Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@20:13:19 GMT

وقوع زلزله کرمانشاه توجیه علمی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۲۳۰۸۸

این مدرس دانشگاه پیام‎نور گفت: چون شدت زلزله اخیر کرمانشاه بالا بوده ایجاد پس‌لرزه‌ها بعد از آن توجیه علمی دارد و وقوع چنین زمین لرزه‎ای نیز با توجه به نظریه دوره بازگشت کاملاً توجیه علمی دارد. ناطقان: میلاد جهانی با اشاره به اینکه ایران ازنظر زمین‌شناسی به چند پهنه ساختاری-سنگ شناختی تقسیم می‌شود، اظهار کرد: ایران مرکزی، زاگرس، شمال شرقی ایران، شمال غربی ایران، پهنه آذربایجان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. شامل این تقسیم‎بندی می‌شود.

وی با بیان این‌که ساختار رورانده و مرتفع زاگرس از مهم‌ترین این پهنه‌ها هستند، ادامه داد: هر پهنه ساختاری خصوصیات لرزه زمین ساختی متفاوتی دارد و زاگرس از پویاترین این پهنه‌ها به حساب می‌آید که شامل گسل‌هایی چون صحنه، دورود، قلعه حاتم و... است.

این کارشناس اضافه کرد: خصوصیات لرزه زمین‌ساختی زاگرس نشان می‌دهد که نسبت به پهنه‌های ساختاری دیگر، فراوانی لرزه در آن زیاد است و البته قدرت تخریب کمتری دارد.

این مدرس دانشگاه پیام‎نور با اشاره به زلزله اخیر کرمانشاه با کانون سرپل ذهاب و ازگله افزود: هر زلزله‌ای دوره بازگشتی دارد یعنی این‌که یک زلزله با خصوصیات مشابه در یک دوره زمانی دوباره اتفاق می‌افتد مانند زلزله منطقه سیلاخور، و چون دوره بازگشت زلزله اخیر کرمانشاه نیز سپری شده بود، زمین لرزه رخ داد.

وی در مورد پس‌لرزه‌هایی که بصورت ساعتی بعد از وقوع زمین لرزه کرمانشاه به وقوع می‎پیوندد، خاطرنشان کرد: براساس تئوری آکی (oki) که براساس بازگشت کشسان است وقتی در یک پهنه شکستی ایجاد می‌شود، این شکست باید به حالت اولیه بازگردد و دلیل وقوع پس لرزه‎ها نیز بازگشت قسمت ترک خورده پهنه و صفحه به حالت اول است که بروز آن طبیعی است.

جهانی یادآور شد: وقتی زمین‌لرزه‎ای با قدرت 7 ریشتر اتفاق می‎افتد چون عمق و طول شکستی زیاد است، ایجاد پس‌لرزه هر چند بصورت مکرر طبیعی است.

این مدرس دانشگاه پیام‎نور گفت: چون شدت زلزله اخیر کرمانشاه بالا بوده ایجاد پس‌لرزه‌ها بعد از آن توجیه علمی دارد و وقوع چنین زمین لرزه‎ای نیز با توجه به نظریه دوره بازگشت کاملاً توجیه علمی دارد.

وی با بیان این‌که صفحه ایران مرکزی و عربی دائمأ به پهنه زاگرس فشار می‌آورد، تصریح کرد: علت رخ دادن زلزله‎های بیشتر در زاگرس نسبت به دیگر پهنه‎ها به این دلیل است و وقوع زلزله‌های زیاد در این صفحه امری عادی است.

جهانی با اشاره به این‌که زمین لرزه کرمانشاه کاملاً توجیه علمی دارد، افزود: با توجه به پایه علمی این زمین لرزه شایعات مطرح شده غیرعلمی و مطرود است و مردم به هیچ‌وجه به شایعات توجه نکنند و آرامش خود را حفظ کنند.

این عضو آکادمی دانشمندان گفت: پس‌لرزه‌های اخیر امکان تخریب ندارد چرا که شدت آنها پایین است. منبع: ایسنا برچسب ها: زلزله ، کرمانشاه ، توجیه علمی

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۳۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: ۱۸ تیم محیط‌بان و کارشناس با تجهیزات لازم در سال جاری برای اطفای حریق‌های احتمالی در مناطق حفاظت شده استان کرمانشاه سازماندهی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، احد جلیلیان امروز _ دوشنبه هفدهم اردیبهشت _ در جلسه شورای پیشگیری از جرایم و آسیب‌های حوزه محیط زیست با محوریت پیشگیری و مدیریت وقوع حریق در زمین‌های ملی اظهار کرد: نتایج تحقیقات در خصوص بحث آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع و میزان تأثیر عوامل انسانی و غیرانسانی در وقوع این آتش‌سوزی‌ها، نشان داد که بیش از ۹۰ درصد از عوامل وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور عوامل انسانی است که این موضوع نیز نیازمند نظارت بیشتر است.

وی با بیان اینکه به منظور پیشگیری، آمادگی و مقابله با آتش سوزی‌ها احتمالی، ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده تشکیل و در آماده‌باش کامل هستند، افزود: در راستای تأمین هزینه‌های درمانی نیروهای مردمی که به‌صورت داوطلبانه در اقدامات مرتبط با پیشگیری و اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع همکاری می‌کنند این اداره نسبت به پوشش بیمه‌ای تا هفت نفر به صورت بی نام اقدام کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با قدردانی از دیدگاه محیط زیستی مسئولان دستگاه قضا یادآور شد: همه ما در تلاش هستیم که با آموزش و فرهنگ سازی مسائل محیط زیستی به سمتی حرکت کنیم که شاهد هیچ پرونده تخلفی در این حوزه نباشیم.

جلیلیان اظهار کرد: داشتن محیط زیست سالم حق طبیعی هر شهروند است و خوشبختانه با پای کار آمدن مردم و افزایش مسئولیت اجتماعی و همکاری آنان با محیط‌بانان خوشبختانه قدم‌های مؤثری در زمینه حفاظت از محیط زیست برداشته شود.

وی گفت: اهتمام دادگستری و همکاری قضات با محیط‌بانان در زمینه بازآموزی قوانین و مقررات از دیگر اقدامات مهم و اساسی در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم محیط زیستی است که می‌تواند نقش مهمی در این فرایند داشته باشد.

پیشگیری از اطفای حریق نیازمند تدوین برنامه‌های عملیاتی است

نیکزاد عباسی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه، نیز در این جلسه با تاکید بر رعایت اصل پنجاهم قانون اساسی مبنی بر همگانی بودن وظیفه حفظ و حراست از محیط زیست اظهار کرد: شورای پیشگیری از وقوع جرایم با هدف استفاده از هنر ظرفیت‌های اجتماعی به منظور پیشگیری از وقوع جرم برای دستگاه‌هایی مانند محیط زیست و منابع طبیعی که تولیدکننده پرونده هستند، تشکیل شده است.

وی آتش‌سوزی عرصه‌های جنگلی و مرتعی را چالشی بزرگ برای منابع طبیعی دانست و افزود: با برنامه‌ریزی اساسی ضمن پیشگیری، کنترل و کاهش حریق در این عرصه‌ها می‌توان با استفاده از امکانات جدید و نوآورانه در سرعت‌بخشی به اطفای حریق اقدام کرد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه عنوان کرد: حفاظت از عرصه‌های محیط زیست و منابع طبیعی، به سبب پراکندگی و گستردگی و همچنین تراکم بالای پوشش گیاهی استان، نیازمند برنامه‌ای مدون و زمانبندی شده است.

وی تاکید کرد: مدیریت جامع پیشگیری و مقابله با آتش‏ سوزی‏ در عرصه‌های منابع طبیعی با در نظر گرفتن تمامی ابعاد پایش، پیش‏ بینی، پیشگیری، کشف و اطفای حریق، احیا و بازسازی و نحوه ساماندهی گروه‌های مردمی، نیازمند تدوین برنامه‌ای عملیاتی است.

عباسی، با تاکید بر نقش آموزش در پیشگیری از جرایم زیست محیطی گفت: آموزش‌های درست و مستمر جوامع محلی، دهیاران و شوراهای اسلامی، کشاورزان از یک طرف و از طرف دیگر آگاه سازی و آموزش یگان حفاظت محیط زیست به عنوان ضابط دادگستری و همچنین آموزش قضات ویژه جرایم محیط زیست می‌تواند موجب کاهش جرایم و ارج نهادن به مقوله پیشگیری باشد که باید مورد توجه عملی محیط زیست و منابع طبیعی استان قرار گیرد.

کد خبر 751166

دیگر خبرها

  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • بندرچارک لرزید
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند