Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:27:14 GMT

دیابت هر 7 ثانیه یک نفر را می‌کشد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۱۷۷۳

دیابت هر 7 ثانیه یک نفر را می‌کشد

یک متخصص دیابت گفت: دیابت هر 7 ثانیه یک نفر و هر سال 5 میلیون نفر را در دنیا می‌کشد.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر رئوف صایب در همایش «دیابت؛ گذشته، حال و آینده» که در تالار نور مشهد برگزار شد، مطرح کرد: در سال 2000 دیابت فقط در ایران 550 هزار سال از عمر مردم ما را گرفته است. مهم‌ترین علت دیابت سبک زندگی‌های جدید است و رشد آن در محدوده‌های شهری بسیار بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سال 1985 تنها 30 میلیون نفر دیابت داشتند که این تعداد در سال 1995 به 135 میلیون نفر و در سال 2000 به 177 میلیون نفر رسید. در افزایشی بیش از پیش‌بینی‌ها در سال 2015 بیش از 415 میلیون نفر به دیابت دچار بودند و پیش‌بینی می‌شود در سال 2040 این تعداد از 642 میلیون نفر بگذرد.

این متخصص دیابت خاطرنشان کرد: آموزش در زمینه دیابت باید مداوم باشد. در هر آموزشی بیش از 80 درصد مطالب 48 ساعت بعد فراموش می‌شوند.

وی تصریح کرد: دیابت زمانی شروع شد که در دوره تکامل مغز انسان رشد کرد و کارکردهای پیچیده‌ای به آن اضافه شد. در نتیجه بسیاری از ابزارهای اضافه از آن کم شد. ماهیچه‌های شما به اندازه چهار ساعت انرژی لازم را در خود ذخیره دارند، اما مغز به اندازه سه دقیقه هم انرژی ذخیره ندارد و برخلاف ماهیچه فقط می‌تواند از قند استفاده کند.

رئوف ادامه داد: بنابراین بدن، قند را برای استفاده مغز نگه می‌دارد و انرژی لازم سایر اعضا را از چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها تامین می‌کند. سایر اعضا اگر بخواهند از قند استفاده کنند باید انسولین وارد شده و اجازه استفاده از قند را به آن‌ها بدهد.

وی اضافه کرد: در قرن 17 برای اولین بار وجود قند در ادرار ثابت شد و در قرن 18 مشخص شد منبع آن قند خون است. در اواخر قرن نوزدهم بود که متوجه نقش لوزالمعده یا پانکراس در این بیماری شدند. تا سال 1921 هیچ پزشک یا طب سنتی نمی‌توانست دیابت را درمان کند و افراد می‌مردند. پس از آن بود که تزریق انسولین برای جلوگیری کشف و استفاده شد.

این متخصص دیابت با اشاره به آمار 77 درصدی زندگی دیابتی‌ها در کشورها با درآمد کم و متوسط، عنوان کرد: در درمان دیابت زمان بسیار مهم است. در تحقیقی که افراد به محض ابتلا شروع به درمان کردند نتایج مثبت بود، اما تحقیقی که پس از هشت سال شروع به درمان می‌کرد به علت مرگ بیماران در اثر درمان متوقف شد.

وی در خصوص آینده مقابله با دیابت، اظهارکرد: در حال حاضر تنها 3.6 درصد از دیابتی‌ها تحت کنترل قرار می‌گیرند. درمان خوب زمانیست که ما هر روز بیمار را چک کنیم، اما نه ما امکانش را داریم نه بیمار بنابراین شرکت‌های مختلفی در حوزه الکترونیکی ابزارهای مختلفی ساخته‌اند که به کمک ما می‌آید.

همچنین دکتر مصدقی، مشاور علمی شرکت «نوونوردیسک» پارس در ادامه، اظهارکرد: ضعف آگاهی درخصوص دیابت و تشخیص دیرهنگام این بیماری مهم‌ترین مشکل این حوزه است.

وی با اشاره به آمار جهانی، مطرح کرد: نزدیک به نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند. در ایران اوضاع کمی بهتر است، اما همچنان سهم زیادی از مبتلایان به بیماری خود آگاه نیستند و این باعث عوارض بسیاری خواهد شد.

مصدقی ادامه داد: 50 درصد بیماران در زمان تشخیص دارای عوارض این بیماری هستند که این به دلیل تشخیص دیرهنگام است. فرد با وجود احساس علائم بیماری به دلیل اگاهی نداشتن همچنان با دیابت به زندگی عادی خود ادامه می‌دهد که سبب ایجاد عوارض می‌شود.

مشاور علمی شرکت نوونوردیسک در خصوص علائم و عوارض دیابت، عنوان کرد: تکرر ادرار، تشنگی زیاد، پرخوری و خستگی مفرط غیر عادی علائم این بیماری هستند که اگر جدی گرفته نشوند با تاخیر در تشخیص می‌توانند موجب نابینایی، نقص کلیوی، سکته مغزی، ناراحتی‌های قلبی و در موارد شدید قطع عضو شوند و یکی از علل اصلی ناتوانی و مرگ زود هنگام افراد است. دیابت می‌تواند باعث تاثیر منفی به روند زندگی شود و سلامت فیزیکی، روحی و کاری افراد را با مخاطره مواجه کند.

مصدقی با اشاره به هزینه سه برابری بهداشتی مبتلایان به دیابت نسبت به افراد عادی، خاطرنشان کرد: قرار نیست  همه بیماران دچار این عوارض شوند و این درصورتی است که بیماری به موقع کنترل نشود. ما بیمارانی داشتیم که با درمان مناسب بعد از سال‌ها در آزمایش‌ها شرایط مشابهی با افراد سالم هم سن خود داشته‌اند مخصوصا دیابت نوع دوم که قابل پیشگیری است.

وی اضافه کرد: برخی از عوامل مانند عوامل ژنتیکی، نژادی و... قابل پیشگیری نیستند، اما عواملی مانند رژیم غذایی نامناسب، تحرک ناکافی و... قابل پیشگیری هستند.

 مشاور علمی شرکت نوونوردیسک با اشاره به اینکه «با وجود تنوع بسیار گسترده انواع بیماری‌ها 12 درصد کل هزینه های بهداشتی و درمانی در دنیا به دیابت اختصاص دارد»، گفت: دیابت در کنار بیماری‌های قلبی عروقی، سرطانی و یکی از چهار بیماری غیر واگیر با شیوع بسیار بالاست که سازمان‌های جهانی غربالگری هدف‌دار را برای آن توصیه می‌کنند.

وی با اشاره به آمار جهانی این بیماری، تصریح کرد: در سال 2015 بیش از 415 میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت و 318 میلیون نفر پیش دیابت هستند. پیش‌بینی می‌شود در سال 2040 این تعداد به بیش از 640 میلیون و 480 میلیون افزایش پیدا کند.

مصدقی درخصوص این آمارها در ایران نیز اظهارکرد: در سال 2015 حدود 4 میلیون و 600 هزار نفر درگیر دیابت هستند که پیش‌بینی می‌شود این تعداد به حدود دو برابر یعنی بالغ بر 9 میلیون نفر افزایش پیدا کند. بر این اساس به مردم توصیه می‌شود به طور منظم و مستمر به درمان بیماری بپردازید تا از عوارض آن دور بمانید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۱۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرآنلاین، تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است.

در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • زالو درمان می‌کند؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند