Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@01:09:01 GMT

چگونه با بازماندگان زلزله رفتار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۰۷۸۷۶

پیامد‌های روانی زلزله به ویژه برای زنان و کودکان خردسال بسیار سنگین است و همین مساله حضور روانشناسان و مددکاران اجتماعی در مناطق زلزله زده را تبدیل به یکی از نیاز‌های ضروری مردم کرده است که اگر جدی نگرفته شود عوارض روانی شدیدی را به همراه دارد. آسیب‌های روحی و روانی مردم زلزله زده به سادگی حل نمی‌شود و می‌تواند تا سال‌ها ابعاد زندگی زلزله زدگان را تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم توجه جدی به تغذیه روحی زلزله‌زدگان

عطیه رضایی کارشناس ارشد روان شناسی بالینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: حضور روانشناسان در مناطق زلزله زده اهمیت بسزایی دارد و می‌توان با مشاوره‌های روانشناسی مردم را به زندگی عادی بازگرداند که البته این کار باید به صورت مستمر صورت گیرد. همان طور که به مواد غذایی و امدادرسانی در مناطق زلزله زده نیاز است به همان اندازه نیز تغذیه روحی زلزله‌زدگان باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی بیان کرد: روانشناس یا روانپزشک نمی‌تواند در عرض چند دقیقه یا چند ساعت مشکل روحی و روانی افراد را بررسی و رفع کند بلکه باید با حضور چند روزه و حتی چند ماهه و با مشاوره‌های بلند مدت به کمک زلزله‌زدگان بشتابد.

خطر استرس پس از ضربه در کمین زلزله‌زدگان

این کارشناس ارشد روان شناسی بالینی با بیان اینکه احتمال بروز بیماری‌های روانی به ویژه افسردگی در منطقه زلزله زده بسیار بالا است اظهار کرد: بحران ناشی از حوادث می‌تواند چندین سال در فرد خودنمایی کند و شخص پس از گذشت چند سال همچنان اضطراب اولیه زمان وقوع زلزله و ترس ناشی از آن را داشته باشد که در علم روانشناسی به این حالت اصطلاحاً "استرس پس از ضربه" می‌گویند.

رضایی گفت: کودکانی که پدر یا مادر خود را از دست داده‌اند مرتب بهانه‌گیری، گریه و زاری یا حتی در برخی مواقع با کوبیدن به سر و بدن، خود را از نظر روحی و جسمی اذیت می‌کنند که می‌تواند تا پایان عمر فرد تاثیرات منفی چنین حرکاتی در روانشان باقی بماند؛ کودکان زلزله‌زده معمولاً کابوس‌های شبانه می‌بینند و دچار ترس و اضطراب می‌شوند.

وی تاکید کرد: روانشناسان کودک باید به منطقه اعزام شوند تا مشکلات روحی و روانی کودکان را نیازسنجی کنند و در این زمینه با آن‌ها وارد مشاوره‌های روانی شوند.

این کارشناس ارشد روان شناسی بالینی تصریح کرد: دوران سوگواری در افرادی که نزدیکان خود را از دست داده‌اند از حساس‌ترین دوران زندگی این افراد است که باید با درک این دوران از میزان ضربه روحی وارد شده به افراد عزادار کم کرد.

مراحل مختلف دوران سوگواری

رضایی با اشاره به مراحل مختلف دوران سوگواری اظهار کرد: بازماندگان زلزله ممکن است دچار حالات روحی و روانی مانند افسردگی، سوگ، اضطراب، خشم، احساس گناه بازماندگی، بی‌تفاوتی بیماری‌زا، تمایل و حتی اقدام به خودکشی شوند بنابراین باید به این افراد جهت مدیریت و هضم چنین هیجان‌هایی کمک‌رسانی شود. هر یک از این مسائل به تنهایی یا در پیوند با یکدیگر می‌توانند موجب بروز اختلال‌های روانی شوند، که در طولانی مدت برکیفیت زندگی افراد موثر هستند.

نحوه برخورد صحیح با بازماندگان زلزله

وی با بیان اینکه روانشناسان در مواجهه با افراد سوگوار، درمانده و نیز شوک زده می‌کوشند تا با شیوه‌های تخصصی درمانی بار هیجانی آن‌ها را بکاهند اظهار کرد: ایجاد فرصت برای تخلیه هیجانی، یافتن راه‌حل‌های سازگاری با این حادثه، شیوه‌های حل مساله، آگاه سازی و استفاده از ساختار‌های حمایتی به ویژه برای کودکان، از جمله مهم‌ترین راهبرد‌های مداخله‌ای هستند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: اگر این امر محقق شود می‌توان از بروز بسیاری از اختلال‌های روانی از جمله اختلال استرس پس از فشار روانی (PTSD)، اختلال‌های خلقی و بیماری‌های روان- تنی در بازماندگان پیشگیری کرد.

وی یادآور شد: انسان موجودی اجتماعی است بنابراین افراد باید به مشکلات همدیگر گوش دهند و با بازماندگان همدردی کرده آن‌ها را درک کنند؛ این نوع حمایت اجتماعی فردی به ویژه به کودکان بازمانده زلزله کمک شایانی می‌کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۷۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای بازماندگان از کنکور در شهرستان زیرکوه تصمیم‌گیری می‌شود

ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی گفت: با پیگیری تلفنی صورت گرفته از طریق رئیس سازمان سنجش کشور قرار شد برای داوطلبان بازمانده از سیل در زیرکوه تصمیم جدید اتخاذ شده و مساعدت لازم صورت گیرد.

جواد قناعت، امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت در جمع خبرنگاران درخصوص پیگیری انجام شده برای بازماندگان از کنکور در شهرستان مرزی زیرکوه به دلیل وقوع سیل افزود: امروز برگزاری کنکور سراسری را در سطح کشور داشتیم و چندین مسیر اصلی و فرعی شهرستان زیرکوه به دلیل شدت بارندگی و سیلاب مسدود شد و برخی از داوطلبان کنکور به محل حوزه‌های آزمون نرسیدند.

وی افزود: این موضوع نگرانی‌هایی برای خود داوطلبان و والدین آنان ایجاد کرده، لذا طی تماس تلفنی با دکتر پورعباس، رئیس سازمان سنجش کشور، اوضاع امروز شهرستان زیرکوه تشریح شد تا برای داوطلبان چاره‌اندیشی صورت گیرد.

قناعت بیان کرد: در این تماس تلفنی، قرار شد برای دانش آموزانی که به دلیل وقوع سیل و مسدودی راه‌ها به حوزه‌های آزمون نرسیدند مساعدت لازم و تصمیم گیری جدیدی صورت بگیرد تا این بزرگواران از نگرانی دربیایند.

استاندار بیان کرد: با این وجود اگر دانش آموزی نتوانسته به کنکور برسد نگران نباشد، جبران خواهد شد و تصمیم خوب و جدیدی را سازمان سنجش کشور برای آن‌ها خواهد گرفت.

وی با اشاره به بارش‌های رگباری و سیل آسا در خراسان جنوبی، گفت: تمام دستگاه‌های متولی و تیم‌های امدادی در سطح استان در حالت آماده باش هستند تا کمترین آسیب ناشی از سیل به مردم برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصمیم جدید برای بازماندگان از کنکور در مناطق سیل‌زده
  • تصمیم جدید برای بازماندگان از کنکور در مناطق سیل زده
  • تصمیم جدید برای بازماندگان از کنکور در شهرستان زیرکوه
  • برای بازماندگان از کنکور در شهرستان زیرکوه تصمیم‌گیری می‌شود
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • تجلیل از بازماندگان ناو جوشن در بوشهر+ عکس
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود