Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@17:06:15 GMT

خوردن روزي يک عدد آسپرين براي ديابتي ها

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۷۴۴۹

خوردن روزي يک عدد آسپرين براي ديابتي ها

خبرگزاري آريا - عضو مرکز تحقيقات روماتولوژي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: براساس آخرين دستورالعمل و گايدلاين ها، بيماران ديابتي بالاي 50 سال که مبتلا به فاکتورهاي خطر ديگر مانند فشارخون، چربي خون بالا يا سيگار استعمال مي کنند بايد روزي يک عدد آسپرين مصرف کنند.
به گزارش گروه فضاي مجازيخبرگزاري ميزان، ديابت يک اختلال سوخت و سازي (متابوليک) در بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اين بيماري توانايي توليد هورمون انسولين در بدن از بين مي‌رود يا بدن در برابر انسولين مقاوم شده و بنابراين انسولين توليدي نمي‌تواند عملکرد طبيعي خود را انجام دهد. نقش اصلي انسولين پايين آوردن قند خون توسط سازوکارهاي مختلف است. ديابت سه نوع اصلي دارد که شامل نوع 1، نوع 2 و بارداري است.
ديابت داراي عوارض زودس و ديررس است که بيماري قلبي- عروقي، نوروپاتي ( آسيب ديدگي اعصاب)، نفروپاتي(بيماري کليه) و چشمي از جمله عوارض ديررس ديابت و تواسيدوز يا کماي ديابتي، هيپو گليسمي و هايپرگليسمي از جمله عوارض زودرس اين بيماري است.
به گزارش بهداشت نيوز، دکتر زهرا جوادي نژاد به مناسبت هفته ديابت گفت: مصرف اين دارو بايد با تجويز پزشک متخصص و پس از معاينه انجام شود و اين بيماران نبايد خودسرانه آسپرين مصرف کنند.
وي افزود: افراد ديابتي که سابقه ناراحتي گوارشي، زخم معده يا مبتلايان به بيماري که احتمال خونريزي گوارشي دارند، نبايد از آسپرين استفاده کنند. اين افراد در صورت نياز بايد از داروهاي جايگزين استفاده کنند که اين مهم بايد با نظر پزشک متخصص انجام گيرد.

جوادي نژاد به عوارض قلبي و عروقي ناشي از بيماري ديابت اشاره کرد و گفت: مهمترين عارضه قلبي براثر ديابت، گرفتگي عروق کرونر است که اين عروق به عضله قلب خونرساني مي کنند.
فوق تخصص بيماري هاي قلبي و عروقي افزود: نرسيدن خون به عضله قلب و حمله هاي قلبي و سکته هاي قلبي از ديگر عوارض بيماري ديابت است.وي با اشاره به اينکه ديابت بر روي عضله قلب يا بافت ميوکارد هم اثر مي گذارد، گفت: بيماري ديابت به صورت مستقيم حتي بدون درگيري عروق، مي تواند سبب نارسايي قلبي شود..
جوادي نژاد ادامه داد: پروسه تصلب شرايين از جواني به تدريج آغاز مي شود و ظرف چند دهه سبب تنگي عروق کرونر مي شود اما بيماري ديابت اين روند را خيلي تسريع مي کند.
فوق تخصص بيماري هاي قلبي و عروقي بيان کرد: حتي در برخي موارد، تصلب شرائين در افراد ديابتي کمتر از 40 سال پيشرفت کرده و سبب تنگي شديد در عروق کورنر يا خون رسان به عضله قلب مي شود، مگر اينکه ديابت آنان به خوبي کنترل شود.
چهاردهم نوامبر مصادف با23 آبان ماه روز جهاني ديابت است و شعار امسال اين مناسبت، ` ديابت و زنان: حق ما داشتن آينده اي سالم ` اعلام شده است.
علت انتخاب اين شعار با تاکيد بر ديابت زنان، افزايش موارد ابتلا به ديابت در زنان عنوان شده است به گونه اي که طبق برآوردهاي صورت گرفته، 313 ميليون زن در دنيا در سال 2040 ميلادي به ديابت مبتلا خواهند بود.
تاکنون دلايل متعددي در ابتلا به ديابت مطرح شده است که علاوه بر عوامل ژنتيکي از جمله آن مي توان به چاقي و کم تحرکي، تغذيه ناسالم و استرس هاي روزانه در زندگي ماشيني امروزي اشاره کرد.ديابت را بيماري هزار چهره و خطرناکي مي دانند که مي تواند بر تمام سيستم هاي بدن تاثير منفي گذاشته، عملکرد آنها را مختل کرده و يا به طور کلي از کار بياندازد.
منبع: ايرنا
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۷۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مو روی لاله گوش نشانه چیست؟

حضور موی گوش یا موی درون گوش را نباید به آسانی نادیده گرفت. اگر چشمان پنجره‌های روح هستند، گوش‌ها پنجره‌هایی به سمت قلب محسوب می‌شوند. به همین دلیل، ما در بخش سلامت می‌خواهیم به شما بگوییم که حضور موی گوش شما می‌تواند به عنوان یک هشدار جدی درباره سلامتی شما باشد. به گفته علم، موهای درون مجرای گوش، مانند یک باغ کوچک پر از موهای سیاه، یک نشانه شایع برای حمله قلبی است.

به گزارش نمناک، در سال 1973 دکتر ساندرز تی. فرانک و تیم تحقیقاتی اش پژوهشی را در ژورنال پزشکی نیو اینگلند منتشر کردند که مدعی بودند چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش، که بعداً به نام "علامت فرانک" شناخته شد، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود بیماری سرخرگ های قلبی (سی اِی دی) باشد.

سی اِی دی یک مشکل گرفتگی عروق است که در آن پلاک‌های مومی درون رگ‌ها جمع می‌شوند و با نام تصلب شرایین نیز شناخته می‌شود. هنوز هم نمی‌دانیم چگونه این ایده به ذهن این پزشکان رسید، اما پژوهش‌های بعدی نیز نشان داده‌اند که علامت فرانک می‌تواند نشان دهنده‌ی بیماری‌های قلبی و عروقی دیگری نیز باشد.

گروهی از پزشکان که به این ارتباط غیب‌گویانه بین گوش و قلب معتقد شده بودند، برای پیدا کردن پاسخ به این پرسش که آیا موی داخل مجرای گوش می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ های قلبی باشد، با متخصصان پوست همکاری کردند.

در سال 1984، مطلبی در ژورنال پزشکی نیواینگلند منتشر شد که در آن ادعا شده بود وجود چین و چروک مورب نرمه گوش، که علامت فرانک نامیده می‌شود، می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ های قلبی باشد. در این مطالعه که بر روی 43 مرد و 20 زن صورت گرفته بود، 90 درصد از شرکت کنندگانی که این علامت را داشتند، نارسایی قلبی را تجربه کرده بودند.

در گذشته، برخی پزشکان از جمله ریچارد اف. واگنر از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، باور داشتند که بالا بودن سطح هورمون آندروژن در بدن به دلیل افزایش تولید سلول‌های قرمز خون، می‌تواند منجر به ایجاد لخته در عروق شود.

در سال 1991، پژوهش دیگری نیز در ژورنال قلب انگلستان منتشر شد که بیان می کرد در بین 602 بیمار مرد مبتلا به سی ای دی و 300 مرد سالم، وجود چین و چروک مورب نرمه ی گوش با افزایش ریسک بروز سی ای دی مرتبط است.

همچنین در سال 1992، یک پژوهش دیگر نیز در ژورنال قلب آمریکا منتشر شد که نتایج مشابهی را تأیید کرد. این پژوهش ها به معنای قطعی وجود رابطه ی میان چین نرمه ی گوش و موی گوش با بروز سی ای دی نیستند، اما این نتایج باعث شدند که این موضوع مورد توجه پزشکان و پژوهشگران قرار گیرد.

مطابق با یافته‌های ادستون ای، چین نرمه ی گوش و موی گوش با بیماری سی ای دی در مردان و زنان به شدت مرتبط است. همچنین چین نرمه ی گوش با مرگ ناگهانی قلبی (اس سی دی) در مردان مرتبط است. همچنین، بیماران جوان‌تر باعث بالا رفتن ارزش اخباری مثبت می‌شوند.

در پژوهش ای، 520 کالبدشکافی مورد بررسی قرار گرفته بود و برخی ویژگی‌های بدنی مانند بی ام آی، وزن طحال، ضخامت چربی شکمی و شش ویژگی دیگر نیز ارزیابی شده بودند. این مقاله در نسخه ی ماه ژوئن 2006 ژورنال امریکایی آسیب شناسی پزشکی قانونی منتشر شده بود.

حرف آخر:هر مویی روی لاله گوش علامت بیماری نیست

هنوز دلایل دقیق ارتباط بین موی گوش و حمله ی قلبی مشخص نیست. برخی افراد معتقدند که مصرف مکمل های تستوسترون ممکن است در این ارتباط نقش داشته باشد، در حالی که دیگران فکر می کنند که افزایش وزن و چاقی باعث افزایش خطر حمله قلبی می شود. با این حال، هیچ کس نمی تواند موی داخل گوش را به طور مستقیم به عنوان عاملی برای این ارتباط مرتبط با حمله ی قلبی معرفی کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • ۱۲ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟