Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون اللهیاری  با توجه به رد شدن طرح فعلی نرده‌کشی پل‌های تاریخی اصفهان مانند ۳۳ پل اظهار داشت: در سال‌های گذشته پل‌های تاریخی خواجو و ۳۳ پل به معبری عمومی در شهر اصفهان مبدل شده است و روزانه چندین هزار نفر از روی این پلها تردد و در دهانه‌های پل در طبقه فوقانی حضور پیدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حدود چهار تا پنج نفر از دهانه این پل‌ها سقوط کردند که حداقل سه مورد منجر به فوت شده است، افزود: بر این اساس در راستای ایجاد شرایط مناسب در این معابر عمومی، کمیته‌ای در سازمان میراث فرهنگی شکل گرفت که سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری نیز در آن حضور دارد تا در ارتباط با ایجاد موانعی در راستای جلوگیری سقوط مردم از پل برنامه‌ریزی شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اصفهان با اشاره به اینکه چندین طرح در این ارتباط مطرح شده است، تاکید کرد: دردو سمت طبقه دوم ۳۳ پل حدود ۲۰۰ دهنه وجود دارد که شورای فنی میراث فرهنگی اصفهان تصویب کرد که یکی از این طرح‌ها در یکی از دهنه‌های ۳۳ پل به شکل آزمایشی اجرایی شد.

وی بیان داشت: شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی، کارشناسان میراث فرهنگی مرتباط با سازمان و دوست‌داران میراث‌فرهنگی اجرای این طرح را در سال‌های اخیر بررسی کردند.

اللهیاری با اشاره به اینکه در دو ماه گذشته بازخوردهای مختلف شهروندی و دوست‌داران میراث را در ارتباط با این حفاظ شاهد بودیم، تصریح کرد: در نهایت شورای فنی میراث فرهنگی در بازبینی‌های نهایی اجرای کامل این طرح را رد کرد اما چندین طرح دیگر وجود دارد که یکی از آنها از نظر کالبدی و منظری برای این پل تاریخی مناسب باشد به منظور اجرا در دهانه‌های ۳۳ پل انتخاب می‌شود.

وی با بیان اینکه نمونه حفاظی که قرار است برای ۳۳ پل اجرایی شود در عالی قاپو دیده می‌شود، اظهار داشت: ایوان این عمارت تاریخی دارای توری‌های مرغی و نرده‌های چوبی معمولی برای حفاظت بوده است اما از زمان اجرای طرح‌های مرمتی عالی‌قاپو طرحی نیز برای تعویض این  نرده‌ها اجرا شد تا این حفاظ‌ها در شان شکوه تاریخی این بنا باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اصفهان ابراز داشت: انتخاب و اجرای این طرح دو سال طول کشید چراکه حساسیت‌ در ارتباط با این بناهای تاریخی زیاد است و بر این اساس از تمامی صاحب‌نظران دعوت شد تا طرح‌های مناسب برای نرده‌های حفاظتی ایوان کاخ عالی قاپو را ارائه کنند.

وی اضافه کرد: پس از ساعت‌ها بررسی و بحث در مورد طرح‌های مختلف، حفاظ کنونی انتخاب و نرده‌های چوبی با هنر گره چینی بر روی ایوان کاخ عالی قاپو نصب شده است که در ۱۰۰ سال اخیر بی نظیر است.

‌اللهیاری با بیان اینکه در ارتباط با ۳۳ پل نیز همین حساسیت‌ها وجود دارد و نرده‌های حفاظ با توجه به بُعد تاریخی پل‌ها انتخاب و نصب خواهد شد، تاکید کرد: مردم برترین حافظان میراث فرهنگی هستند و بر این اساس بروز این حساسیت در ارتباط با ۳۳ پل به کک رسانه‌ها را به فال نیک می ‌گیریم چراکه از یک سو بهترین تصمیم در ارتباط با این پل تاریخی اخذ و از سوی مردم به حقوق خود به عنوان حافظان اصلی میراث‌ فرهنگی واقف خواهند شد.

 

انتهای پیام/م

 

اجرای طرح کنونی نصب حفاظ در دهانه‌ های ۳۳ پل رد شد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۲۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد