Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمد جواد لاریجانی پس از پایان یازدهمین جلسه شورای عالی ستاد حقوق بشر در جمع خبرنگاران افزود: ستاد حقوق بشر ستادی فرا قوه ای است و اگرچه ریاست ان به عهده رئیس قوه قضاییه است اما وزرای امور خارجه، کشور، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دادگستری و همچنین فرمانده نیروی انتظامی و نهادهای مرتبط با مباحث حقوق بشری در آن عضو هستند و این ستاد بالاترین مرجع در رسیدگی به مباحث حقوق بشری کشور است و همه نهادهای حکومتی در مسائل حقوق بشر باید با این ستاد هماهنگ باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مسئولیت این ستاد وسیع و بخشی در درون کشور و بخش بیرون کشور است و ما امروز در این جلسه مصوبات متعددی در مسائل مربوط به پایه های فکری حقوق بشر داشتیم.
دبیرستاد حقوق بشر افزود: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر مسئولان عالی قضایی چارچوب فعالیت بسیار روشنی را در بحث حقوق بشری ترسیم فرمودند که یکی از آنها این بود که ما باید حقوق بشر دنیا را براساس معیار عقلانیت اسلامی خودمان موضع گیری کنیم و مصوبات مهم این جلسه برای عملیاتی کردن این فکر داهیانه بوده است.
وی گفت: مساله حقوق بشر پرچمی است برای تهاجم به جمهوری اسلامی از سوی سوء استفاده غربیها؛ یعنی از روزی که انقلاب اسلامی پیروز شد بلافاصله قطعنامه هایی علیه ایران تحت عنوان حقوق بشر صادر کردند و گزارشگران ویژه ای تعیین شدند که پنجمین آن خانم عاصمه جهانگیر است و انواع موضع گیری های خصمانه تحت عنوان اتحادیه اروپا مطرح شده است.
لاریجانی افزود: ما با یک مساله سیاسی روبرو هستیم و رئیس ستاد حقوق بشر به خوبی تدوین کرد که بحث سر این نیست که در کشورمان یک جایی نقصی است البته هیچ جا کامل نیست اما کارنامه ما با کشورهای زیادی در دنیا از جمله منطقه قابل مقایسه نیست و با کشورهایی مواجه ایم که همه معیارهای حقوق بشری را زیرپا گذاشته اند اما چون منافع مالی کشورهای امریکایی و اروپایی را تامین می کنند به هیچ وجه زیر سوال قرار نمی گیرند و ما باید در این صحنه سیاسی، داهیانه ورود کنیم.
دبیرستاد حقوق بشر گفت: ما شاید جزو معدود کشورهایی هستیم که هر کسی به ما در امر حقوق بشر در صحنه بین المللی و حقوق بشر ایرادی گرفته است رسما پاسخ کتبی و شفاهی دادیم و راهبرد ما دفاع و حضور فعال و بسیار مستدل است چون لازم نیست چیزی را پنهان کنیم زیرا قوانین روشنی داریم و براساس قوانین می خواهیم عمل کنیم و تخلف در همه جای دنیا هست و اگر ما داشتیم خودمان نخستین کسی هستیم که با ان برخورد می کنیم اما به غرب می گوییم که کجای حرفهایشان بی اساس است.
وی افزود: در همین ستاد و در این جلسه درباره تعامل ما با مسائل مختلف و گزارشگر ویژه و گزارشگر موضوعی و سازمان های بین المللی و اتحادیه اروپا تصمیم خوبی گرفته شد و ما مواضعمان در این باره روشن و شفاف است و سرمان را لای برف نمی کنیم که اغراض سیاسی متعددی را در اطرافمان ببینیم.
دبیرستاد حقوق بشر گفت: اتحادیه اروپا علاقه مند به مذاکره با ماست و طبعا ما از این مذاکره ابایی نداریم و قبلا هم در زمان دولت اصلاحات با اتحادیه اروپا مذاکره داشته ایم اما قرار بود آنها دیگر علیه ما قطعنامه ای مطرح نکنند و یکسال گذشت و دیدند جمهوری اسلامی مسیر خود را با استدلال پیش می برد و آنها عهده شکنی کردند و مصوباتی علیه ما داشتند که طبیعتا جمهوری اسلامی این مذاکرات را مفید ندانست.
وی ادامه داد: اکنون هم همینطور است و مذاکرات معنا ندارد که اتحادیه اروپا علیه ایران بیانیه می دهد و دو قطعنامه را علیه ما در سازمان ملل اسپانسر می شود و اینها شخصیت ها و نهادهای کشور ما را تحریم کردند و اگر بناست این خط ادامه پیدا کند طبیعتا پاسخ ما روشن است و اگر دوست دارند در این امور تعدیل و بازنگری داشته باشند طبعا راهش باز است و از این جهت چارچوب مذاکرات در این شورای عالی حقوق بشر تنظیم و به آنها ابلاغ شد.
لاریجانی افزود: میدان مهم دیگری در امر حقوق بشر وجود دارد به این ترتیب که وقتی مساله حقوق بشر را در نظر می گیریم فقط دولتها و سازمان ملل را نمی بینیم و میدان اصلی، مردم دنیا و افکار آنهاست و اگرچه خیلی ها ممکن است آن را به حساب نیاورند و ما امروز وظیفه مهمی داریم که برای مردم دنیا هم بحث حقوق بشر را تبیین کنیم.
وی گفت: حقوق بشر پرچم ایران و پرچم کشورهای مدافع حق است و آنها که دنبال زورگویی هستند درست است که اکنون ابزاری استفاده می کنند اما دیر یا زود باید این ابزار را رها کنند.
لاریجانی گفت: در جلسه امروز تصمیمات مهم دیگری گرفته شد که حقوق بشر را بر مبنای خودمان چگونه به دید مردم دنیا برسانیم لذا تحرک رسانه ای وسیعی باید انجام شود.
دبیرستاد حقوق بشر افزود: مساله حقوق بشر در دنیا در سطوح مختلف دنبال می شود که یک سطح آن دولتی است و برخی کشورها وزیر دارند اما در جمهوری اسلامی ایران ستاد عالی حقوق بشر وجود دارد.
وی گفت: سطح دیگر مرتبط با مباحث حقوق بشری به سازمان های مردم نهاد مربوط می شود که راهبرد ما در جمهوری اسلامی، تشویق آنهاست که البته باید وزارت کشور بر انها نظارت کند.
لاریجانی افزود: مجموعا سرزندگی سیاسی در جمهوری اسلامی بسیار بالاست و مسائل جالبی مطرح می شود که جمهوری اسلامی کشوری پرانرژی و پرنشاط است و تهاجماتی که به عنوان حقوق بشر بر ما روا می شود موجب افزایش بصیرت مردم ما می شود چرا که مردم ما بیشتر چهره ها را می فهمند و باعث بالا رفتن سازمان های مدنی خودماست و این طور نیست که در برابر این چالش ها، حالت انفعالی بگیریم.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۳۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «شی جین پینگ،» رییس‌جمهور چین امروز یکشنبه در یک سفر دو روزه به پاریس می‌رود و امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی‌اش، او را برای کاهش عدم تعادل تجاری تحت فشار قرار می‌دهد و تلاش می‌کند او را متقاعد کند که از نفوذ خود بر روسیه درباره جنگ اوکراین استفاده کند.

سفر رییس‌جمهور پین در در زمان افزایش تنش های تجاری بین اروپا و چین انجام می‌شود و در چین شرایطی احتمالاً این اهداف ماکرون به ارحتی محقق نخواهد شد.

فرانسه از تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد صادرات خودروهای الکتریکی چین حمایت می کند و در ژانویه پکن تحقیقاتی را در مورد واردات براندی - که عمدتاً در فرانسه تولید می شود - آغاز کرد - اقدامی که به طور گسترده به عنوان تلافی جویانه در میان مجموعه رو به رشد تحقیقات اتحادیه اروپا تلقی می شود.

یکی از مشاوران کاخ الیزه پیش از سفر شی جین‌پینگ، سفری که اولین بار پس از ۵ سال به اروپا انجام می‌شود گفت: «ما باید به فشار بر مقامات چینی ادامه دهیم تا تضمین‌های بیشتری در مورد مسائل تجاری به ما بدهند».

رییس‌جمهور در این سفر با امانوئل ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه و اورسولا فون‌درلاین، رییس کمیسیون اروپا دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

اختلافات بین ۲۷ عضو اتحادیه اروپا - و به ویژه بین فرانسه و آلمان - توانایی آنها برای نفوذ بر چین را تضعیف می کند. منابع آگاه اعلام کردند که اولاف شولز، صدراعظم آلمان به مکرون و شی در پاریس نخواهد پیوست.

کد خبر 6096914

دیگر خبرها

  • واکنش اتحادیه اروپا به حمله اسرائیل علیه رفح
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی