Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@16:44:32 GMT

اعتراض به دستگیری ایرانیان در آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۴۴۲۷

کاظم غریب گفت: تعدادی از ایرانیان در زندان‌های آمریکا به بهانه‌های واهی زندانی هستند و آمریکا نیز تقاضای دستگیری و استرداد تعدادی را به بهانه‌های دورزدن تحریم‌ها از کشورهای دیگر داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معاون امور بین الملل و همکاری‌های بین المللی قضایی دبیر ستاد حقوق بشر گفت: تعدادی از ایرانیان در زندان‌های آمریکا به بهانه‌های واهی زندانی هستند و آمریکا نیز تقاضای دستگیری و استرداد تعدادی را به بهانه‌های دورزدن تحریم‌ها از کشورهای دیگر داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاظم غریب آبادی اظهار کرد: تا جایی که اطلاع داریم وضع برخی از این زندانیان در آمریکا مناسب نیست و با اینکه آمریکا ادعای حقوق بشر را دارد به هیچ وجه به حقوق اولیه این زندانیان توجهی نمی‌کند.

وی گفت: یک ماه پیش فردی که برادرش در آمریکا زندانی است به ستاد حقوق بشر مراجعه کرد و احکامی را به ما نشان داد که حاکی از این بود که برادرش حدود یک دهه پیش حکمش سپری شده است، اما همچنان بصورت غیرقانونی او را در زندان نگه داشته اند که ما پیگیری‌هایی در این زمینه با همکاری وزارت امور خارجه آغاز کردیم.

غریب آبادی افزود: از سوی دیگر وضع ایرانیانی که آمریکا تقاضای بازداشت، دستگیری و استرداد آن‌ها را برای محاکمه کرده است وضع مناسبی نیست، به عنوان مثال خانم قدس کنی که در استرالیا دستگیر شده است، آمریکا خواهان استرداد اوست و با اینکه مادری باردار و در آستانه وضع حمل است، این درخواست آمریکایی‌ها بسیار واهی و ضد حقوق بشری است و اقدامات دولت استرالیا نیز که این زن باردار را در زندان نگه داشته اند کاملا مغایر با اقدامات حقوق بشری است.

معاون دبیر ستاد حقوق بشر افزود: ما دو هفته پیش در جلسه‌ای با نمایندگان دستگاه‌های ذیربط تصمیم گرفتیم که علاوه بر پیگیری‌های وزارت امور خارجه از طریق حقوق بشری نیز پیگیری‌هایی داشته باشیم و شکایت یکی از این روش هاست که جمهوری اسلامی و خانواده افراد می‌توانند از دولت آمریکا شکایت کنند.

غریب آبادی گفت: البته باید در این خصوص رسانه‌های داخلی، منصف، بی طرف و حتی رسانه‌های حرفه‌ای خارجی نقش پررنگی داشته باشند که چگونه است وقتی یکی از اتباع ایرانی که تابعیت مضاعف آمریکایی دارد (البته ما این تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی‌شناسیم) جرمی را مرتکب و طبق قانون در محکمه صالح محاکمه می‌شود، آمریکایی‌ها داد حقوق بشری سر می‌دهند و آن را به عنوان بازداشت و محکومیت سیاسی و ضد حقوق بشری جلوه می‌دهند، در حالیکه هموطنان ما به بهانه‌های واهی در زندان‌های آمریکا بسر می‌برند و هیچ یک از مقامات حقوق بشری موضعی اتخاذ نمی‌کند.

منبع: میزان

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۴۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد

به گزارش تابناک به نقل از میزان – گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا CHRC به‌تازگی منتشر شد؛ این گزارش به موضوع‌های متعدد حقوق بشری که طی دهه‌های متمادی بر زندگی کانادایی‌ها تاثیر گذاشته پرداخته است و چالش‌های حقوق بشری مداوم این کشور را بررسی و اعلام کرده است.

افزایش اسلام‌هراسی، جنایت‌های نفرت‌محور، نقض مداوم حقوق افراد معلول و تاثیرات نژادپرستی محیطی بر جوامع بومی، سیاه‌پوست و دیگر جوامع نژادی از مهم‌ترین چالش‌هایی هستند که گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا به آن‌ها پرداخته است.

کمیسر حقوق بشر کانادا هنگام ارائه گزارش یاد شده به پارلمان این کشور به نرخ فزاینده دریافت شکایت‌های مربوط به تبعیض و سخنان نفرت‌محور اشاره و اظهار کرد: در طول سال ۲۰۲۳ مسائل مبرم حقوق بشری بر زندگی روزمره مردم در سراسر کانادا تاثیر گذاشت.

وی همچنین تصریح کرد: کمیسیون حقوق بشر کانادا به‌عنوان یک نهاد ملی مدت‌ها است که به وجود نژادپرستی سیستماتیک علیه سیاه‌پوستان در این کشور اذعان دارد.

نکات برجسته گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا عبارتند از:

- شکایت اعضای نیرو‌های مسلح کانادا از آزار جنسی و تبعیض
- شکایت از اسلام‌هراسی
- شکایت از جنایت‌ها و سخنان نفرت‌محور
- شکایت از تاثیرات نامتناسب قوانین بر وضعیت و بهره‌مندی جوامع و افراد بومی، سیاه‌پوست و دیگر اقلیت‌های نژادی
- شکایت از رویکرد تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه پلیس کانادا
- شکایت افراد معلول از نقض حقوق بشر در زمینه‌های مختلف
- شکایت زنان از نقض حقوق بشر در زمینه‌های مختلف و تبعیض‌های جنسیتی به‌ویژه در دستمزد
- شکایت بی‌خانمان‌ها از تداوم بحران مسکن

در بخشی از گزارش یاد شده به موضوع نقض حقوق زندانیان در کانادا اشاره شده و آمده است که اداره زندان‌های کانادا به دلیل ناتوانی در ارائه مراقبت و درمان کافی به زندانیان معلول عملا حقوق آن‌ها را نقض می‌کند.

در عین حال، زنان زندانی در زندان‌های فدرال کانادا که عمدتا از بومیان هستند، از تاثیرات گسترده رویکردهای تبعیض‌آمیز رنج می‌برند؛ آن‌ها بیش از حد گرفتار سیستم طبقه‌بندی امنیتی، حبس در سلول‌های انفرادی و ... هستند.

گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا همچنین اعلام کرد که باید در سیستم مدیریت داده‌های شکایت‌های حقوق بشری این کشور بازنگری انجام شود.

دیگر خبرها

  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • نامه رئیس دانشگاه میبد به رئیس دانشگاه کلمبیا/ به دانشجویان غیور خود فرصت اعتراض بدهید
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • به جای بازداشت فلسطینی‌ها به آنها شلیک کنید!
  • کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم
  • سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا
  • دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • عفو بین‌الملل: دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • استعفای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه
  • پاکستان رویکرد حقوق بشری مغرضانه آمریکا را زیر سوال برد