Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@19:18:28 GMT

کمبود سوخت و مواد غذایی در مناطق زلزله زده

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۳۸۷۱

کمبود سوخت و مواد غذایی در مناطق زلزله زده

مردم سرپل‌ذهاب از کمبود سوخت و غذا در شرایط پیش آمده انتقاد دارند و نگران سرمای عصرگاهی هستند.

ایران آنلاین / سرپل‌ذهاب یکی از شهرستان‌هایی است که هنوز کار آواربرداری تمام نشده؛ زلزله شب گذشته خیلی از شهروندان را آواره خیابان‌ها کرده‌است.

پس‌لرزه پشت پس لرزه، به ترس و اضطراب مردم دامن زده و آنهایی هم که هنوز سقف‌هایشان سرپاست ترجیح می‌دهند در خیابان‌ها بمانند؛ خیلی‌ها هم اعضای خانواده‌شان زیر آوار مانده‌اند و اضطرابشان بیشتر از دیگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط خبرنگار هفته نامه «نوای وقت» که در محل حاضر است و به سرپل‌ذهاب رفته؛ اوضاع را نابسامان می‌داند و می‌گوید: سوخت و غذا توزیع نشده؛ اگر نفت توزیع نشود، سرمای کشنده آمار تلفات را افزایش خواهد داد. گرسنگی هم مزید بر علت است؛ مخصوصا برای کودکان و سالمندان شرایط بسیار نگران‌کننده‌است.  چادر هم به تعداد کافی توزیع نشده و خیلی از خانواده‌ها بی سرپناه مانده‌اند.

این خبرنگار می‌گوید: وضعیت در روستاهای سرپل‌ذهاب به نسبت شهر خیلی  بدتر است؛ روستاهایی هستند که هنوز آواربرداری انجام نشده و حتی دسترسی به این روستاها هم با دشواری روبروست. حتی در شهر هم آواربرداری کند است و خوب پیش نمی‌رود.

در همین لحظه صدا برای لحظه‌ای قطع می‌شود.  زمین باز هم می‌لرزد؛ پس‌لرزه ای به قدرت 4.7 ریشتر. خبرنگار نوای وقت، چند لحظه بعد از این پس‌لرزه می‌گوید: این چندمین پس‌لرزه در چند ساعت گذشته است؛ نگرانی به خاطر  احتمال وقوع زلزله‌های بیشتر مردم را نگران کرده‌است.

او از وضعیت تنها بیمارستان شهر می‌گوید: کادر درمانی با همه توان در حال کار هستند؛ اما یک بیمارستان کم است؛ در شرایط فعلی کفاف نمی‌دهد و مصدومان بسیاری سرگردانند.

این خبرنگار یکی دیگر از مشکلات را وضعیت فعلی جاده کرند-سرپل‌ذهاب می‌داند و می‌گوید: به علت ریزش کوه، جاده نیمه مسدود است و ترافیک بالاست؛ باید سریع مسئولان این مشکل را حل کنند تا ترافیک روان شود و نیروهای امداد و بسته‌های غذا و دارو بدون مشکل به دست مردم برسد.

او می‌گوید اینترنت قطع است و نمی‌توانم عکس بفرستم؛ باید از محل خارج شوم.

زلزله کرمانشاه

در ادامه، یکی از شهروندان سرپل ذهاب که از شب گذشته به همراه خانواده‌اش بی‌سرپناه مانده می‌گوید: از زور سرما به ماشین‌ها پناه برده‌ایم؛ بچه شیرخواره هم داریم اما هنوز چادر به ما نرسیده؛ خانواده ما به همراه خانواده برادر و خواهرم، 20 نفریم که 15 نفر کودکند.

این آقا که خودش را ناصر معرفی می‌کند؛ می‌گوید: همه داخل ماشین‌ها نشسته‌ایم؛ اما سوخت هم کم است؛ بنزین دارد تمام می‌شود و می‌ترسیم اگر چادر و نفت به ما نرسد؛ از سرما یخ بزنیم؛ نگران بچه‌ها هستم.این شهروند مرزنشین می‌گوید: غذایی در کار نیست؛ از سوپرمارکت‌هایی که کامل خراب نشده‌اند، نان و پنیر گرفته‌ایم و بیشتر به بچه‌ها داده‌ایم.

او می‌خواهد که زودتر چادر و پتو توزیع شود و می‌گوید: چادرها را درست به تعداد خانواده ها توزیع نمی‌کنند؛ نمی‌دانم چرا به ما نرسیده؛ البته حجم خرابی بالاست؛ ولی نگران خانواده‌ام هستم؛ اولین چیزی که می‌خواهم اینست که مسئولان صدای ما را بشنوند و در این سرمای بی‌امان به داد ما برسند. دیشب مهمانی خانه برادرم بودیم که زلزله شد؛ با همان لباس‌های تنمان آواره خیابان شدیم.او می‌گوید: زودتر فکری به حال ما بکنند؛ فکری برای  اسکان و غذای کودکان و سالمندان بکنند تا امشب را در خیابان نمانیم./ ایلنا 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۳۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت

"فرانک هوگربیتس هلندی" پیش از این نیز پیش بینی‌ وقوع زمین‌لرزه هایی با بزرگای ۶ تا ۷ ریشتر را برای نهم و دهم اردیبهشت ۱۴۰۲ در مناطق غربی و شمال‌شرقی ایران و عنوان کرده و پس از آن نیز در شهریور ۱۴۰۲ در توییتی، از زمین لرزه ای به قدرت ۸/۶ ریشتری مراکش خبر داده بود.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی در خصوص ادعای اخیر وی به قدس آنلاین می گوید: فرانک هوگربیتس هلندی بدون انتشار هیچ دلیل یا مقاله علمی ادعا کرده بین ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت۱۴۰۳ زلزله قدرتمندی در دنیا رخ می دهد.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی

این کارشناس هلندی جای خاصی را به عنوان محل رخداد عنوان نکرده است. این گونه پیش بینی ها در پهنه های گسترده ای صورت می گیرد. هورگربیتس علاوه بر ادعاهای اخیر خود، در اسفند ۱۴۰۱ مدعی شده بود در نواری در منطقه غربی ایران زلزله رخ می دهد.

زارع ادامه می دهد: در واقع این نوع ادعاها چه از سوی هوگربیتس و یا همفکرانش مطرح شده باشد، عملا پیش بینی محسوب نمی شوند چراکه آنان ناحیه ای را هدف می گیرند که به احتمال زیاد هر زمین لرزه ای که در آن پهنه لرزه خیز رخ دهد آن را به صحت پیش بینی خود ربط دهند.

شایعات بی پایه و اساس

استاد پژوهشکده زمین شناسی می افزاید: پرسش اصلی اینجاست که مردم جامعه ایران تا چه اندازه به شایعات ترسناک و بی پایه و اساس واکنش نشان می دهند؟

پیش بینی زلزله در هیچ مقاله علمی تبیین و تشریح نشده است؛ چراکه توانایی پیش بینی دقیق زلزله به ویژه در زمان کوتاه و بی درنگ، همچنان پدیده ای محدود و پر از چالش برای بشر است.چه خوب است مخاطبان هوگربیتس و تمام آنانی که به شیوه او مشغول به توسعه ایده های شبهه علمی خود هستند، موارد پیش بینی های اشتباه و غیر معتبر را نیز راستی آزمایی و بازتاب دهند تا صرفا یک زلزله مهم پیش بینی شده ششم فوریه ۲۰۲۳ موجب نشود تا همه دیدگاه ها و نظرات شان صحیح پنداشته شود.

این استاد دانشگاه بیان می کند: توجه به این نکته ضروری است که پیش بینی زلزله در هیچ مقاله علمی تبیین و تشریح نشده است؛ چراکه توانایی پیش بینی دقیق زلزله به ویژه در زمان کوتاه و بی درنگ، همچنان پدیده ای محدود و پر از چالش برای بشر است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی اذعان می کند: در حال حاضر بیشتر زمین لرزه ها بدون هیچ هشداری رخ می دهند، این در حالی است که روش‌هایی برای شناسایی مناطق با خطر افزایش یافته است و پیش‌یابی و پیش‌بینی زلزله برای کوتاه مدت وجود دارد که توسط پژوهشگران زلزله شناسی آزموده می شود؛ اما به جرئت می توان گفت هنوز هیچ روش قابل اعتمادی به ویژه برای پیش بینی زمان دقیق زلزله وجود ندارد.

زارع می افزاید: هوگربیتس که زلزله شناس نیست، در حوزه ای مداخله می کند که تخصصی در آن ندارد، ولی با ایجاد فضایی هیجان انگیز در رسانه‌ها، پیرامون پیش‌بینی‌هایش هر روز توجه بیشتری از افکار عمومی را به خود جلب می کند؛ رفتاری که مصداق بارز شبه علم است.

وی ادامه می دهد: علاوه بر این، او به‌روزرسانی‌هایی را در مورد تحقیقات جدید مرتبط با فناوری پیش‌بینی زلزله و کاربرد آن در کشورهای مختلف در سراسر جهان ارائه می‌کند که همگی با سبک بصری منحصر به ‌فردی ارائه شده‌اند که درک آنچه را که در هر لحظه در حال وقوع است برای خوانندگان آسان می‌کند؛ بنابراین شکی نیست که این عده همچنان از طریق رسانه های اجتماعی مطالبی را مهمی را با ظاهری علمی و با به کاربردن برخی واژه ها و نمادهای تخصصی ارائه می کنند و از این طریق بر افکار عمومی اثر می گذارند، در حالی که منطق و استدلال علمی و شواهد کافی و قابل آزمون در مورد آن ها وجود ندارد.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • آمادگی برای میزبانی از ۴۰ هزار زائر بازی‌دراز
  • نخستین کاروان‌ راهیان نور وارد سرپل‌ذهاب شد
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • اعزام سه هزار لرستانی به ارتفاعات بازی دراز کرمانشاه
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • ۷۰۰ نفر بیمه شده قالی بافی در سرپل ذهاب فعالیت دارد
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • بارش تگرگ در شهرستان‌های پاوه، ثلاث‌باباجانی و سرپل ذهاب