Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: در هفت ماهه امسال چهار میلیارد دلار کالا به کشور عراق صادر شده است.

مجتبی خسروتاج سه شنبه شب در نشست بررسی راه اندازی بازارچه مرزی مشترک با کشور عراق در فرمانداری شوش افزود:میزان صادرات کالا به کشور عراق طی این مدت نسبت به مدت مشابه پارسال 12 درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی ابراز امیدواری کرد با توسعه صادرات کالا به کشور عراق طی امسال شاهد افزایش رقم بیشتری از صادرات کالاهای مختلف به کشور همسایه خود باشیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه کشور عراق پس از چین دومین جایگاه را در صادرات ایران دارد افزود:بازار عراق از آنجا که دسترسی تجار ایرانی را به بازارهای سوریه و لبنان فراهم می کند از جایگاه مهمی در توسعه صادرات ایران برخوردار است.

خسروتاج همچنین گفت: از آنجا که در ماه های صفر و محرم به مدت 2 ماه به دلیل ازدحام زائران کربلا امکان تردد کامیون در جاده های مرزی برای صادرات کالا به کشور عراق نیست لذا باید در راستای توسعه صادرات به هر میزان که بتوانیم مجاری ورودی و ارتباطی با کشور عراق را تقویت کرده و توسعه دهیم تا صادرات کالا در ماه های صفر و محرم متوقف نشود.

وی با مثبت ارزیابی کردن طرح ایجاد بازارچه مرزی در شوش خوزستان با توجه به اهمیت توسعه مجاری ورودی و ارتباطی در راستای توسعه صادرات به کشور عراق بیان داشت:شهرستان شوش با ظرفیت های مختلف به ویژه در بخش کشاورزی و گردشگری مذهبی و باستانی زمینه لازم برای راه اندازی بازارچه مرزی مشترک با کشور عراق را دارد.

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت با اشاره به نزدیکی موقعیت بازارچه مرزی شوش در فکه به بازارهای هدف در کشور عراق اظهار کرد:با ایجاد زیر ساخت های لازم به ویژه جاده های چند بانده از شوش به فکه می توان دسترسی به بازارهای هدف در العماره عراق را بسیار راحت کرد و صادرات کالا از این بازارچه مشترک را گسترش داد.

خسروتاج گفت:با ارائه گزارش به کمیسیون ماده 1 طرح ایجاد بازارچه مرزی شوش با نظر مثبت به هیات‌ دولت ارسال خواهد شد. تا نتیجه‌ نهایی این طرح از سوی هیات دولت گرفته شود‌.

وی همچنین گزارشی از صادرات کالا از بازارچه های مرزی کشور طی 6 ماهه امسال ارائه کرد و گفت:در این مدت 222 میلیون دلار کالا از بازارچه های مرزی کشور کالا صادر شده و در همین مدت نیز 35 میلیون دلار کالا وارد کشور شده است که این آمار بیانگر این واقعیت است که بازارچه های مرزی به سمت صادرات کالا به خوبی پیش رفته اند.

به گزارش ایرنا سرپرست فرمانداری شوش نیز در این نشست با بیان اینکه ایجاد بازارچه مرزی مشترک با کشور عراق رونق اقتصادی منطقه را رقم خواهد زد گفت: راه اندازی این بازارچه در کاهش مسیر مبادلات اقتصادی به کشور عراق تاثیر زیادی دارد.

عدنان غزی خواستار تسریع در راه اندازی بازارچه مشترک مرزی شهرستان شوش با کشور عراق شد و گفت: با راه اندازی بازارچه مرزی شوش ، مسیر تردد کامیون های حامل کالا به سمت عراق 158 کیلومتر کاهش خواهد یافت و کاهش مسافت نقش مهمی در افزایش مبادلات مرزی و اقتصادی با کشور عراق خواهد داشت.

غزی به ظرفیت های کشاورزی شهرستان شوش از جمله مقام اول در تولید گندم و ذرت ، وجود چندین کارخانه بزرگ صنعتی و همچنین بزرگترین کشتارگاه صنعتی طیور کشور اشاره کرد و گفت: بی شک راه اندازی این بازارچه نقش مهمی در گسترش صادرات و مبادلات مرزی با کشور عراق دارد.

وی گفت: راه اندازی بازارچه مرزی شوش به لحاظ موقعیت مکانی و مزایای آن، در توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی،محصولات کشاورزی و صنعتی و ایجاد اشتغال در استان خوزستان نقش بسزایی دارد.

سرپرست فرمانداری شوش گفت:مردم شهرستان شوش مراودات اجتماعی بالایی با مردم کشور عراق دارند که در صورت راه اندازی بازارچه مرزی از این ظرفیت نیز می توان به نحو احسن در راستای تقویت مبادلات فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی استفاده کرد.

سیدراضی نوری نماینده مردم شوش در مجلس نیز با اشاره به موافقت صورت گرفته با وزارت راه و شهرسازی در زمینه احداث جاده حرم تا حرم گفت: این جاده از حرم حضرت دانیال نبی (ع) تا حرم امام علی(ع) در نجف اشرف امتداد دارد.

وی گفت: احداث این جاده به عنوان یکی از مهترین زیرساخت های راه اندازی بازارچه مشترک مرزی شهرستان شوش با کشور عراق به شمار می رود.

شهرستان شوش در شمال خوزستان 9 کیلومتر با کشور عراق مرز مشترک دارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۷۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار تن کالا از خراسان رضوی به پاکستان صادر شد

 

 


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: روز چهارشنبه با اشاره به سفر اخیر رییس جمهور کشورمان به پاکستان افزود: این کالاهای صادراتی از نظر وزن ۲۴ درصد و از نظر ارزش ۲۰ درصد در مقایسه با سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است

محمد علی امیر فخریان افزود: عمده کالاهای صادراتی از خراسان رضوی به پاکستان در این مدت گچ، کولرهای آبی، کف پوشهای غیرمخملی باف، کاشی و سرامیک، صنایع غذایی تبدیلی، پسته، مصنوعات آهنی و فولادی، لوازم خانگی، مخمرها و یک سری اقلام معدنی بوده است.

رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: به دلیل شرایط اقلیمی دو منطقه مزبور، میوه های گرمسیری پاکستان برای خراسان رضوی و میوه های سردسیری استان برای پاکستان جذابیت داشته و تبادل می شود، لذا این استان و کشور پاکستان در مراودات تجاری تامین کننده یکدیگر در محصولات کشاورزی هستند.

امیر فخریان ادامه داد: پارسال ۱۹ هزار تن کالا به ارزش ۲۳ میلیون دلار از پاکستان به این استان وارد شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در وزن ۴۸ درصد و در ارزش ۴۳ درصد کاهش یافت.

او گفت: عمده کالاهای وارداتی به خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ موز، برنج، یک سری ماشین آلات و دستگاه های صنایع غذایی بوده است.

توسعه مراودات تجاری با کشور پاکستان

امیر فخریان افزود: خراسان رضوی در سه سال گذشته برنامه هایی برای توسعه مراودات تجاری با کشور پاکستان از جمله اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری، برگزاری نمایشگاه های متقابل، برگزاری وبینارها، سلسله همایش های آموزشی به منظور ارتقای سطح دانش بازرگانان داشته که آخرین مورد آن برگزاری پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه های کراچی پاکستان بوده است.

رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: پاکستان یکی از کشورهای تامین کننده پنبه و برنج در کشورمان بویژه در خراسان رضوی است.

امیر فخریان افزود: از سوی دیگر ایران و خراسان رضوی صنایع پایین دست پتروشیمی فعال دارد که محصولات آنها مورد نیاز کشور پاکستان است، انرژی ارزان و برخی مزیتهای تولید باعث شده که صادرات برخی از کالاها به کشور پاکستان مزیت دار شود.

او ادامه داد: موارد مزیت دار پاکستان برای توسعه تجاری با آن کشور شناسایی شده و با حضور شرکتهای ایرانی و خراسانی در بازارهای هدف آن کشور و صادرات کالاهایشان به آن زمینه توسعه مراودات تجاری با پاکستان فراهم است.

امیر فخریان افزود: از سوی دیگر شیعیان پاکستان در طول سال سفر زیادی به مشهد برای زیارت بارگاه منور رضوی دارند و از این رو افزون بر اقتصاد گردشگری این استان، سرمایه گذاران پاکستانی نیز وارد کشور شده و در این بخش سرمایه گذاری کرده اند.

رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در مجموع مراودات تجاری استان با کشور پاکستان در زمینه تجاری و گردشگری قابل ملاحظه بوده و می توان این استان را یکی از مناطق مزیت دار برای توسعه روابط تجاری با آن کشور در نظر گرفت.

پاکستان بیش از ۷۹۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و هند، چین، افغانستان و ایران جزو همسایه های آن به شمار می روند، این کشور دارای خط ساحلی هزار و ۴۶ کیلومتری در امتداد دریای عرب با سه بندر "کراچی، بن قاسم و گوادر بلوچستان" است و تمامی بنادر آن دارای اهمیت راهبردی هستند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • اشتغال ۷۰۰ نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • ۲۱۸ هزار تن کالا از مرز مهران به عراق صادر شد
  • بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال ۷۰۰ نفر را فراهم کردند
  • دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • اختصاص ۴۲۰ میلیارد ریال برای زیرساخت‌های بازارچه های مرزی ایلام
  • ۱۰۰ هزار تن کالا از خراسان رضوی به پاکستان صادر شد