Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@03:49:25 GMT

شناسایی 800 بیمار مبتلا به ایدز در قم

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۲۱۰۳۹

شناسایی 800 بیمار مبتلا به ایدز در قم

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ؛سلیقه،مدیرکل بهزیستی قم در کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی استان قم که در تالار امام رضا(ع) ساختمان فرمانداری قم برگزار شد، گفت: تاکنون بالغ‌بر ۸۰۰ بیمار مبتلابه ایدز در استان قم شناسایی و ساماندهی شده درحالی‌که رقم واقعی افراد مبتلا چندین برابر این میزان بوده که متأسفانه شناسایی یا معرفی نشده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برخی معضلات فرهنگی و اجتماعی موجود اظهار داشت: بیماری ایدز و گسترش راه‌های انتقال آن از جمله مباحثی است که باید با دقت بیشتری رصد و پایش شود.

مدیرکل بهزیستی قم  با بیان برخی از مهم‌ترین شیوه‌ها و راه‌های انتقال و سرایت بیماری ایدز در بین شهروندان افزود: مصرف مشترک سرنگ آلوده توسط معتادان در گذشته مهم‌ترین راه و روش انتقال این بیماری بود اما امروزه متأسفانه انتقال از طریق تماس جنسی آمار بیشتری را از آن خود کرده است.

سلیقه با تأکید بر اهمیت مقابله و جلوگیری از انتقال و سرایت بیماری ایدز در مراکز درمانی قم گفت: افراد و کارکنان که در مراکز درمانی و پزشکی شهر قم فعالیت دارند باید همواره رعایت اصول بهداشتی و ایمنی را سرلوحه خدمات خود قرار داده و صرفاً از وسایل استریل شده استفاده کنند.

وی با بیان این‌که متأسفانه بخشی از بیماران مبتلابه ایدز در استان قم ناشناس هستند تصریح کرد: تاکنون بالغ‌بر 800 بیمار مبتلابه ایدز در استان قم شناسایی و ساماندهی شده در حالی‌که رقم واقعی افراد مبتلا چندین برابر این میزان بوده که متأسفانه شناسایی یا معرفی نشده هستند.

 مدیرکل بهزیستی استان قم همدردی و همدلی با افراد مبتلابه ایدز را شرط مهم و وظیفه اصلی جامعه دانست و تصریح کرد: هرگز نباید افراد مبتلا از جامعه طردشده یا نگاه منفی در مورد در آن‌ها به نجو آید بلکه لازم تا با همدلی و همدلی‌های لازم در مورد این بیماری اطلاع‌رسانی‌های کافی در جامعه انجام شود.

 سلیقه با اشاره به معضل کودکان کار در استان قم نیز عنوان کرد: بخشی از کودکان و افرادی که به این کار مشغول بوده کودکانی هستند که به خاطر کمک و یاری خانواده خود مجبور به کار و فعالیت بوده و بخش اندکی نیز در حکم کودکان خیابانی هستند که باید ساماندهی شود.

وی ادامه داد: هزینه‌های درمان، آمورش و تغذیه در استان قم به کودکان کار ارائه می‌شود و یکی از اولویت‌های مهم این اداره کل نیز حل مشکل کودکان کار و مشکلات اقتصادی خانواده‌های آنان است که نیازمند همکاری و همفکری با سایر دستگاه‌های استان است.

انتهای پیام/ش

جمعیت 800 نفری مبتلایان به ایدز در قم

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۱۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»

حدود یک سوم افرادی که پسوریازیس دارند به آرتریت پسوریاتیک مبتلا می‌شوند. علایم ممکن است شدید بوده و به سرعت بدتر شوند یا می‌توانند خفیف باشند و طی سالیان و به آهستگی وخیم شوند.

علایم این بیماری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱) درد و سفتی مفاصل: آرتریت پسوریاتیک می‌تواند این قسمت‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد:

- مچ پا

- زانو

- انگشتان

- انگشتان پا

- پایین کمر

همچنین احتمال سفت شدن مفاصل در اول صبح یا بعد از مدتی استراحت بیشتر است.

۲) گرمی و تورم مفاصل: همراه با درد، التهاب می‌تواند مفاصل شما را متورم کند.

۳) مشکلات ناخن: آرتریت پسوریاتیک معمولاً باعث ایجاد تغییراتی در ناخن‌ها می‌شود از جمله سوراخ شدن، شکستن یا حتی جدا شدن ناخن.

۴) درد پایین کمر: برای حدود ۲۰ درصد از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک، التهاب باعث ایجاد مشکلاتی در مفاصل بین مهره‌ها می‌شود؛ وضعیتی به نام «اسپوندیلیت». همچنین باعث التهاب مفصل «خاجی‌تهیگاهی» می‌شود.

۵) آماس انگشت: این زمانی است که کل انگشتان دست یا پا متورم می‌شوند. علایم آماس انگشت می‌تواند به پزشکان کمک کند تا آرتریت پسوریاتیک را از آرتریت روماتوئید تشخیص دهند.

۶) مشکلات چشمی: در برخی موارد، افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک مشکلات چشمی را تجربه می‌کنند. همان فرآیند التهابی که باعث مشکلات مفصلی می‌شود می‌تواند به سایر نواحی بدن مانند چشم‌ها نیز آسیب برساند.

۷) درد پا: دو مورد از رایج‌ترین قسمت‌های بدن برای یافتن آرتریت پسوریاتیک در تاندون آشیل است که بین ماهیچه ساق پا و پاشنه یا پایین پای شما قرار دارد.

۸) درد آرنج: التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک می‌تواند باعث درد در آرنج نیز شود.

۹) خستگی: حدود نیمی از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک احساس خستگی می‌کنند که بر فعالیت‌های روزانه آنها تأثیر می‌گذارد. این وضعیت ناشی از التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک است.

۱۰) مشکل در حرکت دادنِ دست و انگشتان: تورم و درد مفاصل که ممکن است با آرتریت پسوریاتیک همراه باشد، می‌تواند حتی کار‌های ساده و روزمره را سخت کند.

به گزارش «وب ام دی»، اگر هر یک از علایم بالا را دارید، به خصوص اگر پسوریازیس دارید یا در خانواده شما شایع است، با پزشک یا روماتولوژیست خود در مورد آنچه در حال وقوع است، صحبت کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • سه پرواز پی در پی و نجات بخش اورژانس هوایی ارومیه
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • آلومینیومی‌ها در کنار کودکان مبتلا به سرطان
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست