Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@22:10:19 GMT

آیا عربستان آبستن انتفاضه سیاسی و اقتصادی است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۳۹۷۹

آیا عربستان آبستن انتفاضه سیاسی و اقتصادی است؟

به گزارش گروه تسنیم به نقل از روزنامه رای الیوم، روزنامه هاآرتص اسرائیل این سوال را مطرح کرد که آیا کناره گیری ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی از قدرت و تحویل رهبری سعودی به پسرش محمد ولیعهد کنونی عربستان، موجب بروز انتفاضه سیاسی و اقتصادی در این کشور می شود؟

آیا خاندان حاکم سعودی با کناره گیری پادشاه از قدرت موافقت می‌کنند؟

این روزنامه یادآور شد، روشن نیست آیا خاندان حاکم سعودی قبول خواهند کرد به جای منتظر ماندن تا زمان فوت پادشاه، قدرت در زمان حیات او به پسرش محمد بن سلمان واگذار شود یا خیر و چه بسا در قالب چیزی شبیه انتفاضه سیاسی و اقتصادی به مقابله با این تصمیم برخیزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهترین و بدترین احتمالات در صورت برکناری پادشاه

در این صورت باید گفت در بهترین حالت تصمیم پادشاه موجب توقف موروثی بودن قدرت می شود اما در بدترین حالت نیز تصمیم انتقال قدرت به محمد بن سلمان موجب برکناری برخی سران سعودی و آغاز مرحله بی ثباتی در این کشور خواهد شد.

به عقیده کارشناسان غربی، اطمینان نداشتن به این وضعیت موجب می شود سرمایه گذاران دست کم شش ماه  برای سرمایه گذاری های جدید در عربستان منتظر بمانند این در حالی است که شرکت های فعال در کشورهای عربی و غربی که با آن دسته از شرکت های بزرگ سعودی تعامل دارند که روسای آن بازداشت شده اند، خیلی سریع به مشارکین خود اطمینان دادند که آنچه رخ داده است داخلی بوده و با تعامل این شرکت ها و فعالیت آنان ارتباطی نداشته و بر آن تاثیری ندارد.

وضعیت نامعلوم سرمایه گذاری در عربستان

با این حال این توضحیات مانع کاهش سهام ولید بن طلال میلیارد سعودی نشد؛ کسی که دو هفته پیش در کنفرانس سرمایه گذاران در ریاض سخنرانی کرده و از برنامه های آینده خود خبر داد زیرا کسی در آن زمان تصور نمی کرد او بازداشت شده و تلفن او مصادره شده و به تلویزیون نیز دسترسی نداشته باشد تا جایی که باید منتظر تصمیم دولت سعودی بماند.

نکته قابل توجه اینکه محمد بن سلمان به عنوان رئیس کمیته مبارزه با فساد که اندکی قبل از موج دستگیری شاهزادگان سعودی تشکیل شد، اختیارات بسیار گسترده ای برای مصادره دارایی ها و بازگرداندن آن دارد تا جایی که این کمیته سرگرم جمع آوری دلیل و مدرک مربوط به پولشویی و اختلاس بازداشت شدگان است؛ اقدامی که به تعداد زیادی از تاجران سعودی و نیز شرکت های خارجی را متضرر می سازد.

مشکل این است که برنامه عربستان برای توسعه و متقاعد کردن سرمایه گذاران خارجی نیازمند ثبات سیاسی است و بدون آن عربستان برای تغییر منابع درآمد خود با مشکل روبه رو خواهد شد و به این ترتیب حتی اگر فرض کنیم هدف از موج دستگیری ها ارسال پیامی با این مضمون بوده است که مبارزه علیه فساد کلید خورده است، با این حال وضعیت کنونی موجب نگرانی سرمایه گذاران می شود زیرا نمی دانند عربستان یک هفته و یا یک سال دیگر چه وضعتی خواهد داشت.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۳۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • ببینید | جمله خاص پادشاه عربستان درباره غرور ایرانی‌ها به صدام به روایت ظریف
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • اکسپو ۲۰۲۴ قدرت چانه‌زنی همدان در روابط تجاری را به رخ کشید
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد