Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - امشب سومين شبي است که ساکنان مناطق زلزله‌زده کرمانشاه شب را در فضاي باز به صبح مي‌رسانند؛ شب‌هايي که در کرمانشاه به شدت سرد است.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، دومين روز از امدادرساني به حادثه‌ديدگان زمين‌لرزه 7.3 ريشتري يک‌شنبه شب در کرمانشاه به پايان خود رسيد و امشب ساکنان مناطق زلزله‌زده، شب را در کنار ويرانه‌هاي باقي مانده از منازل خود يا سازه‌هايي که ترس ناشي از پس‌لرزه اجازه حضور در داخل آن را نمي‌دهد، به صبح خواهند رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اکثر اين افراد هم‌اکنون در چادرهاي توزيع شده يا چادرهاي شخصي ساکن شده و برخي ديگر نيز در خودروهاي سواري‌شان شب را به صبح مي‌رسانند.
امدادرساني به زلزله‌زدگان و آسيب‌ديدگان ناشي از زلزله همچنان ادامه دارد و تاکنون برابر آخرين آمارها 9345 مجروح از زمان وقوع زلزله تاکنون به بيمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند.
عمليات آواربرداري و جست‌وجو در مناطق زلزله‌زده تقريبا به اتمام رسيده و عمده ساکنان اين مناطق نيز اسکان اضطراري داده شده‌اند.
تيم‌هايي از وزارت بهداشت نيز مسئوليت توزيع کلر براي سالم‌سازي آب آشاميدني شهروندان مناطق زلزله‌زده را برعهده گرفته و با حضور در شهرها و روستاهاي مختلف آموزش‌هاي لازم را درخصوص استفاده از اين محلول به زلزله‌زدگان مي‌دهند.
مدارس استان کرمانشاه برابر با آخرين اخبار در روز چهارشنبه نيز تعطيل خواهد بود.
روند امدادرساني گرچه در تمامي مناطق زلزله‌زده در حال انجام است اما به نظر مي‌رسد که در روستاها بايد توجه بيشتري به زلزله‌زدگان صورت بگيرد.
ميزان خرابي‌ها و خسارات جاني در شهر ازگله که کانون زمين‌لرزه بود نيز کمتر از شهرهايي همچون سرپل ذهاب است. يکي از ساکنان ازگله درباره علت اين موضوع به خبرنگار ايسنا گفت: در ازگله نيز خرابي بالا بود اما با توجه به اينکه تعدادي از واحدها نوسازي يا مقاوم‌سازي شده بودند، ميزان تخريب‌ها کمتر به چشم مي‌آيد. از سوي ديگر پيش از وقوع زلزله 7.3 ريشتري يک زلزله با قدرت حدود 4.5 ريشتر اين منطقه را لرزانده بود که به دنبال آن تمامي ساکنان اين منطقه به خيابان آمده بودند و در همين حين زمين‌لرزه 7.3 ريشتري رخ داد که همين موضوع باعث کاهش خسارات جاني ناشي از زلزله شد.
جريان برق گرچه در بسياري از مناطق زلزله‌زده وصل شده است اما همچنان برخي از نقاط شهري و روستاها فاقد جريان برق هستند. در برخي از اين مناطق نيز همچنان جريان آب وصل نشده است.
موج کمک‌هاي مردمي نيز به مناطق زلزله‌زده رسيده و گروه‌هاي مختلف مردمي اقدام به توزيع اقلام ميان زلزله‌زدگان مي‌کنند. اين اقلام عمدتا با نظارت يا همراهي نماينده‌اي از نيروهاي مسلح ميان زلزله‌زدگان توزيع مي‌شود. پليس راه نيز به منظور افزايش سرعت امدادرساني اقدام به اعمال محدوديت ترافيکي در معابر منتهي به مناطق زلزله‌زده کرده و فرمانده پليس راه نيز از شهروندان خواسته است تا کمک‌هاي خود را به جمعت هلال‌احمر استان کرمانشاه تحويل دهند.
اين خبر تکميل مي‌شود.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۶۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم

به گزارش خبرآنلاین، تصاویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب، بخشی از آسمان را در صورت فلکی جبار (شکارچی)، در سمت غربی ابر مولکولی شکارچی B نشان می‌دهد و بر لبه نورانی بالای ساختار متمایز غبار و گاز سحابی متمرکز است.

سحابی سر اسب که به «بارنارد 33» هم معروف است، از امواج متلاطم گاز و غباری برمی‌خیزد که 1300 سال نوری از ما قرار دارد و پیش‌ستارگان فراوانی را در دل خود جای داده است. این سحابی از ابر میان‌ستاره‌ای عظیمی تشکیل شده که در حال فروپاشی است، ستاره جوان داغی در نزدیکی آن با قدرت تمام، می‌تابد و با پرتوهای پرانرژی خود، این سحابی را لایه‌به‌لایه می‌تراشد. ابرهای گازی اطراف سر اسب قبلاً از بین رفته‌اند، اما ستون برآمدگی از توده‌های ضخیم موادی ساخته شده که فرسایش آن‌ها سخت‌تر است. منجمان تخمین می‌زنند که حدود پنج میلیون سال تا از بین رفتن کامل این سحابی زمان باقی مانده باشد.

شرح عکس: چشم‌انداز لبه فوقانی سحابی سراسب در نور فروسرخ نزدیک. در زمینه تصویر می‌توانید ستارگان کهکشان (اجرام نورانی ۸ پر) و کهکشان‌های دوردست را ببینید. برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ‌تر، اینجا را کلیک کنید.

سحابی سر اسب، از شناخته‌شده‌ترین مناطق تحت سلطه فوتون (PDR) ست. در چنین منطقه‌ای، نور فرابنفش ستارگان جوان و سنگین، ناحیه‌ای از گازوغبار گرم و عمدتاً خنثی را بین گازهای کاملاً یونیزه‌شده اطراف ستارگان پرجرم و ابرهایی که در آن متولد شده‌اند، ایجاد می‌کند. این تابش فرابنفش به‌شدت بر رویدادهای شیمیایی گازهای این مناطق تأثیر می‌گذارد و به‌عنوان مهم‌ترین منبع گرما عمل می‌کند.

این مناطق در جایی پدیدار می‌شوند که گازهای میان‌ستاره‌ای از یک‌سو به‌اندازه‌ای متراکمند که خنثی بمانند و از سوی دیگر، آن‌قدر متراکم نباشند که از نفوذ نور فرابنفش ستارگان پرجرم جلوگیری کنند. نور ساطع‌شده از این نوعPDR ها ابزاری منحصربه‌فرد برای مطالعه فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی است که باعث تحول ماده میان‌ستاره‌ای کهکشان ما و دیگر نقاط عالم، از دوران اولیه تشکیل ستاره‌های عظیم باستانی تا امروز می‌شود.

شرح عکس: نمای لبه فوقانی سحابی سر اسب در نور فروسرخ میانی.

سحابی سر اسب به دلیل نزدیکی و هندسه آن که تقریبا از لبه دیده می‌شود، هدف ایده‌آلی برای اخترشناسان است تا ساختار فیزیکی PDRها و تکامل ویژگی‌های شیمیایی گازوغبار و مناطق انتقالی بین آن‌ها را مطالعه کنند. PDRها از بهترین اجرام آسمان برای بررسی نحوه تعامل تابش با ماده میان‌ستاره‌ای به شمار می‌روند.

آن‌چه جیمز وب دیده است

به لطف ابزارهای MIRI و NIRCam که به‌ترتیب تصاویر فروسرخ میانی و فروسرخ نزدیک را ثبت می‌کنند،گروهی بین‌المللی از اخترشناسان برای اولین بار، ساختارهای کوچک‌مقیاس لبه نورانی سر اسب را آشکار کردند. آن‌ها همچنین شبکه‌ای از ویژگی‌های طولی را شناسایی کرده‌اند که عمود بر جبهه PDR گسترش یافته و حاوی ذرات غبار و گاز یونیزه‌شده در جریان تبخیر فوتونی سحابی کشیده شده‌اند. این مشاهدات همچنین به اخترشناسان امکان داده است که اثرات تضعیف و انتشار غبار را بررسی کنند و شکل چندبعدی سحابی را بهتر درک کنند.

در مرحله بعد، ستاره شناسان قصد دارند داده‌های طیف‌سنجی به‌دست‌آمده از سحابی را برای اثبات تحول خواص فیزیکی و شیمیایی مواد مشاهده‌شده در سراسر سحابی مطالعه کنند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب با آینه ۶٫۵ متری خود، بزرگ‌ترین و قدرتمندترین تلسکوپی است که تاکنون به فضا پرتاب شده است و امید می‌رود که تا پایان این دهه به مأموریت خود ادامه دهد.

منبع: آژانس فضایی اروپا

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901324 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • ادامه ارسال کمک‌های امدادی سپاه‌ به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان
  • پیش بینی بارش های رگباری برای آسمان زنجان
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • پاشینیان با روستاییان معترض مناطق مرزی دیدار کرد
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • جاری شدن آب فاضلاب و دردسر‌های آن برای ساکنان محله نوکان کرمانشاه + فیلم
  • ۲۴۰۰۰ خدمت مشاوره‌ای و روانشناسی به مددجویان کرمانشاهی ارائه شد