Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وزير اقتصاد در حالي معتقد است، قاچاق از مبادي رسمي نداريم که متوليان اين موضوع معتقدند 4 تا 7 ميليارد دلار قاچاق از اين مبادي ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، مسعود کرباسيان وزير امور اقتصادي و داراي چند روز پيش در حاشيه ديدار با دبيرکل سازمان جهاني گمرک در پاسخ پرسشي مبني بر اينکه چرا همچنان شاهد قاچاق کالا از مبادي رسمي هستيم، گفته بود: ما از مبادي رسمي قاچاق نداريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي در ادامه با اين تحليل که ممکن است داشته باشيم، اما نام آن قاچاق نيست، تصريح مي‌کند، بايد تخلف را از قاچاق جدا کرد.
البته کرباسيان تلويحا بيان کرده اگر قاچاقي هم صورت بگيرد با حسابرسي پس از ترخيص آن را مد نظر قرار مي‌دهيم. وي گفته است: مثلاً کسي آمد و کالايي را اشتباه اظهار کرد ما سيستمي داريم که تا سه سال مي توانيم برويم بررسي کنيم و صحت آن را به دست بياوريم، مثل کالاهايي که در زمينه خانگي حسابرسي پس از ترخيص انجام داديم و سيستم ما آن را پيدا کرد.
به گزارش فارس، وزير اقتصاد از حسابرسي پس از ترخيصي سخن گفته که تاکنون هيچ خروجي و مدرکي دال بر بازستاني حقوق دولت يا مبارزه با قاچاق را ندارد و آنچه نيز در رابطه با شرکت مطرح لوازم خانگي کره‌اي که در سال 95 گزارش داد همچنان بي نتيجه مانده و حتي معاونت حقوقي رياست جمهوري در نامه‌اي، گمرک را از رسيدگي به آن خلع يد کرد.
نکته اصلي و قابل تامل اظهارات وزير که در روزهاي گذشته نيز با واکنش‌هاي تند همراه بوده به جمله «قاچاق از مبادي رسمي نداريم!» باز مي‌گردد.
اين جمله توسط وزير تا حدودي شفاف شده و تفاوت بين تخلف کم اظهاري و قاچاق قائل شده است. بخش دوم آن به «مبادي رسمي» باز مي‌گردد.
اگر مراد از مبادي رسمي گمرک، مناطق آزاد، بنادر، بازارچه‌هاي مرزي، کوله بري و اسکله‌هاي کوچک باشد قطعا و يقينا اظهارات وزير اقتصاد از اساس ناصحيح و قابل پذيرش نيست.
در صورتي که مبادي رسمي در کلام وزير، صرفا گمرک بوده باشد، نيز اين جمله جاي بسي تامل و درنگ دارد و طبق گفته مقامات و مسئولان نبايد آن را بر مبناي واقعيت دانست.
اظهارات کرباسيان در دوره وزارت در حالي مطرح شده که گفت‌وگوي خود با يک نشريه را که ارديبهشت ماه سال جاري به عنوان رئيس کل گمرک مطرح کرده بود، از ياد برده است.
وي عنوان کرده بود: به هر حال با وجود اينکه حجم قاچاق کاهش يافته، اما ما همچنان اين معضل را براي اقتصاد کشور تهديد مي‌دانيم‌. البته با توجه به نظارت الکترونيک از طريق ايکس-ري و نصب پلمپ‌هاي الکترونيکي، اتصال سيستمي‌گمرک‌هاي اجرايي مبدا و مقصد، ايمن‌سازي رويه‌هاي گمرکي، امکان قاچاق از مبادي رسمي‌ کاهش يافته، چرا که نقش عامل انساني در فرايندها و ارتباط مشتري با کارکنان به صورت حداقلي است.
به گزارش فارس، اين ادبيات بدان معنا است که اولا وجود قاچاق از مبادي رسمي را قبول دارد و در وهله بعد از کاهش آن سخن مي‌گويد. چگونه ناگهان بعد از گذشت 6 ماه ديگر قاچاق از مبادي رسمي نداريم؟!
در اينکه توان گمرک براي کشف قاچاق افزايش يافته شکي نيست، اما از اساس منکر اين موضوع شدن نه تنها تفکري درست، بلکه خطرناک براي مقابله با اين پديده شوم محسوب مي‌شود.
علاوه بر اين مباحث آبان ماه امسال نيز فرود عسگري رئيس کل گمرک برخلاف اظهارات وزير اقتصاد که پيشتر معاون کرباسيان بوده است در اظهاراتي ناهماهنگ گفته بود 900 ميليون دلار قاچاق کالا پيش‌بيني پارسال از گمرک بوده است. وي البته ورد انبوه کالاي قاچاق از مبادي رسمي را منکر شده بود.
مرداد سال جاري خورشيدي سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق کالا با تاييد ورود کالاي قاچاق از مبادي رسمي گفته بود کمي بيشتر از 30 درصد از کالاي قاچاق در سال 95 از مبادي اصلي بوده که حدود 4ميليارد دلار است.
مرغ وزير اقتصاد با وجود آمار ستاد نيز يک پا دارد و معتقد است که قاچاق از مبادي رسمي نداريم که فروردين سال سال جاري پور ابراهيمي رئيس کميسيون اقتصادي مجلس نيز در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري گفته بود برآوردها حاکي از آن است که سالانه حدود 20 تا 25 ميليارد دلار حجم کالاي قاچاق به کشور است که بخشي از آن بعضا از مبادي رسمي کشور صورت مي گيرد.
وي در آماري متفاوت از مسئولان ستاد قاچاق کالا عنوان کرد حدود 7 ميليارد دلار از کالاي قاچاق کشور که از مبادي رسمي صورت مي گيرد از حوزه بحث استثنائات ( از جمله تعاوني مرزنشينان) است. حدود 70 درصد از ارزش واردات کالاي قاچاق به کشور از مبادي رسمي صورت مي گيرد
به گزارش فارس، رئيس کميسيون اصل90 يکي از دلايل ورود کالاي قاچاق از مبادي رسمي را متوجه امکانات و تجهيزات در گمرک دانست و گفته بود بايستي تجهيزات و دستگاه هاي ديگر به ويژه در گمرکات تقويت شود. با نظارت دقيق مشخص مي شود که کم اظهاري و بد اظهاري وجود دارد.
محمدي با اشاره به شکايت‌هاي متعدد در کميسيون اصل90 عنوان کرده بود اين شکايات در برخي جاها مربوط به فساد کارکنان و رشوه است.
همچنين يکي از دلايل قاچاق از مبادي رسمي به تعبير رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس به امضاهاي طلايي در گمرکات باز مي گردد. تاجگردون معتقد است: دولت نمي تواند تمام کار را انجام دهد، لذا بخش خصوصي بايد به پاي کار مي آمد تا در مبادي‌هاي مختلف بخش خصوصي ايکس ري بگذارد.
اين نماينده مجلس از ديگر مشکلات را تعارضات قانوني دانسته و مي‌افزايد دولت بايد به وظيفه خود در اجراي قانون بپردازد لذا اگر قانون اجرا نشود محکوم است و هر دولتي بايد پاسخگوي ضعف هاي خود باشد.
محمدمهدي مفتح ديگر نماينده مجلس با اشاره به ورود کالاي قاچاق از مبادي رسمي کشور عنوان مي‌کند: درصد قابل توجهي از کالاي خارجي در بازار وجود دارد که از مبادي رسمي وارد شده است.عضو کميسيون برنامه و بودجه با ابراز تاسف از وضعيت نامناسب کنترل ورود کالاي قاچاق از مرزهاي کشور گفته بود سيستم ايکس ري به طور کامل در کشور وجود ندارد. تمامي واردات از طريق کاميون بايد از دستگاه ايکس ري عبور نمايد و سازمان گمرک بايد اين کار را دقيق تر و در تمامي مرزها اجرايي کند.
به گزارش فارس، سال‌ها است که گمرک از نبود دستگاه‌هاي پيشرفته و دقيق ايکس ري رنج مي‌برد و کارشناسان متفق القول به اين مسئله تاکيد دارند، اما طي اين چند سال گمرک نتوانسته خواسته را محقق کند و روند پوشش کالاها با ايکس‌ري‌هاي پيشرفته بسيار کند پيش مي‌رود و سالانه حقوق بيت المال به دليل اهمال کاري تضييع مي‌شود.
در همين باره رئيس سابق سازمان تعزيرات حکومتي آذرماه سال 95 با ارائه گزارشي گفته بود از گردش 1.5 ميليارد دلاري قاچاق دارو در سال خبر داده بود.
جمشيدي سال 94 نيز از جزئيات اين تخلف و ورود کالاهاي قاچاق از گمرکات پرده برداشته و گفته بود:‌ در بندرشهيد رجايي ما حدود 6 هزار کانتينر در شبانه روز واردات و صادرات مي‌شود. تنها دستگاه اسکنري که اينها را اسکن مي کند 170 مورد را مي تواند اسکن کند. يعني نزديک به 6 هزار کانتينر اسکن نمي شود.
به گزارش فارس، هرچند کرباسيان اعتقادي به ورود کالاي قاچاق از مبادي رسمي ندارد که در سال‌هاي گذشته بزرگترين حجم کالاي قاچاق از گمرک شهيد رجايي بندرعباس و ديگر گمرکات شامل قاچاق 210 کانتينر لوازم دکوري و اسباب‌بازي، 100 کانتينر کاغذ ديواري، 103 کانتينر لوازم آشپزخانه، 57 کانتينر يخچال و 37 کانتينر لاستيک و ساير موارد ثبت شده است.
براساس مستندات تجارت خارجي کشور بالغ بر 40 درصد واردات سال 95 از دو کشور امارات و چين بوده که اگر بتوان اطلاعات مبدا و گواهي‌هاي لازم را دريافت کرد شاهد کاهش تناقضات، اختلافات و ورود قاچاق به کشور باشيم. البته از سال گذشته گمرک با انتشار اخبار متعدد معتقد است، اطلاعات مبدا کشور چين را دريافت و هر چند ماه يکبار اين خبر را تکرار مي‌کند اما شواهدي بر اين ادعا همچنان وجود ندارد و فيلدهاي مربوطه در سامانه جامع گمرکي جزئيات آن را نشان نمي دهد.
انتهاي پيام/ب

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری ۵ استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌نماید.

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد.

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را خاطرنشان کرد و همفکری و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد.

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد.

وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار امیدواری کرد موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند.

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد.

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است.

در این دیدار اثیر ثامن منعم؛ مدیر حقوقی و امور گمرکی و احمد عباس موسی؛ مدیر بخش فنی هیات گذرگاههای مرزی عراق و سامی جابر معاون سفیر عراق در ایران نیز حضور داشتند.

این گزارش می افزاید، در این دیدار ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران، مهدی معینیان؛ مشاور رئیس کل گمرک ایران و مدیر کل حراست و امور انتظامی، مرتضی خودسیانی؛ سرپرست دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک، بهروز قره‌بیگی؛ ناظر گمرکات استان خوزستان و مدیر کل گمرک اهواز و محمود حسینی؛ معاون مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران نیز از طرف هیات ایرانی حضور داشتند.

کد خبر 6094065 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • کشف ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در قم/ ۸ قاچاق‌بر دستگیر شدند
  • کشف ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در قم
  • شناسایی ۲ انبار کالای قاچاق در غرب تهران
  • کشف ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق طی ۴۸ ساعت گذشته در قم
  • نیاز گمرک به ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟
  • کالای قاچاق در اردبیل به مقصد نرسید
  • توقیف کاروان خودروهای حامل قاچاق کالا در دیلم