک خواسته اصلی برای ابقایش در دولت و لبنان است، پس باید خویشتن‌داری می‌کرد و از طریق حزب الله و جریان آزاد ملی وارد روند سیاسی لبنان نمی‌شد.
 
حریری گفت که هر زمان بخواهد می‌تواند عربستان را ترک کند. این حرفش جالب بود. پس چرا یک یا دو روز پیش عربستان را ترک نکرد و این مصاحبه را مثلا در پاریس انجام نداد تا تأیید کند که آزاد است.
 
این مصاحبه از آغاز تا پایان به انتقاد از حزب الله و متهم کردنش به مداخله در امور کشورهای منطقه و مشخصا عربستان اختصاص داشت.
 
هدف از این مصاحبه رفع جنجال و سر و صدایی بود که سخنرانی اخیر سعد حریری بپا کرده بود اما آنچه اتفاق افتاد برعکس این بود و اوضاع را بدتر کرد.
 
بازگشت حریری به لبنان طی دو یا سه روز به قول خودش، چیزی است که بسیاری از مسائل را روشن خواهد کرد و مهم‌ترین آن آزادی وی در رفت و آمدش است اما آزادی حرف زدن مساله‌ای است که نیاز به بررسی بیشتر دارد.
 
عدم حضور تیم فنی از تصویربرداران و مسؤولان فنی با بولا یعقوبیان که این مصاحبه را به نفع تلویزیون المستقبل انجام داد، ابهام زیادی را درباره اوضاع به وجود آورد و بسیاری را مطمئن کرد که این مصاحبه هم احتمالا بر او دیکته شده است.
 
حریری در هر صورت در شرایط سختی خواهد بود. اگر به لبنان بازگردد و همان سخنانش را تکرار کند، می‌گویند، او رهبری طرح فتنه را برعهده گرفته اما اگر برعکس آن را بگوید و دست از انتقاد از حزب الله بردارد این یعنی قطع نهایی روابطش با عربستان و اخراج تمامی لبنانی‌ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم و استفاده از آن‌ها به عنوان اهرم فشار. احتمالا جانش بیش از هر زمان دیگری در معرض خطر قرار بگیرد چراکه عربستان "جایگزین‌ها" و "شبه نظامیانی" در لبنان دارد که احتمالا واکنش نشان خواهند داد و علیه حریری کودتا خواهند کرد.
 
بهترین گزینه از نظر ما و تمامی کسانی که با این مساله تعامل دارند، انتظار است. سعد حریری تأکید کرده که بیش از سه روز طول نخواهد کشید.
 
ماندن حریری در ریاض یا انتقال به پاریس به عنوان راهکار میانه جزو قوی‌ترین احتمالات است؛ این یعنی حریری با یک رنج واقعی زندگی می‌کند و معلوم نیست چگونه می‌خواهد با آن دست و پنجه نرم کند.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۰۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ حزب الله لبنان کوبنده خواهد بود | با جنگ به جایی نخواهید رسید

به گزارش جام جم آنلاین، شیخ نعیم قاسم معاون دبیر کل حزب الله لبنان اعلام کرد: حزب الله لبنان به یاری غزه برخاسته و این حمایت، طرح جنگی دشمن صهیونیست در فلسطین و لبنان را در برهه کنونی و در آینده با مانع روبرو کرده است.

وی افزود: هرآنکه آینده نگر نباشد و این دشمن را نشناسد نمی‌تواند حقایقی را درک کند که بیانگر این است که حمایت ما فوایدی دارد که فراتر از حمایت از غزه و نیز فراتر از حمایت لبنان است و آن تشکیل نیروی بازدارنده در برابر رژیم صهیونیستی است. طرح‌هایی که درباره لبنان و جنوب آن گفته می‌شود تا زمانی که آتش بسی در غزه برقرار نشود غیرقابل اجراست. هر آنکه بحث آتش بس در جنوب را مطرح می‌کند تا دشمن صهیونیست به راحتی در غزه به جنگ ادامه دهد در واقع از ما دعوت می‌کند که در حمله دشمن اسرائیلی مشارکت داشته باشیم.

نعیم قاسم تاکید کرد: ما با غزه و فلسطین هستیم نه با اسرائیل. جنگ در غزه باید متوقف شود و پس از آن جنگ در لبنان متوقف می‌شود. اینکه با تهدیدات نزد ما بیایند مبنی بر اینکه اسرائیل به شما حمله می‌کند و خطاب به آن‌ها می‌گوئیم که تهدیدات شما درست بودن رویارویی ما را ثابت می‌کند و اینکه ما را مصمم‌تر خواهد کرد.

وی افزود: گالانت وزیر جنگ دشمن که تهدید می‌کند که هدف اصلی بازگردانیدن ساکنان شمال به منازلشان است و برهه آتی سرنوشت ساز خواهد بود؛ خطاب به او می‌گوئیم که جنگ نمی‌تواند ساکنان شمال را برگرداند بلکه این جنگ بازگشت آن‌ها را بیش از پیش دورتر خواهد کرد و ممکن است در نهایت بازگشتی در کار نباشد. تداوم جنگ و توسعه آن شهرک نشینان را بر نمی‌گرداند بلکه اوضاع را پیچیده‌تر خواهد کرد. جهان باید بیدار شود و جنگ غزه را متوقف کند، زیرا این به واقعیت نزدیک‌تر است.

معاون دبیر کل حزب الله لبنان بیان کرد: حزب الله به دشمن به شکل متناسب پاسخ می‌دهد و گسترش جنگ از سوی دشمن، گسترش پاسخ و مقاومت از سوی حزب الله را به همراه خواهد داشت این تصمیم قطعی است. هنگامی که دشمن، یکی از برادران ما را در منطقه الصرفند هدف قرار داد ما روز سه شنبه با سه پهپاد انتحاری مقر فرماندهی تیپ گلوانی و مقر یگان ایغوز را در پادگان شراگا در شمال شهر عکا هدف قرار دادیم و طبق گزارش رادیو ارتش رژیم صهیونیستی ۲۰۰ هزار شهرک نشین در شمال فلسطین اشغالی به پناهگاه رفتند. همه این تحولات فقط با سه پهپاد رقم خورد حال تصور کنید که اگر پا را فراتر بگذارند چه رخ خواهد داد.

وی افزود: رسانه‌های دشمن تأیید می‌کنند که حدود ۴ هزار موشک و حدود ۶ هزار موشک ضدتانک از سوی حزب الله از زمان شروع جنگ در شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است. آن‌ها می‌گویند که حزب الله ۱۵۰ هزار موشک دارد. با یک محاسبه این میزان سه درصد خواهد بود این بدان معنی است که ما فقط سه درصد از ذخایرمان را طبق گزارش رسانه‌های دشمن طی این هفت ماه خرج کرده ایم و تأثیرات آن آواره شدن شهرک نشینان و خسارت سنگین دشمن و فرسوده شدن ارتش اشغالگر بوده است. آیا بیش از این می‌خواهند؟ به هر حال ما آماده هستیم.

دیگر خبرها

  • حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی
  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد
  • حزب الله برای نخستین بار از موشک‌های «الماس» استفاده کرد+ فیلم
  • تصاویر حمله حزب الله لبنان به مقر نیرو‌های گولانی
  • حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان
  • شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد
  • پاسخ حزب‌الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • پاسخ حزب الله لبنان کوبنده خواهد بود | با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • شهادت یک عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان | عکس
  • شهادت عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان