Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، غلامرضا فتح آبادی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی، در شورای سالمندان استان که امروز، 23 آبان ماه در استانداری برگزار شد گفت: این شورا برای سالمندان برخلاف نظر عده‌ای توانسته اقدامات موثری انجام دهد. در آخرین جلسه شورا شیوه نامه تکریم بازنشستگان تدوین و در شورای اداری با امضای استاندار صادر شد و حتی توانست در سطح منطقه‌ای و ملی تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این شیوه نامه دارای 8 بند است و بالغ بر 30 ساعت کار کارشناسی برای تدوین این بندها انجام شده است. برای این شیوه نامه گروه کارشناسی تشکیل و ابعاد حقوقی آن بررسی شد پس از امضای این شیوه نامه توسط استاندار مرکزی در کمتر از 10 روز به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شد و از این پس عملکرد تمام دستگاه‌ها در این زمینه مورد نظارت و ارزیابی قرار می‌گیرد.
فتح آبادی تصریح کرد: همچنین نامه‌ای در خصوص مشکلات شورای سالمندان در استان‌ها به ربیعی، وزیر کار و تعاون، عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، وزارت کشور، رئیس بهزیستی کشور، رئیس کمیسیون اجتماعی دولت، نمایندگان مجلس و تمام فرمانداران ارسال شد که خوشبختانه بازخورد وسیعی در کشور ایجاد کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با بیان اینکه برنامه عملیاتی «شهر دوستدار سالمند» در راستای سند کاهش آسیب‌های اجتماعی اجرایی خواهد شد، گفت: در بحث هفته سالمندان دستگاه‌های مختلفی وارد عمل و برنامه‌هایی در این هفته اجرا کردند بعضی دستگاه‌ها همچون پزشک قانونی، اقتصاد دارایی، دانشگاه پیام نور، بانک تجارت، علوم پزشکی، منابع طبیعی، شرکت آب و فاضلاب، شرکت برق باختر، بنیاد شهید و کمیته امداد برنامه‌های ویژه‌ای در این خصوص اجرا کردند و قرار است از این دستگاه‌ها بخاطر این کار ویژه تقدیر شود.
وی بیان کرد: مرکز راهبردی آمار و اطلاعات وزارت رفاه و تعاون  تحلیل آماری در بحث سالمندان ارائه کرده است بر اساس آمار سال 1395، 7 میلیون و 400 هزار سالمند بالای 60 سال در کشور داریم که معادل 9.3 درصد جمیعت کل کشور را این قشر تشکیل می‌دهند.
فتح آبادی ادامه داد: استان مرکزی دارای 155 هزار و 695 سالمند است که معادل 10.89 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهد این نرخ از میانگین کشوری بالاتر است که در بعضی از شهرستان‌های استان همچون تفرش به 20 درصد هم رسیده است. در شهرستان‌های آشتیان و فراهان این نرخ به 17 درصد رسیده است و علاوه بر آن سالانه یک درصد به جمعیت سالمندی ما افزوده می‌شود طی پیش بینی‌ جمعیت شناسان در 15 سال آینده 30 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: اگر از هم اکنون برای جمعیت رو به رشد سالمند کشور برنامه ریزی راهبردی و نقشه راه نداشته باشیم همچون بخش جوانان با مشکل مواجه می‌شویم وقتی 35 درصد جمعیت کشور جوان شد تازه به فکر ایجاد شورای جوانان، سازمان ملی جوانان و وضع قوانین در این حوزه افتادیم امروز آمار و گزارشات سالمندان برای ما سیگنال است و وظیفه ما را نسبت به گذشته سنگین می‌کند.
وی افزود: در بحث سالمندان بهزیستی محور کار است ولی کلیه دستگاه‌ها در این زمینه مسئولیت جدی و خطیر دارند و هر دستگاه به جای موکول کردن وظایف خودش به دستگاه دیگر باید نقش خود را به خوبی ایفا کند. دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در برنامه عملیاتی «شهر دوستدار سالمند» نقش چهار دستگاه را پر رنگ‌تر دیده شده است در وهله اول شهرداری و مدیریت شهری در این زمینه تکلیف دارد.
فتح آبادی با اشاره به اینکه اخیراً دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی کتابی با عنوان «جستاری بر وظایف مدیریت شهری و شهرداری‌ها در حوزه اجتماعی و فرهنگی» به چاپ رسانده است، گفت: این کتاب به قلم بنده و آقای مرزبان نوشته شده است در این کتاب وظایف شهرداری‌ها در قالب بسته اجرایی مشخص شده است.
وی گفت: 8 محوری که سازمان بهداشت جهانی در خصوص سالمندان مطرح کرده است باید بومی سازی و در برنامه‌ها قرار دهیم. در بحث محور زندگی سالم، فرمانداری‌ها مسئول هستند، در محور حمل و نقل نقاط شهری نیز فرمانداری مسئول و دبیری با شهرداری اراک است در محور مشارکت، خانه سازمان‌های مردم نهاد مسئول و دبیری با اداره‌کل بهزیستی است.
فتح آبادی در پایان بیان کرد: در بحث خانه‌سازی، اداره راه و شهر سازی مسئول و دبیری با اداره‌کل بهزیستی است. در محور احترام به سالمندان و مشارکت اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل دارا بودن پتانسیل قوی گروه جامعه شناسی مسئول و دبیری به عهده اداره‌کل بهزیستی است، مسئولیت محور حمایت اجتماعی و سلامت سالمند نیز با علوم پزشکی و در مسئولیت مشارکت شهری با شهرداری و دبیری بر عهده اداره‌کل بهزیستی است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۱۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک رفاه دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد

به دنبال اجرای اقدامات توسعه‌ای گسترده و تحول‌گرا در سال‌های اخیر، بانک رفاه کارگران برای دومین مرتبه پیاپی به عنوان دستگاه برتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد. - اخبار بازار -

به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، این بانک براساس شاخص‌های دوازده‌گانه تعیین شده به منظور ارزیابی عملکرد در خصوص میزان پیشرفت برنامه‌های تحولی در سازمان‌های تابعه این وزارتخانه، با کسب بالاترین امتیاز (100 درصد) در بین 10 سازمان، بانک و صندوق زیرمجموعه، برای بار دوم حائز رتبه نخست شد.  

بر اساس این گزارش، "تدوین نظام انگیزشی کارکنان فعال در برنامه‌های تحولی"، "اجرای مرحله اول از پرداخت مزایای انگیزشی بر اساس عملکرد"، "رفع نواقص احتمالی و به‌روزآوری نظام انگیزشی برای اجرای مرحله دوم"، "شناسایی فرایندهای کلیدی متناظر با اجرای برنامه‌های تحولی"، "تعیین شاخص های کلیدی عملکرد، سامانه‌های فناوری اطلاعات و گلوگاه‌های فساد مرتبط با هر فرایند کلیدی"، "اندازه‌گیری شاخص‌های کلیدی عملکرد وضع موجود و مقدار هدف‌گذاری شده تا پایان سال 1402"، "برنامه‌ریزی و اقدام جهت اصلاح فرایندهای کلیدی"، "تهیه فهرست مهم‌ترین قوانین و مقرراتی که باید برای اصلاح فرایند مورد بازنگری قرار گیرند"، "شناسایی مسائل و چالش‌های مرتبط با برنامه‌های تحولی و تعیین موضوعات و محورهای اجرای نظام پیشنهادها"، "برگزاری فراخوان پیشنهادها برای حل مسائل مرتبط با برنامه‌های تحولی"، "ارزیابی و انتخاب پیشنهادهای برتر" و "پرداخت پاداش به نفرات برتر و تدوین برنامه‌ی عملیاتی برای اجرای پیشنهادهای منتخب"، این شاخص‌های دوازده‌گانه را تشکیل می‌دهند.

شایان ذکر است، طراحی و اجرای برنامه تحولی این وزارتخانه از ابتدای سال 1402 با الگوی متفاوت و برمبنای سه محور اصلی "طراحی و اجرای نظام انگیزشی کارکنان فعال در برنامه تحولی"، "شناسایی و بهبود فرایندهای کلیدی" و "طراحی و اجرای نظام پیشنهادها با اولویت برنامه‌های تحولی" در دستور کار قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • اجرای طرح چهارشنبه‌های اجتماعی در پنج محله گرگان
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • ادامه رکوردزنی‌های دولت رئیسی؛ بالاترین تورم ۸۰ سال اخیر ایران ثبت شد
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود
  • توسعه ورزش های همگانی با اجرای برنامه آزاد سازی اماکن ورزشی
  • بانک رفاه دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند